Az a véleményem a témával kapcsolatban, hogy nincs olyan ember aki soha nem hazudik.... ott kezdődik, hogy hazudunk saját magunknak (is). És miért hazudunk??.... mert akkor, abban a pillanatban nem vagyunk képesek szembenézni az igazsággal. Szeretnénk valami szebbet, jobbat látni, mint ami a valóság. A virtuális társkeresés pedig pont az a hely ahol magunkról és minden egyébről ami van az életünkben, valami szebbet álmodhatunk. Aki erre a lehetőségre adja a fejét, azaz ilyen helyen akar társra lelni, annak erre fel kell készülnie. Aki most olvasod ezt az írást, tedd a szívedre a kezed és most az egyszer mondj igazat magadnak!!! Te soha nem hazudtál semmiről??????
Ha őszinteséget várunk, akkor ezt a képességet magunkban kell kifejleszteni és majd utána várhatjuk másoktól. Élj úgy és tégy úgy, amit szeretnél kapni, azaz mosolyogj a világra és a világ visszamosolyog rád! Így van REND! :)
Hajrá Pirosszka! :D
Ezt a hozzászólást pár hete írtam, de végül nem tettem közzé, mert nem láttam értelmét. De a héten történtek után úgy gondolom, mégis közzéteszem, bár tisztában vagyok vele, hogy az üzenete pont azokhoz nem fog eljutni, akikhez kellene. Sőt, azzal is tisztában vagyok, hogy nem sok értelme van, de saját magam miatt megteszem. Úgy gondolom, elég toleráns vagyok, de vannak dolgok, ami mellett már nem tudok szó nélkül elmenni.
Az, hogy ki mennyit hazudik magáról társkereső oldalakon, nem érdekel. Sokszor elmondtam már, hogy aki valótlan dolgokat állít magáról, az leginkább saját magát csapja be, és a saját társkeresési esélyeit csökkenti. Őszintén szólva azokat sem tudom sajnálni, akik telesírják az oldalt, hogy őket mindig mindenki becsapja, és csupa hazug ember találja meg. Ilyen esetekben a becsapott legalább annyira hibás, mint a becsapó: vagy rossz a kiválasztási módszer, vagy nem elég óvatos az ember. A „mindent elhiszek” és a „nem hiszem el azt sem, amit kérdez” között még rengeteg árnyalat van. Az okos más kárán tanul, a nem annyira okos a sajátján, de aki még a sajátján sem, az így járt.
Amit viszont a racionális, mindent elemző, mindenben ésszerű magyarázatot kereső énem nem tud felfogni (és ami lassan sajnálatos módon az 50+ Klub „védjegye” lesz): az időről időre megjelenő „furcsák”. Felnőtt emberek, akiket egykor sérelem ért (vagy nem ért, de szerintük igen), és ezt azóta sem tudják feldolgozni. Folyamatosan jelen vannak, figyelnek, és amikor úgy gondolják, hogy túl békés az oldal hangulata, akkor elkezdenek mindenféléket írogatni. Olyanokat, amiről tudják, hogy felkavarja a kedélyeket. Teszik ezt mindig újabb és újabb regisztráció alatt, hol nőként, hol férfiként, olykor fiatalként, máskor öregként… Én nagyon sokat gondolkodom ezen a jelenségen. Milyenek lehetnek valójában ezek az emberek? Cezaromániások, akik mindenkit alattvalónak tekintenek, és aki szerintük nem megfelelően viselkedik, azt megbüntetik? Lúzerek, akiknek a való életük annyira gáz, hogy itt kell kiélniük magukat? Akik a főnöknek, férjnek, feleségnek, anyósnak… nem mernek visszaszólni, ezért idejönnek kötözködni? Üldözési mániások, akik mindenkiben ellenséget látnak és „legjobb védekezés a támadás” elven hőbölögnek? Alkoholisták, akik némi alkohol elfogyasztása után nagyon erősek lesznek, és mindenkibe belekötnek? Mentálisan sérült emberek, akik képtelenek felfogni vagy betartani az alapvető erkölcsi és társadalmi normákat? Vagy simán gátlástalanok, akik azt hiszik, hogy rájuk nem vonatkoznak ezek a normák… Esetleg notórius hazudozók, akik csupán teszik, amit a késztetésük diktál…
Amit a héten a magát 50 évesnek kiadó és Ákosnak nevező fura figura művelt, azt én legfeljebb egy serdületlen tizenévestől tudnám elképzelni. Olyanról, aki tudja, hogy ezzel megbotránkoztatja a nagyérdeműt. Gondoltam arra is, hogy bekattant az ipse, de ezt a gondolatot azonnal el is vetettem: mivel a förmedvények megjelentetése után azonnal törölte magát. Ebből én arra következtettem, hogy teljesen tisztában volt vele, hogy ezt nem úszhatja meg szárazon. A klubban ugyanis vannak írott és íratlan szabályok. Az írott szabályok betarttatása az üzemeltetők feladata, és a megjelent kis szösszenetek bőven túlléptek az írott szabályok határain. A kis mókamesterünk pedig kétségtelenül tudta, hogy a tevékenysége kizárást von maga után, így megtette ő a moderátorok helyett.
Az íratlan szabályok már keményebb dió. A való világban egy normális erkölcsi értékrendű közösség egy ilyen embert simán kivet magából. (Az is eszembe jutott, hogy ez is lehet a dolgok hátterében: a való életben képtelen normális emberi kapcsolatokat teremteni, ezért a virtuális világban próbálkozik. De mivel más viselkedési mintát nem ismer, a virtuális világban sincs sok sikere.) Az interneten azonban semmi nem úgy működik, mint a való világban. Maga a klub tagsága sem egy összeszokott, összetartó társaság, és nem csupa hasonló gondolkodásmódú emberből áll. Nem a közös érdeklődés, vagy a hasonló erkölcsi normák hozták össze őket. Pár ember kivételével személyesen nem is ismerik egymást. Egy ilyen közegben nem lehet „kiközösíteni” (bár ez elég rossz szó erre) senkit, mert valaki mindig lesz, aki szóba áll vele. Ezek ellen az emberek ellen kiváló eszköz lehet, hogy nem olvasunk el mindent, hanem megválogatjuk, hogy kinek szavazunk bizalmat. Elég nagy az internet felülete, jól el lehet férni egymás mellett.
És igen, tudom, hogy a leírt szavak csak és kizárólag azt minősítik, aki leírta őket, mégis azt mondom, hogy van az a szint, amit már nem szabad szó nélkül hagyni, hanem minden eszközt meg kell ragadni az ilyenek kiszorítására. Sajnos, ez a „minden eszköz” valójában semmi… de ha szó nélkül elmegyek egy ilyen mellett, az már engem minősít.
És tudom, hogy ilyen sosem fog történni, de jó eljátszadozni a gondolattal: a felhasználási feltételekben van egy olyan pont, hogy ha alapos gyanú merül fel, hogy a regisztráció nem valós, akkor az üzemeltető kérheti, hogy a tag igazolja magát. Ha nem teszi meg, akár ki is zárhatják… tudom, hogy ilyen soha nem fog megtörténni, mert a klubnak nincs szüksége egy esetleges rágalomhadjáratra. De olyan bizsergető érzés, amikor sorolom magamban a neveket, és eljátszadozom a gondolattal, hogy egyszer csak ezek mellett a nevek mellett azt olvasom: volt tag…
Lidi, semmilyen jelenseg nincs itt. Ezeket a nickeket az 50plusz oldal keri meg es fizeti, hogy felborzoljak a kedelyeket, (azert jonnek pont akkor, amikor leult a forum) ezzel noveljek a hozzaszolasszamot vagy csak a kattintasszamot, jojjon tobb reklam, jobban eladhatova valjon az oldal, a szinvonalcsokkenes ellenere is. Ha nem igy lenne, es a szinvonal megtartasa barkinek erdeke lenne, az adminok nem azzal foglaloznank, hogy kiveheto-e az arcod a foton (ami barki mast is abrazolhat....), hanem a trollokat torolnek. Uzlet-profit, semmi egyeb.
Kedves hölgyek miért kell mindent túl bonyolítani? :roll:
Kedves Emily1959!
Ha valóban így lenne, akkor érthetővé válna a sok tengeren túli mosolyküldés is. Annak sincs semmi értelme. Viszont ha valóban ismerkedni akar valaki, és nem vált privát levelezésbe, hamar megszűnik minden, és nem biztos, hogy a kettőjük hibájából? Vajon jól gondolom?
Kedves lilaorchidea! Nem pontosan ertem, hogy mit ertesz ez alatt, hogy ' Viszont ha valóban ismerkedni akar valaki, és nem vált privát levelezésbe, hamar megszűnik minden, és nem biztos, hogy a kettőjük hibájából?' Esetleg azt, hogy az adminok kozbelepnek?

Ezt nem tudom, de abban 100%-ig vagyok biztos, hogy itt is a fizetos regisztraco a lenyeg, nem pedig a szinvonal , sot, nem is az, hogy part talaljunk. Ez is uzleti vallakozas, mint minden mas netes oldal, a reklamokbol, elofizetokbol el. Nem kell komolyan venni a felbukkano trollokat, csak a 'munkajukat vegzik'. Minel felhaboritobb a fizetett nick, annal jobb, mert kattintani fognak az emberek. Szomoru, de ez van.
Emily1959 írta: Lidi, semmilyen jelenseg nincs itt. Ezeket a nickeket az 50plusz oldal keri meg es fizeti, hogy felborzoljak a kedelyeket, (azert jonnek pont akkor, amikor leult a forum) ezzel noveljek a hozzaszolasszamot vagy csak a kattintasszamot, jojjon tobb reklam, jobban eladhatova valjon az oldal, a szinvonalcsokkenes ellenere is. Ha nem igy lenne, es a szinvonal megtartasa barkinek erdeke lenne, az adminok nem azzal foglaloznank, hogy kiveheto-e az arcod a foton (ami barki mast is abrazolhat....), hanem a trollokat torolnek. Uzlet-profit, semmi egyeb.


Bingó :wink:
Ó, ha én ezt tudtam volna! Én hülye, előfizettem a prémium tagságra, pedig akár még nekem is fizethetnének azért, hogy érdektelen dolgokat írogassak össze! :lol:
Nem tudja valaki, hogy hol lehet jelentkezni erre az állásra, és mik a feltételek? Nem muszáj pont erre az oldalra, bármilyen megoldás érdekel. :wink:
Nem kizárt,hogy akadnak itt bértollnokok,de szerintem vannak szorgalomból dolgozó önjelölt oldalszomorítók is :)
Nem tartom logikusnak,hogy három perc rivaldafény miatt kockáztasson az üzemeltető,hisz a régi tagok inaktívvá válnak,megcsömörlenek,az újak pedig alapból menekülőre fogják ha trágár,agyament irományokba futnak bele.Ez nem üzlet,mert többet veszítenek mint nyernek :)
Amúgy én is jelentkeznék az állásra :) A humor kategóriára pályáznék ha lehet :lol: :lol: :lol:
Maha, kösziiii! (Végre az erősebb nem is hallatja a hangját... még ha csak így is. :D )

Attól tartok, ez a hirdetés nem nekem szól. :-( És nem csak azért, mert nem vagyok számlaképes. :)

Ettől függetlenül továbbra is szkeptikus vagyok, pontosabban reménykedem, hogy van némi cenzúra a "bértollnokok" esetében is. És abban is reménykedem, hogy a buzizás fennakadna a szűrőn. (Lehet, hogy nagyon naiv vagyok?)

Egyszóval én inkább Hamucipőkével értek egyet: van, aki önzetlenül hülye. :roll:
Nálam meg ez a fizetős írás verte ki a biztosítékot. :D Ha én ezt tudom nem koptattam volna ingyen az ujjam. :D :D
Lidi67 írta: Maha, kösziiii!
. :D )

Attól tartok, ez a hirdetés nem nekem szól. :-( És nem csak azért, mert nem vagyok számlaképes. :)

Ettől függetlenül továbbra is szkeptikus vagyok, pontosabban reménykedem, hogy van némi cenzúra a "bértollnokok" esetében is. És abban is reménykedem, hogy a buzizás fennakadna a szűrőn. (Lehet, hogy nagyon naiv vagyok?)

Egyszóval én inkább Hamucipőkével értek egyet: van, aki önzetlenül hülye. :roll:
bocsi szerkesztési hiba
csak annyit
szerettem volna
hogy az erősebb "nem"
éppen érdemlegesebb
dolgokon töri
a fejét
és nem
azon
hogy éppen
ki milyen
baromságokat firkál...
nem kötelező írni
és
nem kötelező olvasni sem
de értelmezni
és kifogásolni
sem
mindenki
legyen önmaga
moderátora
ha nem egyezik a
véleményetek
másokkal
azért még nem kell
bicskát rántani

nem oly rég
még én lettem
ledorongolva
mert nem egyezett
a véleményem
néhány hangadó
és mértékadó
klubtársaméval...
....akkor hogy is van az???
"ki kivel van???"
"Én a vizilovakkal vagyok:"
amúgy
szép napot
mindenkinek