Felrobbant a facebookom az éjszaka - míg én húztam a lóbőrt :D- ettől a témától.

(Nem értem, egyesek sosem alszanak, állandóan ilyen helyeken lógnak?
Ábel szerint- itt volt társkereső- nagyon sokan itt ülnek egész nap ezen az oldalon is.
A nők nevét kívülről fújta :D
Azt mondta, hogy a csúnya és sikertelen nők/ férfiak azért regisztrálnak társkereső oldalra,mert itt néha csurran-cseppen nekik bók, jó szó, ami a való életben nem igazán fordulna elő.)

Valaki felvetette a kérdést és elindult a lavina.
Szinte mindenki azt nyilatkozta , hogy mivel jó benyomást akarunk kelteni a másikban, a legjobb képet akarjuk adni magunkról, ezért elhallgatjuk ami nem jó vagy mást állítunk, mint ami a valóság. Aztán ameddig csak lehet , titkoljuk.
A lényeg a fényezés!
Azért vannak kivételek is,ebben biztos vagyok.
Az őszinteséget nem szeretik valójában az emberek- én azt mondanám, hogy jó részük nem viseli el- és ha valaki az ismerkedés elején kiteríti a lapjait, amiben betlik is vannak, annak az ismerkedésnek legtöbbször vége.
Valóban?

Most szembe jutott egy férfi, akinek az adatlapját felfedeztem egy társkereső oldalon.
Nyitott az adatlapja, bárki elolvashatja, nem kell regisztrálni sem.
Pár hónapja tett nekem ajánlatot egy másik oldalon, ahol meglátta a fotómat és ennyi neki állítólag elég is volt, hogy ismerkedni akarjon velem.. Ő kivételesen el is olvasta az adatlapomat, a férfiak jó része ilyet nem tesz.
Ott 64 évesnek adta ki magát.
A most felfedezett adatlapja és bevallása szerint 70 éves, de 60 évesnél nem akar idősebb partnert.
Én már akkor is éreztem, hogy valami nem stimmel körülötte.
Meglátszik a kor a legtöbb emberen.
A fotók külön téma lennének :D

A facbookon valaki azt írta- egy férfi-, hogy a szükség nagy úr, ő bizony eltitkolta már , hogy kapcsolatban tengődik - elvált volt jogilag- , mert szex az nem volt, kevés és nem jó pontosabban, de nagyon hiányzott neki()marok marcsi nem ugyanaz), de nem tudott szakítani a barátnőjével.
Nem?????
Olyan nincs! Szerintem.. Ha baj van megbeszéljük, ha nem tudjuk, nem akarjuk megoldani ,szétválunk.
Én nem vagyok egy karitatív nő a társkereső oldalakon. Nem érdekelnek mások sirámai, mindenki a maga sorsának az alakítója és ha szexhiánnyal küzd egy mérgező kapcsolatban, azt ne nálam akarja orvosolni.
Kedves Csenta!

Nem tudom, mi volt a téma, amely robbantott, azt viszont igen, hogy Ábel véleménye fals és ostobaság. Másként fogalmaztál, de ami lejött, a magányos, sikertelen nők néhány bók kedvéért vannak itt.
Miért bókolnának a társkereső férfiak csúnya, sikertelen nőknek, ha bókolhatnak szép és sikeres nőknek is? Szánalomból?
Az idősebb férfiak többségében szinte semmi empátiakészség nincs. Ha ebből indulunk ki, akkor ez az elmélet megbukott.
Mellesleg, azok a nők is itt vannak,ha nem is egész éjjel, csak időnként, akik óránként bókokat kapnak (pl. én, és nem társkeresőn kapom a bókokat)
Azzal is tisztában vagyok, ha arra kellene várni, hogy itt találjak társat, hátralévő életem egyedül élhetném le.
Attól sokkal bonyolultabb ez a téma, hogy az itt tartózkodás okát sablonokba szoríthatnánk.
Mielőtt bárki is beszólna, hogy ha bókokat kapok, nyilván van barátom, minek vagyok itt, közlöm, mert szeretek itt lenni. Ilyen egyszerű.
Nem igazán értem, hogy miért kellene hazudni társkeresésnél, hogyan lehet hazugságra építeni bármit is, milyen ember az aki már a kezdetekkor el kezdi a hazudozást. Milyen kapcsolat várható attól az alapvető emberi értékkel nem rendelkező embertől aki a minimális tiszteletet nem képes a másiknak nyújtani. Mit vár az az ember aki nem a valós önmagát mutatja meg, idővel fény derül a csalafintaságra és az addig felépített kép pillanatok alatt omlik össze. Akkor meg minek az önámítás, minek pazarolni hamis dolgokra az időt?
..., ha (mert ugyi "ha" val nem kezdünk mondatot :) ) elvonatkoztatunk a sok öntömjénes kommentektől és tényleg elkezdenénk boncolgatni a témát... hát nem a saját nevünkön kellene regisztrálnunk :)
Ja, hogy nem a saját nevemen regisztráltam? no, most tudjátok az okát.
Nem kell hazudni és ebben teljesen(?) igazat adok simi12-nek, aki természetesen nem adja a nevét a témához (sem), de ezt nem negatív értelemben írom. Szokás-jog, nem szoktuk kiírni a nevünket.
Visszatérve a témához... nem teljesen, mert titkolni kell, voltam én is olyan, mint a fényképen és lehetnék is olyan, vagy akár olyanabb. Ott lesz az a fénykép!
De milyenebb? Nem tudhatod előre, hogy milyenek lesznek az elvárások... kockahas...no ez vicces lenne. Homo-erectus? vagy inkább Homo-lancadus legyen? (lancadus a nem felállusz)
Nehéz ügy...
Javasolnám és természetesen nem lezáradusz a témusz, hogy csak annyit várjunk el egymástól, amennyit adunk is! Elhiszem amit írsz magadról, ha te is elheszed amit én írok magamról!
Kedves Kamureg!

Teljesen mindegy, hogy milyenek az elvárások, attól még olyanok vagyunk amilyenek, nem az elvárások fogják meghatározni. :)

Simi
Akkor ugyan mi?
Ja, tudom már, a megfelelési kényszer.
Rójuk a köröket...
simi12 írta: Nem igazán értem, hogy miért kellene hazudni társkeresésnél, hogyan lehet hazugságra építeni bármit is, milyen ember az aki már a kezdetekkor el kezdi a hazudozást. Milyen kapcsolat várható attól az alapvető emberi értékkel nem rendelkező embertől aki a minimális tiszteletet nem képes a másiknak nyújtani. Mit vár az az ember aki nem a valós önmagát mutatja meg, idővel fény derül a csalafintaságra és az addig felépített kép pillanatok alatt omlik össze. Akkor meg minek az önámítás, minek pazarolni hamis dolgokra az időt?

Teljesen egyetértek veled !
Kedves Tibor sem kényszeresen sem anélkül nem akarok senkinek megfelelni önmagamon kívül. :D
Ver: 3.0
Harmadik és egyben a mai napon az utolsó comment, értéke: nulla (önértékelésből jeles, mondaná Csernus doki, két belövés között)
Mindenki ezt mondja, ja, még én is. Mégis vannak olyan esetek, amikor az ember szívesen megfelelne.
Nem föltétlenül Sharon Stone, nem Morena Baccarin, csak egy szép és okos magyar NŐ.
Ja... majd elfelejtettem :) és viseljen el!
Én most megpróbálok egy kommentben válaszolni.

Először Ilcsike Neked.

"Nem tudom, mi volt a téma, amely robbantott"-kezded a hozzászólásodat..

A topik címe:" Ki mennyit hazudik magáról amikor társat keres?"
Lehet nem voltam egyértelmű a cím megadását követően a kezdő mondatommal?
"Felrobbant a facebookom az éjszaka - míg én húztam a lóbőrt :D- ettől a témától."
Még egyszer utaltam a kérdésre, lehet ki kellett volna írnom újra?
"Valaki felvetette a kérdést és elindult a lavina."
Ha nem volt számodra egyértelmű miről volt szó, akkor elnézést, félreértések elkerülése végett ismétlésekbe bocsátkozhatok máskor, ha így jobb.

Kedves Simi,
Teljesen igazad van egyetértek Veled, fölösleges hazudgálni magunkról.
Úgyis kiderül a személyes találkozásnál néhány turpisság , külsőre vonatkozóan minden, ha valaki más adatokat adott meg magáról.
Az nem fog azonban, ha valaki hazudott a körülményiről, munkájáról, családi állapotáról, mert lehet az első randit nem követi második.
Én úgy gondolom, hogy azért a társkereső oldalakra regisztrált emberek egy része nem keres társat. . Vannak akik csak szórakozni jönnek fel, szédíteni akit lehet. Egyes férfiaknál jellemző a szexről, szexuális pózokról, fétisekről való érdeklődés, témázás, netről lopott vagy esetleg saját farokfotó küldése.Hát ők azt állítanak magukról amit akarnak.
Hallottam olyat, hogy nők / férfiak a korukat például azért tagadják le és tesznek fel régebbi fotót, mert esélyük sem lenne csak az általuk nem preferált korosztállyal ismerkedni, ha az igazat tudatják.
Talán abban bíznak, hogy mire eljön a találkozó, a másik beleszeret a természetükbe?
Lehetne még sorolni, de Te úgyis tudod Simi, hogy mi mindenre gondolok még, hasonlóan forog az agyunk.
Aki komoly kapcsolatot szeretne és elég értelmes, az nem játszmázik, hazudozik, mert tudja, hogy tétje van.


A Fiúknak is van igazságuk.
Az elvárások és az a bizonyos megfelelési kényszer sokakat tévútra, hazudozásra késztethet és késztet is, mert akkor ők sem írták volna amit.
Ha belegondolunk például, amit írtam fentebb.
Van akinek talán esélye sem lenne valós adatokkal arra, hogy figyelmet ébresszen, ha nem hazudna.
Ilyen például férfiaknál a 170 cm alatti magasság. Az alacsony férfiak nem igazán menők a nők körében, mert hallani, hogy még az aszfaltpattanás méretű nő is daliát szeretne maga mellé.
Kivételek persze mindig lehetnek, de ez az általános képlet ez, ahogy tapasztalni lehet és hallani.
Kedves Kamureg!

Mielőtt helyesírási tanácsot osztogatsz, járd körbe a témát!
Lehetőleg elismert nyelvésztől kérdezz! DE, elég, ha néhány előadást meghallgatsz, ott általában ez a kérdés mindig felmerül, és akit érdekel a téma, választ is kap rá.

HA-val, akár ÉS-sel is kezdünk mondatot, vagy bármelyik kötőszóval, akár a JA-val és DE-vel is, mint ahogy te teszed.
HOGY nem felel meg a helyesírási szabályzatnak? ÉS ha nem? A tökéletes helyesírástól még legtöbb ember tökéletlen marad. MIVEL tökéletes ember nincs, vállalom a HA, ÉS kötőszavakkal való mondatkezdést! EZ legyen a legnagyobb tökéletlenségem és ne a mások lejáratásának különböző formája!!!

Az öntömjénezés még mindig korrektebb, mint úgy megpróbálni eladni/előadni magad,
hogy másokat megpróbálsz földbe döngölni a tudálékoskodásoddal.
Kedves Csenta!

Igazad van, helytelenül fogalmaztam meg!

Természetesen, a cím alapján értettem, hogy miről volt szó. Azon belül, a robbanást okozó konkrét véleményeket nem ismerem, mivel a facebookon nem olvashattam.

Az Ábel véleményén kívül minden szavaddal egyetértek.

Tudod-e, hogy mi a furcsa? Az internetes társkeresőkön korábban nem volt szokás ilyen mértékű hazudozás. Mint korábban írtam, házasság is alakult ki a családi körömben internetes keresés alapján. Ha bármelyik fél részéről kiderült volna, hogy hazugságra akarja építeni a jövőjét, nyilván, nem maradtak volna együtt.
A fiatal társkeresők körében még most sem fajult el olyan mértékben, mint a közép, ill. idősebb korosztálynál.
Az idősek többsége nem komoly társkeresés céljából regisztrál, ezért bármit írhat, nincs tétje.
Természetesen bízni kell, hogy akinek nincs tétje, az sem hazudik.
Kedevs Ilcsike!

Ezt írtad:
"Természetesen, a cím alapján értettem, hogy miről volt szó. Azon belül, a robbanást okozó konkrét véleményeket nem ismerem, mivel a facebookon nem olvashattam."

Hát azt talán jobb , ha nem olvastad volna :) :(
Volt néhány nagyon durva megnyilatkozás a nőkről.

Ám a hozzászólások lényegét az első posztomban összefoglaltam:

"Szinte mindenki azt nyilatkozta , hogy mivel jó benyomást akarunk kelteni a másikban, a legjobb képet akarjuk adni magunkról, ezért elhallgatjuk ami nem jó vagy mást állítunk, mint ami a valóság. Aztán ameddig csak lehet , titkoljuk.
A lényeg a fényezés!"
Kedves Csenta!

"Szinte mindenki azt nyilatkozta , hogy mivel jó benyomást akarunk kelteni a másikban, a legjobb képet akarjuk adni magunkról, ezért elhallgatjuk ami nem jó vagy mást állítunk, mint ami a valóság. Aztán ameddig csak lehet , titkoljuk.
A lényeg a fényezés!"

A fentiek valamilyen szinten akár igazak is lehetnek.
A gyakorlott társkeresők tapasztalatból tudják, hogy ha őszinték, tiszta lappal indítanak, kevesebb,vagy szinte nulla az esélyük.
Én beleestem abba a hibába, hogy átkozottul őszinte voltam.
A hátrányaimmal kezdtem a bemutatkozást.
Volt egy félig önként, félig kényszerből vállalt teher a vállamon, amit EMBERSÉGBŐL cipeltem. (gondozás)
A legtöbb férfi meg sem hallgatta az okot, az sem érdekelte,hogy ez csak átmeneti állapot, és igyekszem megoldani, azonnal kimondta a végszót.
Volt, aki megértette, de el nem fogadott, hivatkozva a vállalt nehézségemre. (aztán kiderült, nem áll szándékéban senkivel komoly kapcsolatot létesíteni)
Ha korábban ügyesen eltitkoltam volna az EMBERSÉGBŐL vállalt terhem, már korábban találtam volna társat, és csak akkor tudta volna meg, amikor már megoldódott, de az a társ valószínűleg olyan ember, akire az életben soha nem számíthattam volna a bajban, gondban.
Tulajdonképpen azért voltam őszinte, mert valahol reménykedtem, van olyan férfi, aki nem hibának rója fel, hanem segít megoldást keresni, és ez összekovácsolhatta volna a kapcsolatot.
Örök naiv maradok!
Ilcsike51 írta: Kedves Kamureg!

Mielőtt helyesírási tanácsot osztogatsz, járd körbe a témát!
Lehetőleg elismert nyelvésztől kérdezz! DE, elég, ha néhány előadást meghallgatsz, ott általában ez a kérdés mindig felmerül, és akit érdekel a téma, választ is kap rá.

HA-val, akár ÉS-sel is kezdünk mondatot, vagy bármelyik kötőszóval, akár a JA-val és DE-vel is, mint ahogy te teszed.
HOGY nem felel meg a helyesírási szabályzatnak? ÉS ha nem? A tökéletes helyesírástól még legtöbb ember tökéletlen marad. MIVEL tökéletes ember nincs, vállalom a HA, ÉS kötőszavakkal való mondatkezdést! EZ legyen a legnagyobb tökéletlenségem és ne a mások lejáratásának különböző formája!!!

Az öntömjénezés még mindig korrektebb, mint úgy megpróbálni eladni/előadni magad,
hogy másokat megpróbálsz földbe döngölni a tudálékoskodásoddal.


Értem én, hogy eddigi életedben minden férfi bántott és minden férfi minden nőt bántott és neked persze kurvára meg kell védened mindenkit, mert bántott, de legalább bántani fog valakit. De nem abban az írásomban és nem én. Magamnak írtam, mert ..., ha-val kezdtem a mondatomat kis szüfrazsett.
Az arrogancia nem gyógyír a mentális betegségekre, de én is azt javaslom, hogy írd ki magadból. Azért vigyázz, meg ne báts valakit, aki simán pofán ver, így virtuálisan is.
Amúgy és jellemzően visszafogott vagyok és úriember, csak tudod, most kicsit túllőttél a célon, már ha volt célod.