Régi közmondásaink, szólásaink.
Suba a subával, guba a gubával.
Kiküldött tudósítónk saját felelősségére bejött az uborkaszedésből , hogy megossza olvasóinkkal a nyár legfontosabb történelmi jelentőségű eseményét:
Suba Sámuel és neje Suba Sára házassága mélyponthoz érkezett .Utána jártunk ,vajon mi okozta ezt a tragédiát., mely könnyeket csalt millió és még millióbb ember szemébe . Kitartó lelkesedéssel kinyomoztuk, hogy Suba Sámuel gubát főzött, miközben a Sárika egy kicsikét című örökzöldet dúdolgatta. A kegyetlen sors közbenjárása folytán Suba Sára épp a gubától hízott két milligrammot és még egy piros folt is megjelent szűzies homlokán. Hat lélekgyógyász és két személyi edző segítségével sem tudta feldolgozni ezt a súlyos traumát. Így az emberiség legnagyobb bánatára megrendülni látszik a frigy.
Mély fájdalmunkat enyhítendő Suba Sámuel és Suba Sára hatkötetes lexikonban , 42 vezércikkben valamint 9 eposzban megénekli , hogy miért nem párosítható a suba a gubával.
Sziasztok!
Nagyon tetszik ez a játék a közmondásokkal! Ne hagyjátok abba!
Régi közmondásaink, szólásaink!

Zegernyés időben, zákányos uton, lerifráncolt lóval bajos utazni. :lol:
Zegernyés időben, zákányos úton, lerifráncolt lóval bajos utazni.Szinte magyar-magyar szótár kell a megfejtéséhez. Nézzük csak végig, szóról szóra, mit jelent! A zegernyés idő: hideg, cudar, jellemzően esős vagy havas idő. A zákányos jelentése nyálkás, piszkos lében úszó. A lerifráncolt szó helyett ma azt mondanánk: hullafáradt, lestrapált.
Zsikém mindig feljebb rakja a lécet :D De majd jól átbújunk alatta :D Bizseregnek az ujjaim az írhatnéktól, de nem akarom kisajátítani az oldalt :D Vagy mégis? :D nem tudom kihagyni, bocsi :D


Az igaz szerelem
Szél H. Álmos 42 éves magánzó 2 éve reggel 8 óra 23 perc táján búcsúcsókot lehelt kedvese özv. Gazdagi Szende 64 éves nyugdíjas orcájára s egy bevásárlószatyorral. két betétkönyvvel valamint másfél kiló aranyékszerrel elindult a szomszéd faluba egy kiló kenyérért és két liter tejért .Néhány perc múlva heves vihar érte el Iszomfalvát jégeső kíséretében. Gazdagi Szende utolsó emléke szerelméről egy távoli lódobogás a zuhogó esőben. Azóta mindennap az utat lesi, hogy időben melegíthesse a tökfőzeléket megfáradt kedvesének, ha haza érkezik.
Szél H . Álmos közben a Bahamákon szomorkodik kedvese után.Fájdalomtól elcsukló hangon mesélte az arra tévedt turizmusra vetemedett iszomfalvi jegyzőnek tragikus sorsát.

-Elindultan kenyéré meg tejé, de elért a vihar. Zegernyés időben ,zákonyos úton, lerifráncolt lóval bajos utazni, az iránytű se volt velem hát eltévedtem. Mire kisütött a nap csak azt láttam hogy ez nem a Közért. Sajnos a lovam időközben megdöglött, a kocsi kereke kitört ,így nem tudtam visszatérni életem szerelméhez, kire könnyekkel a szememben gondolok.

E megható vallomás után egy levélkét bízott a jegyzőre, amiben biztosítja Gazdagi Szendét az érzelmeiről, melyeket kéretik tekintetbe venni a végrendelet írásakor.
Mert a szerelem kortalan, határtalan és örök.
Zsírodat, mázodat ne vesztegesd rája.

Ha nyálával jóllakhatnék, soha se pökné ki.

Tessék választani! :P

Én várom a múzsát, hogy csókoljon homlokon. :D

Bocsi Zsikem. :D
Lakossági bejelentés alapján tudósítónk meglátogatta a helyi nyugdíjasklub levelező tagozatát, hogy utána járjon a hírnek ,miszerint Vitéz Hétfejű Dilínia ,a SZ.Keverő KFT vezérigazgatója újra felbukkant.
A patinás klubban tudósítónk megszólította Al Koholmányi Butykost,de érdemi válasz híján,pár perc közös delírium után más riportalany után nézett.
Sajnos épp ebédidő volt,így csak az ott sepregető Jólányka Jolánka nénit sikerült szóra bírni.Tapasztalt riporterünk mázas csuporba rejtett disznózsírral próbálta gördülékennyé tenni a beszélgetést.Jolánka néni megigazította kendője csücskét,összevonta szemöldökét,körülkémlelt - biztonsági okokból - és ezt nyilatkozta.
Ides fijam, zsírodat mázodat ne vesztegesd rája, mer Hétfejű Dilínia mindig is volt meg van meg lesz.Sajnos szeginynek nincs hova menni,a zintézményt bezárták, államilag. Mink meg eltűrjük.Mert ő is csak ember vagy valami illesmi.
Megsúgom azé mink is huncutok vagyunk ám :) Népgazdaságilag hasznosítjuk.Mindig akad egy két feje ami tüzet okád,oszt azzal fűtünk télen.
Kellemes estét az itt levőknek! Sziasztok! :P
Egy jó kis riport téma! Mint a régi szép időkben! 8)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Brit tudósok hatalmas kihívás elé néztek az emberiség táplálkozási szokásait illetően.A tökéletes ember tökéletes véleményét keresték.
Hosszas konzultáció után megbízták Nin Csen Csak Mó Csing,kilenc diplomás ,Lóbel- díjas társukat eme emberpróbáló feladattal.
N.CS.CS.Mó Csing élve a technika adta lehetőséggel,napi 28 órában tanulmányozta a közösségi oldalakat,hogy a megfelő információhoz jusson az emberiség javára.
Munkája során N.CS.CS.Mó Csing a kétségbeesés határára került,mert sikerült megtalálni az Egyetlent,az Igazit a Kinyilatkoztatót.Mielőtt végső ekeseredésében a tüzre vetette volna a diplomáit,bátorkodott egy kérdést elrebegni az E.I.Kinyilatkoztató felé.
-Mi készül ma vacsorára?
Az E.I.Kinyilatkoztató megvető pillantással végigmérte az idősödő,csúnyácska tudatlant.majd kegyet gyakorolván felvilágosítá:
Ha lenne egy kis sonkánk csinálnánk sonkás tojást,ha volna tojásunk.

N.CS.CS.Mó Csing jelenleg a Szaharában egy homokbucka mellett meditálva dolgozza fel a traumát.
A készülő tanulmányt 600 évre titkosították,mert az emberiség még nem érett az ilyen nagyhorderejű információk fogadására.
Sziasztok!

Nagyon jó volt olvasni!! :lol:

Alföldi mondás:
Az éjjeli bátor felkergette a lesmestert a fára.
Lakossági bejelentés alapján oknyomozó riporterünk felkereste a MézesMadzag KFT helyettes vezérigazgatóját,a tisztességben megőszült özv.Jobbantudom Jolánkát,hogy fény derüljőn egy titokzatos eltűnés setét körülményeire.
Özv.J.Jolánka összevonta a szemöldökét,a nyomaték kedvéért kétszer,s kellő szigorral utasította rendre a kíváncsiskodó tollnokot.Riporterünk enyhe pírral az orcáján a megbánás könnyűivel szemeiben hallgatta Özv.J.Jolánka anyai szerettelel előadott mondandóját.
-Hát idehalgassá te tollvégrágó,szólopkodó múmia jelölt.Itt oszt nem tűnt el senki,csak az éjféli bátor felkergette a lesmestert a bizsergefára.De majd lankad az ebadta figyelme,oszt újra leereszkedik közétek.
Bár még Özv.J.Jolánka folytatta volna épületes hegyibeszédét,néhány tapintatlan ápoló érzéketlenül épp ekkora időzítette Özv.J.Jolánka szájának szapannal történő kimosását.Hófehér zubbonykában,habzó szájjal távozás közben Özv,J,Jolánka búcsúpillantást vetett riporterünkre,sugalván a közeli viszontlátásba vetett hitét.
Akkor még falun laktam és a bizsergefa sem betonból volt. Az utcánkban egy családnak nagyon sok lesmestere volt, és a szerelmeskedésük idején harsogott az egész utca. Volt, hogy még az éjjeli bátrak is mélyen behúzódtak házaikba vagy a szalmakazal tövébe ásták be magukat.
Egy ilyen hangos éjszakán történt, hogy a gazda magunván a ricsajt, közéjük csapott és futottak amerre láttak. Így történt, hogy az egyik lesmester a bizsergefára futott fel, és az éjjeli bátor, segítve a gazdának, jó darabig felügyelte. Egy idő után biztosan megunta, mert a lesmester egy kényelmesebb helyet, egy kerítésoszlopot választott pihenőül.
Na ekkor kapaszkodott hazafelé Béla a kocsmából, és egy pihenés alkalmával szembenézett az oszlopon pihenő lesmesterrel. A kocsmai sértődöttségét magával cipelve zokon vette a reá irányuló figyelmet. Maradék erejét összeszedve szegény lesmesternek akkora pofont adott, hogy mind a ketten eldőltek tőle.
Mivel a lesmestereknek kilenc élete van, így szerencsésen túlélte, Béla viszont kénytelen volt még nagyon sokáig hallgatni a falusiak heccelődéseit.
Igaz történet.
Jót mosolyogtam mindkét történeten. Igen, néha az élet tud vicces dolgokat produkálni.

Itt a következő:

Jobb félni, mint megijedni
Oknyomozó riporterünk a nyirkos időre való tekintettel úgy döntött,hogy nem örvendezteti meg a világot új szenzációkkal.Kuckójába húzódva elégedetten tömködte magába a napi betevőjét.Keze fejével épp egy alattomos pacát próbált eltüntetni a terítőről,mikor halk kaparászásra lett figyelmes.Pillantása az ablakra vetődött ahol egy pici szárnyas lény kupogott dideregve.
Gyorsan egy darab mézesmadzag után nyúlt,s a picike alak orra előtt huzogatva próbálta szóra bírni.Igyekezete nem volt hiába való,megtört a jég a kis szárnyas beszélni kezdett.

-Ó tollnokok tollnoka halld szomorú sorsom
Bemutatkoznék,de már magam sem tudom ki vagyok.Ámor vagy Cupidó?Azzal a megbizatással küldtek a Földre,hogy a szerelem édes nyilával boldogítsam a halandókat.Mondjuk arról szó sem volt,hogy februárban egy szál pendelyben kell túlóráznom.Ezt még elviselném,pár nap pihenő a bárányfelhőkön és rendbe jövök.
Az igazi trauma akkor ért,mikor betévedtem egy csapat magányos ember közé.Boldog örömmel nyúltam a nyilam után,amikor több tucat halandó fogta le a kezem.Még most is zúg a fejem,álmomban is kísértenek a szavaik.A miért nem,nem úgy van,nincs olyan,van olyan,így csináld ,úgy csináld.Nem elég,hogy mindenki jobban értett a dolgomhoz mint én ,még a nyilaim is eltördösték.Volt aki még a szárnyaim is megpróbálta kitépni.
Azóta tudom,hogy jobb félni mint megijedni,azé bujdokolok.

Riporterünk harmatos szemekkel hallgatta e szomorú vallomást.Aztán egy óvatlan pillanatban a kis ember tegeze után kapott és nemes egyszerűséggel a hátsójába lőtt.
-Nesze te pimasz,ez azé van mert a múltkor is rosszul céloztál...új feladvány: .Ki mint veti ágyát úgy alussza álmát