Ki mit gondol a komoly párkapcsolat keresésről?
Én pld. Valóban komoly társkapcsolatot szeretnék a véglegesség reményében.
Igazit, együtt élőset. Mert szerintem az az igazi, nem az mikor hol ide, hol oda kell utazgatni, hogy rendben legyenek a dolgok. Senki házára vagyonára nem számítok az mindenkinek a sajátja és a családjáé lesz majd. Csak csupán szeretetre, megértésre, megbecsülésre és társra vágyom. Itt lehet válaszolni a témához és nekem is személyesen. Üdv. Inci.
Kedves Buborika, jól értelmezem, hogy összeköltözés alatt azt érted, hogy Te költözöl?
Szerintem egy párkapcsolatot így akarni indítani elég merész vállalkozás. Ahhoz, hogy egyáltalán szóba kerüljön az együttélés, elég hosszú időnek kell eltelnie. Összebútorozni anélkül, hogy közelebbről megismernénk egymást, anélkül, hogy kiderülne, mennyire összeegyeztethetők az életvezetési szokásaink, nézeteink, preferenciáink, szerintem könnyelműség.
Olyan érzésem van, hogy ajtóstul akarsz berontani egy olyan házba, amelynek még a kapuját se látod.
Kedves Kinga56!

Szerintem nem jól értelmezed.
Semmilyen utalás nincs arra, hogy kizárólag Buborika akar költözni.

Kedves Buborika!

A komoly (és a vicces) kapcsolat jó lehet akkor is, ha nem lógunk állandóan együtt. Woody Allen és Mia Farrow New Yorkban a Central Park ellenkező oldalán éltek. Szerintem 50 fölött inkább ez lenne az ideális.
Egyetértek Alisonnal, először Buborikát illetően, másodjára pedig nekem is az a véleményem, hogy 50, vagy akár több év felett, nem tudunk annyira alkalmazkodni egymáshoz, hogy hosszú távú kapcsolatot alakítsunk ki, összeköltözés esetén. A rövidnek meg mi értelme? Szerintem összeköltözés nélkül is lehetséges.
"Senki házára vagyonára nem számítok..." - ebből következtettem arra, hogy Buborika akar költözni...
De lehet, hogy rosszul értelmeztem.
Elég furcsa megjegyzés, nekem nem jutna eszembe ilyet leírni maximum csak akkor ha esetleg már hasonló vád ért volna.
Egyébként tényleg nem következik belőle az odaköltözés hiszen hallottam már olyan történetet is, hogy a férfit költöztette magához a nő és egy idő után a férfi lakását eladták, mondván minek kettőt fenntartani. A ház árát szépen elköltötték aztán a kapcsolat valahogy már nem is volt olyan jó és a férfi mehetett a híd alá.
Nem csak a férfiak között van olyan aki az új kapcsolat révén akar jobb megélhetéshez, lakhatáshoz jutni a nők között legalább annyi.
Nagyon kiéleződött a lakhatásra a komoly párkapcsolat, mint téma. Itt-ott megírtam már, h különlakós, összejárós kapcsolat híve vagyok.
DE kiszélesíteném a címadó témát.
A mai eszemmel és állapotommal (egyedül élni jó, "Igen, igen,... Na de mégse!), azt gondolom, h a komoly párkapcsolat egy csomó olyan dolgot is feltételez, mint közös érdeklődés, hasonló aktivitás, energiaszint (nem kell feltétlen félreérteni ;)), ízlés, intelligencia, s akár műveltség, elvárások, ...
Nyilván némi, v sok kompromisszum is szükséges hozzá, ingerküszöbe válogatja. S vallom, h folyamatosan fejlődünk, változunk a minket ért hatásokra, ergo "idomulunk", alakulunk egymáshoz (még hatvan felett is, csak szeretet kérdése).

Azért persze vannak olyan területek, amik, nehezen változtathatók. Mondjuk, hiába vagyok fülig szerelmes egy férfibe, s ő belém (legyen egy ilyen ideál-tipikus eset ;)), ha Ő otthonülő, én meg járkálós vagyok. Vagy Ő kisvárosban él, s hideglelése van, ha a nagyvárosba kell jönnie, ahol én lakom, tehát nem jön hozzám, nekem kell menni, ha együtt akarunk lenni. Vagy mondjuk teljesen más a zenei ízlése, esetleg politizálós alkat, s pont más értéket preferál, mint én? Csak néhány példa.
Nos, a szerelem "vaksága" után az ehhez hasonló dolgok fogják eldönteni, h lesz-e egyáltalán a kapcsolatból tartós, komoly párkapcsolat. Mert hiába a vonzalom, a kémia a mai sokat látott, bölcs hozzáállásunkkal már latolgatunk (néha talán túl is bonyolítunk), s persze, h az utolsó, végleges kapcsolatot áhítjuk. Legalább is zömében így gondoljuk.

S a lakhatás ezután jön szerintem, mint szempont. Nem kizárt, h én is kerülhetek olyan helyzetbe (nem fedél nélküliségre), h összeköltözős pártivá válok.
Szerintem ez a téma (Hogyan valósítsuk meg a "komoly" párkapcsolatot?) a társkeresés és találás lényeges szempontja.
Gondolom ezt azért is, mert ez a társnélküliség oka is.
Akik engedékenyebbek, hiszékenyebbek(?), azoknak kockázatos az összeköltözés, akik nem hagyják magukat, vígan kidobálják az ablakon a megunt társ cuccait, azok nem tartanak az összeköltözés veszélyeitől, mert tudják: meg fogják oldani.
Ha valaki a saját férjétől nem tudott megszabadulni, az nehezebben enged be egy idegent az otthonába :-)
Aki viszont haszonnal röppent virágról virágra, az nem ismeri az összeköltözés árnyoldalait.
Én most általánosságban írtam, a témára reagálva, nem kimondottan a vitaindító hozzászólásra.
Talán csak egy konkrét helyzetben lehet tisztességégről és praktikusságról beszélni.
Sajnos a közös jövő építése már nem ugyanazt jelenti, mint 30-40 évvel ezelőtt, mert nem üres lappal indulunk.
Szinte mindenben egyetértek Ditkével.

Egy közismert mondás szerint rossz hajós az, aki nem tudja melyik kikötőbe tart.
Úgy vélem először magamban kell tisztázni, hogy mit is szeretnék: szabadidőpartnert, szexpartnert, vagy un. komoly, összeköltözőst. (Általában ezt a három opciót jelölik meg a társkeresők.) Természetesen nem merev kategóriák ezek, flexibilisek, az idő során akár saját igényeink is változhatnak. De motivációnk mindenképpen lényeges a választásnál hiszen alapvetően meghatározza, hogy kivel akarunk ismerkedni. Persze sokan nyitva hagyják ezt a kérdést, lesz ami lesz alapon. :wink:

Jelenlegi élethelyzetemben én egy "komoly szabadidőpartnert" keresek. Az már egy másik kérdés, hogy kit találok, mert ember tervez, Isten végez....Hát igen, nem minden a hozzáállásomon múlik, de sokat nyom a latba.

Egy kis szerencse is kéne már! S ha jön -mármint a szerencse :) - nyitott vagyok akár arra is, hogy egy másik kikötőbe társammal együtt áthajókázzak. Régebben ezt elképzelhetetlennek tartottam. :D
Sziasztok!
Én is azt gondolom, hogy a "komoly" párkapcsolatnak csak sokadik kérdése az összeköltözés. (A mi korunkban.)
Nagyon sok mindennek jól kell működnie, mielőtt ez felvetődik, de nyilván akkor automatikusan kialakul...
... bár valószínűleg az ellenkezőjére is van példa. :-)
Sziasztok :)
Csak kíváncsiskodom :)
Nem jártam még itt.
üdv. mindenkinek
Legyen szép napotok
Ildikó
és a + 1 felülírja az előző hármat. :( :) :(
cron