Kedves Klubtársaim, a cím önmagáért beszél... Várom mindenki véleményét és/vagy tapasztalatait a témával kapcsolatban...
Kedves István!
Örülök az új témának! Kíváncsian várom, hogy milyen vélemények hangzanak majd el!

Mivel a másik fórumtémában..."50 fölött is vonzzák....."-ban én már nagy vonalakban körülírtam az álláspontomat ezzel a témával kapcsolatosan, így ide nem írnám le mégegyszer. Akit érdekel ott elolvashatja.
Annyit azért ideírnék - ezt ott nem pontosítottam - , hogy a jelenlegi gondolkodásom szerint +- 5 év lenne szerintem az ideális.

Lányok! Fiúk! Szerintetek??? :)
Kedves Yesenia!

Ha az 50 felettiekről beszélünk, egyetértek... Ha csak úgy általában, akkor tágítom a határt, én 5-10 évet mondanék a férfi javára... Pont azért, amiről beszéltünk a másik témában, vagyis fiatalabb korban a hasonló szintű lelki-szellemi érettség így áll össze, illetve szerencsésnek tartom, ha ebben a férfi a dominánsabb...

A mai férfiak egyébként teljesen el lettek bizonytalanítva a szerepüket illetően és ez nagyon nem tett jót nekik... Akik ezt a fene nagy feminizmust kitalálták, azok ezt a hagyományos szerepek felbomlása és így a család, mint alapegység felbomlása érdekében tették és ezek természetesen nem nők voltak... De ez egy másik téma lehetne és messzire vezetne, nem is ide való igazán...

  
Kedves István!
Itt általában és "kötelezően" csak a 45 év felettiek lehetnek klubtagok. Így én természetesen erre a korosztályra gondoltam.
Persze abban igazad van, hogy egy 45 éves nő mellé simán elmegy egy 60 éves férfi, főleg, ha jól tartja magát és jó sok pénze van. (Ez már szarkazmus részemről! Talán nem is kell véresen komolyan venni! :) )
Én sem gondolkodtam mindig így. Vegyük úgy: Savanyú a szőlő! Hát igen! De azért nyilván nem teljesen alaptalan amiért most így gondolkodom.

Elmesélnék egy kis történetet. Anyukám és apukám között 15 év korkülönbség volt. Az anyám 22 éves volt, az apám 37, amikor megismerkedtek. Három gyermekük született.
38 évet éltek szeretetben, boldogságban. Apukám 75 éves korában meghalt. Anyám akkor volt 60.
Soha nem panaszkodott, hogy rossz neki egyedül. Lett volna "lovagja" -ahogy ő nevezte a közeledőket - nem is egy. Valami oknál fogva mégis az egyedüllétet , a családot, az unokákat választotta. Így élt még 19 évet.

Én nem szeretném ugyanazt az utat járni., Nekem szükségem van valakire, ha nem is minden áron.
Remélem találok valakit, aki úgy érzi egyes-egyedül én illek hozzá. Korban, termetben, gondolkodásban! :)
Úgy látom, hogy mi leszünk a "NOTÓRIUS" hozzászólók!!
Be kell vallanom, hogy teljesen elbizonytalanodtam a kérdést illetően! Fiatalabb koromban nekem is az volt az elvem, hogy 4-5 év + korkülönbség reális a férfi javára.Ezt tartottam mérvadónak a magam számára is a pár választásnál.Most azonban elérve ezt a kort, bizony revidiálni kell ezt az álláspontomat!. Mégpedig a következők miatt! Mivel sok ilyen korú barátom, barátnőm van,napi szinten találkozom az egyik fő problémával! Lehet, hogy a kedves férfi olvasók meg fognak érte KÖVEZNI, de sajnos a következő az igazság! A kedves URAK 62-64 éves korukra inkább otthon ülővé válnak. Nem szeretnek utazni, kirándulni, készülődni egyszóval kimozdulni sem.! TISZTELET A KIVÉTELNEK!! Ugyanakkor a 60-62 év körüli hölgyek java része még teljesen aktív. Ez bizony komoly vitákat eredményez még az egyébként jól működő több évtizedes házasságokban, vagy kipróbált kapcsolatokban is. Tehát ha szavazni kellene, talán most úgy szavaznék, hogy 3-5 év + a hölgyek javára!! Igen ám, de itt jön az, hogy a 60-62 éves URAK bizony 40-45 éves hölgyeket keresnek!! Kedves YESINA!!! Teljesen igazad van!! És találnak is!! (tömött pénztárca, stb, na ez is szarkazmus!!!) Ígen ám, de mi lesz 5 -10 év múlva?? A többiről nem szeretnék beszélni, azt mindenki fantáziájára RÁBÍZOM!!
Kedves Klarissza!

Már megint igazad van... :) Már ami a 60 körüli férfiak mozdíthatatlanságát illeti... Azért élő példa gyanánt hadd hozzam fel saját magam, mint kivételt, a turistaegyesületemben én vagyok a második legidősebb és állom a sarat a 40 évesekkel... Nem okoz problémát napi 150 km-t kerékpározni vagy 25 km-t gyalogolni, hegyre fel és hegyről le... :)

Azért a hölgyek sem oly annyira aktívak már ebben a korban, tisztelet a szintén meglevő kivételeknek... Ezért én valóban lementem koromhoz képest 15 évvel, hogy a magam vitalitásához való partnert találjak és tényleg ott találtam meg... Pedig kerestem a korban hozzám passzolók között is, de hiába...

Nem lehet igazán szabályt húzni erre a kérdésre, végül is minden elfogadható, ha annak a két embernek úgy jó... Hozzáteszem, engem zavarna és múltban is zavart volna nálam korban idősebb hölggyel kapcsolatra lépni... Valahogy úgy érzem természetesnek, hogy - valamennyivel - a férfi legyen az idősebb...

Aktív férfitársaim védelmében teszem közzé ezt a pár hónapos fotómat, túrakerékpározás közben vagyok éppen... Ezen az egynapos túrámon is 100 km felett mentem, 61 évesen... Szóval lehet így is élni és van, aki így is él... Csak sajnos kevesen...

Kép 
Sziasztok!
Én is csodálkozom, hogy mások nem "ragadnak tollat" és fejtik ki véleményüket, álláspontjukat a témával kapcsolatban. De úgy láttam más témákkal kapcsolatban sem. Kivételek vagyunk mi, akik eddig írtunk. Talán később megjön a kedvük! :)
Egyébként más oldalakon járva azt tapasztaltam, hogy örök vitatéma ez a korkülönbség kérdés férfiak és nők között.
Talán igazából nem is az számítana, hogy mi az ideális. Hiszen, ha két ember egymásra talál, tetszenek egymásnak, megértik egymást, szeretik egymást akkor ott nem számít, hogy ki hány éves.

A baj inkább ott van, hogy a kedves párkeresők körömszakadtáig ragaszkodnak az általuk megállapított és áhított ideális korkülönbséghez.
Így aztán telnek-múlnak az évek, néha akad valaki, aki korban végre megfelelne,még külsőre is, csak ezután jön a belső "vizsgálata". Ha valaki ezt felületesen "végzi", és a külsőségek alapján dönt, nagyot koppanhat.
Ezt szerintem minden józan gondolkodású férfi tudja, aki nincs elszállva magától. Ha ők fiatalabbnak látják magukat a tükörbe nézve, mint ahány évesek, akkor nem csoda, ha jóval fiatalabbat keresnek.
De lehet, hogy az a tükör "torztükör", amiben szemlélik magukat.
Sokan arra hivatkoznak, hogy mások által fiatalosnak mondott.... hát ki fogja megmondani bárkinek a szemébe, hogy öregem, de megöregedtél, de meghíztál, de csúnya vagy? ...:)

A legokosabb az lenne, ha mindenki elfogadná azt, hogy annyi idős amennyi. A külsőnk úgyis elárulja korunkat, a lelkünk pedig maradhat örökre fiatal. :D

Száz szónak is egy a vége! Mindenki olyan társat, partnert keressen magának, amilyen az álmaiban előfordul. Hogy milyet talál? Az már egy másik kérdés.
Kedves István! Tudom, hogy van kivétel, és örülök neki, hogy az egyik éppen Te vagy!Ha emlékezetem nem csal, én oda is írtam, hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK!! A Te teljesítményed még sok fiatalnak is példaértékű!! Szívből kívánom Neked, hogy még 10-15 év múlva is így legyen!!
Igen, igazad van, sok hölgy sem olyan nagyon aktív ebben a korban! Ez megint relatív!! Ki, mit ért AKTIVITÁS alatt! Én természetesen a mindennapi élet résztvevőire gondoltam!.
YESENIA! Elnézésedet kell kérnem, hogy több esetben rosszul írtam le a nevedet!! Kérlek ne haragudj érte!! Igen, az kellene, hogy mindenki elfogadja a korát, az azzal járó fizikai állapotát, merem megkockáztatni, hogy még a társuló NEGATÍV dolgokat is!! Hiszen 63-65 éves korban 1-2 szem gyógyszert szedni nem a világ vége. Ettől még teljes értékű életet lehet élni! Kedves YESENIA, Te ugyan lényegesen fiatalabb vagy tőlem, és ennek megfelelően más korosztályú URAKAT nézegetsz mint én. Be kell, hogy valljam, igen jókat kuncogok az adatlapokon! Ennyi táncoslábú, táncolni szerető URAT, mint akik a társkeresők oldalán vannak!!!!!! Szép csokrot lehetne belőlük kötni!! Eljátszom néha a gondolattal, hogy az egy-egy társkereső oldalán összegyűjtött Urakkal táncversenyt kellene rendezni!! ISTVÁN! Te NEM VEHETNÉL ezen RÉSZT!!! Mit gondolsz Yesenia???
Kedves Klarissza! Egyáltalán nem haragszom, sőt először észre sem vettem.

Igen! Én is hasonlókat tapasztaltam. Az általam megnézett adatlapokon is csupa sportos, fiatalos és többek között táncoslábú urak "zengtek" ódát magukról, korukat megfiatalítva legalább 5-8 évvel ( nem csak a nőknél divat ez sem), mert úgy gondolják, hogy így hamarabb akad a horogra egy fiatalabb korosztályhoz tartozó hölgy.
Persze a fórumokon és a magazinokban (nem itt) a fiatal hölgyek is véleményt nyilvánítanak és néha majd' megszakadok a nevetéstől, amilyen humorosan és találóan hárítják el az ilyen idős urak közeledését.
Persze az olyan férfiak, mint István valóban az üdítő kategóriába tartoznak. Ő remekül néz ki. Szerencsés alkat, de ahogy elmondja sokat tesz is érte.
Tény, hogy már fiatal korban kell elkezdeni az olyan életvitelt, amely biztosítja számunkra idős korban is a fittséget, vitalitást.

A táncversenyt illetően, ha az valóban a szóban forgó urak meghívásával megrendezésre kerülne, az a gyanúm, hogy a legtöbb úrnak arra az időpontra más, sürgős és fontos elfoglaltsága lenne. :)
Klarisssza írta: Úgy látom, hogy mi leszünk a "NOTÓRIUS" hozzászólók!!
Be kell vallanom, hogy teljesen elbizonytalanodtam a kérdést illetően! Fiatalabb koromban nekem is az volt az elvem, hogy 4-5 év + korkülönbség reális a férfi javára.Ezt tartottam mérvadónak a magam számára is a pár választásnál.Most azonban elérve ezt a kort, bizony revidiálni kell ezt az álláspontomat!. Mégpedig a következők miatt! Mivel sok ilyen korú barátom, barátnőm van,napi szinten találkozom az egyik fő problémával! Lehet, hogy a kedves férfi olvasók meg fognak érte KÖVEZNI, de sajnos a következő az igazság! A kedves URAK 62-64 éves korukra inkább otthon ülővé válnak. Nem szeretnek utazni, kirándulni, készülődni egyszóval kimozdulni sem.! TISZTELET A KIVÉTELNEK!! Ugyanakkor a 60-62 év körüli hölgyek java része még teljesen aktív. Ez bizony komoly vitákat eredményez még az egyébként jól működő több évtizedes házasságokban, vagy kipróbált kapcsolatokban is. Tehát ha szavazni kellene, talán most úgy szavaznék, hogy 3-5 év + a hölgyek javára!! Igen ám, de itt jön az, hogy a 60-62 éves URAK bizony 40-45 éves hölgyeket keresnek!! Kedves YESINA!!! Teljesen igazad van!! És találnak is!! (tömött pénztárca, stb, na ez is szarkazmus!!!) Ígen ám, de mi lesz 5 -10 év múlva?? A többiről nem szeretnék beszélni, azt mindenki fantáziájára RÁBÍZOM!!

Kedves Klarissza!Csatlakozom hozzád én is a szavazatommal,mármint,hogy ebben a korban már talán meg kellene fordítani a korkülönbséget a hölgyek javára!!!!Talán úttörőnek számítok e tekintetben,legalább is olyan szempontból,hogy ki merem mondani a véleményemet. Tapasztalataimra alapozok,amelyeket éppen társkeresés során szereztem.Özvegy vagyok, s a férjem 35 év házasság után "hagyott el",elvitte egy gyors lefolyású agydaganat.Nagyon jó házasság volt a miénk,22 éves voltam amikor férjhez mentem,a férjem 28.Ezután még volt egy majdnem 6 évig tartó párkapcsolatom,amely tönkrement, s ezután regisztráltam több társkeresőben.A tapasztalataimból már talán doktori disszertációt írhatnék......eleve korombelit kerestem,bár egy idő után,már akkor úgy ítéltem meg,hogy a hatvanas férfiak (tisztelet a kivételnek) elkényelmesedtek,jórészt ápolatlanok,igénytelenek a külsejükre,sörhasuk van, s talán még udvarolni is restek.Ebből a korosztályból,aki külsőre,belsőre és egzisztenciálisan is rendben van,valójában magánál jóval fiatalabb hölgyet választ társául......és általában talál is,annál inkább,minél inkább elszegényedik a társadalom, s nem veszi észre, s talán nem is érdekli,hogy érdekből "szeretik".A lányommal,aki Svédországban él,beszélgettünk erről,hogy valójában a jóléti társadalmakban miért nem divat a jóval idősebb férj...egyszerűen azért,mert a nők eltartják magukat.Ha jól emlékszem,Vajk valami olyasmit írt,hogy az ideális a 10-15 év lenne a férfiak javára.....ha ezt nézem,akkor hozzám 75-80 éves férfi illene?(Bocsánat,visszakerestem,Vajk 5-10 évet mondott,de én ebben a korban,ezt a korkülönbséget is soknak tartom) Azt hiszem szerencsés vagyok a külsőmmel,mert mindig sokkal fiatalabbnak néztek,mint amennyi vagyok, a gyerekeim is gyakran hangoztatják,hogy "Anyu kicsit öregíteni kellene magad,mert mindenki a nővérünknek néz"Igazából örülök ennek,de nem tulajdonítok neki túlzott jelentőséget, de azért nagyon is meglepődtem,amikor regisztrációm után tucatjával kaptam az ajánlatokat 30-40 év közötti férfiaktól....persze dehogy is akarok én valamiféle "phaedrai" viszonyba keveredni,de ha a korombelieket nem érdeklem,akkor választanom kell a két véglet között.Amikor az egyik fiatal jelentkezőt visszautasítottam,azzal,hogy korombelit keresek,ez volt a válasza:"Hát nem veszed észre,hogy a korodbeliek fiatal csitrik után szaladgálnak?"
Iris47 írta:
Klarisssza írta: Úgy látom, hogy mi leszünk a "NOTÓRIUS" hozzászólók!!
Be kell vallanom, hogy teljesen elbizonytalanodtam a kérdést illetően! Fiatalabb koromban nekem is az volt az elvem, hogy 4-5 év + korkülönbség reális a férfi javára.Ezt tartottam mérvadónak a magam számára is a pár választásnál.Most azonban elérve ezt a kort, bizony revidiálni kell ezt az álláspontomat!. Mégpedig a következők miatt! Mivel sok ilyen korú barátom, barátnőm van,napi szinten találkozom az egyik fő problémával! Lehet, hogy a kedves férfi olvasók meg fognak érte KÖVEZNI, de sajnos a következő az igazság! A kedves URAK 62-64 éves korukra inkább otthon ülővé válnak. Nem szeretnek utazni, kirándulni, készülődni egyszóval kimozdulni sem.! TISZTELET A KIVÉTELNEK!! Ugyanakkor a 60-62 év körüli hölgyek java része még teljesen aktív. Ez bizony komoly vitákat eredményez még az egyébként jól működő több évtizedes házasságokban, vagy kipróbált kapcsolatokban is. Tehát ha szavazni kellene, talán most úgy szavaznék, hogy 3-5 év + a hölgyek javára!! Igen ám, de itt jön az, hogy a 60-62 éves URAK bizony 40-45 éves hölgyeket keresnek!! Kedves YESINA!!! Teljesen igazad van!! És találnak is!! (tömött pénztárca, stb, na ez is szarkazmus!!!) Ígen ám, de mi lesz 5 -10 év múlva?? A többiről nem szeretnék beszélni, azt mindenki fantáziájára RÁBÍZOM!!

Kedves Klarissza!Csatlakozom hozzád én is a szavazatommal,mármint,hogy ebben a korban már talán meg kellene fordítani a korkülönbséget a hölgyek javára!!!!Talán úttörőnek számítok e tekintetben,legalább is olyan szempontból,hogy ki merem mondani a véleményemet. Tapasztalataimra alapozok,amelyeket éppen társkeresés során szereztem.Özvegy vagyok, s a férjem 35 év házasság után "hagyott el",elvitte egy gyors lefolyású agydaganat.Nagyon jó házasság volt a miénk,22 éves voltam amikor férjhez mentem,a férjem 28.Ezután még volt egy majdnem 6 évig tartó párkapcsolatom,amely tönkrement, s ezután regisztráltam több társkeresőben.A tapasztalataimból már talán doktori disszertációt írhatnék......eleve korombelit kerestem,bár egy idő után,már akkor úgy ítéltem meg,hogy a hatvanas férfiak (tisztelet a kivételnek) elkényelmesedtek,jórészt ápolatlanok,igénytelenek a külsejükre,sörhasuk van, s talán még udvarolni is restek.Ebből a korosztályból,aki külsőre,belsőre és egzisztenciálisan is rendben van,valójában magánál jóval fiatalabb hölgyet választ társául......és általában talál is,annál inkább,minél inkább elszegényedik a társadalom, s nem veszi észre, s talán nem is érdekli,hogy érdekből "szeretik".A lányommal,aki Svédországban él,beszélgettünk erről,hogy valójában a jóléti társadalmakban miért nem divat a jóval idősebb férj...egyszerűen azért,mert a nők eltartják magukat.Ha jól emlékszem,Vajk valami olyasmit írt,hogy az ideális a 10-15 év lenne a férfiak javára.....ha ezt nézem,akkor hozzám 75-80 éves férfi illene?(Bocsánat,visszakerestem,Vajk 5-10 évet mondott,de én ebben a korban,ezt a korkülönbséget is soknak tartom) Azt hiszem szerencsés vagyok a külsőmmel,mert mindig sokkal fiatalabbnak néztek,mint amennyi vagyok, a gyerekeim is gyakran hangoztatják,hogy "Anyu kicsit öregíteni kellene magad,mert mindenki a nővérünknek néz"Igazából örülök ennek,de nem tulajdonítok neki túlzott jelentőséget, de azért nagyon is meglepődtem,amikor regisztrációm után tucatjával kaptam az ajánlatokat 30-40 év közötti férfiaktól....persze dehogy is akarok én valamiféle "phaedrai" viszonyba keveredni,de ha a korombelieket nem érdeklem,akkor választanom kell a két véglet között.Amikor az egyik fiatal jelentkezőt visszautasítottam,azzal,hogy korombelit keresek,ez volt a válasza:"Hát nem veszed észre,hogy a korodbeliek fiatal csitrik után szaladgálnak?"[
Kedves Iris47 ! Igaza van a fiatal "jelentkezőnek" így működik mostanában a párkeresés ! Bátorítalak arra hogy igen keress nyugodtan a fiatalabbak között a fénykép alapján nyugodtan :) Tapasztalat alapján a fiatalabb férfi is lehet öreg ( az exférjem -7 év és nem ő ment el ) , szemléletben ,vitalitásban ! Hajrá !! Üdv .Erzsi
Hölgyeim, lennének megjegyzéseim... :)

Iris, az 5-10 éves korkülönbséget a férfi javára nem igazán az 50-60-as korosztályra gondoltam, hanem inkább a fiatalabbakra, ahol viszont elkel... Az 50 fölöttieket tekintve ez már valóban soknak tűnik... Mármint a 10... Az 5 év szerintem elmegy, természetesen nem kripli pasikat feltételezve, de azok fiatalabban is olyanok voltak... :)

Fiatalabb férfi - idősebb nő párosítás: nekem nem természetes valamiért, ebben úgy látszik, konzervatív vagyok... A magam részéről sosem voltak ilyen gondolataim, és még csak "anyakomplexusom" sincs... :) És ha a másik verzióban sok az 5-10 év különbség, akkor itt is az, a fiatalabb férfi mellől is ki lehet "öregedni", nem csak a fiatalabb nő mellől és azt sem egyszerű lelkileg feldolgozni... 
Vajk51 írta: Hölgyeim, lennének megjegyzéseim... :)

Iris, az 5-10 éves korkülönbséget a férfi javára nem igazán az 50-60-as korosztályra gondoltam, hanem inkább a fiatalabbakra, ahol viszont elkel... Az 50 fölöttieket tekintve ez már valóban soknak tűnik... Mármint a 10... Az 5 év szerintem elmegy, természetesen nem kripli pasikat feltételezve, de azok fiatalabban is olyanok voltak... :)

Fiatalabb férfi - idősebb nő párosítás: nekem nem természetes valamiért, ebben úgy látszik, konzervatív vagyok... A magam részéről sosem voltak ilyen gondolataim, és még csak "anyakomplexusom" sincs... :) És ha a másik verzióban sok az 5-10 év különbség, akkor itt is az, a fiatalabb férfi mellől is ki lehet "öregedni", nem csak a fiatalabb nő mellől és azt sem egyszerű lelkileg feldolgozni... 

Kedves Vajk,vitába szállnék a véleményeddel,mint ellenérdekelt....sajnos a sztereotípiák itt is hatnak,nevezetesen,hogy egy férfi bármennyivel idősebb lehet egy hölgynél nem szólják meg.Ha meg szeretném védeni az álláspontomat, hivatkozhatnék egy Amerikában terjedő párkapcsolati formára, melyről nemrég olvastam egy magazinban.Visszautalnak egy-két hírességre,történetesen Yoko Ono és John Lennon kapcsolatára...a terjedő új jelenségnek már neve is van,mégpedig YOKO (Young Kisses Old).Én viszont igyekszem saját véleményt formálni minderről,(mint minden másról)amely természetesen szubjektív.A túl nagy különbséget, én is abnormálisnak tartom,melyben sokszor szerepet játszik az érdek,de egyébként úgy gondolom,hogy ez mindig 2 ember magánügye,akár a hölgy,akár az úr a sokkal idősebb.
Kedves Iris, kedves Vajk, kedves Klubtársak!

Az ideális  életkor különbség az adott életkor és  a partnerek karaktere szerint is jelentősen változó lehet. Egy számpárral  kifejezni a teljes életkor hosszára az ideális életkor különbséget nem igazán indokolt meghatározni.  Ennek ellenére az 5-10 év életkor különbség első közelítésben valóban elfogadható lehet.

Ha szexuális szempontokat is figyelembe akarunk venni, akkor a  női változó kor után  az addigi jól indokolható férfi-nő ideális korkülönbség jelentősen megváltozik és a korkülönbség helyzetében új helyzet alakulhat ki. Szerintem egy nő 50 éves korában szerencsés esetben alig veszít vonzerejéből, szexuális adottságaiból, mégis ez egy olyan életkor ami fölött már akár jelentősen is csökkenhet a női libidó, amely a házasságban feszültséget okozhat a szexuális kapcsolatban.

A szexmasszázst végző masszőrök és masszőzök egy része kiköti, hogy ötven év feletti nőket nem vállalnak, sőt a kövérség egy bizonyos foka is már kizáró ok lehet. ( Nyilván munkájuk eredményessége szempontjából indokolható ez a kikötés.) A férfiaknál ilyen kitételről még nem hallottam, olvastam. 

Statisztikai felmérés szerint a a párkapcsolatban élők 70 éves korban 68 %-os aktivitás produkálnak. Hogy ebben a korban mekkora lehet a partnerek közötti korkülönbség arról nem szól a statisztika. (Ebben a korban a statisztikailag mért aktivitás  két hétre vetítve 1,5 értékre adódik.)

Az előző aktivitási érték számomra nem tűnik túlzottan kevésnek, sőt baráti körömben én ennyit sem látok indokoltnak, annyi érdektelenséget látok ezen a területen. Némi mentséget látok a férfiaknál. Ez a női passzivitás, ami ebben a korban már jelentkezik. Én ezt már úgy ítéltem meg jóval fiatalabb koromban is, hogy 30 éves férfi kor felett, az eredményesség területén már a nőn is múlik valami.  Ez az aktivitás a kor előrehaladásával jelentősen csökkenhet a nőknél, ami a férfiaknál egyáltalán nem törvényszerű. Én már hallottam olyasmit, hogy az 50 éves nő 80 éves partnerét találta aktívabbnak hozzá hasonló korú férfi partnerével szemben.

A fentiek alapján ki tudja megmondani mindenki számára elfogadhatóan, hogy mennyi az ideális korkülönbség férfi és női partner között? 
                              
Szerinted, kedves Zoltán, miért keresnek társat az 50 feletti nők?
Talán csak!!! azért, hogy legyen kivel elfogyasztaniuk a vacsorájukat? Vagy félnek éjszaka a sötétben?
Ugyan!!! Te csak a férfiak oldaláról feszegetted a kérdést.
Nem csak a nőknél van változó kor, hanem a férfiaknál is. Sem a nőknél, sem a férfiaknál nem jelentkeznek a változó kor hátrányos következményei mindenkinél egyformán. Nem lehet egy kalap alá venni mindenkit.

Szerintem az a nő, aki egész életében kielégítő szexuális életet élt, az később sem mond le róla. Miért tenné? Csak neki megfelelő partner kell hozzá! :)

Arra nem is gondolnak a férfiak, férjek, sok esetben az ő unalmas, fantáziátlan közeledésükre reagálnak visszautasítással a nők.
A kövér, elhízott férfiak sem állhatnak a helyzet magaslatán az aktivitást illetően. Hiszen nem mondhatjuk, hogy csak a nők híznak el, hanem a legtöbb férfi is.
Nem beszélve a férfiak réméről, a prosztata gondokról.
Úgy, hogy részemről erős túlzásnak tartom azt, hogy a férfiak ugyanolyan aktívak 50-en túl is, míg a nők nem.
Ezzel szeretnek mentegetőzni, ezzel indokolják kicsapongásaikat, de ez csak üres locsogás. A férfi az férfi, akinek van egy ösztönvezérelte szerve, aminek vagy tud parancsolni vagy nem.
Nyilván egy fiatalabb nő szexuálisan vonzóbb, mint egy idősebb.
De ez a férfiakra is vonatkozik. Mennyivel jobban néz ki egy izmos, fiatal férfitest, mint egy sörhasú, fogatlan, ápolatlan idős úr?
A nőknek is van szemük, ők is szívesen megnézik a náluk fiatalabb férfiakat.
Ebben nem találok semmi kivetnivalót.

Ha két ember vonzódik egymáshoz, úgy testileg, mint lelkileg, nem hiszem, hogy a korkülönbségnek túl nagy jelentősége lenne számukra.