Hasonlóan az interneten fellelhető legnagyobb szócikkgyűjteményhez, a Kufircpédiát is a fórum olvasói szerkeszthetik. A mezei fórumozók kiegészíthetik, új szócikket tehetnek be, de törölni csak a radírpók törölhet.
Mint egy másik írásomban utaltam rá, Pirézia nagy gondolkodója Kufirc a gyűjtemény névadója és, hogy mennyire időszerű, azt az is bizonyítja, hogy a BMEME honlapján a következő írást találták a neten szörfölők.

BMEMe.jpg


A szócikkek legyenek humorosak, akár pikírt megjegyzésekkel, de tartalommal feltétlenül töltöttek.
Aktuálpolitikai al- és felhangokat is tartalmazhatnak, de az egymás sértegetésétől tartózkodjunk.
Pl. ne használjuk szitokszóként a demokráciát (se), csak akkor, ha van alternatívája.

Mondhatjátok, hogy ez nem tudomány, hanem áltudomány... na ugye, hogy tudomány! :-)  
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Elsőként a politikából átollózom a
Vérmagyar szócikket:
A vérmagyarok közép Európában élnek, közös ősökkel a kissé északabbra élő finnekkel. Rossz nyelvek szerint a honfoglalás idején kettévált a vérnemzet. Ennek oka egy tábla volt a Vereckei hágónál: magyarok jobbra! Aki tudott olvasni, az ma finn...
Nyelve a vérmagyar, ami a sima magyar nyelvből alakult ki, de erősen hőbörgős felhangokat használ. Nyelvezetükben a kötőszavak felcserélődtek az alábbiakra: Bammeg, vagy éppen nebammeg és a húha anyád.
Szeretnek nótázni, kedvelik a mélabús dalokat, mint a: Mér báncsák a magyart című kesergőt, vagy a vidámabb: Takarodj Fletó kezdetű sorozót. Írása kelta ékírás, de olvasni magyarul olvas, ha olvas. Tud, de nem akar, marad a hőbörgés.
Erősen társas nép, önmagában megtévesztésig hasonlít a magyarokhoz, de társaságban, amikor saját nyelvükön szítják a tüzet, fellángol bennük a vérmagyar hevület. E tüzet eloltani nem lehet, mert kívülről erősen táplálják. A bevitt alkohol mennyiségével exponenciálisan nő a vérmagyarság tudat, a másnapi munkakezdésre a tűz kialszik magától.
Erősen ellenzik más nemzetek betelepülését az országba, sem pirézeket sem más nemzet fiait nem szívesen látják. Külhoni népek lányaival más a helyzet, szívesen vegyülnek velük. Közismert vérmagyar mondás: Luk-luk, csak darázs ne legyen benne.
Közösségi házuk a futballstadion, ott népi rigmusokkal fokozzák a már kellő mennyiségű alkohollal támogatott hangulatot. A stadionokban az ellenfél szurkolóival vidám játékokat játszanak, mint a petárda dobálás, vagy a székek ülűfelületeit, vagy háttámláit dobálják egymáshoz játékosan. Feljegyeztek olyan esetet is, amikor a pályán történteket is figyelték és buzdították a játékosokat, de ez ritka.
:lol:
Eldobható nicknév

Az internet világa a névtelenség világa. Nem is szabad túl sokat kiadnod magadból, mert simán megtalálnak a bűnözők, ha ismerik a címedet, napirendedet. Volt már példa arra, hogy a face-n szerzett infók alapján a köztörvényesek kirámolták valaki lakását.
Mégis, különösen, ha társkeresésről van szó, egy normál gondolkodású ember valamennyi információt megoszt az oldalon regisztráltakkal. Föltaláltak szűrőket, kapcsolókat és beállítási lehetőségeket, bár néha úgy érezzük, hogy ezeket kizárólag a mi bosszantásunkra. Talán mégsem, mert bizonyos mértékig védenek, jó beállítás esetén, adataink illetéktelen megszerzésétől. Így adataink, hackelést kivéve, biztonságban lehetnek.
Amikor a fejlesztők kitalálták a valós idejű beszélgetés lehetőségét a neten, IRC - Internet Realtime Chat - nem számoltak a föld internetező népességének ugrásszerű növekedésével. Míg az internetet használók száma akkor pár millió volt a cset terjedésével, ugyanannyi kapcsolat esetén is, több tízmillió nicknév aktivizálódott. A nethasználók, még az eldobható telefonok előtt, feltalálták az egyszer használatos, eldobható nicknevet. Mára általános lett az eldobható nicknevek használata szerte a neten, még itt a társkereső oldalon is. Ezeket vagy odamondogatásra, vagy tartaléknak, vagy az azonos neműek utáni olthatatlan kíváncsiságuk miatt használják. Néha egyszerűen azért, hogy elolvassanak olyan tartalmakat, amiket letagadhatnak, hogy olvasták.
Nevezhetnénk klónoknak, hiszen egy személy klónozza magát, vagy hibásan mém-eknek. A mém-eket Asimov találta fel az alapítványi történeteiben. Ezek kíber lények, de valamikor élő emberek voltak és ezek személyiségét töltötték fel a virtuális világba. Asimovnál Voltaier és JeanD'arc volt a két mém. Ma már bárkiből csinálnak mémet a neten, ennek különös bája is van. Jobban illik az eldobható nick elnevezés ezekre, mert tükrözi a valóságot.
Amikor valaki privát kapcsolatot kezdeményez, akkor nincs értelme a használatának, csak olyan közösségi felületeken, ahol szükség lehet a támogató "tömegekre". Az ember nem tud kibújni a bőréből. Egy intelligens, a helyesírás szabályait általában betartó embernek kín a slendriánság, előbb-utóbb kilóg a lóláb és akár egy mondaton belül is képes helyesen, vagy helytelenül írni egy szót. Aki meg nem ismeri a szabályokat, az képtelen helyesen írni, nem is akar, hiszen a közösségi fórumok alapszabálya: ne foglalkozz a helyesírással. Az ismétlődő szavak, az egybe-különírás szabályai, a szóköz helytelen használata, mind-mind árulkodó jelek lehetnek, de például, ha valaki annyira hülye, hogy két napos regisztrációval 10 napja törölt beírásokra reagáljon, hát az már súlyos. :-) 
" ... de például, ha valaki annyira hülye, hogy két napos regisztrációval 10 napja törölt beírásokra reagáljon, hát az már súlyos."

Szerintem meg egyszerűen szánalmas. Még akkor is, ha nickneves világunk ezt lehetővé teszi. De hát az a lóláb azért szerencsére mindig ott van, hogy kilógjon. :-) Bár nem tudom, hogy kiről van szó, és igazán nem is érdekel, de egyetértek veled. Meg a régi jó mondás is változatlanul igaz: A stílus maga az ember.
Nem szól senkiről sem, ez általános jelenség és még csak apropója sem volt a szócikk mostani megjelentetésének.
Érdekes módon már volt aki, a cseten történt "események" kapcsán felismerni vélt egy kukkolót, de ne keressétek a személyeket, nincs értelme.
Az egy példa volt, mint írtam is. 
Psziterror

Dr. H.L. olyan mélyen ásott bele a témába, ami igazolja a jelenség Kufircpédiába való felvételét.
A meghatározás eredetileg a "mobbing" kifejezésre hasonlít a legjobban, de csak formájában, környezetében nem. Míg a mobbing a munkahelyi gyakran ismétlődő pszichológiai terror, addig a Psziterror az internetes közösségi oldalakon tűnik fel, de szintén gyakran ismétlődik. Egy jól meghatározható személy vagy csoport a kiszemelt áldozatot, vagy áldozatokat pletykák, gúnyolódás, álhírek stb. segítségével megpróbálják lehetetlenné tenni, róla, vagy róluk kitalált információkat, esetleg képeket osztanak meg. Megpróbálnak, szintén a psziterror felhasználásával, követőket toborozni és őket szintén felhasználni céljaikra. Ezek a követők rendszerint nem is tudják, hogy mire használják őket, csak a barátságukat használják ellenük: ilyen barát vagy te, hogy még haragudni sem tudsz segíteni nekünk?
Ez a probléma a legveszélyeztetettebb korosztályt, a fiatalokat érinti, de van rá mód, lehetőség a segítségre: Számítógép függőség - "Hajnali kettőig nyomkodta a gombot??? (számítógép-billentyűzet és/vagy egér gombja - a szerk.) A rossebb megette, bezzeg ha másnap hajnal ötre kapálni kéne menni, már fél 9-kor lefeküdne aludni!"
Neves brit tudósok szerint 50 év fölött a psziterror alkalmazása már egyértelműen beteges és infantilis, vagy a demencia előjele.