Hasonlóan az interneten fellelhető legnagyobb szócikkgyűjteményhez, a Kufircpédiát is a fórum olvasói szerkeszthetik. A mezei fórumozók kiegészíthetik, új szócikket tehetnek be, de törölni csak a radírpók törölhet.
Mint egy másik írásomban utaltam rá, Pirézia nagy gondolkodója Kufirc a gyűjtemény névadója és, hogy mennyire időszerű, azt az is bizonyítja, hogy a BMEME honlapján a következő írást találták a neten szörfölők.

BMEMe.jpg


A szócikkek legyenek humorosak, akár pikírt megjegyzésekkel, de tartalommal feltétlenül töltöttek.
Aktuálpolitikai al- és felhangokat is tartalmazhatnak, de az egymás sértegetésétől tartózkodjunk.
Pl. ne használjuk szitokszóként a demokráciát (se), csak akkor, ha van alternatívája.

Mondhatjátok, hogy ez nem tudomány, hanem áltudomány... na ugye, hogy tudomány! :-)  
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Elsőként a politikából átollózom a
Vérmagyar szócikket:
A vérmagyarok közép Európában élnek, közös ősökkel a kissé északabbra élő finnekkel. Rossz nyelvek szerint a honfoglalás idején kettévált a vérnemzet. Ennek oka egy tábla volt a Vereckei hágónál: magyarok jobbra! Aki tudott olvasni, az ma finn...
Nyelve a vérmagyar, ami a sima magyar nyelvből alakult ki, de erősen hőbörgős felhangokat használ. Nyelvezetükben a kötőszavak felcserélődtek az alábbiakra: Bammeg, vagy éppen nebammeg és a húha anyád.
Szeretnek nótázni, kedvelik a mélabús dalokat, mint a: Mér báncsák a magyart című kesergőt, vagy a vidámabb: Takarodj Fletó kezdetű sorozót. Írása kelta ékírás, de olvasni magyarul olvas, ha olvas. Tud, de nem akar, marad a hőbörgés.
Erősen társas nép, önmagában megtévesztésig hasonlít a magyarokhoz, de társaságban, amikor saját nyelvükön szítják a tüzet, fellángol bennük a vérmagyar hevület. E tüzet eloltani nem lehet, mert kívülről erősen táplálják. A bevitt alkohol mennyiségével exponenciálisan nő a vérmagyarság tudat, a másnapi munkakezdésre a tűz kialszik magától.
Erősen ellenzik más nemzetek betelepülését az országba, sem pirézeket sem más nemzet fiait nem szívesen látják. Külhoni népek lányaival más a helyzet, szívesen vegyülnek velük. Közismert vérmagyar mondás: Luk-luk, csak darázs ne legyen benne.
Közösségi házuk a futballstadion, ott népi rigmusokkal fokozzák a már kellő mennyiségű alkohollal támogatott hangulatot. A stadionokban az ellenfél szurkolóival vidám játékokat játszanak, mint a petárda dobálás, vagy a székek ülűfelületeit, vagy háttámláit dobálják egymáshoz játékosan. Feljegyeztek olyan esetet is, amikor a pályán történteket is figyelték és buzdították a játékosokat, de ez ritka.
:lol:
Eldobható nicknév

Az internet világa a névtelenség világa. Nem is szabad túl sokat kiadnod magadból, mert simán megtalálnak a bűnözők, ha ismerik a címedet, napirendedet. Volt már példa arra, hogy a face-n szerzett infók alapján a köztörvényesek kirámolták valaki lakását.
Mégis, különösen, ha társkeresésről van szó, egy normál gondolkodású ember valamennyi információt megoszt az oldalon regisztráltakkal. Föltaláltak szűrőket, kapcsolókat és beállítási lehetőségeket, bár néha úgy érezzük, hogy ezeket kizárólag a mi bosszantásunkra. Talán mégsem, mert bizonyos mértékig védenek, jó beállítás esetén, adataink illetéktelen megszerzésétől. Így adataink, hackelést kivéve, biztonságban lehetnek.
Amikor a fejlesztők kitalálták a valós idejű beszélgetés lehetőségét a neten, IRC - Internet Realtime Chat - nem számoltak a föld internetező népességének ugrásszerű növekedésével. Míg az internetet használók száma akkor pár millió volt a cset terjedésével, ugyanannyi kapcsolat esetén is, több tízmillió nicknév aktivizálódott. A nethasználók, még az eldobható telefonok előtt, feltalálták az egyszer használatos, eldobható nicknevet. Mára általános lett az eldobható nicknevek használata szerte a neten, még itt a társkereső oldalon is. Ezeket vagy odamondogatásra, vagy tartaléknak, vagy az azonos neműek utáni olthatatlan kíváncsiságuk miatt használják. Néha egyszerűen azért, hogy elolvassanak olyan tartalmakat, amiket letagadhatnak, hogy olvasták.
Nevezhetnénk klónoknak, hiszen egy személy klónozza magát, vagy hibásan mém-eknek. A mém-eket Asimov találta fel az alapítványi történeteiben. Ezek kíber lények, de valamikor élő emberek voltak és ezek személyiségét töltötték fel a virtuális világba. Asimovnál Voltaier és JeanD'arc volt a két mém. Ma már bárkiből csinálnak mémet a neten, ennek különös bája is van. Jobban illik az eldobható nick elnevezés ezekre, mert tükrözi a valóságot.
Amikor valaki privát kapcsolatot kezdeményez, akkor nincs értelme a használatának, csak olyan közösségi felületeken, ahol szükség lehet a támogató "tömegekre". Az ember nem tud kibújni a bőréből. Egy intelligens, a helyesírás szabályait általában betartó embernek kín a slendriánság, előbb-utóbb kilóg a lóláb és akár egy mondaton belül is képes helyesen, vagy helytelenül írni egy szót. Aki meg nem ismeri a szabályokat, az képtelen helyesen írni, nem is akar, hiszen a közösségi fórumok alapszabálya: ne foglalkozz a helyesírással. Az ismétlődő szavak, az egybe-különírás szabályai, a szóköz helytelen használata, mind-mind árulkodó jelek lehetnek, de például, ha valaki annyira hülye, hogy két napos regisztrációval 10 napja törölt beírásokra reagáljon, hát az már súlyos. :-) 
" ... de például, ha valaki annyira hülye, hogy két napos regisztrációval 10 napja törölt beírásokra reagáljon, hát az már súlyos."

Szerintem meg egyszerűen szánalmas. Még akkor is, ha nickneves világunk ezt lehetővé teszi. De hát az a lóláb azért szerencsére mindig ott van, hogy kilógjon. :-) Bár nem tudom, hogy kiről van szó, és igazán nem is érdekel, de egyetértek veled. Meg a régi jó mondás is változatlanul igaz: A stílus maga az ember.
Nem szól senkiről sem, ez általános jelenség és még csak apropója sem volt a szócikk mostani megjelentetésének.
Érdekes módon már volt aki, a cseten történt "események" kapcsán felismerni vélt egy kukkolót, de ne keressétek a személyeket, nincs értelme.
Az egy példa volt, mint írtam is. 
Psziterror

Dr. H.L. olyan mélyen ásott bele a témába, ami igazolja a jelenség Kufircpédiába való felvételét.
A meghatározás eredetileg a "mobbing" kifejezésre hasonlít a legjobban, de csak formájában, környezetében nem. Míg a mobbing a munkahelyi gyakran ismétlődő pszichológiai terror, addig a Psziterror az internetes közösségi oldalakon tűnik fel, de szintén gyakran ismétlődik. Egy jól meghatározható személy vagy csoport a kiszemelt áldozatot, vagy áldozatokat pletykák, gúnyolódás, álhírek stb. segítségével megpróbálják lehetetlenné tenni, róla, vagy róluk kitalált információkat, esetleg képeket osztanak meg. Megpróbálnak, szintén a psziterror felhasználásával, követőket toborozni és őket szintén felhasználni céljaikra. Ezek a követők rendszerint nem is tudják, hogy mire használják őket, csak a barátságukat használják ellenük: ilyen barát vagy te, hogy még haragudni sem tudsz segíteni nekünk?
Ez a probléma a legveszélyeztetettebb korosztályt, a fiatalokat érinti, de van rá mód, lehetőség a segítségre: Számítógép függőség - "Hajnali kettőig nyomkodta a gombot??? (számítógép-billentyűzet és/vagy egér gombja - a szerk.) A rossebb megette, bezzeg ha másnap hajnal ötre kapálni kéne menni, már fél 9-kor lefeküdne aludni!"
Neves brit tudósok szerint 50 év fölött a psziterror alkalmazása már egyértelműen beteges és infantilis, vagy a demencia előjele.
Próbáltunk megoldást találni a Piréz-Szirén konfliktusra, melyre egy debreceni tanult kollégánk hívta fel a figyelmünket (emiatt, de amúgy is nagyon
odafigyelünk a nyelvhelyességre), de sajnos keveset tudhattunk meg a két, de mással vívott problematikájukról. Nevezetesen a híres, vagy mára hírhedt
meggysör. A balgák söre, bocs nem... a Belgák söre. Üxi-kaxi, vejnemöjnen, mondja az egyszerű finn, de ez nem tartozik ide, bár sok piréz szívesen élne a
dallamos nyelvű és ezer tó országának becézett Suomi-Finnland nevű helyen. A magyarok nem szívesen mert, mint tudjuk, mi valami a balfasz kirgíz-türkmén
faszomtudja kik vagyunk. Én nem, de Felcsut igen, nagy szülöttével együtt, például... a múltkor megállít a rend éber őre azzal, hogy megbüntet, hiába
hivatkoztam kipcsak eredetemre, azt mondta, ja akkor 10 ezer, szóval szívás az eredettörténet... ja persze alsó szinten.
Térjünk el a napiszartól, térjünk vissza a témára:
A konfliktus lényege a meggysör készítésében rejlik, A pirézek, mint állítják évezredek óta készítik a meggysört, úgy, hogy a híres Hej Nikó sörhöz egyszerűen Aldi-s 50%-os meggylét öntenek és isszák vadul.
Míg a szirének, lévén matriarhátus államrend (Muff-uralom), azt állítják, hogy simán a meggyfa termésének felhasználásával és az Aldi kihagyásával nyerik a nemes nedüt.
Csakhogy Szirénia egy víz alatti állam, hogy a ferde füttyben termesztenek meggyet?
Megjegyzem nem vagyunk az aktuális problémák nagy ösmerői, ez az ügy nem tűr, sem pirézt, sem szirént, sem halasztást. Ez utóbbi nem egy népcsoport.
Fehér halál

A pirézek nagy gondolkodója és jövendő jósa, Kufirc megjövendölte a koronavírus, vagy ahogy annak idején ő nevezte a fehér halál eljövetelét 2020-ra. ( Akik kevésbé ösmerik a piréz-szirén történelmet forduljanak debreceni tanult kollégánkhoz, ki vagy felvilágosítja, vagy nem a Tisztelt Olvasót)
A kétkedőknek idézek jövendöléseiből:
2020 ... és akkor eljövendöle (miért kell ilyen régies magyarul írni minden jövendölést?) annak ideje, amikor az Aldiból és a Lidl-ból(ből) eltünedezik a liszt és a lisztből, vagy mittoménmiből készült száraztészta...
Írta Kufirc a nagy piréz és szirén gondolkodó.

...és télleg, mi a ferde füttyöt fogsz csinálni a tegnap-ma megvett 20-40-60 kg liszttel, meg száraztésztával?
Állítólag s cukrot is vitték, mint a cukrot. De az legalább jó lesz az idei pálinkafőzéshez.
Irigylésre méltó, pozitív hozzáállás. Úgy hiszik, ők túlélik.
Pedig nem.
Mind meghalunk!

Csak ámulva nézem a sok bolondot, ahogy hurcolják a lisztet, cukrot.
Csak sajnálni tudom őket.
Én még a madárinfluenza idején vásároltam tele a kisebbik szobát, a tárolót, meg a garázs két, fal melletti oldalát. Akkor én is bolond voltam, nem gondolkodtam, csak vásároltam és pakoltam.
Ezért az olívaolajhoz(a jelen gluténmenetes tészta, bab, lencse,ect. felhasználás mellett) majd valamikor 2030-ban férek .

Kicsit sem tartok a fertőzéstől, persze óvintézkedéseket tettem.
Már egy hónapja hozattam 50 ballon csillaghegyi természetes ásványvizet. Redőnyök, reluxa leengedve, függönyök elhúzva, az ajtón egy sima, két biztonsági zár, ide a lakásba még a nap sem jön be.
Ki nem járok, elvagyok.
Ha jönne látogató az 50+klubból, mondom ha jönne, először fluor-szulfonsavas vagy/és karboránsavas fürdőt kellene vennie!
Nézzük a dolgokat egy kicsit más megvilágításban, mondjuk női szemmel.
Valóban azt gondolom hogy az üzletek jártak jól rövid távon mert az árú készletüket kisöpörték, megnőtt a forgalmuk perpillanat. Ez hosszabb távon ki fog egyenlítődni mert a későbbiekben csökkeni fog, hiszen amíg a most bespájzolt dolgok el nem fogynak vagy pótlásra nem szorulnak tartós élelmiszert és minden mást nem fognak vásárolni.
Sok háztartás esetében nincs ez másképp mindenféle járvány fenyegetettség nélkül sem.
Gondoljunk csak bele egy esetleges mondjuk 2 hetes karantén esetén mi történne azokkal akiknek semmilyen tartaléka nincs semmiből, akik napi szinten vesznek meg mindent és még gyermekük is van 2-3- akármennyi.
Szerintem mindenki igyekezett hosszabb ideig eltartható dolgokat megvenni. Ezek esetén teljesen mindegy hogy otthon vagy a boltba tárolják, szavatossági idő lejárta előtt nem fogják a boltban sem frissíteni a készletet. A tárolásról már nem is beszélve, amikor azt látom hogy pl. az ásványviz a műanyag flakonokban a tűző napon hevül aztán úgy kerül be az eladó térbe.

Egyébként meg minél sűrűbben jár valaki vásárolni összeségében annál több pénzt hagy ott mert legtöbbször olyan dolog is bekéreckedik a kosarunkba ami az eredeti szándékunkban nem szerepelt, mert még eszünkbe jut valami, meglátunk, megtetszik, megkívánunk valamit. Hatnank ránk az üzletek marketing fogásai: akciók, látvány, illat.
Kedveskéim... mondaná Kufirc ... igen-igen a nagy.... ja mitoménmi.

Womanus, kit régebben másként is ösmertem, jól közelítette meg a dolgot ... az olcsó sör is fogy... érted, az olcsó sör, na annak milyen vírusirtó hatása lehet, egyéb hatását ismerjük, igen sokat köll pisilni. Jut eszembe, voltál idén Velencei karneválon... ne valld be, csak költői volt e kérdés... ismét régies stílusban. Ja.. adj egy csókot babám...

De, még nem tartunk a végnél, hiszen össze-vissza kufircolásnak nem látom jelét.
Kérdezném a T. Hölgyeket, hogy majd, ha eljő az ideje, tudunk-róla?

Szia Simi! Nem lehet úgy élni, hogy minden racionális. Vannak érzelmek. Nekem biztosan, pedig... várj vannak nők, mint ti és vannak, mint én, ffi-ak.
érzelem nélküli, irracionális lények, akikkel lesz kerek a világ.

Ezt nem én írtam, Kufirc volt aki... mint tudjuk... ja nagy gondolkodó.... bla-bla-bla

Kenus meg csak egy volt, W. Tamás!
My... bocs Womanus!
A pálinkafőzéshez gyümölcs kell, mondja Kufirc a nagy piréz.... bla-bla-bla.
Na most jön az, hogy láttam én már karón varjút.
Meg cukor, sok cukor, mondja a magyar cukorcefre főző.