Kedves Symbolonka!

Ha jól emlékszem, én alapvetően az írást magát véleményeztem, nem annyira azt, aki itt közzétette, bár szerintem kár volt, de végül is nem Ő írta ezt a "művet", hanem egy nem létező "amerikai újságíró"...  Az írást magát pedig mások is véleményezték, ki így, ki úgy és ez valóban mindenkinek szíve joga... Még akkor is, ha nem érti vagy esetleg félreérti.

Ami a társadalmunk kiskorúságát illeti, természetesen senki ne vegye magára, aki úgy érzi, hogy ez rá nem vonatkozik... Senkit nem állt és nem áll szándékomban személyében megbántani.

Vajk 
Kedves Vajk!

Ezt a bejegyzésemet akkor  kezdtem el írni, amikor a Te hozzászólásod még nem volt fent. Mivel közben mást is csináltam csak a véletlen műve, hogy közvetlenül  a bejegyzésed alatt jelent meg. No meg persze a figyelmetlenségemé, amiért elnézésedet kérem.
Láthatóan (közvetlenül) nem  is kapcsolódik az általad felvetetett témához, ezért semmi összefüggést ne keressél az általad és az általam leírtak között!  Az írásomat személyeskedés nélkül - a más témakörökben is megszólaló - fórumozóknak szántam.  

Mindenesetre -ha már így összetalálkoztunk- nem irigyellek, mivel számodra még külön nehézséget okozhat, hogy újabban, mint moderátor jelentél meg. Nehéz lesz elkülöníteni, hogy éppen melyik szerepkörben nyilvánítasz véleményt. Moderátorként vagy magán emberként foglalsz állást? Hogy ne kelljen magyarázkodnod,  szerencsésebb lenne ha  másik  nick neven szerepelnél. De az csak az én véleményem volt.:)

Symbolonka
Kedves Symbolonka!

Akkor ezt megbeszéltük... :)

Közben látom, hogy kiegészítetted a hozzászólásodat... Ja, hát én sem irigylem magam, kaptam én itt már - és még fogok is - hideget és meleget egyaránt ...De aki megszólal, annak ezt be kell kalkulálnia, még akkor is, ha bizonyos válaszreakciók nem ütik meg az itt elvárt szintet (sem).

Ezzel együtt nem látom értelmét és nem is teszem meg, hogy "két személyiségem" legyen, két külön névvel és felhasználói fiókkal. Ugyanakkor jelzem, hogy a véleményem mindig magánemberi vélemény... Ettől eltérő esetben azt külön jelezni fogom...

De ha már a "moderátorságom" szóba került: nos - hogy tiszta legyen a kép - az általam önkéntesen létrehozott Alföld régió csoport moderátora vagyok, minden ezzel kapcsolatos feladatom és jogköröm csak a csoporton belül érvényes, ahová a belépni szándékozó tagok szintén önkéntesen léphetnek be... A csoport létrehozásával, szervezésével és folyamatos életben tartásával (programok szervezése, fórumtémák létrehozása) leginkább munka van, amit szívesen csinálok és még talán sikerül mások örömére is tennem mindezeket, tehát semmilyen "kiváltság" nem húzódik mögötte... Más is megteheti, hogy regionális csoportot hoz létre, ha van elképzelése hozzá és van benne vállalkozó kedv erre.

Vajk 
Kedves Vajk!

Ebben a moderátor vs. magánszemély ügyben már én is gondoltam arra, hogy megírom (magánemberként) az álláspontomat, de most Symbolonka megtette mintegy helyettem is. Én elgondolkodnék a nagyon észerű javaslatán, hiszen az érvelése logikus és jól alátámasztott. S az a "hideg-meleg" talán elkerülhető lenne.

Én a munkám során számos szakmai és vállalaton belüli stratégiai fontosságú vitát hallottam vagy magam is részt vettem benne, amit hivatalos moderátor vezetett. Ebből egyértelművé vált számomra, hogy a moderátor alapvető feladata, hogy segítse a résztvevőket abban, hogy őszintén és nyíltan kifejthessék álláspontjukat, ismertessék javaslataikat. A résztvevőknek azt az érzést adja, hogy tisztelettel fogadják véleményüket, és arra ösztönözze a szereplőket, hogy bátran vállaljanak aktív szerepet. A moderálás abban is segít, hogy megoldásokat lehessen találni konfliktus esetén. Az élesedő vita eszkalációját minden eszközzel igyekszik elkerülni. Ezek a szerepek pedig teljesen kizárják, hogy moderátor szerepkörben a magánvéleményét kinyilvánítsa.

Üdvözlettel: Myrtill
Kedves Myrtill és Symbolonka!

Mindkettőtök jóindulatú és teljességgel méltányolható hozzászólását és javaslatát köszönöm, de mint fentebb már kifejtettem, én csak az Alföld régió csoportban vagyok moderátor, azon kívül ugyanolyan egyszerű klubtag vagyok, mint bárki más itt a portálon...

Tehát Alföld csoporton kívüli fórumtémában vagy blogbejegyzésben tett hozzászólásaim semmi esetre sem lehetnek moderátori minőségemben tett hozzászólások, kizárólag "'mezei" klubtagként tehetem meg azokat... Aki ezt megérti, annak megköszönöm, aki viszont lehetőséget lát ebben némi "beakasztásra", az - másra való hivatkozással ugyan - megtenné akkor is, ha nem lennék moderátor. A személyes unszimpátia nem funkcióhoz kötött, bár kétségtelen, hogy adott esetben kiválthatja azt... Mint ahogy akár az is, hogy ha két külön személyben lennék jelen... Ezt már csak azért sem tenném, mert a látszatát is el szeretném kerülni annak, hogy moderátori tevékenységemet az üzemeltetők megbízásából és nem saját elhatározásból (de természetesen az ő engedélyükkel) végzem...

Üdvözlettel: Vajk 
 
 
BalazsTibor írta: Kufircpédia "Vérmagyar" szócikk:

A vérmagyarok közép Európában élnek, közös ősökkel a kissé északabbra élő finnekkel. Rossz nyelvek szerint a honfoglalás idején kettévált a vérnemzet. Ennek oka egy tábla volt a Vereckei hágónál: magyarok jobbra! Aki tudott olvasni, az ma finn...
Nyelve a vérmagyar, ami a sima magyar nyelvből alakult ki, de erősen hőbörgős felhangokat használ. Nyelvezetükben a kötőszavak felcserélődtek az alábbiakra: Bammeg, vagy éppen nebammeg és a húha anyád.
Szeretnek nótázni, kedvelik a mélabús dalokat, mint a: Mér báncsák a magyart című kesergőt, vagy a vidámabb: Takarodj Fletó kezdetű sorozót.
Írása kelta ékírás, de olvasni magyarul olvas, ha olvas. Tud, de nem akar, marad a hőbörgés.
Erősen társas nép, önmagában megtévesztésig hasonlít a magyarokhoz, de társaságban, amikor saját nyelvükön szítják a tüzet, fellángol bennük a vérmagyar hevület. E tüzet eloltani nem lehet, mert kívülről erősen táplálják. A bevitt alkohol mennyiségével exponenciálisan nő a vérmagyarság tudat, a másnapi munkakezdésre a tűz kialszik magától.
Erősen ellenzik más nemzetek betelepülését az országba, sem pirézeket sem más nemzet fiait nem szívesen látják. Külhoni népek lányaival más a helyzet, szívesen vegyülnek velük. Közismert vérmagyar mondás: Luk-luk, csak darázs ne legyen benne.
Közösségi házuk a futballstadion, ott népi rigmusokkal fokozzák a már kellő mennyiségű alkohollal támogatott hangulatot. A stadionokban az ellenfél szurkolóival vidám játékokat játszanak, mint a petárda dobálás, vagy a székek ülűfelületeit, vagy háttámláit dobálják egymáshoz játékosan. Feljegyeztek olyan esetet is, amikor a pályán történteket is figyelték és buzdították a játékosokat, de ez ritka.

Mint a -pédiák általában, a Kufircpédia sem teljes, így ez a szócikk sem. Mindenki tehet hozzá, vagy akár rá. :-)   

:) :)
Mivel érdekel a politika, belenéztem. Nem találtam mást, csak ezt a régesrégit. Leporoltam kicsit, mert unatkoztam.
Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos.  - Önmagával, eddig megállja a helyét. A Balkán mostanság pejoratív.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. -  Köszönjük a bókot, mi, nők. Sajnos, valóban csökken a népesség, de ez rajtatok is múlt / múlik.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet - na ez nem igaz
 ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. - ez sem igazán. Nagyon unom már ezt az éhező emberek szöveget...
 Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. - lehet, de ez nem a kormány hibája. Tessék menni a Mávhoz, és elkérni a panaszkönyvet.
 Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. - focizik ám a fene...
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. - De. Megérkezik. És időre. 
Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. - ha a helyzet úgy kívánja, igen... de máshol is...nem csak a "Balkánon".
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. - Mi kényeztettük el az orvosokat a hálapénzzel...
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak.- Ajjaj... nem hinném, hogy pl. a 444 parancsba kapja... Vagy lehet, de hogy kitől...?
 Ahol a világválság állampolgárságot kapott. - ez hülyeség.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. - Melyik államtitokra gondolt a nagyeszű? Jó neki, hogy ilyen jól értesült...
Ahol a háborúk sosem érnek véget. - ahogy vesszük. Mi csináljuk magunknak, ha van...De mostanában a számítógép előtt ülnek a harcosok.
Ahol a történelem naponta megismétlődik. - ???
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. - Azért neeeeeem...
Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.- ???
 Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent. - Ez őket minősíti...
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. - Ebben van valami. Bár mindenki okosnak hiszi magát, így aztán...
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. - Írják ott írástudók is... tőlük kell olvasni.
Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.- Anarchiát ti csináltok...vagy szeretnétek csinálni.
 Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. - Már aki megrészegül a hatalomtól. Szerencsére nem mindenki.
Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. - Ez megint marhaság.
Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. - De. Vannak jó emberek. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet.- Lehet. Nem tudom...Nem mind. 
 Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. - Én már láttam öntözőszerkentyűket...
 Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. - Legtöbben sem a diktatúra, sem a demokrácia fogalmával nincsenek tisztában.
Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. - Attól függ, merről nézzük. Jobbról-e vagy balról...
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. - De. Normális vagyok. És nem bolondultam meg.
Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. - Ezt így rendelte fenn az Isten...
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan...- Íme, erre példa az "amerikai újságíró"...
Szia ! Szép délutánt kívánok Neked -Marina 09 !
-Csak mosolyogni tudok  -a felhozott okon hogy átolvastad a 2 évvel ezelőtt már csontig rágott cikket -melyet akkor ollóztam a Netről..
-Tényleg nagyon unatkozhattál ha még ennyi idő után is találtál benne fantáziát -és hozzá írtad tételesen egyéni véleményed ! :)
 
Tényleg unatkoztam :)
Már le akartam írni, csak nem volt lehetőségem tegnap előfizetés hiányában.
Azon gondolkodtam el, hogy minek kell egy társkereső oldalra politika fórum?
Mi szükség van rá?
A társkereső adatlapokra mindenkinek joga és lehetősége van ráírni, hogy aktívan politizál-e és olyan partnert , társat vagy barátot keres-e magának aki szintén vagy ez kizáró ok.
Ennyi szerintem bőven elég ilyen site-ra a politikából.


Akárki írta az indító hozzászólást megtehette.
Az üzemeltető jogot és lehetőséget adott számára, hogy véleményt nyilvánítson.
Ő élt vele.
S a véleménye, mint olyan nem kérdőjelezhető meg.
Az Amerikai Egyesült Államok nem Magyarország.
Az amerikai ember más mentalitású, mint a magyar.
Az amerikai Constitution példaértékű.
Az amerikai demokrácia fantasztikus.
Mindezt úgy írom, hogy nagyon kevés magyar rokonom mellett a zöm amerikai és jól ismerem az ottani életet, gondolkodást is.

Elolvastam végig az az összes topikban az indító és hozzá kapcsolódó hozzászólásokat.
Balázs Tibor, kalandor, Sissy, laskowski,Mucuskám.
Nagyon értelmes meglátások.
Kár , hogy többen vannak , akik elmentek innen,törölték magukat..
A fórumélet velük tudna virágozni.

Változatlanul fenntartom, hogy nem szükséges politika fórum társkereső oldalra.
Ha olvassák az érintettek, javasolom a megszüntetését.
...még ezer szerencse
hogy nem rajtad múlik...
senki sem kérte
a hozzászólásodat
senki sem kötelezett arra
hogy
bármit elolvass
megnézz
vagy meghallgass...
nyilván elég sok embert
érdekelhetett ez a témakör
ha ennyi
és
ilyen terjedelmes
tartalmas hozzászólás
éekezett
ugye nem szeretnéd
ha betiltanák azokat a fórum témákat
amiket te kezdeményeztél
még azt sem
ami nem érdekelt senkit...
Mi van öregem
a Tibi leszállt rólad
most mást próbálsz a hülye
dumáddal letaposni?
Csak finoman szólok, el a kezekkel
Tőle
nem mintha félne tőled
csak tudod a galamb is megtiszteli amit meg kell
Ő is, téged is
az, hogy agyad nem fogta
fel az te bajod.
ettől nem lettél menő
csakhogy értsd
a magam véleménye szerint
sem szerencsés
ilyen oldalakon politikáról írni
annyiban igen, hogy aki nem mániákus
az ne kezdjen olyannal , aki ezzel foglalkozik
mert máshoz már lehet nincs tehetsége
úgyhogy lekopás van
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"