"Véletlenül" találkoztam Mooji-val, fantasztikus kisugárzása, bölcsessége, humora, a közvetlensége magával ragadott. Számtalan előadását megtalálhatjátok a You Tube-on. Ha elkezditek Őt hallgatni, nem lesz megállás.... :D  
 http://www.youtube.com/watch?v=VGl6OxpW5PE

Tapasztalataitok szerint egy új párkapcsolatban hátrányt jelent, hogy valaki rendszeresen meditál? Véleményem szerint sokkal jobban tolerálják, ha az ember bármilyen egyéb "földi" szórakozásnak hódol, mintha reggelenként vagy esténként elvonul egy negyed órára meditálni.

Kíváncsian várom hozzászólásaitokat:
Symbolonka     [/quote]

Én is hallgatom a youtube-on  de most könyven is  épp olvasom Moojit tényleg fantasztikus.
Én is több éve foglalkozom  önismerettel és hasonlókkal.
A baj hogy a csoportok többnyire nőkből állnak bár itt ott már megjelenik a férfi is. 
a Kérdés hogy  az új pár foglalkozik-e a "Szívével" az almamaggal( lásd Regőczi Lalus: Égig érő erdő 70.oldal)   Mert nyilván hagy rá időt hisz ilyenkor is jut valóban napi 30 perc vagy több is akár magánéletre,de ha Ő nem foglalkozik magával előbb utóbb azzal, hogy Te fejlődsz Ő lemarad szétcsúszik a kapcsolat én most ezt élem - és bár sokat erősödtem a tanult technikák, meditációk során nem könnyű megélni, hogy elhagynak, miközben Te még érzéssel vagy felé és amúgy mindent megtettél érte.
A párom (akivel most épp a csendszünetet éljük aztán hogy ez tartós-e? ez most rajta áll) mindig azt mondja neki erre nincs ideje pedig nagy bajban van legbelül. De aki nem akarja hogy megmentsük azon nem lehet segíteni csak fájdalmas nézni, hogy fejjel megy a falnak.
Kedves Zoya
nehéz helyzetben vagy, mivel már egy alig működő kapcsolatot kellene újra élesztened. Ha valóban megérted Mooji tanításait akkor rájössz arra, hogy sem a párodat, sem mást nem kell megmentened... kizárólag önmagadat! 

Ezt a tényt valahogyan sosem vesszük elég komolyan, pedig a változást csak magunkban érhetjük el. A párkapcsolatodért - vagy bármi másért -  akkor teheted a legtöbbet ha magadban rendet raksz. Talán ismered azt a nagyon régi mondást, miszerint neked kell azzá válni amit a világban szeretnél. Neked kell a szeretetté válnod, ha azt akarod hogy a párod szeressen.

Tudom, hogy ez elméletben végtelenül egyszerűnek tűnik és azt is, hogy a gyakorlatban mennyire nehéz. De tapasztalataim szerint nincs más megoldás ha már egyszer elindultál az önismeret labirintusában megkeresni a kijáratot. :D  

Mooji  egyik eszmecseréjére szeretném felhívni a figyelmedet, amiben beszélgetőtársa a világ megmentéséről ontja frázisait és az Istennek sem akarja megérteni, hogy "csak" egy dolgot kell tennie. A hölgy folyamatosan kitér önmaga elöl (!) mindig másokra hárítva a felelősséget. Külső szemlélőként mennyire tisztán látható az egó játszmája, szinte már vicces ahogyan saját rögeszméjéhez  tér folyton folyvást vissza.   Sajnálatos módon ezt tesszük mindannyian és nagyon sok esetben mi sem akarjuk észrevenni a valóságot. :(

Teljesen mindegy, hogy mi a probléma. Csak egy út és egy kijárat van....

Kívánom Neked, hogy minél hamarabb megtaláld!

Szeretettel: Sym 

https://youtu.be/qtjUqtRJkBs 
Mandala kicsit másképpen
(Yoo Jeung Hwa)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
A meditáció igen is kell a léleknek a szellemnek,a testnek!

Én is gyakorlom,sok mindenen átsegít és meghozza a választ a problémákra,megoldást ad.

Továbbá kiüríti a negatív gondolatokat,és feltölt.

De az a meditáció is jó,mely csoportos,vagy két személyes,ha olyanok végzik akik összetartoznak valamilyen formában,és mert egymásra hangolják egymást.

Sok fajta meditáció van,mindenki válogathat kedvére,és állapotának megfelelően.

Gizella48
Sokféle meditáció van.
Én sem tudtam, hogy a valódi meditáció nem összetévesztendő az imaginnációval vagy a relaxációval.
Itt egy jó cikk, amit javaslok. Nekem rendet rakott a fejemben :)

"A meditáció egy hihetetlenül éber állapot, nem 5-10 perc lazítás…

A helyzet ezzel szemben az, hogy meditálni nem lehet öt-tíz perc alatt. Maga a meditáció mint szellemi tevékenység az astánga-jóga nyolc fokozatából a hetedik, tehát majdnem a legmagasabb szint, amit a gyakorló kemény munkával ér el.

A nyolc lépcsőfokon végighaladva a meditáció gyakorlatát előbb megelőzi az erkölcsi fegyelem kifejlesztése, a légzés uralmunk alá hajtása, a testben a prána irányítása különféle testhelyzetek felvételével, az érzékszervek és az elme kontrollja, valamint a koncentráció tökéletessé tétele.

Erre az építményre kerül rá a meditáció, mint a megelőző szintek megkoronázása. (Az astánga-jóga fokozatainak szanszkrit neve: jama, nijama, pránájáma, ászana, pratjáhára, dháraná, dhjána, szamádhi.)"


A forrás cikk itt olvasható: http://lifesutra.hu/spiritualis/meditacio/
Fénysugarak invokálása, tisztít és egyensúlyba hozz !

https://data.hu/get/10026892/fenytest_0 ... kalasa.mp3

üdv Évi
Kedves Vajk!

Régóta érdeklődési körömben van spiritualitás, de aktívan csak pár éve kezdtem kiteljesíteni spirituális énemet, egy testen kívüli élmény hatására...
Holisztikus szemléletű ember vagyok, hiszem a test-lélek-szellem egységét... A tanítványaimnak is ezt próbálom átadni, már amennyire ezeket a dolgokat befogadni képesek, mert gyógypedagógus vagyok...

Egyetértek veled azzal, hogy aki már erre az útra lépett, az nem tud sokáig kapcsolatban maradni egy olyan emberrel, aki még nem talált rá erre az útra...
De attól függetlenül, hogy éppen az út melyik szakaszán vagyunk, mindenkinek hagyni kell Énidőt, ("szeretem magam" időt) amit saját lelkének építésére fordíthat, (bármilyen tevékenység is legyen az) és ezzel pont nem a másiktól veszi el az együtt töltött perceket, hanem épp az a "másik" is profitálhat belőle! Ha mást nem, legalább annyit, hogy neki is adódik ugyanennyi "szeretem magam" idő! :)

Tény, hogy 50 felett már sokkal nehezebb a vágyott társra rátalálni, és néha a szerelem sem jön olyan könnyen, de aki szereti önmagát, és rendben van a belső énjével, annak kisugárzása van, és ezt könnyen felismeri az, akinek a radarja erre a hullámhosszra van beállítva!

Lehet, hogy én naiv vagyok, de én még hiszek a szeretet és a jóság erejében! És szeretném ezt a gyermeki naivitásomat életem végéig megőrízni! :)


Üdvözlettel: Katica