Lehet, hogy egyszer ezért fognak hazajönni a nyugati jóléti államokba elvándorolt fiataljaink?

https://www.youtube.com/watch?v=zfCgLmifahc

Csak érdekességként említem, hogy a riportfilmben megszólal egy Svédországban élő magyar professzorasszony is. Épp nem figyeltem a képekre, amikor felkaptam a fejem. Összetéveszthetetlen magyar akcentussal beszéli az angolt. (a svéd riportalanyok többsége angolul nyilatkozik.) Pedig valószínűleg nem tegnap telepedett le abban az országban. (1965-ben,)

Oswald Spengler 1922-ben írta meg a Nyugat alkonya c. korszakos művét. Amelynek alapgondolata, , hogy a történelem fejlődése nem egyenes vonalú emelkedés, hanem periodikusan emelkedő és hanyatló, virágzó és elhervadó koroszakok története. Lehet, hogy Európa túljutott a csúcspontom, és ellindult a hanyatló periódus felé?

Kedves külföldön élő vagy gyerekeiteket ott gyakran látogató klubtársak! Ti mit tapasztaltok a filmen látható jelenségről?
Ha megnézed újra a 06.05.2017, 7:24 írásodban linkelt videót, az alapján itt sokkal szörnyűbb a helyzet, pedig abban nincs import, saját erőből hoztuk össze:

( https://www.facebook.com/1441958856119794/videos/1768421800140163/?pnref=story )

Mindkettő nagyon erősen túloz, egyik ország se olyan, mint amit filmekben kiemelnek.

Pont Svédországba esetleg Norvégiába vagy Svájcba mennék, már csak arra várok, hogy költözzenek pár ezer kilométerrel délebbre.
aranyine írta: Németországból, kedves Kispista Hubble? Mesélj! :)Képzeld el a született németnek is van sok baja a hozzáköltözökkel.Már sok német inkább Magyaro.-ra települnek,ott vesznek telket,házat,amit kiépitenek maguknak,hogy nyugodtan (?) éljék hétköznapi éltetüket a betolakodók nélkül.Ezeknek szemeiben O.V. az az államfö aki az ök elgondolásuk szerint nagyon is jól tevékenykedik az EU többi ország vezetöi közül,mert ö nem engedi be a betolakodókat.
Idáig  is megérte a németeknek Magyarországon elkölteni a nyugdíjukat.  
Sokan az erővel kitelepített svábok és leszármazottaik jönnek vissza nyugdíjas korukra az egykori falujukba vagy a környékére, és gyaktran a saját volt portáikat veszik meg újra, he lehetőség van rá. Az elszegényedő vidék csak jól jár velük. Munkát adnak a környékbeli embereknek, rendbeteszik a környezetet, felújítják a romlásnak indult épületeket. Tudom, mert laktam ilyen faluban Tolnában. Legalább tíz ilyen család volt ott. Nyáron meg jöttek az unokák is nyaralni.
https://kolozsvaros.com/2017/05/09/itt-ugyan-nincs-se-soros-gyorgy-se-migransozas/

A cikk írója a ködös Albionból a napos Spanyolországba költözött. Onnan írja beszámolóit, ahol a sok vitathatalan pozitívum mellett az árnyoldalt is bemutatja. Úgy látszik, hogy nem vagyunk egyedül.

Részletek az írásból:

"A korrupció még a magyarországihoz képest is brutális. A kormánypártról napról napra derülnek ki durvábbnál durvább ügyek, de - a kis halakat kivéve - általában megússzák."

"Az országot több százezer fiatal hagyja el a jobb élet reményében. Az a generáció, amely a változást hozhatná ... amely ha nem tér haza, megpecsételi az ország sorsát. ... A TV, rádió, és újságok azt sulykolják: hazugság minden, amit az ellenzék mond. ... Nincs migránsozás vagy sorosozás, van viszont Venezuela és Chavez.... a rossz netovábbja"

"Spanyolország idősebb generációja még a frankóista diktatúrában élt. Tudják, mi a szabadság, mégis valamiért képtelenek azt meglátni. ...Magasabb lesz a nyugdíj? Rátok szavazok!... Ha más kerülne kormányra, az is lopna."

"Az egyik szomszéd beépítette a teraszát, csodás kertet alakítva ki .. jött a rendőrség ... névteleln bejelentés érkezett ... két hetet kap, hogy lebontsa."

A szerző úgy érzi, mintha itthon lenne. A fiam félévet dolgozott Spanyolországban. Jól érezte magát, ő is úgy érezte, mintha rokon lelkek lennénk. Bár ő döntően fiatalok között volt, és kellemesebb dolgokról számolt be. És - pozitív hozadékként - teljesen megváltoztatta az étkezési szokásait.
Mindenki a saját szemszögéböl szemléli a világot és a benne élöket,ugyanakkor megpróbál aszerint is cselekedni.
Ami jó az egyiknek,az nem jó a másiknak.
Egy nagyon rossz helyzetet mindig egy jobb helyzet váltja fel,miközben az értékrendszerek cserélödnek fel,ami jó volt tegnap,ma már az rossz lett,s forditva ugyanigy.
(Saját gondolataim,okoskodni én is tudok,ahhoz nem kell nekem a sötét Albionból származni.Ámbár voltam ott is).
Szerintem nagyon is elég,ha nyitott szemmekkel járkálunk a világban,amihez éveink számának múlásával tapasztalataink is gyarapodnak.
A történelemben számtalan végbement folyamatok bizonyitják,hogy a világban mindenkori végbemenö folyamatoknak nagy rendezöje a mindenható "IDÖ",ami ugye megold mindent és intézkedik az emberiség sorsáról.
Esetleg bizonyos Soros féle mezénások az általuk megszerzett horribilis anyagiak révén részben hozzájárulhatnak egyes emberek,vagy embertömegek Sorsainak elrendezéséhez,viszont ez csak egy csepp a tengerben.
Sok a beszéd.
Sok
cron