Pszichológus barátnőm szerint ennek több oka is van, egyik probléma, hogy a nők sokan nőies típusú férfit keresnek. A nőiest a belső tulajdonságaikat érintően gondolják.
Aki megfelel az általuk meghatározott kitételeknek, az , ha jó a külseje: jöhet. Az anyagiakat most hagyjuk. :)
Csupa elvárásról szólnak a bemutatkozások nagy részben, én is szoktam olvasni időnként.
Arról nagyon ritkán lehet olvasni adatlapok bemutatkozó részében, hogy a nő mit tudna nyújtani a potenciális párjának, inkább az elvárásokat sorolják fel, sokszor hosszan, ."(szeretek utazni " esetében ez azt is jelentheti egy férfi szemében, hogy a nőt állandóan vinni kell a férfi pénzén mindenhová. Akinek nincs sok pénze, az eleve megriad és lehet bármilyen nagyszerű férfi, valószínűleg nem fog a nővel kezdeni)
Hogyan is fogalmazott?
Irányítani, uralni akarják sokan a férfit, dróton rángatni, holott - szerintem is- egy kapcsolat kétemberes, ahol megvannak a nemi szerepek.
Egy férfi sosem lesz olyan , mint egy nő.
Erről van egy nagyon jó kis videó.
Régóta bejárta már az internetet.

https://www.youtube.com/watch?v=K9yXyy5FNRM :D

Az interneten azoknak a fiataloknak van leginkább esélyük párt találni szerintem is, akik még nem voltak házasok, nincs gyermekük, szabadok.
Minden évvel csökken az esély egy komoly kapcsolat lehetőségére.
Rengeteg negyvenes, ötvenes elvált ember keres társat az interneten, kevés sikerrel.
Én azt gondolom azért, mert ekkorra már mindenkinek megvan egy kialakult élete és kardinálisan változtatni nem akarnak igazán. Ritka!
A hatvanas és annál idősebb korosztály férfi tagjait én nem követem , bár a hatvanasokról van véleményem a való életből. Komoly férfiak, akiknek a véleménye számomra súlyozott volt azokban a témákban amikről hallottam őket megnyilvánulni.


Azt gondolom még, hogy az internet világában sokan játszadoznak a másik érzésivel ( már aki hagyja), sok a csak kíváncsi, a frusztrált ember is, , de főleg az elvárás. A mércék a fellegekben sokszor amit a tények nem indokolnának.
Egy fényképes társkereső irodát vezető ismerősöm szerint a nők és férfiak társkeresésére az alábbi a tapasztalata.
A férfiak bemennek, elmondják, hogy partnert, társat keresnek.
Mutatnak nekik albumokat és vannak akiknek az sem számít mennyire távol lakik a hölgy, csak tetszen nekik.Nem érdekes a nő végzettsége, anyagi helyzete. Hamar választanak.
A nők, elmondása szerint sokáig nézelődnek. A legtöbben kikötik, hogy magas, hány éves legyen, általában sportos, ritkábban mackós, legyen lakása, kocsija, fontos a végzettsége , munkája.
Ismerősöm szerint a férfiak hamar találnak ismerkedésre partnert, a nők húzzák sokszor a szájukat.

Én sok olyan férfit is ismerek, akik első látásra nem a legvonzóbb külsővel rendelkeznek, de rendkívül izgalmasak mégis. Ezek a férfiak sokszor nem kapnak esélyt nőktől a személyes találkozásra. Nagyon vonzóvá tud válni pedig egy egyéniség, egy komoly életfelfogású férfi.
Beszélgettem én már más nők véleménye szerint ún, " csúnya "( szerintem ilyen nincs!!!) férfivel . Hihetetlen az a változás az arcon, a külsőn, amikor egy ilyen férfi megnyílik egy nőnek. Varázsos.
A nők jó része nem ad esélyt a kevésbé mutatós férfiaknak, pedig a nők nagy része sem különb .
A fizikai test csak egy héj.
Nagyon sok mindenben egyetertek az altaladad leirtakkal. Ferfikent kulonosen az alabbi mondatokkal:
"rányítani, uralni akarják sokan a férfit, dróton rángatni, holott - szerintem is- egy kapcsolat kétemberes, ahol megvannak a nemi szerepek.
Egy férfi sosem lesz olyan , mint egy nő."
Privat megjegyzesem: egy no pedig soha ne akarjon olyan lenni mint egy ferfi es ez forditva is igaz.
Az 50+ korban a szokasok, beidegzodesek nagyon nehezze teszik egy sikeres parkapcsolatot. A vegtelen szeretet a masik irant ezen segithet, ha ez kolcsonos es az akarat is meg van hozza. Ha a gondolkodas eljut odaig, hogy ezt vagy azt MI megoldjuk, nem EN vagy TE megoldod legyen szo barmirol, akkor van remeny.
Eletunk utolso szakaszaban elvesztegetni honapokat vagy eveket mar olyan foku felelotlenseg es pazarlas ami nem potolhato.Csodak nincsennek, mindenert tenni kell. Neha komoly kompromisszumokra kenyszerulunk, Belekezdeni egy parkapcsolatba nem olyan nehez. A kolcsonos szereteten es tiszteleten, oszintesegen alapulva megtartani es fejleszteni, mar muveszet es komoly akarat.
Tovabbi szep napot!
Kedves Csenta!

Ahogyan Te elolvasod a hozzászólásokat és amilyen gondolatot felvet benned a véleményeddel együtt leírod ugyan úgy megteszik ezt mások is. Nincs is ezzel semmi baj, azzal sem, ha ezek eltérőek illetve ha negatívak.
Nem csak a véleményünk alapján lehet bennünket megítélni hanem az alapján is ahogyan az esetleges negatív kritikát fogadjuk.
Nos az írásod a következő gondolatokat ébresztette fel bennem:
Csak zárójelben említem meg, hogy az írásaid azt sugalják mintha felcsaptál volna a férfiak mentorának. :) Tudod jó bornak nem kell cégér. :)

Azt írod a nők csak az elvárásaikat sorolják fel ahelyett, hogy azt írnák le mit tudnak nyújtani, van benne valami de hát valami alapján kell hogy működjön az a bizonyos szűrő, meg tudod mi nők egy cseppet másképp gondolkodunk mint a férfiak. :) Ha én leírom, hogy mit nyújtok, az valakinek megtetszik és megkeres, azzal csak a férfi szűrője működik az enyém nem, mert olyan férfinak is tetszhet, aki nekem alapjaiba nem felel meg.

Azt írod a nők csak a külső alapján döntenek és esélyt sem adnak az esetlegesen kevésbé tetszetős külsejű férfiaknak. Attól, hogy ez előfordul én nem venném ezt általános esetnek. Na és a férfiak talán nem? Amikor a fotó alapján döntik el, hogy kivel szeretnének megismerkedni akkor talán nem a külső az elsődleges?

Ha azt írja egy nő, hogy szeret utazni, miért következne ebből az, hogy elvárná, hogy a férfi fedezze ezt? Csak annyit jelent, hogy szeressen a férfi is, illetve ne csak szeressen de legyen képes a saját részét fedezni, mert ugye furcsán venné ki magát ha a nőnek kellene a férfi részét is kifizetni.
Az mivel jobb amikor egy férfi azt mondja, hogy azért keres társat mert olyan rossz egyedül mert mindent neki kell csinálnia, na ez egy tipikus házvezetőnő kereső szöveg. :)

Az hogy a független férfiaknak nagyobb az esélye, talán nem szorul magyarázatra, hogy miért, sőt szerintem alapnak kellene lennie egy társkeresőn. Azt én nem hiszem, hogy az olyan férfi lenne a nagyon kapós, akinek sosem volt családja és sosem volt nős. Én legalább is az olyat nagy ívben elkerülöm mert nem igazán szeretném a családdal kapcsolatos dolgokat én megismertetni vele.

A férfi hamarabb talál mint a nő, ez igaz lehet, már ha csak azt nézzük, hogy a nők sokkal többen vannak mint a férfiak akkor is. Egyéb iránt meg, hogy ki milyen gyorsan talál az attól is függ ő maga milyen és mit, milyet keres. Másban is így van ha tömegcikket keresel vagy egy egyedit, lényeges a különbség. Miért baj az, ha valakinél magasan van a léc? hogy nehezebben talál, legyen az az ő baja vagy szerencséje.

A fizikai test csak egy héj, ez így igaz és valóban nagyon fontos, hogy mi lakozik belül, de basszus ezt a héjat látod, ehhez a héjhoz bújsz, ezt öleled, tehát azért ez is számít. Szerinted nem, egy kicsit sem?
Igényes nő lévén ha ruhát vásárolsz ott sem csak azt nézed, hogy kényelmes legyen de megnézed a színét, fazonját, anyagát és még sorolhatnám.
eilatil írta: Nagyon sok mindenben egyetertek az altaladad leirtakkal. Ferfikent kulonosen az alabbi mondatokkal:
"rányítani, uralni akarják sokan a férfit, dróton rángatni, holott - szerintem is- egy kapcsolat kétemberes, ahol megvannak a nemi szerepek.
Egy férfi sosem lesz olyan , mint egy nő."
Privat megjegyzesem: egy no pedig soha ne akarjon olyan lenni mint egy ferfi es ez forditva is igaz.
Az 50+ korban a szokasok, beidegzodesek nagyon nehezze teszik egy sikeres parkapcsolatot. A vegtelen szeretet a masik irant ezen segithet, ha ez kolcsonos es az akarat is meg van hozza. Ha a gondolkodas eljut odaig, hogy ezt vagy azt MI megoldjuk, nem EN vagy TE megoldod legyen szo barmirol, akkor van remeny.
Eletunk utolso szakaszaban elvesztegetni honapokat vagy eveket mar olyan foku felelotlenseg es pazarlas ami nem potolhato.Csodak nincsennek, mindenert tenni kell. Neha komoly kompromisszumokra kenyszerulunk, Belekezdeni egy parkapcsolatba nem olyan nehez. A kolcsonos szereteten es tiszteleten, oszintesegen alapulva megtartani es fejleszteni, mar muveszet es komoly akarat.
Tovabbi szep napot!Kedves eilatil,

Csak sűrűn bólogatni tudok mindenre amit leírtál. Teljesen így gondolom én is.

Van egy mondatod amit most külön kiemelnék és gondolatokat fűznék hozzá :
"Eletunk utolso szakaszaban elvesztegetni honapokat vagy eveket mar olyan foku felelotlenseg es pazarlas ami nem potolhato"

Életünk utolsó szakasza...
Senki sem tudhatja, hogy mikor jön el a vég ,- én minden percet ajándéknak tartok, mert ezt nevelték belém- , de az évek előrehaladtával bizony egyre közelebb jutunk hozzá.
Normál esetben az idősek távoznak el hamarabb az élők sorából, de a mai világban ez "rend" felborult.
Szokásom olvasni a regionális gyászhíreket is az interneten és döbbenetes , hogy így békeidőben, járványok nélkül, mégis milyen sokan halnak meg erejük teljében is, negyvenes, ötvenes emberek, elsősorban férfiak.Országos és megkockáztatom mára már világjelenség is.
Én például nem ütközöm meg azon, hogy ebben az életkorban is már nagyon sokan úgymond "élni" akarnak, férfiak, nők társkereső oldalon is esetleg fiatalabb nőt/férfit keresnek jóval maguknál, mert ki tudja mit hoz a holnap az egészségre vonatkozóan vagy egyáltalán vannak -e még órák, napok, hetek, hónapok, évek. Ezzel persze nem azt írom, hogy 18 éves lányok 40- 50 éves férfiakkal és fordítva természetes , hogy pár alkossanak. A lényeg az, hogy mindenki maga gazdálkodik az életével az éveivel és ha úgy ítéli meg,hogy neki ez vagy az a jó, akkor tegye, mert egy életünk van és ezt most kell megélni.
Kivételes szerencse és nagy boldogság, ha megfelelő partnerre, társra találhatunk.
Jó reggelt , szép napot kívánok( én ma hajnali kukac vagyok, futással indul majd 6 óra körül a nap)
Kedves simi,

Jó reggelt!

Szeretem a gondolataidat, mert Te nem gyomorból írsz, hirtelen pattogva, hanem vannak jó, tárgyilagos meglátásaid és ez nagyon fontos.

Igen, a jó bornak nem kell cégér, de most képzeld el mi lenne,ha a nőknek lennék itt a "mentora" ? :D
A végén azt gondolnák leszbikus vagyok , attól meg Isten mentsen! :D

Van némi tudatosság abban bevallom, ahogyan megírom a topikindítómat. Nagyon hosszúra sikeredne , ha mindent le szeretnék írni, így hagyok másoknak is teret, azoknak akiknek értelmes gondolataik vannak. Te mindig leírod tárgyilagosan és higgadtan azt ami még hozzátartozhat az én véleményemhez.

Ez a társkeresőzés nehéz ügy. Csak nézek nagyokat, hogy emberek évek óta például ezen a site-on keresgélnek és még mindig itt vannak. Mondjuk itt lehet jobb híján barátságot is keresni annak, aki nagyon magányos vagy nincsenek az életben már barátai, mert elhaltak vagy nem volt képes barátokat ott szerezni. Vagy nem tudja az idejét mivel eltölteni, unatkozik, internet-és társaságfüggő, ezért akár egész nap itt lóg.

A társkeresés szerintem nem csak szerencse és életkor kérdése, hanem valahol szerintem nagyban belejátszanak az elvárások, amik sokszor túlzóak. Ezeket látom, olvasom, nőknél nagyon feltűnő. Nekem a kapcsolataimat mindig a való élet adta vagy meglátott valaki ilyen oldalon amikor éppen "dolgoztam" csalás ügyben és azonnal randira hívott.

Persze, a külsőt nézzük először simi, férfiak, nők is , mert lehet valaki a világ legtündéribb nője vagy férfije, ha nincs gusztusom hozzáérni vagy viszolygok ,hogy hozzám érjen, akkor minek? Bár felteszem valaki annyira társ-és kapcsolatfüggő, hogy bármit bevállal, csak ne legyen egyedül.Ezzel nem ítélem el, csak megjegyeztem, ő dolga.
Mindenkinek vannak szempontjai, de én úgy látom, olvasom ezeken az oldalakon ,hogy a férfiak elvárásai nem annyira túlzóak, mint sok nőé.
Ha valamit kihagytam, bízom benne, kiegészítesz :)
Kedves Csenta, most én is azt mondom meghagyom másoknak a kiegészítést, vagy még sem. :D Biztos, hogy vannak túlzó elvárások de részemről nem ítélkeznék, hogy kié a túlzó ha nem ismerek valakit mert lehet valakit leminősíteni miközben a valóságban egy "gyémánt" és ha egy gyémánt másik gyémántot keres az nagyon is rendjén van. :)
Kedves Fórumozók!
2 napja regisztráltam az oldalra, de már most teljes a döbbenetem.
Röviden az előzmények.
6 éves kapcsolatom ért véget 2 hónapja, de a mai napig, sokszor kelek és fekszem gyomorgörccsel, gondolom, sokan ismeritek ezt az érzést. Én szakítottam, azt hiszem teljes joggal, de mégis ezt érzem, ha rá gondolok.
Ismerőseim tanácsolták, hogy a neten keressek barátot, aki később talán a társam lehet, az is megeshet, ha szerencsém van, egy életre. Így talán könnyebben átvészelem, a felejtés időszakának traumáját.
Több oldalra is regisztráltam, nagy reményekkel.
Mit kaptam? Zömében 17-30 éveseket, profil nélküli, adataikat, méreteiket titkoló romantikus hősszerelmeseket /ilyenek korosabbak is voltak bőven/, kiegészítve azzal, hogy most nem volt idejük kitölteni az adatlapot /később, mire lesz idejük?/, de azért kedveljük őket így is és adjunk elérhetőséget.
Az idősebbek, a belevalók, nekik persze van fotójuk. Sítalpakon, jachton vagy pálmafák alatt, pezsgővel a kézben, napszemüveges, kigyúrt, testépítő macsóként pózoló férfiak, a nőkkel szemben támasztott, teljesíthetetlen igényekkel.
Minden tökéletes náluk /külső, egzisztencia/, romantikus, biztos, hogy Ő az igazi! Akkor mit keres, ezeken az oldalakon, miért nem talált eddig társat? Minden meg van nekik, csak az önkritika hiányzik! Gondolom, a nagyképűségük, egoizmusuk rettenti meg, még a hasonló nőket is.
1x "randiztam", még most is röhögőgörcsöt kapok, ha vissza gondolok.
Ismeritek a szitut a biztonsági őrrel? Mi az elképzelés róla? Min. 190 cm, 90 kg, csupa izom.
Erre, kit látsz a plázákban, nagy mellénnyel járkálva? 160 cm, jó ha 50 kg, csak a nadrágszíj tartja egyben. Ha elmész mellette, még a szellődtől is felborulna, ha nem lenne a kezében, a 2 kilós woki-toki.
Kb. így jártam, a randipartneremmel. Azt írta, biztos nem fogok csalódni, ha találkozom vele. 170 cm vagyok, 180 cm alatti férfi, nekem nem jön be, az adatlapomon is mindig jelzem. Gondoltam, egy próbát megér. Nincs veszteni valóm. Óriásit tévedtem! Sikítani tudtam volna, de még a hangom is elment a látványtól. Nincsenek nagy igényeim, de határaim igen.
Kinézetemet meghazudtolóan mély, erős hangom van. Általában, első körben, ettől szoktak frászt kapni tőlem, akik nem ismernek, aztán megszokják.
Ennek a fickónak is, kiült az arcára a rémület. Gondolom, valami "nőies" csicsergést várt.
A kinézetéről inkább nem szólnék./ lehet, hogy inkább, az ördög/. Nekem is vannak igényeim! Kb. 20 perc alatt lerendeztem.
Következtetés: Jó néhány üzenetváltás szükségeltetik ahhoz, hogy minimálisan tisztában legyél a másikkal, és őt se érje kellemetlen meglepetés. Legfontosabb, az őszinteség!!!
Néhány napja ajánlották az 50+-t. Nevét nézve, reményekkel telve regisztráltam.
Végre egy oldal, ahol velem korabeli, komoly szándékú, őszinte emberekkel találkozom, akik felvállalják magukat.
Ó, én naiv! Ugyanaz, mint a többi! Legalább a fele, arc és adat nélküli.
A külső megfog, a belső megtart, a jó szex összeláncol! A mottóm is lehetne, 6 évig biztosan ez volt.
Kérdem én, ha még 1 fotót se látok, mi fogjon meg? Még az sem biztos, hogy a valóság, de hátha!
Ha nincs meg az első feltétel, hogy jöhetne a másik kettő!
A profil nélkülieknél állandó szöveg, hogy nincs értelme a levelezésnek, csak a személyes találkozásnak. Ők a nagy igényeikkel, szeretnének egy "bányarémmel" találkozni? Kétlem!
Azt hiszem, ezek miatt is nehéz itt társat találni.
Elnézést, ha túl hosszúra sikeredett, de végre egy hely, ahol kiírhattam magamból, amit erről az egészről gondolok.
Még várok néhány napot, remélem, meg fog változni a véleményem!
Üdv. Mindenkinek
Kedves Pintyő! Csak kívánni tudom, hogy változzon a véleményed. Próbálj egy kicsit kilépni kritikus önmagadból, az elvárásaid tündér világából, és belegondolni, beleélni magadat mások helyzetébe, lehetséges indokaiba. S ha már pár nap után ilyen türelmetlen és kritikus vagy, ennyire hajlamos az általánosításra, akkor "jó egyedüllétet" neked.
Kedves Pintyő,

Megértelek, valóban döbbenetes amit társkereső oldalakon lehet tapasztalni és abban is igazat adok Neked, hogy ezeken a helyeken nagyon hasonlóan viselkednek az emberek.
Itt az átlagsite-hoz képesti jóval több az idős ember- a fórumon is láthatod, hamarabb fognak sok évvel idősebbek keresni, kalkuláld be.

Ám nem az internetes társkeresésről akarok Neked írni.
Hanem kapcsolódnék ezekhez a mondataikhoz, amiket írtál:

"6 éves kapcsolatom ért véget 2 hónapja, de a mai napig, sokszor kelek és fekszem gyomorgörccsel, gondolom, sokan ismeritek ezt az érzést. Én szakítottam, azt hiszem teljes joggal, de mégis ezt érzem, ha rá gondolok."

Kedves Pintyő,

Ez a két mondat a lényeges szerintem Veled kapcsolatban.
Még csak 2 hónapja szakítottál.
Még fáj.
Még rossz.
Akkor is,ha Te döntöttél úgy, hogy legyen vége.
Még Benned van.
Még emlékezel.

Mindegyikünk átmegy a szakítás, válás utáni időszakon. Van aki könnyebben, van aki nehezebben éli meg, ám egy biztos. Nem vagyunk a régi önmagunk, még vérzünk, még torz a lelkünk.
Még gyógyulnunk kell.
A kutyaharapás szőrével a gyorsan más kapcsolatba mászni, nem biztos, hogy jó ötlet.
Megsérülhet a másik, aki semmiről nem tehet. Magunk is beszedhetünk egy újabb sérülést.

Természetesen Te döntsz, a Te életed.
Az életünk rövid, de még csak 51 éves vagy, remélhetőleg még sokáig fogsz élni és leszel még boldog.
Az idősebbekben nagyobb lehet a késztetés valakit találni, mert ott már nagyobbak az évszámok és normál esetben ők mennek el hamarabb.

Kívánom, hogy találj mielőbb magadra, gyógyuljon meg a lelked.
Az élet majd hozza akit kell, nem feltétlenül az interneten, hanem odakentről, ahogyan eddig nekem is mindig .
Fel a fejjel! :)
womanus írta: Kedves Pintyő! Csak kívánni tudom, hogy változzon a véleményed. Próbálj egy kicsit kilépni kritikus önmagadból, az elvárásaid tündér világából, és belegondolni, beleélni magadat mások helyzetébe, lehetséges indokaiba. S ha már pár nap után ilyen türelmetlen és kritikus vagy, ennyire hajlamos az általánosításra, akkor "jó egyedüllétet" neked.

Kedves Womanus!
Azt hiszem félreértettél.
Ha barátot keresek, nem lényeges a külső, de társkeresésnél fontosnak tartom.
Nem vagyok kritikus, mindenki olyan amilyen, de azért, ha már randira kerül sor, előtte legalább egy fotót szeretnék látni. Mint olvashattad, még vakrandiba is belementem és mi lett az eredmény?
Elvárásaim sincsenek, azt is leírtam, hogy csak annyit kérek, hogy férfiú érje el a 180 cm-t.
Nem is általánosítottam, a tapasztalatomat írtam le arra a kérdésre, hogy miért nehéz társat találni a neten.
Türelmetlen sem vagyok, mert még mindig itt vagyok.
Szerencsére egyedül sem vagyok, de szeretnék valami többet!
Üdv. Pintyő
Csenta írta: Kedves Pintyő,

Megértelek, valóban döbbenetes amit társkereső oldalakon lehet tapasztalni és abban is igazat adok Neked, hogy ezeken a helyeken nagyon hasonlóan viselkednek az emberek.
Itt az átlagsite-hoz képesti jóval több az idős ember- a fórumon is láthatod, hamarabb fognak sok évvel idősebbek keresni, kalkuláld be.

Ám nem az internetes társkeresésről akarok Neked írni.
Hanem kapcsolódnék ezekhez a mondataikhoz, amiket írtál:

"6 éves kapcsolatom ért véget 2 hónapja, de a mai napig, sokszor kelek és fekszem gyomorgörccsel, gondolom, sokan ismeritek ezt az érzést. Én szakítottam, azt hiszem teljes joggal, de mégis ezt érzem, ha rá gondolok."

Kedves Pintyő,

Ez a két mondat a lényeges szerintem Veled kapcsolatban.
Még csak 2 hónapja szakítottál.
Még fáj.
Még rossz.
Akkor is,ha Te döntöttél úgy, hogy legyen vége.
Még Benned van.
Még emlékezel.

Mindegyikünk átmegy a szakítás, válás utáni időszakon. Van aki könnyebben, van aki nehezebben éli meg, ám egy biztos. Nem vagyunk a régi önmagunk, még vérzünk, még torz a lelkünk.
Még gyógyulnunk kell.
A kutyaharapás szőrével a gyorsan más kapcsolatba mászni, nem biztos, hogy jó ötlet.
Megsérülhet a másik, aki semmiről nem tehet. Magunk is beszedhetünk egy újabb sérülést.

Természetesen Te döntsz, a Te életed.
Az életünk rövid, de még csak 51 éves vagy, remélhetőleg még sokáig fogsz élni és leszel még boldog.
Az idősebbekben nagyobb lehet a késztetés valakit találni, mert ott már nagyobbak az évszámok és normál esetben ők mennek el hamarabb.

Kívánom, hogy találj mielőbb magadra, gyógyuljon meg a lelked.
Az élet majd hozza akit kell, nem feltétlenül az interneten, hanem odakentről, ahogyan eddig nekem is mindig .
Fel a fejjel! :)

Kedves Csenta!
Köszönöm a megértő és együtt érző szavaidat!
Az biztos, hogy elhamarkodni nem fogok semmit, annyit nem ér az egész.
Magabiztos, erős nőnek tartom magam és tartanak a barátaim is, csak most kissé padlót fogtam. Szerintem, a barátaim is csak heccből ajánlották a netet, biztos nem gondolják, hogy itt vagyok.
A levelem kapcsán, már kritikát is kaptam, hogy türelmetlen vagyok, álomvilágban élek a nagy elvárásaimmal, ne általánosítsak. Neked is ez jött le belőle?
A tapasztalataimat írtam le. Nem akarok minden áron, azonnal új kapcsolatot, ahogy írtad kutyaharapást szőrével. Ennél többre tartom magam!
Egész nap emberek vesznek körül, nem egy íróasztalnál ülök 8 órán át, de eddig még ne jutott eszembe, hogy "másként" nézzek rájuk. Gondolom érted, hogy mire gondolok!
Lehet, hogy nekem is az "odakint" sikerül, ha jobban figyelek!
Üdv. Pintyő
Kedves Pintyő!

A képnélküliségre több egyszerű magyarázat is van. Pl.:

- Ismert ember nem tesz fel képet.
- Magam sem tartom fontosnak, hogy egy képeskönyv része legyek.

Szóval a kérdés az, hogy társat keresel, vagy csak egy képeskönyvet szeretnél nézegetetni. Társkeresésnél szerintem nem áthidalhatatlan akadály a profilkép hiánya. Ha kialakul a két fél közötti kommunikáció, ami itt legalább az egyik fél előfizetése nélkül kissé körülményes, kérj fotót. Ha nem kapsz a következő levélben, lépj tovább.

Valaki itt előttem nagyon helyesen leírta, hogy csak abból lehet választani, ami van, ez sajnos még a nagyvárosokban és a környékükön sem túl sok. Ha nem találsz megfelelőt, keresd máshol. Informatikusként az egyik kedvenc példám az, hogy a hibát lehetetlen megtalálni ott ahol nincs.

42
Kedves Pintyő,

Tegnap már nem volt lehetőségem írni -nincs előfizetésem, így csak 3 hozzászólást eszközölhetek a fórumon naponta, későn néztem be ebbe a topikba.

Mivel is kezdjem?
Talán a lényegtelen részével az írásodnak, a kritikával.
Ha fórumozol, akkor erre számíthatsz jó pár embertől, főleg nőktől és néhány pasastól akik a holdudvaraikba tartoznak .
Közülük sokan itt jó régi bútordarabok, erről egy már regisztrációját törölt férfi tudna Neked sokat és furcsákat mesélni, akivel találkoztam már párszor személyesen.
Általa pillanatok alatt átláttam az oldalt, a naplókat, a fórumot és a helyzetet.

Az oldalon nem csak független emberek vannak jelen és a fórumon sem. Házasok, különélők vagy kapcsolatot talált , de mégis szinte egész nap itt bóklászók is megtalálhatóak , ők is írogatnak , a régebbi fórumozás szinte csak róluk szólt, nem igazán tűrik a másabb gondolkodókat, sokan akik nagyon értelmes gondolatokat írtak le, törölték magukat, remélhetőleg ők párra leltek, de szerintem azért is elmehettek, mert ez nem egy fiatalos oldal igazán, ha nem vigyázol megöregszel itt lélekben.
Ez az oldal amolyan idősek klubbjaként is működik, azok a nyugdíjasok vagy akik nem találják a helyüket a való életben,nincsenek barátaik, kapcsolataik, azok itt vannak sokat-ezt is a férfitől tudom. .
Mi a lényeg: fütyülj rá, ha valaki megkritizál azért amit tapasztalsz és leírod, ám azt érzem a fotódat látva, hogy Te e téren rendben vagy.
Aki szemtelen, azt ki kell osztani, el kell hajtani,de a legjobb tudomást sem venni róla.

Amit magadról írtál.
Hitelesnek érzem önmagad jellemzését , látszik Rólad, hogy nem egy kiégett, megkeseredett ember vagy, az írásaidból is lejön. Fontos, hogy az ember ne hagyja el magát, mindent túl lehet élni és talán nem tévedek, ha azt írom, ennél nagyobb próbatételeket is átvészeltél jól.
Az jó ha kiírod magadból a gondolataidat, a fórum erre alkalmas, aki jóérzésű az meg fog érteni, adhat jó meglátásokat kritizálás nélkül, a többik pedig nem számítanak.

Tudod azt mosolyogtam, hogy nekem anno amikor elváltam, szintén barátnők ajánlották nézzek szét az interneten.
Akárcsak Te , én is erős és földön járó vagyok, de azért benéztem.
Akkora már én eléggé rendbe tettem magam, megvolt a "listám" ki miben volt hibás, de kapcsolatot még akartam, egyébként is nekem valahogy nagyon könnyű ismerkedni odakint is, egy jónevű asztrológus ismerősöm régen azt mondta, benne van az alapképletemben vagy micsodámban :D
Tényleg így van, csak én is átgondolom.

Akkor néhány fórumon ragadtam meg, a naplóktól kicsit undorodtam, azokat főleg nők írták más nőkről na és kitárgyalták részletesen a netes dolgaikat. a mindennapjaikat, szinte az egész életüket, másokat , a pasikat, még a szexet is velük .Ez ma is így van. Egy másik oldalon egy állítólagosan kapcsolatot talált nőt állandóan bent esz a fene az oldalon, írja a bődületes baromságait az állítólagos barátjáról és magáról, de a lényeg az indító naplója volt. Azért ír naplót,hogy pukkadjon a többi nő. Tudod, vannak nők, akik szeretnek ilyet csinálni :D
Na így vegyél itt is komolyan bárkit és bármit . :)

A fórumról megismertem pár embert személyesen, olyanokat akik emberileg rendben vannak.
Nagyon sok ismeretet szereztem a helyekről is, azokat láttam amiket Te.
Én már nem csodálkozom ha valakinek nincs fotója- nekem most le van véve, mert úgy döntöttem-
ennek több oka is lehet, nem csak az amit Peti42 írt, de azok is jó meglátások.
Vannak akik kis lélekszámú településről regisztrálnak, ezért nem tesznek fel fényképet, igaz sokukkal előfordul, hogy lakóhelynek egy közeli várost adnak meg inkább.
Sokan csak nézelődnek és nem tartják szükségesnek a képet..
Sokan más oldalakon is fent vannak és így taktikáznak, egyik helyen van fotó, másik helyen nincs, az adatokat néha picinykét megváltoztatják.
Sajnos itt nincs lehetőség privát fotó feltöltésére ami több más oldalon létezik, sokat javítana a helyzeten, ha lenne.
Vannak akik attól tartanak, hogy ellopják a fényképüket és visszaélnek vele.
Sok példa van erre.
Sorolhatnám még a variációkat.

A fénykép és az igazmondás egyébként elég neuralgikus pontja a társkeresésnek,
Sok a játszma, ami felnőtt emberekre nézve nagyon lehangoló.
Van aki érettségi tablóképet töltött fel az egyiki oldalon magáról , vannak akik a gyerekeikkel, unokáikkal pózolnak , no ez is beteges, de nagyon..
Van aki -főleg nők, de vannak önimádó pasik is- jó pár képet kiraknak , még megjegyzést is fűznek a fotóikhoz.
A lényeg egy friss, aktuális fénykép, lehetőleg egész alakos vagy ha az nincs, akkor valós paramétereket feltüntetni az adatlapon. Személyes találkozásnál úgyis elcsúszik akik sumákolt.

Téged nem féltlek attól, hogy találsz valakit magadnak. Érezhetően egyenes ember vagy, Neked sem kell akár nekem sunyin, taktikázva, görcsösen senki. Kell idő, amíg magadhoz térsz, ha itt maradsz az oldalon vagy regisztrálsz más oldalakra, meglátod a nagy magyar valóságot társkereső oldalakon.Itt sűrű a közeg és jobban meg lehet érteni a férfiak magatartását. A nők szúrták el valamikor nagyon szerintem.
Úgysem mész bele semmibe ami egy kicsit is sántít, abba a szexéhes, "mindenáron kapcsolat kell" típusú nők szoktak,aztán nyivákolnak, hogy minden pasi szemét. Pedig dehogy.

Szép napot, hétvégét Pintyő, bocsi , hosszú lett a mondókám, nem ez az első :) :D
okos gondolatok tanulságos tapasztalatok,kár,hogy kapcsolatban vagyok.