A következő párbeszédnek voltam szem és fültanúja a napokban.
Kosárral a kézben, sorban álltunk a kasszához egy ajándékboltban. Előttem, egy igazán mutatós, 50-55 körüli Hölgy állt. Látszólag jól ismerték egymást, elég közvetlen volt a beszélgetés a pénztárban ülővel.
Pénztáros: -"... és mondd, van már valakid?"
Vevő:- " Ugyan, dehogy!"
Pénztáros: -" Nem értem. Annyira csinos Vagy! Nyugodtan letagadhatnál akár 10 évet is, minden ujjadra jutna..."
Vevő:- "Tudod, már nem is igazán akarom. Ha nálam fiatalabbal kezdenék, állandóan készenlétben kéne lennem. Mindenre.
Továbbá smink, kozmetikus, fodrász új ruhák stb.
Ha idősebbel, Őt pedig hamarosan ápolnom kéne..."
Pénztáros:-" Hm.., lehet benne valami!"

Kíváncsian várom az esetleges hozzászólásokat.
A hölgy remek kifogásokat gyártott ahhoz, hogy egyedül maradjon......mert számomra egyértelmű, hogy ő már nem akar kapcsolatot......illetve 1 kérdés azért nyitott maradt a vele egykorúakkal kapcsolatosan......
Kedves Ili, valóban van benne valami és többek között ezek a gondolatok megfordultak már az én fejemben is. Annyi kiegészítéssel, hogy a fiatalabb partner esetében nem a az állandó kozmetikus, fodrász, smink és új ruha volt az amire gondoltam. Az igaz, hogy arra törekszünk, hogy valahogy kinézzünk de nem ez az elsődleges amiben meg kellene felelni egy jóval fiatalabb partnernek, bár ez sem jelenthető ki általánosságban, hiszen vannak idősebb férfiak, akik túltesznek a fiatalabb társaikon fittségben, külsőben, vérmérsékletben........ Egyben az előbbi mondatom alátámasztja azt is miszerint nem feltétlen kell ápolásra gondolnunk egy idősebb férfi esetében. Arról nem beszélve, hogy azt senki sem tudja, hogy mikor lesz beteg.

Látom közben felvetődött a velünk egykorúak gondolata, igen az volna az ideális, csak sajnos az ötvenes férfiak zöme nem a saját korosztályában keresgél. Az is igaz, hogy kifogásokat lehet találni amennyit csak akarunk de meg vagyok róla győződve a kifogások és nyafogások abban a pillanatban eltűnnek ha rátalálunk a szerelemre, az általunk óhajtott partnerre.
Női oldalról nézve meg azt gondolom, hogy most vagyunk már abban a helyzetben amikor megtehetjük, hogy csak azért, hogy legyen valaki nem kell olyan kompromisszumokat kötnünk amit nem szeretnénk. még abban az esetben sem ha esetleg egyedül élés lesz az ára.

Nem rég egy doktornő nyilatkozta, hogy a középkorú nők esetében ma már az lenne a jó ha a férfi lenne egy 5-6 évvel fiatalabb mert sajnos a nőkkel ellentétben akkora elég jól leamortizálódnak.
hát igen a velem korú hölggyel az én esetemben már beszóltak,tánc közben,hogy elhozta a fiát.különben is azt mondják,hogy a férfi legyen tíz évvel idősebb a nőnél.
Simi, tisztázódott már a középkorú nő életkora? Csak azért fontos, mert nem kevés harmincas nő is középkorúnak látszik......és a látásommal még nincs bajom......
Kedves Gabriludo évek szerinti középkorra gondoltam nem a kinézetire, az meg nálam 50 az ötvenes korosztály.

Amit a doktornő mondott azt konkrétan a szexre értette, hogy ötvenes, hatvanas nők még igen csak aktívak viszont ugyan ez erre a korosztályú férfiakra kevésbé mondható el, persze kivételek mindig vannak.
A magam korosztálya nem szívesen nyilatkozik senkinek a saját szexuális gondjáról, pedig legalább a 60%-a küzd vele, pontosabban már le is mondott róla. Onnét tudom, mert 2009. és 2011. között egy népszerű internetes játékban minimum 2 tucat hölgy sírta ki magát a vállamon e témában, vagyis nekem sem a férfitársaktól ered az infó.
A páros női tagjának így annyi választási lehetősége szokott maradni, hogy belevág-e egy külső kapcsolatba, vagy sem. A hölgyek elmondásából az derült ki, hogy ha belevágtak, pár hónap múlva pofára is estek, mert a még potens hímnemű képes volt párhuzamosan több szexkapcsolatot is fenntartani.
Az pedig szintén elmondásból tapasztalat, hogy az akkori 50-hez közelítő női korosztály nem szavazott a nálánál fiatalabbra, hanem maradt a sajátjánál.
Azóta a helyzet csak romolhatott a manapság már 60 felé közelítő férfiaknál......
Erről már én is hallottam...Mármint, hogy a nők panaszkodnak, mennyi impotens pasi van...Én személyesen még eggyel sem találkoztam, pedig húszévesen a 40+. harmincévesen az 50 + pasik jöttek be...Szerencsém volt :-) Most meg már nem érdekel a szexuális potenciájuk...Támadt egy ötletem: Lehet, hogy felírom a bem. lapomra: Impotensek előnyben :-)
erre szokták azt mondani,hogy impotens férfi nincs csak ügyetlen nő.még az ipariban mesélte az osztálytársam,hogy a Balcsin nem ment neki a csinos lánnyal mert annyira izgult. a bátyja révén már szerzett annyi tapasztalatot aki beavatatta egy kuplerályban,hogy megkérte a lányt segítsen a szájával .
Időről időre előjön az 50 Plusz Klub írásaiban, hogy csak a férfiak betegszenek meg (ennek oldalága, hogy csak ők öregszenek), a nőket pedig megkíméli az élet.

A betegségeket nem érdem szerint vagy a személyi szám első jegye alapján kapjuk. Annyi mindennek kellene megfelelni az egészséges életmódhoz, hogy az igen keveseknek sikerül, ám még azzal is legfeljebb az esélyeket lehet javítani, de az még csak az esély. Időnként a lottó ötöst is megnyerik, pedig nagyjából 1:50000000 az esélye. A betegségeknek ennél jóval nagyobb.

Nem valószínű, hogy az idejük nagy részét kórházakban és rendelőintézetekben töltő férfiak az 50 Plusz Klub hölgy tagjaira pályáznának.

Persze ezeken simán túl tudok lépni, mert mindenki azt hisz, amit akar.

Az viszont nekem már magas, hogy a nagybetűs TÁRS kidobható, ha (akár önhibáján kívül) bajba kerül, beteg lesz, és esetleg ápolni kellene.
jutiq60 írta: Erről már én is hallottam...Mármint, hogy a nők panaszkodnak, mennyi impotens pasi van...Én személyesen még eggyel sem találkoztam, pedig húszévesen a 40+. harmincévesen az 50 + pasik jöttek be...Szerencsém volt :-) Most meg már nem érdekel a szexuális potenciájuk...Támadt egy ötletem: Lehet, hogy felírom a bem. lapomra: Impotensek előnyben :-)


Püffff, akkor én már nem lehetek a nyertes......így jártam......
Gratulálok az 'Alison' fedőnevú felhasználó megnyilatkozásához.... de tényleg, köszönöm. Normális, józan... nem holmi innen-onnan hallott hangzatos/divatos szöveggel jött. Én is így gondolom, ahogyan ő, csak ő írta le szépen. :-.) Gratulálok ! Kilpés előtt felveheti a nyereményét. :-)
Van egy érzéklehető jelenség itt a neten is sajnos, mégpedig ez: a divatos, jó szövegnek tűnő sablonok követése és nem pedig az, h. használom az eszemet.. elgondolokodom az életen, a valóságon.... a sajátot is, az esendőségünket beleértve stílus, :-)

L.
Laszloka írta: Gratulálok az 'Alison' fedőnevú felhasználó megnyilatkozásához.... de tényleg, köszönöm. Normális, józan... nem holmi innen-onnan hallott hangzatos/divatos szöveggel jött. Én is így gondolom, ahogyan ő, csak ő írta le szépen. :-.) Gratulálok ! Kilpés előtt felveheti a nyereményét. :-)

L.

Érdekes ahogyan ketten 2féleképpen tudunk értékelni......nekem Alison szövege nem jött be, eklektikusan zagyva......persze, van benne értelmes gondolat, de összességében nem értek veled egyet.....
Ha egy olyan nyelvet minősítesz amit nem értesz, nem beszélsz, az attól még nem biztos h. zagyva... csak nálad. :-) A folyó... az igen, az a Zagyva. :-)
Jogos kritikát kaptam, hogy én még nem nyilvánítottam véleményt.
Simivel értenék egyet.
Egy valami kivételével. Említed az esetleges szerelmet. Félek, hogy ha ennek a korosztálynak ilyen nehezen megy Tàrsat találni, szerelemről csak álmodozhatunk...
Azt mondják, megnehezíti a dolgunkat, hogy mindenki hozza a maga múltját, családostól. Azt vagy el tudjuk fogadni vagy nem.
Tehát, nem csak a partnert kell elfogadni!
+ Már berögződött rigolyák.
Az is igaz, hogy mi nők, csak azért, hogy legyen valakink, nem szívesen kötūnk már kompromisszumokat. Talán jobban boldogulunk mint a férfiak.( Elnézést, ha valakinek megbántottam a lelkivilágát.)
Annak ellenére, hogy Édesanyám 5 évvel volt idősebb Édesapámnál -és SOHA nem esett szó erről-, nem mernék olyan kapcsolatba belevágni, ahol én vagyok az idősebb. Más időket élünk, nem szeretném "visszahallani".
Ami még fura, szintén Simi írja, hogy a férfiak rosszabb állapotban vannak, mint a nők. Nekem még olyan információim vannak, hogy a Hölgyek öregszenek előbb.
Még egy megfigyelés.
A 60-70 éves Urak, bátran merik meghatározni leendő partnerük életkorát 40-50-től. (?)
Különös...
cron