Érdekes kis olvasmány.
Az interneten néha embereknél megfigyelhető. naplóknál, kommenteknél-, hogy három pontot használnak. Megengedett, ám a zöm nem él a lehetőséggel.
Mit ír erről a szakértő?
Ezt:

"Három pont…

A három pont vagy hármaspont a mondat végén (…) a gondolatok közötti átjárhatóságnak, a gondolat befejezetlenségének, töredezettségének jele, ami szolgálhat a mondanivaló elnyújtására, a bizonytalanság kifejezésére.
A mondat végén elhelyezett három pont általában soha semmit nem ad hozzá a tartalomhoz, viszont azt sugallja, hogy az illető nem tudott mit kezdeni az előtte álló fogalmazási feladattal, ezért inkább félúton otthagyta az egészet. Jelezhet időhúzást, halogatást, tötymörgést, lustaságot, fantázia hiányt.
Ha nagyon kekec akarok lenni, akkor a hármaspont értelmezhető úgy is, hogy bizonyos dolgokat kihagy, elhallgat, „elharap” az író személy. Lehet, hogy nem akarja, vagy nem meri kimondani a lényeget… de azért, kipontozza… hogy Te értsd, sejtsd… hogy van ám még ott valami… és továbbgondolásra késztessen. (Aztán „gondolsz, amit akarsz… de majd jól összeveszhetünk a félreértésen, ha nem azt gondolod, amire én gondoltam, hogy gondolj…”) Így akár bizonyos szövegkörnyezetben (chaten veszekedés, szakítás stb.) felfogható érzelmi manipulációnak, bizonytalanságban tartásnak is, ami semmiképp sem egyenes és jellemes dolog."

Forrás: http://www.azirastukreben.hu/mondatvegi ... fologiaban
... :wink:
ki mint él, úgy ítél ...
"általában soha semmit"

na mármost... most általában, vagy soha, semmit?... :lol:

amúgy nekem nincs bajom a grafológiával...
sem, és a grafológusokkal...
sem :)
(De most komolyan: a grafológia is egy komoly dolog, ha komolyan űzik. Csak a botcsinálta grafológusoktól, önjelölt megmondóemberektől és főleg az általánosítóktól mentsen meg a Mindenható.)

és nem azért teszek három pontot a mondataim végére, mert bizonytalan vagyok... csak remeg a kezem :lol:
Jót mosolyogtam Lidi, legelőször a bemásolt szövegen, most meg a bejegyzéseden. 

Remeg a kezed :roll:  hmmmm...akkor három pont... de Isten őrizz, hogy manipuláljalak...érzelmileg... :oops: vagy bizonytalanságban tartsalak... 

A tögymörgés szóért viszont már megérte elolvasni, szerintem ez az "érdekes kis olvasmány" lényege...

"Ha nagyon kekec akarok lenni"...akkor erről, ennyit... :lol:
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
nekem is nagyon tetszik a tötymörgés :D Má tanulok is tötymörögni :lol: :lol: :lol: Haladjunk a kórral :lol: :lol: :lol: