Kedves tarskereso notars! Haborgas helyett inkabb erts a jelzesekbol. A zero informacio is jelzes, megpedig igen eros jelzes: NEM te vagy a kivalasztott. Ilyen pofonegyszeru. Ha te lennel a befuto vagy a ferfi latna benned fantaziat, ne felj, jelentkezne magatol. Rovid idon belul.
Köszönöm Mindhármótok tanácsát! Edződöm-edződöm!

íráskényszerem nincs
Barátaim vannak
Edződöm-edződöm!

Igen, a jelzések...és a kommunikáció? Az már nem divat?
íráskényszerem nincs
Barátaim vannak
A Királyfikat hófehér paripán én már megkaptam kétszer is az életemben
és most mást keresek, hisz én sem vagyok már királylány.
De talán TI, férfiak még sem ültök olyan magas lovon, hogy addig ne
halljanak föl alapvető emberi tulajdonságokra vonatkozó sóhajaink, mint az
őszinte beszéd, a dolgok kimondása, megfogalmazása.

Köszönöm Mindhármótok tanácsát!
Mennyiben mozditana a dolgokat elore, ha a szemedbe mondanak, hogy oreg vagy, csunya vagy, ez nem tetszik rajtad vagy az taszit benned, vagy egyszeruen csak nem kellesz es kesz? Ennel sokkal diszkretebb es informativabb, ha figyeled a masik jelezeseit, a randi hangulatat, hogy van-e osszhang termesztes modon. Ha pedig nem vagy biztos benne, az randit koveto csend a legbiztosabb modja a kozlesnek: bocs, nem. Te is alkalmazhatod es veled is alkalmazhatjak, ez egy ilyen mufaj. Egyebkent maga az ezen valo haborgas (simi szerint raplizas:)) is eleg visszatetszo. Szerintem nem is kell elvarni, hogy visszautasito uzenetet irjon mindenki -mindenkinek, aki nem jon be. Vedd az adast es keress tovabb.
Igaz, én nő vagyok, de nem tudnám megmondani, hogy mit akar a nő. Ugyanis nem gondolom, hogy minden nő ugyanazt akarná. Azt viszont meg tudom mondani, hogy én mit akarok. Azt pedig még pontosabban, hogy mit nem akarok: nagyon nem szeretem, amikor mások rám akarják erőltetni a saját nézeteiket, gondolataikat, módszerüket. Például a társkeresésben. Én nem igazán kezdeményeztem sosem, talál egyszer-kétszer, akkor is csak visszautasítást kaptam. Viszont ha bárki megszólított, válaszoltam neki. Akkor is, ha nyilvánvaló volt, hogy nem egymást keressük. (Számomra nyilvánvaló, ha én beírtam, hogy a lakóhelyem 30 km-es körzetében keresek, és még azt is, hogy nem hiszek a távkapcsolatokban, de megtalált egy tőlem 300 km-re lakó férfi. Gondolom, ő nem olvasta át tüzetesen az adatlapomat.) Volt olyan is, hogy egy-egy visszautasítás után („Köszönöm a megkeresést, de nem egymást keressük.”) durva beszólásokat kaptam. Voltam én bunkó, meg ló, meg „te is csak a szexet keresed” (mi vaaaaan?), ennek ellenére továbbra is válaszoltam minden megkeresésre. De nem csodálkozom azon, ha valaki ilyen esetek után úgy dönt, hogy inkább nem válaszol semmit.
Számomra kifejezetten visszatetsző, ha meg akarnak nevelni. Köszönöm szépen, a szüleim neveltek 18 éves koromig, akkor szép lassan leváltam róluk, azóta önálló vagyok. Ha valakinek nem tetszik a stílusom, ne foglalkozzon velem. De ne próbáljon megnevelni, mert azzal csak felbőszít.  A topikindító gondolatok, azon túl, hogy erős nevelő szándék olvasható ki belőlük, szerintem feleslegesek is. Akinek elvileg szólna, az pont nem foglalkozik vele. (Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a hozzászólók között egyetlen férfi van, a többi mind nő. Holott a kérés pont a férfiakhoz szólt.) Lehet erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy másokat megváltoztassunk, de felesleges. És ha nem sikerül, akkor is csak mi bosszankodunk. Megéri?

Kedves Ery,
ha rám hallgatsz, nem azokkal foglalkozol, akik nem válaszolnak, hanem azokkal, akik érdeklődést mutatnak. De nem kell egyből elkeseredni, ha nem kapsz azonnal választ: aki nem prémium tag, annak naponta összesen három megszólalási lehetősége van. Sőt, én még azt sem tartom kizártnak, hogy nem látogat minden nap fel az oldalra. (Az, hogy úgy tűnik, mintha on-line lenne, nagyon csalóka, mert lehet, hogy nincs is gép közelében, csak nem lépett ki.) Pár levelet és két randit még nem nevezhetünk kritikus tömegnek, nem kell belőlük messzemenő következtetéseket levonni. Értem azt is, hogy Te egyszerre csak egy emberrel ismerkedsz, bár én ezt a helyedben átgondolnám. Attól, hogy egyszerre két-három érdeklődővel is váltasz néhány levelet (vagy uram bocsá’ találkozol is velük) még senki nem fog megkövezni. Vagy Te szeretnél valami hasonló levelet kapni: „Kedves Ery, a sorszámod a négyes. Jelenleg hárman állnak sorba, de utána szívesen megismernélek Téged is.” Mert én azt hiszem egy ilyen üzenet után már nem lennék kíváncsi többre.  Mondjuk, ez én vagyok.

Üdv! Lidi
Kedves Ery,
te új vagy ezen az oldalon, s törvényszerű, hogy illik rád a Ludas Matyi egykori szlogenje, vagyis: „Egy újszülöttnek minden vicc új!”
Úgy vélem minden bosszankodás nélkül tudomásul kellene venned, hogy ez az oldal így működik. Hajdanában-danában mi –akik egy ideje itt vagyunk- leírtuk már, hogy nem sok értelme van a mosolygásoknak, mert az esetek zömében nem történik semmi. Még akkor sem, ha nem te mosolyogsz először, hanem az illető úr rád. Lehet, hogy én nem vagyok kezdeményező típus, de mindig megvárom, hogy egy férfi mosolyogjon rám, s így is gyakran előfordul hogy visszamosolygás után sem történik semmi. (Az is igaz, hogy időnként én is pusztán udvariasságból mosolygok.) Azóta rájöttem, hogy az ok talán az, hogy az illető úr nem prémium tag, s a jelzés után, hogy szimpatikus vagy, várja, hogy írj neki levelet. Nos ez megint ízlés, habitus dolga, hogy megteszed-e ezt a lépést. Még kevésbé értem a kapcsolat hozzáadást, bár azt mondják van ilyen-olyan előnye-ezt most nem fejteném ki-de én nem élek ezzel a funkcióval, mert nem azért vagyok itt, hogy virtuális ismerősöket gyűjtsek.
Ennyit az oldalról, amelynél lehet jobb, rosszabb, vagy egyszerűen csak más , így érdemes többet is kipróbálnod.
Ugyanez vonatkozik a társkeresőkkel kapcsolatos tanácsaidra is. Volt ezen az oldalon olyan hölgy/férfi aki folyamatosan okította az itt regisztráltakat arról, hogy mit kellene csinálniuk, hogy társat találjanak, hogyan kellene viselkedniük a férfiakkal-elsősorban hölgyekről volt szó-mit kellene megváltoztatni a külsejükön, a viselkedésükön, a modorukon…..stb., hogy szerintük valahogyan elkeljenek…..no és persze bizonyos kor után szállítsák le az igényeiket a béka hátsója alá.
Úgy vélem, nem vagyunk már gyerekek, így mindenkinek mindenről kialakult véleménye van, sőt kialakult egyénisége, amin nem biztos, hogy lényegesen változtatni tud és talán nem is kell.
Hiszem, hogy ha találok valakit, aki megérint, mint ember és férfi, úgy fogom elfogadni ahogyan van, s nem akarom lényegesen megváltoztatni, mert akkor már nem ő lenne…….és ha valaki a kezdetektől nem szimpatikus, azt sem akarom kioktatni, csak megköszönöm, hogy észrevett és udvariasan az útjára engedem.
Sok sikert kívánva üdvözöl,
Íris
A következő sorokkal ismét nem a rajongóim számát fogom növelni, de nem is ez a célom. Sőt, megtéríteni sem akarok senkit, csupán szeretnék tükröt tartani, avagy megmutatni az érem másik oldalát.
Ismét felrobbant az oldal, most Magányos blog bejegyzése indította el a lavinát.
Nekem megvan a saját véleményem az ilyen panaszkodó írásokról, elmondtam már többször, most megkímélem az olvasókat. Csak éppen továbbgondoltam a dolgokat. Ha a barátnőm adná elő ezt a történetet, a zsigerből érkező válaszom ez lenne: Ne szívd mellre! Erre a tipikus reagálás így hangzik: „Mi az, hogy ne szívjam mellre?! Könnyű azt mondani! Bezzeg ha Te jártál volna így, nem lennél ilyen laza! Még hogy ne szívjam mellre! Nem érted, hogy átvert? Hittem neki, bíztam benne, ő meg egyszerűen kihasznált, megvezetett! Hogy lehet valaki ilyen szemét/érzéketlen/tuskó?! Én tisztességes voltam vele, ő meg csak szórakozott velem! Igen is, mellre szívom! És el is mondom mindenkinek, hogy milyen egy aljas gazember! Mert én mindig őszinte voltam vele! Neki is annak kellene lennie!....” Nem folytatom, lehetne cifrázni. Ugye, most sokan együtt éreznek a (képzelt) barátnőmmel, és igazat adnak neki? Akkor képzelje magát bele mindenki a barátnőm jelenlegi érzelmi állapotába! Csak egy kicsit… jól érzi magát? Vidám? Felszabadult? Ugye, nem. Míg a szemét gazember köszöni szépen, jól van, és nem igazán okoz neki álmatlan éjszakákat, hogy a barátnőm szerint milyennek kellene lennie.
Na jó, akkor elemezzük kicsit fenti sorokat: én vagyok az áldozat, akit megvezettek. Emiatt rosszul érzem magam. Tehát változzon meg a másik, hogy én jól érezzem magam! Mert én nem, és nem vagyok hajlandó, még csak elgondolkodni sem azon, hogy esetleg van valami abban az egyszerű mondatban, hogy „ne szívd mellre!” Mert ehhez változnom kellene. Nekem. Nem az alapvető értékeimet kellene sutba dobni, csak a hozzáállásomon kellene egy icipicit változtatni. Ne szívd mellre! És tényleg: ér annyit az egész, hogy napokig rosszul érezzem magam miatta? Nem hinném. Én hiszékeny voltam, ő pedig kihasználta a kínálkozó lehetőséget. Én ilyen vagyok, ő olyan. Én jobbra, ő balra, aztán lépjünk túl a dolgokon.

És van itt még valami, ami a kesergés és a dolgokon lovaglás ellen szól: amire a figyelmünket fordítjuk, abból fogunk egyre többet és többet tapasztalni. Tehát lehet mondogatni, hogy engem mindig átvernek és kihasználnak, csak akkor ne csodálkozzunk azon, ha tényleg mindig átvernek és kihasználnak.
Az ilyen történetekben engem az zavar a legjobban,hogy egyoldalú,sosincs olyan hogy hallgattassék meg a másik fél is.Anélkül pedig ugye nem reális az előadás.Ezért kéne felnőtt ember módján viselkedni és nem rinyálni,másra mutogatni ,tanulságokat levonni.Mert ha valaki a mély sértett érzelmeiről nyilatkozik a másikat leszólva,akkor mér nem jut eszébe,hogy az érintettnek is vannak érzései???Vagy az mellékes,lényeg az önsajnálat meg a bosszú???
Ilyenkor csak nézek ki a fejemből és nem értem mire jó az egész.......
Nincs ott semmi gond a másik féllel csupán annyi hogy mert nemet mondani, ha nem tette volna akkor mai is jó lenne.
mindenkivel megeshet, h rosszul ítél meg elsőre valakit.
tudni kell felismerni a helyzetet és beismerni, ha tévedtünk.
s kedvesen szakítani, vagy az elején tisztázni, h benne van a tévedés és visszakozás az ismerkedésnek ebben a szakaszában.
s a visszautasítást is tudni kell normálisan kezelni. nekünk sem tetszik mindenki, s lehet, h nem az első találkozón jöttünk erre rá. így hát ne csodálkozzunk, h a másik fél is később gondolja azt, h ennyi volt és nem több.
azt meg sajnos el kell fogadjuk, h ennek kezelését nem mindenki tudja normálisan, a másikra is figyelve megtenni.
Sziasztok !
Teljesen új vagyok...de látom nem sokáig...maradok.
Azt hittem, egy jó társaságot találok,de látom megy a harc...
Ráadásul sétákhoz..esetleg kisebb túrához akartam csatlakozni.
Ez az ötlet onnan jött,hogy egyszer egy túrán összetalálkoztam egy hölggyel aki itt van / v.volt / a csoportban.
Annyi jót mondott,gondoltam kipróbálom....de most nem így látom...
Cáfoljatok meg !
:)
Kedves Böbe,

Isten hozott! Elhiheted, nekünk teljesen mindegy, hogy maradsz, vagy nem. Eddig is megvoltunk, nélküled is, ha harcolgatva, hát harcolgatva.Nekünk ez valószínűleg megfelel így, ha még itt vagyunk.

Ha valaki jól érzi magát itt, az marad. Aki nem, az távozik. Ez ugyanúgy van itt is, mint a való életben.

Túrákhoz nem csak csatlakozni lehet, hanem szervezni is. Ha van jó ötleted, vagy valamilyen hely, ahová szeretnél elmenni, nyugodtan meghirdetheted Te is. Bizonyára lesznek vállalkozó szellemű klubtársak.

Szép napot!

Üdv! Lidi
bobe45 írta: Sziasztok !
Teljesen új vagyok...de látom nem sokáig...maradok.
Azt hittem, egy jó társaságot találok,de látom megy a harc...
Ráadásul sétákhoz..esetleg kisebb túrához akartam csatlakozni.
Ez az ötlet onnan jött,hogy egyszer egy túrán összetalálkoztam egy hölggyel aki itt van / v.volt / a csoportban.
Annyi jót mondott,gondoltam kipróbálom....de most nem így látom...
Cáfoljatok meg !
:)


Szia, én szeretném ha maradnál. Megcáfolni ugyan nem tudlak, de annyit mondhatok, hogy van itt sok kedves, békés ember is...Legyen eggyel több, és ha kitartunk, akkor mi leszünk többen. :-)
És ha harc, hát hadd legyen harc, néha azt is meg kell vívni! Ha nem hátulról jön a támadás, és nem méltatlan eszközökkel folyik, nincs azzal semmi baj. 
:) Kedves Böbe!
Kérlek ne legyél ilyen negatív az itt lévő emberekkel szemben. Biztos megtalálod a magadnak megfelelő társaságot, mint mindenki más ezen az oldalon. Tudod, ez is a kiválasztódás alapján működik.
Amint látom máris keresed Zsikemet. Sok sikert Neked!
Üdv.lilao. :)
bobe45 írta: Teljesen új vagyok...de látom nem sokáig...maradok.


Bravó! Pont így kell csinálni! Jövök, látok, beszólok. :lol:

Amerikai filmekből tudom, hogy egy elit társaságba kétféleképp lehet bekerülni. Születéssel és csatlakozással. A csatlakozás feltételei: 1. ajánlás egy másik klubtagtól 2. esetleg kemény próbák túlélése 3. egy nyomós ok, hogy a társaság mit nyer az új taggal.
Te új tag vagy. Mennyivel lesz jobb a klub ha maradsz? :?:
Szerencséd, hogy ez nem egy elit társaság. :roll: Ne félj nem lógsz ki a sorból. :twisted: