Ennek a lélektanára kíváncsi lennék.Hogyan jutottunk el két pici törpe nyuszitól a vén öreg Hefnerig.
Kedves Moferi! A nyusziról kinek a hasa, kinek a simogatás, kinek a répa, kinek a zsozsó,jut eszébe.Minden esetre a kreativitás mindenütt üzemel! Ki milyen éhes és milyen nyusziról "makkról" álmodik.Üdv:fanni
Kedves Fanni és moferi!
Igen a nyuszival kapcsolatban nem csak álmodni lehet hanem derűre is serkenthet. Persze már akit. Van aki valóban csak álmodik, vagy csak az álom jut eszébe és a makk.
 

 Ha már nyúl, álom és makk, megnéztem az álmoskönyvet.   "  Nyúl. Rendszerint félelem. Kernerben: nyulat enni: jegyez nagy pörpatvart barátainkkal. Nyulat lőni szerencse. Nyúllal versenyt futni: mutat egy nagy megpróbáltatást. Nyúl, amely ülne az országúton: hívogatás egy titkolt cél felé. Keresztben futó nyúl: szerencsétlenség. Előttünk futó nyúl: bánat, amelyet utolérünk. Nyúl a zsákban: szerelmeseknek igen jó, másoknak jelez törvényszéket. Nyulat látni terhes asszonynak: igen nagy veszedelem. (Zadeka Márton.) Nyúlganéj, minél apróbb, annál kisebb szerencse. Nyúlláb: utazás, meghívás. Nyúlbőr: hideg időjárás. Nyúlszőr: változás. (R. M.) Nyulat lopni: bánat. Nyúlon nyargalni: vőlegénynek haláleset. Nyulat fogni: leányt elveszíteni, asszonyt találni. Öreg nyúl: viszontagság. Nyúlfiók: szaporodás a családban. (D. G. Gy.) Nyulak szigetén járni vagy ott lakni: lemondás és magányos élet. (1833.) Nyúl, amely útonjárót megtámadna: igen rossz vásárt jegyez. Házinyúl: takarékosság, de lehet tűzvész is. (G.)"

 Makk. Sertéskereskedőnek: igen jó, másnak nehéz munka.
:)  
 
cron