szeretek minden újat kipróbálni ,egészségesen étkezni,de nagyon nehéz amit szeretnék enni nagyon drága a pénztárcámnak,mert mindenre való jó ahhoz a hozzá valók drága?pld sajtok tejes dogok, húsok Szeretném ha adnátok jó ötleteket amit ti kipróbáltatok ,és bevált, szeretnék fogyni a változó kor egy kicsit össze kuszálta az életem ,és szeretném vissza állítani( két hátgerinc műtéten estem át ezért is szeretném !Kérlek szépen segítsetek nekem ha tudtok köszönöm! üdv Magdi
Eduso vagyok, ami azt illeti én is kicsit  túlsúlyos voltam, és amit tudok ajánlani, én nekem legalábis bevált. Reggeli, 1 pohár kapucinó, 2 zsemle , ebéd szintén 1 pohár kapucinó, 3 zsemle , este 6 előtt lehet enni , természetesen nem nehéz kajára gondolok,  bármit ehetsz, csak ne sokat. Üdv.: Eduso
Szervusztok!
Én a 90 napos diétát tudom ajánlani.Nekem bevált.Kis rásegítéssel 25 nap alatt akár 7 kg is leadható.
Kedves "szucsike'!

Én a harmadik gyerek után,10 évre fogytam le 14 kg-ot,de nem fogyókúráztam direkt(hát , sajnos a válóper..)
Már jópár éve tartom a súlyom, pedig nem vékony alkat vagyok kifejezetten és nekem is jött a klímax.
Oda kell figyelni,minden nap mozogni,lehetőleg minél többet...Jó a gyaloglás is.
Most nyáron ki kell használni: mit lehet kapni a piacon:ki lehet fogni jó áron rakott zöldségnek valót,gyümölcsöt,de fontos a változatosság..
A paradicsomról olvastam most,h. egyéb,hasznos egészségmegőrző hatása mellet be kell építeni a fogyókúrás étrendbe.
A drogériákban kapható"Szűztea-forte" kapszula( pl. nem olcsó,de sokáig elég ) a változó kor után lelassult anyagcserére jótékony és nincs semmilyen mellékhatása.

Este 6 után tényleg nem tanácsos enni...és sok-sok folyadék,ásványvíz...
Fogyókúrázótól hallottam: mindig van nála TIC-TAC,jól jön, ha rátör a nagy-étvágy az emberre...

 Talán tudtam kicsit segíteni a fentiekkel,
Minden jót kívánok:
szeretettel üdvözlöm:

Gabriella 
Kedves Ínyencek, és Érdeklődők! Rostanyagokból is készíthetők finomságok!
Te mire használod a gyümölcscentrifugában visszamaradó rostanyagot, amikor zöldséglevet nyersz ki céklából, répából, zellerből, stb? Esetleg kidobod?! Ne tedd, mert fantasztikus finomságokat készíthetsz ezekből az értékes alapanyagokból könnyen, egyszerűen! Hogyan? :)
http://josagszalon.hupont.hu/22/recepttar
Kedves Fórumozók, kedves Csyperke!


Gyümölcsevő vagyok, imádom mindegyiket, hús nélkül hetekig is el tudok lenni, gyümölcs nélkül nem bírom. Először a gyümölcslevekkel ismerkedtem meg, idegenkedtem a zöldségektől ( ma már tudom, hogy nagy kár volt, mert finomak - bár nem mindegy a párosítás, és elkel némi ízesítés is). A kedvencem az alma- őszibarack, alma-répa, répa - paradicsom, pikánsabb az uborka- paradicsom- káposzta - zeller. A paradicsom- uborka párosítás különben darabosan is, lének is a fogyókúra segítője, mindkettőnek magas a víztartalma. Újabb kedvencem a bébi cékla leve, nagyon jó édes. De ha valaki most kezdi inni, a céklalével vigyázni kell: először csak 1-2 kanálnyit szabad, és fokozatosan emelni a mennyiséget, mert erős a méregtelenítő hatása. A levekre egyébként is van egy fontos szabály: mindig kortyonként, lassan, nem egyszerre az egészet felhajtva.

A zöldségleveket tavasszal és nyáron iszom, amikor nagyobb a víztartalmuk, lágyabb az íz, és különben is: mi, nők ilyenkor a vonalainkra is jobban vigyázunk. Könnyebb is diétázni, ha nagy a választék friss zöldségből, gyümölcsből.

Eleinte bántam, hogy a sok finomságból annyira kevés lé lett. :oops:

Sajnálnám kidobni a rostokat, a gyümölcsöket legtöbbször egyszerűen bekanalazom. :roll: Ha épp léböjtöt tartok, lefagyasztom, később is finom.
Imádom az édességet :oops: , és csokimegvonásos időkben néha szoktam csemegét is készíteni belőle: a vegyes gyümölcsrostokat magvakkal ( vagy natur müzlivel ) és mézzel jól öszekavarom, rudakká formázom, folpackba csavarom, erősen összenyomkodom. Egy kicsit bajos, mert ragad, de megéri: finom, no meg az ember a gyomráért sokfélét megtesz. :wink: Nálunk még nem volt akkora mennyiség, hogy ne fogyjon el azonnal. Lehet bele fahéjat vagy kakaót is tenni, ha szereti a család.
Ha van kedvem pepcselni vele, golyókká formálom, kókuszba vagy reszelt csokiba forgatom.

A zöldségek visszamaradt rostja kiválóan alkalmas ételízesétésre, bármibe, amibe különben is beletennénk - ugyanazt az ízt adja, csak nem darabos formában. Lehet levest is készíteni belőle, megdinsztelni egy kis kókuszzsíron ( vajon..., bármin...), de csak rövidebb ideig, mert a nedvességet már kivontuk belőlük, és odakaphat, pirított grízkockával nagyon finom. Nem vendég elé való, mert nem szép, zöldségmorzsák úszkálnak benne :D , de az íze ettől még kiváló.
Férfiak figyelmébe ajánlom - elsősorban!
Nagyon könnyen elkészithető a paprika-leves. Ha igazán érett paprikát használsz /megpirosodottat, ami nem a standon pirosodott meg/ vetekszik a húslevessel.
Nos: végy
4-5 db érett paprikát
l kis fej hagymát,
l db paradicsomot,
l szál zellerlevelet
l ek ételizesitőt
l ek étolajat
3-4 szem borost
2-2.5 l vizet
1 tk sót. /Ezt izlés szerint/
Tedd oda főlni, forrástól számitva 1 órán keresztül főzd.

Eztán szürd le, és adj hozzá levestésztát.
Nagyon fontos a paprika minősége! Ha nem elég érett, kesernyés és nem szép szinü lesz a levesed.
A kápa paprikát ajánlom, abból a legfinomabb, de bármilyen használható. Én még erőspaprikát is szoktam beletenni, attól lesz egy kis bukéja.
Jó étvágyat hozzá!
Kérlek, ha kipróbáltad, jelezz vissza! Köszi!
Almás piskóta

Közepes tepsit alufóliával kibélelem, 80 dkg almát megpucolva, kockára vágva, fahéjas cukorral megszórom, és míg 6 tojásból elkészítek egy egyszerű piskótát, addig az almát a sütőben picit megsütöm. Ráöntöm a kész piskótatésztát és készre sütöm. Ha kihűlt, kiöntöm a tepsiből, leszedem róla a fóliát és az almára egy csomag vaníliás pudingból készült pudingot öntök. Ha kihűl, máris ehető. Jó étvágyat! :)
cron