Kedves Barátaim! Kedves Hölgyek és Urak!

Ma már nem csak nagyobb terjedelmű művek részleteit lehet letölteni az internetről, hanem komplett műveket is. Olyan művek kiemelkedő előadásai találhatók így meg, amelyek ma már más módon el nem érhetők.

Ha egy ember csak magának gyűjti ezeket az értékeket az nagy pazarlásnak számít: nagy munkával kicsi az eredmény. Ha azonban megalakítanánk a bélyeggyűjtő körökhöz hasonló közösséget, akkor előbbre juthatunk és az egymás közötti cserélgetése felvételeinknek, külön élménnyé válik. 

Én már viszonylag hosszú idő óta gyűjtögetem az érdeklődési körömhöz tartozó anyagokat és szívesen osztanám meg másokkal ezeket, azzal akit ez érdekel. Gyűjtöm a hazai és külföldi opera előadások felvételeit. Gyűjtöm a balett felvételeket és a kiemelkedő zenekari műveket és a szóló hangszeres  zenét is. Dalciklusokat, dalokat úgyszintén. Szeretem az ennél populárisabb zenét is, ha korszakos jelentőségű zenéről, zenészekről van szó. Úgy gondolom, hogy kölcsönös érdeklődés esetén közösen, együtt érdemes lenne ezen az úton elindulni.

Kíváncsian várom véleményeteket, az ötleteiteket.

Üdv. Zoltán 
Kedves Hölgyek és Urak!

Van aki kapcsolatokat gyűjt szívesen, én zenét, táncot, könyveket. Azt gondolom, hogy a kapcsolatok csalóka  játékok, mennél többen vannak körülöttünk, talán annál jobban egyedül érezhetjük magunkat.
A művészet, az irodalom, a mi örök barátaink. Nem hallottam még arról, hogy bárkinek is csalódást okoztak volna.

Üdv. Zoltán  
Kedves Zoltán alias Belmonte,

Nem tudom milyen  statisztikák léteznek a kultúra szeretetére vonatkozóan Magyarországon.Abban azonban  biztos vagyok,hogy  ha teljesen véletlenül  megvizsgálnának egy bizonyos mintát, a legtöbb ember   azt mondaná,hogyne ,őt érdekli az irodalom, a művészetek.Ha közelebbről is vizsgálnák a kijelentéseiket,akkor kiderülne, hogy ezek az emberek  jó része  ezt nem is gondolta komolyan, lehet érdeklik a krimik, a locsoló versek, talán még egy-két  közismert költőt is megemlítenének, mint Petőfit, József Attilát,Adyt, de kevesen lennének aki   ismerik Pilinszky János, Baranyi Ferenc vagy mondjuk Őri István verseit.Sorolhatnám jó ideig.
 Ha  a zenéről lenne szó, nem hiszem ,hogy az ismertebb klasszikusokon kívül sokan tudnának másokat  felsorolni de a  Lagzi Lajcsit ,Bunyós Pityut és a Jó Lacibetyárt bizonyára  megemlítené a zöm és a hasonló gagyit. Szobrászat, festészet, balett és  hasonlók?  Keveseket érdekel.  Engem nagyon,de meg is van az a baráti köröm akikkel ilyesmiről kicseréljük a gondolatainkat, hangversenyekre, színháza, kiállításokra járunk.

Én értékelem a kezdeményezésedet,de látom  csendes a topikod. Az általam létrehozottak közül is így lesz több.:-))) 
Kedves Belmonte! Kedves Mindenki!

Kicsit másképpen, de gondoltam, visszahozom a témát.
Leginkább kedvezményekről adok tájékoztatást, hogy akit érdekel, de a magas jegyárak miatt nem tudott egy balettet, v operát megnézni, most megtehesse.

Íme, a mostani ajánlat:
Anyegin
Balett három felvonásban
Csajkovszkij zenéjébe ágyazva, John Cranko koreográfiájával éled újra Puskin legendás szplínes alakja, ezúttal a balett színpadon. Anyegin túl későn, kioltott és tönkretett emberéletek árán ébred rá, hogy az igaz szerelem felrázhatja a lelket és értelmet adhat az életnek. Tatjana szenvedélye és fájdalma hullámai végül útját állják a megbocsátásnak. Széttépett szerelmeslevelek szegélyezik a pár útját.
Az előadás helyszíne: Magyar Állami Operaház 1061 Budapest, Andrássy út 22.
Időpontjai:
2017. január 19. csütörtök 19 óra
2017. január 21. szombat 19 óra
2017. január 24. kedd 19 óra
2017. január 26. csütörtök 19 óra
2017. január 28. szombat 19 óra
2017. január 29. vasárnap 11 óra
2017. február 01. szerda 19 óra
2017. február 03. péntek 19 óra
2017. február 05. vasárnap 11 óra
Időtartama: 2 és fél óra
két szünettel

Jegyek 50% kedvezménnyel igényelhetők a jegy@opera.hu e-mail címen, megrendelésüket visszaigazoló e-mailben véglegesítjük. Rendeléskor az üzenet tárgyában kérjük, tüntessék fel az ANYEGIN jeligét. A belépők átvehetők minden jegyértékesítő pontunkon. A kényelmesebb kiszolgálás érdekében kérjük, jegyeiket vegyék át az előadást megelőző nap 17 óráig.
Jegyárak 50% kedvezménnyel:
19 órai kezdésnél: 9000 / 7200 / 5950 / 2800 / 750 Ft
11 órai kezdésnél: 4350 / 3450 / 2800 / 1350 / 400 Ft

OPERA JEGYPÉNZTÁR 1061 Budapest, Andrássy út 22. Telefon: +36 1 353 0170 Nyitva tartás: mindennap 10:00-20:00

Bocsánat, de csak így tudtam feltölteni. :)
Kedves ditke54,

Köszönjük az információt- én már láttam, és ajánlom mindenkinek.
A héten volt szerencsém megnézni egy kortárs darabot is, Gergye Krisztián Társulatával a Lautrec táncolni fog amit groteszk kabaré- kortárs tanc(?) címen aposztrofáltak. Nos, valószínűleg bennem van a hiba, de korlátozottan tetszett....... pedig a kritika dicsérte. Azért érdekességként a "vájtfülűek" figyelmébe ajánlom. Nem szokványos   
cron