Vendéget vártam könnyű, nyáresti vacsorára.

Két csirkecombot lenyúztam, kettévágtam és bepácoltam (apróra vágott hüvelyknyi gyömbér, 3 combos gerezd fokhagyma, 2 dl szójaszósz), 2 óra múlva forró serpenyőben kevés libazsíron elősütöttem.

Beraktam a párolóba, a vízbe só, gyömbér és 2-3 szétnyomott gerezd fokhagyma került.
A rácsra tettem a csirkét, köré a zöldséget (elősütött padlizsán, répa, egy cső négybe tördelt édes csemegekukorica, egy fej lilahagyma, két szem újburgonya, egy hatalmas fej gomba és angol zeller) megöntöztem a hús páclevével és 35 percig pároltam.
A répát piszkáltam ellenőrzésileg, mert azt szeretem, ha a zöldség ress.

Egy nyamvadt foszlány sem maradt belőle. :-)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Ez jól hangzik....és jól is néz ki!!!!)

A kelkáposzta főzelék is ugyanilyen jól megy ?   Én azt is szeretem!   :) 
Kedves bertjaio !
 Ez nagyon jól néz ki,és gondolom finom is :)
Ki fogom próbálni a receptet :) 
Kedves Yessy! Kelkáp főzeléket soha az életben nem csináltam és nem tudom, fogok-e valaha, ugyanis szerintem a főzelék készítése (ronggyá főzés, berántás, brrr) a zöldségfélék meggyalázása. Van közöttük olyan, pl. a tökfőzelék, aminek a szagát sem bírom.
Kedves Cintia, köszönöm az elismerést, hajrá, sok sikert hozzá!


Egy nem túl egészségtelen rágcsát osztanék meg az érdeklődőkkel.
Mi Rudolfnak hívjuk, mert az első neve nálunk túri rudi volt :-)

Összegyúrok fél kiló lisztet, fél kilót tehéntúrót egy egy tízdekás, puha vajat, egy púpozott evőkanál sót.
Összemorzsolással kell kezdeni és folyadékkal lazítani csak akkor, ha a túró nagyon száraz. A folyadék lehet tej, joghurt, kefír, esetleg víz, de nem kell bele sok.
Ha összeállt egy cipóvá, akkor becsomagolom folpackba és beteszem a hűtőbe, minimum egy órára.

Lisztezett deszkán kinyújtom, ha olyan kedvem van, akkor hajtogatom is, de nem muszáj.
A tetejét megkenem sós tejjel, megszórom mindenfélével, mint pl szezámmag, mandulaforgács, köménymag, lenmag, mák, narpraforgó, sajt, ami tetszik, meg ami van otthon.
Derelyevágóval csíkokra vágom, sütőpapírra teszem és 175 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Kellemes rágcsálást hozzá!
:-)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Kedves Berthaio! Egy kis közös vonás, én is szeretek egészségesen étkezni. Szeretem a párolt és nyers dolgokat. Általában így is készítem, de ez ne jelenti azt, hogy nem eszem meg a tökfőzeléket, hisz a munkahelyemen van részem belőle bőven. Ki fogom próbálni azt , amelyiknek leírtad a receptjét. Az édességgel viszont hadilábon állok, nagyon nehéz ellenállni a csábításnak. Nem mondom, hogy jó főzést, főlünk mi most eléggé. További szép napot. Katinka
:wink:
A férfiak jó része csodálatosan főz. Merészebben bánnak általában a fűszerekkel,mint a nők és nagyon jó az ízérzékük.
A híres séfek is mind férfiak.
cron