Kép

[color=#FF4000]De azért ezt a fát szívesen megráznám
. :lol:

Kínai tanítás-A pénz

Vehetsz házat, de otthont nem.
Vehetsz ágyat, de álmot nem.
Vehetsz órát, de időt nem.
Vehetsz könyvet, de tudást nem.
Vehetsz pozíciót, de tiszteletet nem.
Megfizetheted az orvost, de az egészséget nem.
Megveheted a lelket, az életet nem.
Megveheted a szexet, de a szerelmet nem![/color]
Az alábbi idézet nagyon jól megfogalmazza a PÉNZ  és ember kapcsolatát. A pénz olyan gyakran változtatja meg az embereket, mint amilyen gyakran gazdát cserél.
                                                          Al Batt
ez nagyon igazzzzz :D
 
Anyagias világunkban sajnos pénz nélkül lehetetlen megélni.Ha nincs pénzed, nincs lakások, nincs mit enned , nincs pénzed gyógyszerre.Pénz nélkül hajléktalan lehet az ember.De egy biztos pénzzel nem lehet mindent megvenni.Amíg egészséges az ember, pénz nélkül is az.De ha beteg, nem árt ha van pénze, mert több esélye van jobb ellátáshoz.Ettől nem biztos, hogy meggyógyul, de jobb esély kaphat.Na és a szerelem,a szerelem is megtalál pénz nélkül, de az anyagi gondok megölhetik a szerelmet.Így nem árt, ha van az embernek pénze, de elismerem ez csak egy alap az élethez, tudni kell jóra használni, akár sok, akár kevés.
Kell a pénz. Lehet olyan híreket látni, hogy valaki kiköltözött az erdőbe, pénz nélkül él, önellátó, stb. De amije van, ruha, bögre, gyufa, azt azért pénzért vette. Kaját is pénzért vesz. A pénz, nem szeret egy helyben lenni. A pénz, szeret mozogni. Ha ülsz a pénzeden, akkor elértéktelenedik. Ha költöd, akkor jön helyette másik. Ha te megfizetsz másokat, akkor téged is megfizetnek. Így van berendezve a világ. Ha majd egy kihalás után újra éled a bolygó, akkor lehet hogy kialakul a pénz nélküli, szeretet alapú társadalmi rend. Addig is, kell a pénz. Én a magam részéről megszerzem azt a pénzt, amire szükségem van, és nem szeretem az élősködő, kéregető, követelőző, hőzöngő, irigykedő, tehetetlen embereket. Persze nincsenek olyan vágyaim, amit nem tudok, a magam erejéből elérni. Mottó: Ha nem lehet úgy, ahogy akarom, akkor úgy akarom ahogy lehet! Garantált a siker! :)
Életemben volt úgy, hogy több pénzem volt, mint manapság, és volt úgy is, hogy kevesebb. Egyetlen percig sem mondom azt, hogy nem volt jobb érzés, amikor nem kellett minden forintnak utána számolnom, de hogy valami őrületesen nagy különbség lett volna a "gazdag" és a "szegény" énem között már ami a boldogságot jelenti, azt nem tapasztaltam... Most is, ahogy mindig, abból kell kijönnöm, amim van. Hogy szeretnék-e gazdag lenni? Persze! Csak egy nagyon fontos határig: a vagyonom legyen az enyém, és nem én a vagyonomé... :wink:
Azért jó, ha van pénze az embernek. De mindig csak annyi, hogy ne kelljen aggódni miatta a holnapért. A régi kínai bölcsek tudtak valamit az életről. Még ma is tanítják őket. Csak közben nagyot fordult a világ. Más az értékrendje a pénznek. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek rá, mint amennyit kéne. Hajtják, űzik, gyűjtik sokan és közben nem veszik észre, hogy elmegy mellettük az élet. És csak felületesen élik az életüket.
Tetszett Georgina utolsó mondata. Én azért biztos vagyok benne, hogy vannak, akiknél fordítva működik.
Jó Oneeva mottója. Pozitív.
Kalandor
Azt hiszem nagyon érdemes lenne komolyan venni a helyi pénzek, pénzhelyettesítők elterjesztésének ügyét. Egyik ilyen nagyon is "népi" megoldás a Suska, aminek rendszeréhez én magam is nemrég csatlakoztam, és igen kedvező tapasztalataim vannak már. Nemrég pl. Szegeden a suska-piacon én is adtam-vettem, és meglepő módon elég jól pörgött a piac, mert ott az emberek nem csak nézelődtek és tébláboltak pénz hiányában, hiszen volt suskás vásárlóerejük, és éltek vele!Hasonló suska-kör bárhol kialakítható, és bővíthető újabb és újabb tagokkal. Nem feltétlenül kell a pénztelenség kínos helyzetében leragadni, vannak áthidaló megoldások...
http://www.suska.info