Bruce! Nem tévesztettél Te szakmát??? 
nagyon jól néznek ki ezek a kaják amiket feltettél Bruce, de a mindennapokban 
nem szoktam ilyen "flancos" menüket főzni :)
De karácsonyra, ünnepekre nagyon jók.
Még egy kérdés, jártál főző tanfolyamra, vagy csak magadtól tanultál meg főzni??
És ha pár ételnek a receptjét is leírnád, nagyon megköszönném, gondolom sokan vannak még így :)
Azt hogy szakmát tévesztettem e nem tudom, mindenesetre enni kell és ha már, akkor legyen finom és jól is nézzen ki. :) Főző tanfolyamra nem jártam, valamit itt-ott segítettem a konyhában és mióta egyedül maradtam nekiálltam, kb. úgy mint az IKEA bútor összeálításához.Fogtam a "használati utasítást" mely esetemben a Nők lapja konyhája főzőmagazin és lépésről lépésre megtettem azt ami ott le volt írva és az eredményket a fényképekről láttátok :D.Köszönöm az elismerő szavakat! :)
Bruce, gratulálok!  Minden elismerésem. Elkészíteni ilyen ínyencségeket, az is nagy dolog, de ilyen szépen tálalni és ilyen fotókat készíteni róluk....ezért kijár a legnagyobb elismerés.
 
Köszönöm Spitfire :)
Én nem szoktam lefotózni az ételeket.Talán azért sem jutott eszembe,mivel 5 főre főztem,nagy mennyiséget,és az volt fontos,hogy időben elkészüljön és finom,mindenki ízlésének megfeleljen. Általában 5-en,5 félét ettek volna. :lol: :lol:
Szeptemberben volt Édesanyám 88. születésnapja és a meglepetés az volt,hogy összehívtam a legszűkebb családot ,23-an voltunk.Az akkor ott elkészített ételekről készült csak fotó,az is inkább csak azért,hogy majd emlékezzünk rá,miket is készítettünk.A tálalása sem olyan profi,mint Bruce-é,de nagyon pici helyre voltunk a lányoméknál összezsúfolva,így inkább svédasztalos megoldást alkalmaztunk. Mivel jó néhány gyerek is volt,így a díszítésekkel megpróbáltunk Nekik kedvezni,bár ezek nem nagyon látszanak.A tortákat Gabi lányom készítette,a sárgarépa tortájának nagy sikere lett.
Amit láttok: 1.Stefánia,bakon-be csomagolt rakott karaj,a süni fasírtgolyókból áll,különböző savanyúságok,saláták(franciasaláta,cékla,káposzta,frissen készített csalamádé,savanyú uborka)
2. Sült tarja,a stefánia mellett a töltött csirkecombok,bacon-be csavart csirkemáj, 3. az első kép kicsit másképp,odakerült közben a krumplisaláta és a savanyú paprika is.A pörit gondoljátok hozzá,az az udvaron főtt bográcsban :D
A sütikről csak kevés fotó készült,de az is volt 5 féle + 2 torta. A levendulás kekszet és a tortákat mutatnám. 
Természetesen nem ez az össz mennyiség,csak ennyi fért egyszerre az asztalra,folyamatosan töltöttük utána a tálakat :lol: :lol: Jó étvágyú a társaság(de egy kövér ember sincs köztük :D ),a gyerekek,meg növésben vannak. :lol: :lol:
Hát,én csak ezzel szolgálhatok,de ezután igyekszem fotózni a főztömet!
Jó étvágyat a vasárnapi ebédhez!!! 
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Gratulálok,ez gyönyőrű Márti  :) ez rengeteg munka volt, én ilyet nem mernék vállalni, max. 7 emberig jutottam el :)
Köszönöm Péter a dicséretet,de nem csak engem illet.A két nagyobb lányom sokat segített.Már pénteken sütöttünk,főztünk ,én meg szombaton még találkoztam az 50+klubos barátokkal is,akkor volt a Velencei-tó kerülés,amit az eső megpróbált elmosni.Izgultam is,hogy másnapra elálljon,hogy tudjunk bográcsban főzni.Szerencsénk volt,ez sikerült.Szívesen csináltam.Nagy örömöt sikerült ezzel szereznem Édesanyámnak,még nem volt így együtt az összes unoka és dédunoka,ez most sikerült.Örök emlék lesz mindenkinek. :)
Azt hiszem időszerű! Én ma kezdem sütni. Sokáig puha marad, ha el nem fogy. :lol:

 Mézeskalács recept

 Mézeskalács: • 30 dkg margarin
                      • 30 dkg porcukor
                      • 3 tojás
                      • 30 dkg méz (vegyes virág v. repce)  (ÉN AKÁC MÉZZEL KÉSZÍTEM)
                      • 2 kávéskanál őrölt gyömbér
                      • 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
                      • 2 kávéskanál őrölt narancshéj
                      • 2 kávéskanál fahéj •
                       VAGY ½ cs. mézes fűszerkeverék és 2 kk. fahéj
                      • 1 kg liszt
                      • 3 kávéskanál szódabikarbóna

 Gőz fölött megolvasztjuk a mézet, a margarint, a porcukrot és a fűszereket. Kihűlésig keverjük, majd a tojásokkal homogénre keverve, hozzáadjuk a lisztet a szódabikarbónával Ha összeállt, egy éjszakán át lefedve állni hagyjuk. A kellő vastagságúra (3-5mm) nyújtjuk lisztezett deszkán és 180C-os sütőben kb. 7-8 percig sütjük (aranysárga legyen, ). Kivéve a sütőből még lágynak tűnik de ahogy kihűl jó lesz , nem szabad túlsütni! Díszíteni csak a teljes kihűlése után lehet! Porcukor és tojásfehérje. Figyeljünk rá, hogy ahogy telik az idő, a sütő hiába van ugyanazon a hőfokon, egyre melegebb.

Jó étvágyat hozzá!
 
Kata, tetszik!
Én margarint soha nem használok, vajon milyen lenne vajjal?
És miért akácmézzel csinálod?
Kár hogy itt a fórumokban nem lehet lájkolni!
Vajjal készítem, mint minden süteményt, ahol margarin van a receptben. Annyira természetes, hogy észre sem vettem. Akácméz pedig azért, mert ha méz, akkor csakis akácméz. Örülök, hogy tetszik.
Íme a kész mézeskalács. Nem olyan szép, nem olyan művészi, van aki szerint giccses, van aki látni sem akarja, de örömmel készítettem a családomnak és barátaimnak. Egy hete készült és puha és finom és már alig van belőle  :)

Boldog, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepet kívánok ! 
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Kata, ez gyönyörű!
Hol lehet megnézni annak a mézeskalácsát, aki szerint ez giccses?
Esetleg ő nem is csinált, csak másokét kritizálja? :-)
Szerintem is nagyon szépek a mézeskalácsaid Kata.
Véleményem szerint pont olyan giccsesek amilyenek egy jó és szép mézeskalácshoz illenek. 
Képtelen lennék beleharapni mondjuk egy neoavantgárd, de még egy posztmodern stílusú mézeskalácsba sem.  :D

A frász kitörne ha elém tennének egy ilyen vagy hasonló Picasso mézest. :) 
Kép
 
Kedves Borosgazda!  :D

Kedves Maha! :lol: