Kapusztnyica :D
Hozzávalók:1/2kg disznóhús/vagy sonka/20dkg fustolt kolbász,10 dkg szalonna,gomba ,babérlevél,1 kg savanyúkáposzta,szemesbors,csili /lehet még aszaltszilvával és almával bolondítani/
Folyamat:
a hagymát fokhagymát picit megpirítani,rárakni a húst,kolbászt szalonnát és még 5 percig pirítani:Kb 1 liter víz és a savanyú káposzta megy hozzá:)A káposztát nem szabad kimosni:3-4 babérlevél,7-8 szem feketebors és kb.4 órát lassan forralni,a végén csilivel fuszerezni:Só nem kell bele
Jó étvágyat:)

u.i. a hús,kolbász és szalonna apró kockákra van aprítva :D
Borleves, I.

Hozzávalók:

8 dl édes fehérbor

3 tojássárga

8-10 dkg cukor, ízlés szerint

1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj

késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg

csipetnyi só.

A tojássárgákat habosra keverem a cukorral és 1 dl bort keverek bele. A maradék bort felforralom a fűszerekkel, és öt perc múlva belekeverem a boros-cukros tojássárgáját. Habverővel kevergetve éppen csak forráspontig hevítem, majd azonnal tálalom. (Vigyázat! Nem szabad felforralni, mert a tojás kicsapódhat a levesben.)
Borleves, II.

Hozzávalók:

8 dl édes fehérbor

4 tojássárga

6 evőkanál kristálycukor

1 evőkanál citromlé

1 mokkáskanál reszelt citromhéj

csipetnyi só

a tetejére 2 tojásfehérje és 1 evőkanál cukor.

A tojássárgákat habosra keverem a cukorral. A borba beleszórom a fűszereket és felforralom. Habverővel állandóan kevergetve lassan ráöntöm a forró bort, és addig keverem, amíg tejszín sűrűségű nem lesz. A tojásfehérjékből kemény habot verek, a cukrot is hozzáverem, majd külön, egy kis lábosban, forrásban lévő vízbe szaggatva, kis galuskákat főzök a tojáshabból. Ha a hab alsó fele megfőtt, óvatosan másik oldalára fordítom. Szűrőkanállal kiszedve jól lecsöpögtetem, és a forró borleves tetejére teszem. Csészékben tálalom. Csak frissen jó!
Sziasztok !

Kérdezni szeretnék. Akácszörpöt készítettetek-e ?  Tartósító nélkül és nem fagyasztóba szeretném. 
Mindig jobb az a recept amit már valaki kipróbált.
Köszönöm.  
Ne műanyag tálban melegítsetek- süssetek a mikróba, hanem jénaiba, vagy porcelánba.
Jön a kovászos uborka szezon, egy kipróbált ajánlat:

kenyér helyett, krumpliszeletek az üveg aljára és tetejére, szerintem finomabb
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Tejfölös túrótorta – liszt és cukormentesen

Az alábbi süteményt cukorbetegek és fogyókúrázók is büntetlenül fogyaszthatják. Aránylag elfogadható az ára is, de az elkészítés kissé hosszadalmas, mert sokáig sül, azután pedig nehezen hűl ki.
Én cukorral csináltam, és egy kicsit feltunningoltam, mert a tetejére a sima tejföl helyett a citromhabos torta krémjét tettem, de úgy már kevésbé diétás.
Tudom ajánlani mindenkinek, mert könnyű, és nagyon finom.

50 dkg túró
5 dkg vaj
2 db tojás
1 citrom reszelt héja
édesítőszer ízlés szerint
1 nagy + 1 kis pohár tejföl
1 cs vaníliás pudingpor
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a vajjal. Adunk hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőszert. Géppel krémesre keverjük, majd adunk még hozzá 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a krémet tortaformába simítjuk.
A nagy pohár tejfölt elkeverjük ízlés szerint édesítővel, mehet bele a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Jól összekeverjük és rásimítjuk a túrókrémre.
180 fokon kb 60 percig sütjük, a sütési idő feléig sütőpapírral letakarva. Ha megsült és kihűlt zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki pár óra, vagy akár egy éjszaka is a hűtőben.

Jó étvágyat!
:roll: Ma én főztem.
Elég fárasztó volt. Hm...
Húslevest csináltam, de mivel egészségesen akarok táplálkozni, ezért hús nélkül, egyszerűen leveskockából.
A belevaló tésztát már nehezebb volt egészségessé tenni, mert csak betűtésztát kaptam, és sokáig tartott a kiválogatása. Ugyanis azt hallottam, hogy az E-betűt tartalmazó dolgok, nem egészségesek.
Ebben meg rengeteg E betű volt. De kiválogattam mindet! Elegem és melegem lett... :roll:
Kedves Lilaorchidea,

köszönöm, a kovászos uborka receptet! Eddig nem hallottam erről a módszerről, de kipróbáltam. Isteni finom lett!
Még egyszer köszi, hogy megosztottad velünk!
Üdv! Lidi
Nagyon szivesen, amióta megkaptam ezt a fajta receptet, én minden alkalommal így készítem.
Sokkal finomabb, mint kenyérrel.
Üdv.Lilao. :D
angyalka60 írta: :roll: Ma én főztem.
Elég fárasztó volt. Hm...
Húslevest csináltam, de mivel egészségesen akarok táplálkozni, ezért hús nélkül, egyszerűen leveskockából.
A belevaló tésztát már nehezebb volt egészségessé tenni, mert csak betűtésztát kaptam, és sokáig tartott a kiválogatása. Ugyanis azt hallottam, hogy az E-betűt tartalmazó dolgok, nem egészségesek.
Ebben meg rengeteg E betű volt. De kiválogattam mindet! Elegem és melegem lett... :roll:

Valóban nagyon fárasztó a főzés :) :) :)
viszont fontos az egészség.
Nekem könnyű dolgom volt csak leszedtem 2kg málnát és lefagyasztottam.
Cukkini fasírt (isteni finom), :)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
...mert a körömpörkölt bográcsban főzve az igazi :)

(Persze lehet, hogy nem 30 fokban kellett volna főzni, de télen lehet, hogy fáznánk... :wink: )

031.JPG
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
A burgonyás kovi ubi :)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
A megunhatatlan sajtos tallér

két és fél óra a konyhában, hogy aztán negyed óra alatt elfogyjon (nagyobb társaságban). De talán pont ezért éri meg. :wink:

001.JPG
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Hűtőben kelt, joghurtos pogi :)
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
cron