Citromos babapiskóta
Hozzávalók: 20-25 dkg babapiskóta, 2 kis pohár tejföl, 1 citrom leve + reszelt héja, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaniliás cukor.
Elkészítés: A tejfölbe belekeverjük a porcukrot, vaniliás cukrot, a citrom levét és lereszelt héját.

Mély tálba lerakunk egy sor babapiskótát, rá a krém felét, majd megint piskóta, végül a maradék krém. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
eva519 írta: Citromos babapiskóta
Hozzávalók: 20-25 dkg babapiskóta, 2 kis pohár tejföl, 1 citrom leve + reszelt héja, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaniliás cukor.
Elkészítés: A tejfölbe belekeverjük a porcukrot, vaniliás cukrot, a citrom levét és lereszelt héját.

Mély tálba lerakunk egy sor babapiskótát, rá a krém felét, majd megint piskóta, végül a maradék krém. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.



Szia Éva !
Ezt a receptet én háztartási keksszel ismerem. Szerintem finom és gyorsan elkészül.
Almás krémes :
Tészta :
5 tojásból piskótát sütünk. ( a fele kakaós a fele sárga)

Almakrém:
5 db nagy almát lereszelünk,
10 dkg cukorral,kicsit megpárolunk.
20dkg rámával,5 dkg cukorral összekeverjük.
2 cs vanília pudingot 1/2 l tejjel felfőzünk és az almához keverjük.

Alulra kerül a kakaós tészta,rá az almakrém,tetejére a sárga piskótát tesszük.
Aki még fokozni akarja ,csoki mázat tehet a tetejére.

Jó étvágyat :))
A chaten került szóba, megígértem, leírom. Nem drága, egyszerű, gyors, finom.
Szeretettel mindenkinek, aki kedveli az édességet.

 Joghurttorta 

2 nagy pohár joghurt
2 dl habtejszín
1 cs. zselatin (por - én a Horváth Rozi- félét használom)
negyed kiló gyümölcs ( ami épp érik vagy fagyasztva fellelhető otthon: eper, málna, szeder, meggy, ribizli, barack, áfonya)
porcukor ízlés szerint
vaníliás cukor
pár csepp citromlé

A joghurtot a cukorral és  a zselatinnal  forrásig melegítjük állandóan kavargatva, majd levesszük, kicsit hűtjük, belecsepegtetjük a citromlevet, belekeverjük a vaníliás cukrot, a felvert tejszínhabot ( habfixálót is érdemes bele tenni) és a gyümölcsöt.
Kapcsos tortaformába öntjük, majd a hűtőbe tesszük.
Néhány órát állnia kell, míg egészen megszilárdul, és jól szeletelhető lesz.
Ha vendéget várunk, akkor kerülhet rá tejszínhab, gyümölcs, alá süthetünk egy vékony piskótát.

Ha viszont fogyókúrázik valaki, elhagyhatja a tejszínt belőle, csökkenheti a cukrot vagy édesítővel is készítheti.

Nagyon finom, általában mindenki kedvence.

Jó étvágyat hozzá!
 
Bögrés palacsinta

Hozzávalók:

1 bögre liszt (2 dl-es)
1 bögre tej (2 dl-es)
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. kristálycukor
+ olaj a sütéshez
Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal kikent palacsinta sütőben kisütjük. Porcukorral, pudinggal, lekvárral, kakaóval tálaljuk. Lehet egyből dupla adaggal csinálni, mert pillanatok alatt elfogy.
Én 15 cm átmerőjű palacsinta sütőt használtam, így kb. 10 db lett belőle, attól függ ki milyen vastagon szeretné elkészíteni, az enyémek kb. fél centi vastagok.
Almás, kekszes csodarecept

Hozzávalók:

háztartási keksz (kb 25-30 db) vagy babapiskóta
1,5 kg alma
15 dkg cukor
400 ml habtejszín
20 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
2 cs vaníliás pudingpor
mandula
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük, mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporokat és összefőzzük.
A krémet kihűtjük.

A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, a tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a mascarponés krémmel.

Egy kapcsos tortaforma alját kitesszük egy sor keksszel, vagy babapiskótával, majd erre simítunk a párolt almából, majd a tejszínes krémből is. Még kétszer megismételjük a rétegzést, majd a mascarponés krémmel fejezzük be. Tetejét pirított mandulával, dióval vagy mogyoróval is hinthetjük.
"Borzas husi"

Nem tudom, mi a hivatalos neve, mi így hívjuk, családi kedvenc, gyors és könnyű elkészíteni.

Egy kicsontozott csirkemellet szeletekre, azokat pedig kisujjnyi vastag csíkokra daraboljuk. Egy kis pohár joghurt kb. 2/3 részét sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és ebbe belekeverjük a csirkemellet, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egyesével beleforgatjuk összetört natúr conflakesbe, majd bő és forró olajban pár pillanat alatt kisütjük.
Nagyon-nagyon finom. 

Jó étvágyat! 

 
SOMLÓI GALUSKA EGYSZERŰEN recept

Hozzávalók 2 főre

4 db tojásfehérje
1 csomag sütőpor
5 dkg darált dió
1 marék mazsola
4 dkg cukor
2 dkg porcukor
6 evőkanál liszt
0,5 tábla étcsokoládé
2 dl víz
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, a lisztet és a sütőport. A diót megdaráljuk és becukrozzuk. A kész tésztából egy kanállal darabokat választunk le, a felületüket kicsit megforgatjuk a cukros dióban, és egy tepsiben egymásra halmozzuk, közé mazsolát teszünk. forró sütőben 10 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A csokoládét vízben felolvasztjuk és kakaóval sűrítjük. Ha kész, meglocsoljuk vele az apró darabokra szedett tésztát. Tejszínhabbal tálaljuk. Egy kis rummal meglocsolva még finomabb.
Lányok!
Aki tud közületek tökös-mákos rétest csinálni, azt már szeretem is! (nem bolti tésztából!)
Szenilisnek! Tökös-mákos rétest még nem ettem. Mákosat szoktam almával vagy lekvárral.
Azért egyfajta rétestészta, bármivel lehet tölteni.

1/4 l tejföl,
1/4 l. víz,
1/4 l. olvasztott zsír,
1 kk.só,
3 tojás,
90 dkg. rétesliszt,
Össze gyúrjuk és 5 cipóba osztjuk. Este begyúrjuk és reggel kétszer elnyújtjuk. Nyújtás után olvasztott zsírral megkenjük, össze hajtjuk, újra nyújtjuk.
1 cipóból 2 szál rétes lesz.
Még nem sütöttem, nincs tesztelve a recept.
Sodort rétes

30 dkg. liszt,
1 tojás,
1 pohár tejföl,
csipet só,
Összegyúrjuk, majd 10 percet pihentetjük, majd nyújtjuk.
10 dkg. lisztet össze gyúrunk 9 dkg zsírral és ezt rákenjük a kinyújtott tésztára.Majd, mint a beiglit összesodorjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, de nem nyújtjuk már. 1 órára hűtőbe tesszük.
Utána gáztepsi nagyságúra nyújtjuk és megtöltjük, mint a hagyományos rétest.
Ezt most találtam.
A tökös-mákos rétes

A tölteléket fel lehet másik tésztához is használni

elkészítés

A mákot összekeverjük a cukorral, majd ledaráljuk.
A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magját kivájjuk, lereszeljük.
A reszelt tököt a darált cukros mákhoz és a mazsolához keverjük.
A réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük. A lapokat egyesével, ecsettel vékonyan megkenjük olajjal, és 2-3 lapot egymásra fektetünk.
Az egyik szélére halmozzuk a töltelék 1/3 részét, megszórjuk egy kevés búzadarával, hogy a tök esetleges levét megfogja. Így nem ázik el a rétesünk.
Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.
Kikent tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük olajjal és tejföllel.
Hasonlóképpen járunk el a másik 2 adaggal.
Forró sütőben 20-30 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kedves Rebeka!
Tanuld meg, süssed meg. Ha sikerül és készen van, jelezzed, és megyek !
Nem lenne baj, ha lenne még előtte húsleves hosszú metélttel.
Tudod úgy mint régen volt szokás a lányos háznál, ha várták a jövendőbelit.
Puzizlak
javítok: Puszizlak!
Kedves Szenilis.
Nem ide tartozik, de mivel törölted magad az oldalról, gondolom megtaláltad párodat így sajnos elmarad a nagy Ünnepi Ebéd. :(
cron