Spagetti egytal 15 perc alatt
jo 1 liter viz ,felforralni zöldseg kockat tenni bele
paradicsom,hagyma,fokhagyma,par zöldseg (paprika,feher-vörös repa,)ami talalhato a kamraban
feldarabolni öket. a közepesnel kicsivel kisebbre ,/! fokhagymat nem trancsirozni ,vagni,szeletelni/
500 gr spagetti,esetleg füszerek.
a forras utan mindent beletenni, kb10 percig együtt fözni,fedö alatt..es ennyi,kesz
talalas utan reszelt sajt,es en talaltam nalunk magyar ketschup-ot ami chilis ezt is lehet pluszba tenni
diszitesnek par petrezselyem zöldje
Ami szep hogy hidegen is ehetö....
/forras: https://www.youtube.com/watch?v=9IZokDD ... zZlJvYflii /
termeszetesen szemelyileg is varialhato--es a blog iroknak nem ajanlott (ök mindent amugy is jobban tudnak,ismernek)
Ma délelőtt konyhatündér korszakomat élve rámtört a kreativitás és a következő sütit fejlesztettem ki :)
Recept:
6 tojásból csokis olajospiskóta /6 kanál cukor ,8 kanál liszt ,3 kanál kakaó ,fél sütőpor,1dl víz 1 dl olaj

1.krém: fél kg krémtúró ,1 dl tejfel,20 dkg cukor,2 vanília ,fél zselatin,6dl felvert tejszín ,harmadát a kihűlt piskótára kenni, banánkarikákkal lefedni :) erre a többi túrókrém. A tetejére 4dl tejszínben 3 kanál kakaó felverve és szép egyenetlenül rákenve :) Féltem az ízkombinációtól de meglepően harmonikus lett
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Csirkehússal töltött cannelloni (mai ebéd).
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Sütőtök leves szalonna chips-el. Pöszén néz, de megesszük.
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Túrós-sajtos-zabpelyhes pogácsa
25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
ízlés szerint bors, zöldfűszerek, fokhagyma
Elkészítés 20 perc, pihentetés 30 perc, sütés 20 perc
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a két tojást, és a zablisztet. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegyúrjuk. (Saját tapasztalat: a túró minőségétől és a tojások nagyságától függően több liszt is kellhet bele, hogy gyúrható legyen.) A masszát legalább fél órán át hűtőben pihentetjük.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, kis tésztahalmokat teszünk rá A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük és jó alaposan megszórjuk vele a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Gyorsan és könnyen elkészíthető. Cukorbetegek és fogyókúrázók is büntetlenül fogyaszthatják.

Jó étvágyat!


utána.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Erre a mutatványra évente egyszer veszem rá magam… pedig eddig még egyszer sem vallottam kudarcot vele… :D

Mogyorós kocka

50 dkg darált háztartási keksz
2 dkg kakó
30 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
10 dkg darált mogyoró (vagy dió)
rum aroma ízlés szerint
4 dl tej

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, az egyiket megkenjük mogyorókrémmel, majd rátesszük a másik lapot.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, csokimázba forgatjuk.
(Egy adagból 60-80 kis kocka lesz.)

Máz: 20 dkg tortabevonó + 3 ek étolaj gőz fölött felolvasztva.


mk_előtte.JPG
mk_közben.JPG
mogyoróskocka.JPG
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Kedves Lidi és miből készül a mogyorókrém? Egyébként jól néz ki, biztos nagyon finom. :D
A mogyorókrémet azt veszem :) Ha még azt is nekem kellene csinálni, nem igazán kezdenék hozzá. :lol:
Köszi, a 10 dkg mogyoró miatt azt hittem valami vajas-mogyorókrém megy bele.  :oops:
Sima mogyorókrémet szoktam csinálni, nem nagy dolog és nincs benne tartósítószer. Az Aldiban szoktam venni hozzá sózatlan mogyorót.

Hozzávalók:
100 gramm földimogyoró (legjobb a frissen bontott) 0.5 teáskanál olívaolaj pici édesítő (stevia/nyírfacukor/méz) pici só
Elkészítés:
1. Tedd a mogyorót, az édesítőszert és a sót egy tálba, majd konyhai robotgéppel őröld finommá.
2. Add hozzá az olajat, majd keverd, míg krémes nem lesz (kb. 2 perc)
3. Ha még krémesebbre szeretnéd, adj hozzá még több olajat vagy egy kevés vizet.
4. Tedd egy kis befőttesüvegbe, majd a hűtőbe, 1 hónapig is eláll.  
Mézes-mustáros csirke, korianderes harmonika burgonyával :)
Jó étvágyat!
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Életem első saját készítésű birsalmasajtja. Jelenleg inkább csak átmenet a lekvár és a sajt között, de még megszilárdulhat (csak tegnap készült). Az íze viszont ISTENI!

A recept innen való (érdemes elolvasni a kommenteket is, azokban is vannak megfontolandó tanácsok)

http://www.nosalty.hu/recept/birsalmasajt

032.JPG
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
" A kelt tészta minden fajtája népszerű egész Európában, a volt Monarchia területén pedig országos kedvenc minden bukta, kalács, péksütemény, de aranygaluskát szerte a világon nem találtunk. Pedig a legfinomabb kelt tészta, szerintünk legalábbis! "

Akkor itt most megtaláljátok! :)

Ilyen borús időben, mit csinál az emberlánya. Süt, aranygaluskát. :) Tessék! Ilyen lett! :)

Jó étvágyat! :)

Így készült:
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.