Spárga recepteket várnék.
Én csak a rizottósat készítem, unom, szeretnék már valami mást.
Olyan spárga ételekre gondolok, amit magad is megfőztél, pároltál, sütöttél, és finomnak találtad, ettél belőle, s rajtad kívűl legalább egy ember megkostólta és jónak találta.
Ember!
Macska, kutya, disznó, hörcsög, aranyhal, kertvégi komposzt nem játszik.

Előre is köszönöm.

Ja...
S ne olyan legyen, hogy végy egy kiló csirke, pulyka húst, fél kiló mangalica szalonát,...
és 1 db szép, friss, zöld, roppanós spárgát.
Spárga: vékonyan meghámozni. Baconbe begöngyölni, apróra zúzott fokhagymát ízlés szerint, valamint zöldfűszert(kakukkfű, bazsalikom, oregano) rászórni. Bébi sárgarépát jól megmosva olivaolajban forgatva a göngyölt spárga közé helyezni. Mindezt 25-30 percre légkeveréses sütőben sütni az utolsó 5 perc mehet grill fokozaton is.
Látom figyeltél Gyopár52.
Nem szalonnás receptet kérek, hanem spárgásat.
20-25 perc a sütőben, plussz grill fokozat?
Az alsó szárrésznek(amit valóban meg kell hámozni és a fás résznél levágni) talán kell 4 perc, de a letörhető roppanós résznek elég 3 s még vékonyan sem kell hámozni, csak jól megmosni, hogy ne ropogjanak a homokszemek a fogad alatt.
Ez egy szahar recept, bocsánat, de értékelhetetlen számomra.
Jobb nincs?

Nem ismerkednél velem?
Imádom, ha valaki szeret főzni, sütni, s tud is....
valami ehetőt összerakni a konyhában.
Szóval spárga...10 perces spárgás omlett reggelire (ha minden elő van készítve)

Saját termesztésű (kisujjnyi vastagságú), illetve kóbor spárga termés (kerítésoszlop tövében megbújt hüvelykujj vastagságú) kandikáló fejeket nem lehet figyelmen kívül hagyni egy kiskertben. Rögtön gusztusom támadt egy spárgás tojásrántottához. Íme a munkamenet:
-egy szál zöldhagyma apróra vágva zöldjével együtt (ilyenkor tavasszal nem létezik kiskert zöldhagyma nélkül)
-egy evőkanál vaj, vagy margarin
-4-5 szál spárga (zöld fajta) csuklótól hüvelykujj körömmagasságáig méret, szeletelve (ez még zsenge, nem kell hámozni, csak jól megmosni)
- egy-két gerezd fokhagyma, (ha a kertben van friss fokhagyma zöldjével együtt)
-zsenge kakukkfű a virágágyásból 2-3 szál
-só, bors
Hagyma 1-2 perc dinsztelés, spárgával még 3-4 perc, fokhagymával +1, só bors, kakukkfű hozzáadva, két-három kavarás, majd 3 tojást habosra felverve ráönteni, egy perc után megfordítani, másik felét is szinte pirosra sütni.
Illatos, kiadós, finom reggeli!
Többen is kóstolták és a tányér minden alkalommal üres maradt.
Köszönöm afterfifty,

Bár tojást évek óta nem eszem,
de a héten szerzek be kapirgálós csirke alomból pár darabot, s kipróbálom a receptet.
sparga raps

palacsinta benne savanykas alma reszelek
vekony sovany kerek sonka
feher sparga
reszeltsajt
hollandaise szosz
sampus vagy esetlen könnyü feher bor

palacsinta reaja a sonka bele tenni 2-3 spargat a sonkat spargat összetekerni es az egeszet összetekerni a palacsintaval...
egy jenaiba beletenni öket majd leönteni a hollandi szosszal es reaja a reszelt sajtot.. sütöbe tenni addig amig a teteje barnulni kezd...
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
lecsóóó............
Ki...rántott tök, vegán, mindenmentes

Vegyél 5 kg friss, zsenge, harmatos, bio tököt.
Fogj egy darabot, két vége levág, majd akár hámozás nélkül vágj egy centi széles karikákat.

1 doboz kukorica liszt vagy csicsriborsó és kevés só
2 doboz csicseriborsó lisztet keverj el kevés vízzel, olyan legyen az állaga, mint a tojást vernél fel, só
3 doboz gluténmentes zsemlemorzsa, a legjobb a rizslisztes, fantasztikus roppanós lesz.

A tökkarikákat dobd a lisztes dobozba, jól rázd meg, nem kell aszakodni vele.
Utána a 2 dobozba mártsd meg, s mehet a zsemlemorzsába, akár több darab, megrázod es kész.

Aztán jöhet a serpenyő, kókuszzsír, jól felhevíteni és magas hőfokon 2 2 perc oldalanként.

Érdemes a liszthez, morzsához nagy 3 literes dobozokat használni.
Ezekben nem kell egyesével pancsolni.
A csicseriborsólisztes vízzel kikevert katyvasznak pedig érdemes mély(gulyásleveses)tányért fogni, amibe épp beleférnek a szeletek,
Az én sütőtökkrém levesem :))
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Kedves LillaO!
Igen szép a levesed(is)!
De mi vala benne és hogyan készítgeted el?
Én pl. extra szűz oliva olajon (ha van) meg"sütöm" a nyers, kis koczkákra vágott sütőtököt, igen gyakran kevergetve. Kis tejszínnel felöntöm, ha szükséges. Fokhagymát és gyömbért mindig teszek bele, a többi fűszer a hangulatomtól és az elkészítése alatt fogyasztott vörösbor minőségétől és mennyiségétől függ.
Mixert sohasem használok, krémesre sütöm az tököt.
1x próbáld ki a turmixmentes tökkrémlevest:
Pál
Kedves Pál!
Köszönöm.

Nagyon egyszerűen készítem. Kicsi olajon v.hagyma, 1 gerezd fokhagyma dinsztelve és rádobom a kockára vágott s.tököt. (próbáltam már hokkaido tökből is, de nekem az nagyon édes). Utána turmixolom, majd visszateszem a tűzre, és só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér, összeforralom kevés tejszinnel. Tálaláskor meglocsolom kicsi tökmag olajjal. Bármilyen feltéttel fogyasztható. Ízlés dolga.
Lilao.
Kedves LillaO!

A túrmix kivételével egyező lehet a leveskénk.
Ha ma du. lesz időm, akkor káposztás pogit fogok csinálni.
Maradék dinsztelt káposzta foglalja a helyet a mélyhűtőben, azt fel kell felhasználnom. Ugyanúgy fogom hajtogatnom, mint a töpörtyűst.

Te szereted? /Nem csinálni, mert az egy kicsit melós./

A melléklet egy régebbi töpörtyűs.

Remélem meghoztam a kedved egy kis pogira és hozzá egy pohár JÓ(!) sörre:
Pál
IMG_20200522_184745_8.jpg

IMG_20200522_192946_7.jpg
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Sokszor készítettem, de a sütőtökkrém leveshez most medvehagymás pogi volt. Az is hajtogatott, és mélyhűtőben tárolt a medvehagyma.
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Nagyon finom lehet, csupa olyan dolog(sütőtök, fűszerek, tökmagolaj) amiket én is nagyon szeretek.

Ha egyszer túl kevés lesz az éhes száj, szólj!
Kedves tutajos!

Az én "menzámon" :D , midíg, minden elfogy. Ha mégsem, akkor elcsomagoljuk, úgy, hogy nem tudom megígérni, de ha marad majd szólok.
Lilao.