Spárga recepteket várnék.
Én csak a rizottósat készítem, unom, szeretnék már valami mást.
Olyan spárga ételekre gondolok, amit magad is megfőztél, pároltál, sütöttél, és finomnak találtad, ettél belőle, s rajtad kívűl legalább egy ember megkostólta és jónak találta.
Ember!
Macska, kutya, disznó, hörcsög, aranyhal, kertvégi komposzt nem játszik.

Előre is köszönöm.

Ja...
S ne olyan legyen, hogy végy egy kiló csirke, pulyka húst, fél kiló mangalica szalonát,...
és 1 db szép, friss, zöld, roppanós spárgát.
Spárga: vékonyan meghámozni. Baconbe begöngyölni, apróra zúzott fokhagymát ízlés szerint, valamint zöldfűszert(kakukkfű, bazsalikom, oregano) rászórni. Bébi sárgarépát jól megmosva olivaolajban forgatva a göngyölt spárga közé helyezni. Mindezt 25-30 percre légkeveréses sütőben sütni az utolsó 5 perc mehet grill fokozaton is.
Látom figyeltél Gyopár52.
Nem szalonnás receptet kérek, hanem spárgásat.
20-25 perc a sütőben, plussz grill fokozat?
Az alsó szárrésznek(amit valóban meg kell hámozni és a fás résznél levágni) talán kell 4 perc, de a letörhető roppanós résznek elég 3 s még vékonyan sem kell hámozni, csak jól megmosni, hogy ne ropogjanak a homokszemek a fogad alatt.
Ez egy szahar recept, bocsánat, de értékelhetetlen számomra.
Jobb nincs?

Nem ismerkednél velem?
Imádom, ha valaki szeret főzni, sütni, s tud is....
valami ehetőt összerakni a konyhában.
Szóval spárga...10 perces spárgás omlett reggelire (ha minden elő van készítve)

Saját termesztésű (kisujjnyi vastagságú), illetve kóbor spárga termés (kerítésoszlop tövében megbújt hüvelykujj vastagságú) kandikáló fejeket nem lehet figyelmen kívül hagyni egy kiskertben. Rögtön gusztusom támadt egy spárgás tojásrántottához. Íme a munkamenet:
-egy szál zöldhagyma apróra vágva zöldjével együtt (ilyenkor tavasszal nem létezik kiskert zöldhagyma nélkül)
-egy evőkanál vaj, vagy margarin
-4-5 szál spárga (zöld fajta) csuklótól hüvelykujj körömmagasságáig méret, szeletelve (ez még zsenge, nem kell hámozni, csak jól megmosni)
- egy-két gerezd fokhagyma, (ha a kertben van friss fokhagyma zöldjével együtt)
-zsenge kakukkfű a virágágyásból 2-3 szál
-só, bors
Hagyma 1-2 perc dinsztelés, spárgával még 3-4 perc, fokhagymával +1, só bors, kakukkfű hozzáadva, két-három kavarás, majd 3 tojást habosra felverve ráönteni, egy perc után megfordítani, másik felét is szinte pirosra sütni.
Illatos, kiadós, finom reggeli!
Többen is kóstolták és a tányér minden alkalommal üres maradt.
Köszönöm afterfifty,

Bár tojást évek óta nem eszem,
de a héten szerzek be kapirgálós csirke alomból pár darabot, s kipróbálom a receptet.
sparga raps

palacsinta benne savanykas alma reszelek
vekony sovany kerek sonka
feher sparga
reszeltsajt
hollandaise szosz
sampus vagy esetlen könnyü feher bor

palacsinta reaja a sonka bele tenni 2-3 spargat a sonkat spargat összetekerni es az egeszet összetekerni a palacsintaval...
egy jenaiba beletenni öket majd leönteni a hollandi szosszal es reaja a reszelt sajtot.. sütöbe tenni addig amig a teteje barnulni kezd...
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.