Szeretnék egy új játékot útjára indítani. Mert játszani jó.   :wink:

 A feladvány mindig két részből áll. Az első egy hosszabb szó meghatározása, a második a hosszú szóban található MÁSIK szó meghatározása.

Pl.:   incselkedő  férfi rokon  =  édő vő   :)

Új feladvány:

 hímnemű  folyóvíz 

 
Szia Emma! :)

hímnemű folyóvíz = férfi ér

új feladvány:

bizonyító csádé 
bizonyító csádé = igazolás

Új:    felmenők  -  leterít 
 
eLődök
Igen!   :)

... és most Te következel az új feladvánnyal.
Új feladvány:

csillagjóslás keleti szláv módra
Szia Myrtill!
Így vesznek el legjobbjaink, ha már te is beszállsz a szójátékokba. :)
 
Helló Tibor!

Van az úgy, hogy az ember néha feladja az elveit. :-)
Azért neked is küldök egy feladványt, egy képet. Összetett szó, 4 szótag, szmájlira érzékeny egyedeknél alternatívaként alkalmazható, főleg tiszteletet érdemlő felmenők jogtalan emlegetésekor.

De a szórejtvény másoknak is szól. A leggyorsabb megfejtő legközelebbi bejegyzését legalább három lájkkal jutalmazom. :-)

feladvany.png
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:
:shock:
... :oops: ezt meghagynám Tibornak,mert ő biztos tudja... :wink: :D :D
Kedves Hölgyek és Urak!

A reakciók és az emotikumok jelentése alapján (hahota, sokkoló, zavarbaejtő, összekacsintó) úgy látom, mintha valami hátsó gondolatot is feltételeznétek. Pedig esküszöm, csak egy ártatalan "favicc". Rossz, aki rosszra gondol. :lol: (Galibának még a bemutatkozásában is szerepel.)
A felkérés nekem jött volna a feladványra,de mivel egy nap csak 5-öt küldhetek el,elfogyott a lehetőségem.A negatív élcelődést pedig nagyon nehezen tolerálom...megkérném,akinek nem tetszik a nyelvészkedés,ne kommenteljen. Köszönöm.
Annyiféle fórum van itt,ahol beszélgetni,diskurálni,évődni lehet,maradjon meg ez az oldal gyönyörű anyanyelvünk játékosságának.Tisztán és egyszerűen. :)
"Életében legalább egyszer mindenkivel előfordul, hogy visszafojthatatlan nevetésben tör ki, amit képtelen rövid időn belül kontrollálni. Elég egy poén, egy grimasz vagy egy egyszerű félreértés és máris elindul a lavina. Kezdetben persze nem tűnik komolynak a dolog, de idővel légszomj, hasfájás és egyéb tünetek is társulhatnak hozzá. Kérdés, hogy egy-egy nevetőgörcs mennyire veszélyezteti az életünket."

Kérem a jutalom szmájlikat! :) 

Jelen esetben nem összetett szó volt a feladvány, hanem két szó! Hiszen amit látunk, az egy nevető görcs, de nálam nem mentek semmire a megtévesztés ily magas fokával sem. :)