Nagyon a szívem csücske és úgy gondolom  a többi topik között ennek a témának is helye van.
Én azokról a szobrászokról és szobraikról szeretnék a topikban írni, képeket feltölteni,akiket nem tanultunk az iskolában és ha megkérdezik,hogy mondj egy szobászt,akkor ne csak  Izsó Miklós  vagy valamelyik másik nagyon híres szobrász  neve  és alkotásai legyen a válasz. 

Az idén  [b]BORSOS ISTVÁN[/b]  nyerte  el  a legjobb nyugdíjas képzőművész díjat. Márványból készült szobrai lettek a nyertesek a többi alkotás fölött. Sok évig Ő volt az encsi Váci Mihály gimnázium igazgatója,ma is a településen él. Jól ismerem,   időnként összefutunk a  városban és hihetetlen,hogy bár -ha nem tévedek-80 éves lett, a mosolya az évek során sem változott.Ugyanolyan fürge, életigenlő és közvetlen,mint fiatalabb korában. Ma is alkot, ez a lételeme. Szobrai egy  részét-nőalakok-  nagyobbik lánya Aranka ihlette elmondása szerint. Talán azon a  fotón amit elsőként teszek fel az Ő alakjával, nagyobbik lánya látható.Ezt a fotót az egyik  régióbeli   hírportálról hoztam, a többi saját kép.

Van neki egy állandó kiállítása tudomásom szerint a boldogkőváraljai várban, ahol nagyon sokszor megfordultam már. Legutóbb a várban lévő  szobrait lefényképeztem,ezek közül  pár.

 
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.