Kedves Kata,
pontosan hol olvastad, hogy védjük a hazudozós férfiakat? Senki nem állította, hogy aki bunkó módon ír levelet, az nem bunkó. De aki fiatalabbnak adja ki magát, az nem téged csap be, hanem saját magát. OK, lehet, hogy elrabol az életedből fél órát, de gondolom, több is veszett Mohácsnál. (Az egy más dolog, hogy a nők sajnos eléggé romantikus alkatúak, és két kedves szó alapján már látatlanban is eldöntik, hogy most aztán valóban az igazival találkoztak. Ilyenkor valóban becsapva érezheted magad, de nem a férfi csapott be… hanem Te saját magadat.)
Mit kell azon „felvállalni”, hogy valaki megpróbált megvezetni? Lehet, hogy csak szőrszálhasogatás, de én felvállalni, vagyis felelősséget vállalni csak a saját tetteimért, gondolataimért tudok. Azon, hogy megpróbáltak megvezetni, nincs mit felvállalni: megtörtént, és kész. Ennyi. Legközelebb jobban résen leszek. Vagy nem.
Lehet rémtörténeteket mesélni, én is tudnék nem egyet. Csak nincs értelme. Ugyanis a világ úgy működik, hogy amire fókuszálsz, abból fogsz egyre többet tapasztalni. Tehát nyugodtan mondogasd csak magadnak, hogy minden férfi szemétláda: igazad lesz. Minden férfi, akivel találkozni fogsz, szemétláda lesz. De ettől még nem szemétláda minden férfi.
És még egy aprócska kérdés: miért lenne leoltás az, hogy én is leírtam, hogy mit gondolok a témáról? Az azonos vélemény az „értelmes hozzászólás”, az ellentétes, vagy csupán más vélemény már „leoltás”? Tudod, egy emberről nagyon sokat elárul, hogy hogyan viszonyul azokhoz, akik nincsenek egy véleményen vele. Mindig jókat mosolygok az olyan megjegyzéseken, hogy „értelmes hozzászólás”… mert nincsenek abszolút kategóriák, minden relatív.
Tanulmány ennek a topiknak az indító leírása.

Aki egy kicsit is ismeri a lélektant, annak egyértelmű, hogy aki folyamatosan leszólja embertársait, ott valami van, csak éppen magában az emberben, aki így látja a világot.

A tanulságot érdemes levonni, hogy mi mit jelent?
Ha én folyamatosan azon akadok ki, hogy velem mennyi rossz dolog történik, akkor vaj' mi az, amivel én azt létrehozom?
Ha én folyton olyan "megállapítást" teszek, hogy engem kioktatnak, akkor ott biztosan én vagyok az, aki kioktat másokat.
Ha én másokat kritizálok azért, amilyenek, akkor biztosan bennem van a torz kép magamról, amit képtelen vagyok elfogadni.
És így tovább, és így tovább...

Ma már rengeteg anyag található erről a felfogásról, melyet meleg szívvel ajánlok, mert nagyban megkönnyíti az életet, ha képesek vagyunk magunkévá tenni.
Nahát, nahát. Pár napig nem nézek be és milyen jó kis eszmecserékből maradok ki! :lol:

Mivel nem tudok a sorok között olvasni, kénytelen voltam a sorokat olvasni. Tehát:

Kata... írta: de pont ezért nem kellene általánosításnak venni az ilyen leírt egyszeri eseteket.

Kata... írta: szerintem nem az általánosítás a célja, egy esetet mesélt el.

Lenlili írta: én csupán az eseményeket írtam le ,amiket megtapasztaltam

Lenlili írta: Tény,hogy a korosztály béli férfiak zömmel lepukkant és fényezi is ezt.Tisztelet a,aki nem ilyen,az meg 35-45 évesben gondolkodik 20-30 évvel fiatalabban


Ez tényleg nem általánosítás... sőt, még csak nem is vélemény. Megmondta világosan: TÉNY :lol:

Ez letaglózott:

Lenlili írta: Lévén tanult és intelligens ember vagyok
:roll: Egy VALÓBAN intelligens ember nem hangoztatja magáról, hogy intelligens. Az a viselkedésén, beszédén látszik. Valamint egy értelmes nő nem használja fegyvertényként a diplomáját.

A következő ordító ellentmondás (nekem itt már a fél ló kilóg, nem csak a patkója)

Lenlili írta: de volt ,akinek sikerült......van az ismerőseim közt sok olyan kolléga ,akinek sikerült,


és pár hozzászólással később:
Lenlili írta: De azért ,hogy ne csak keserves csalódásokról számoljak be,elmondom,hogy évekkel ezelőtt itt az interneten egy társkeresőn ismertem meg a férjem..... ha most még élne :( eszembe sem jutna itt lenni,de ez is egy lehetőség.


Ez csak most jutott eszébe. Van ilyen. Ebben a korban már nem annyira éles az elme, az emberek feledékenyek. :?

Ezek után egy értelmes, intelligens nő egyetlen értelmes, intelligens döntése kizárólag a profil megszüntetése lehetett.
Mindőnknek van ilyen-olyan tapasztalata, van aki felvállalja, hogy megosztja és van aki nem érzi ennek a szükségét. Abban is biztos vagyok vagy csak remélem, hogy többségében a saját tapasztalataink alapján alkotunk véleményt és nem az alapján amit itt olvasunk. Nem hiszem, hogy az itt megjelenő negatív tapasztalás bárkit is befolyásolna, hiszen az csak egy pici töredékre vonatkozik és nem mindenkire. Ennek ellenére, ha valaki magára veszi akkor viselje, ha kényelmetlen , tegye le. :))))
Maximálisan igaza van Csernusnak! :)
Kedves Hölgyek!

Bocsánatot kérek, ha nem a felvetett témát folytatom!
Azok a férfiak, akik valamilyen szinten elfogadható társjelöltek, naponta 6-8 levelet kapnak a társkeresőkön!!! (két hét után, már naponta, levélben, telefonon szerelmet vallanak a nők, kielemezve a férfi testének minden porcikáját)
Mellesleg, ott állnak sorban: az egyedülálló szomszédasszony, aki már régen szemet vetett rá, aztán a sógornők sógornői, a férfi unokájának az anyósa, a hazatelepült ifjúkori barátnő, a férfi első szerelme, a volt kolléganők,az elhunyt barát özvegye, és sorolhatnám a végtelenségig.
Főleg az özvegy férfiakra jellemző, hogy a feleség még ki sem hűl, az ágyát már másik nő melegíti.
Ezekkel kellene lefolytatni a csatát, hogy egy időre abban az illúzióban élhessen az internetes társkereső nő, hogy van párja.
A számok törvénye alapján egyszerűen nem lehet igényeket támasztani!
Valaki megalkuszik, és elfogadja a férfit az alkohollal, barátnőkkel együtt, vagy egyedül marad!
Felmerül a kérdés, ha ennyi nő vesz körül egy férfit, miért keres társkeresőn.
Egyszerűen vadászösztön. Semmi más! A hiúságát legyezgeti vele.
Tisztelet a kivételnek!
Elnézést kérek azoktól a férfiaktól, akik esetleg komoly szándékkal keresnek itt!
.