Voltam már társkereső oldalon,,,igen,, és azután szépen letöröltem magam ,pedig türelmes voltam ,őszinte ,becsületes. De, és itt a de,,,bizony elcsodálkoztam,hogy nem vevők manapság erre. Viszont vevők az emberek a kirívó ,magamutogató és önmagáról tucat képet feltöltő emberekre. A tucat az enyhe kifejezés,mert manapság a "szelfizés " igen szuperul működő az ember önmagát mutogató új "műfaj. Minél merészebb póz és minél kihívóbb ruha ,,,ez a trendi ,,ja és nem árt ha 50-60 évesen is őrült módon "szexrajongó" vagy.Persze vannak ,akik elbújnak,,bizony elbújnak és arc nélkül pufogtatnak (legjobb eseteben) ,mert manapság nem is írogatnak az emberek. Így azután az egyszerű halandó kénytelen prémium tagságot venni,gondolván,hogy majd akkor én is pufogtatok-írogatok. nem írott törvény,hogy csak a férfi írhat elsőre.. hát vártam a csodát,,,gondoltam csodák pedig vannak...de nincs,mert nem is válaszoltak és kezdtem magam kényelmetlenül érezni. No végre valaki írt ,hát megnéztem -volna,,de csak egy fantom,,,,így azután merészeltem kérni egy fotót ,ami nekem is támpont lenne és közben meg is kérdeztem miért nem tesz fel képet önmagáról. Hiszen az volt kiírva ,hogy társat -komoly kapcsolatot keres. A válasz nem késlelkedet,,-"hát olyan sokan ismernek ,és tudod hogy van ez",,,nem- nem tudom,,írtam neki,mert hát én is olyan szférában dolgozom,hogy több ezren is ismerhetnek,de nincs szégyen ,hiszen tudják,hogy valóban szeretnék egy társat.
No ment egy-két levélke és azután jött a fotó és a kísérő szöveg,,"-aztán ne tessék megijedni!"
Nehezen adja meg az ember az email-címét de van kettő is ,így merészeltem megadni egyiket.
Izgatottan néztem ,nyitottam a csatolmányt,,,hát :evil: azt hittem beájulok,,,egy nagyon idős -öreg úr volta a fotón ,kövérke nagy hassal egy sörös korsóval a kezében,,,(igazán vonzó :twisted: )
A válaszban megkérdeztem a kort illetően és hogyan is gondolta a 155 cm-rel és közel a 80-hoz?
A válasz "-gondoltam megpróbálom"
Mivel abszolút nem esett bele az elképzeléseimbe,így udvariasan megköszöntem neki a képet. De nem hagyott békén,,"-mi a bajom a képpel ",,,erre már nem válaszoltam.
Azután volt 25 éves jelentkező is ,akit állítólag anno még tanítottam is és már akkor belém volt zúgva..Írtam korosztálybéli fotóval ellátott rendesnek tűnő "úri embernek" 2 évvel volt nálam fiatalabb. Írtam ,hogy örömmel ismerkednék,,,,erre ő"-mit akarsz vénasszony?",,huhuhhh :shock:
Azután végre sikeredett néhány levélváltás és telefonálás után találkoznom egy illetővel,,Már a telefon közben is kérdezgettem,hogy tényleg ennyire fiatalos-e ,mert így kép és hang alapján nagyon nagy reményekkel mentem el a randira.
Ezer éve nem randiztam és végre egy nekem is tetsző férfi,,,hát nagyon izgultam.....
A megbeszélt helyen izgatottan vártam és néztem az órámat ,igazgattam a ruhámat,nehogy ne tetszek neki....igyekeztem csak 3 percet késni(így gondoltam ,hogy így jó lesz)
Eltelt 5-6 kínos perc ,nézegettem a telefonom a telefonban lefotózott képét és vártam türelmetlenül .
Már épp hazafele akartam indulni,amikor egy idősebb ,kövér úr megszólított,hogy bocsi,hogy késett. Én a meglepetéstől nem jutottam szóhoz ,csak néztem és néztem ,le voltam döbbenve.
Mire odaért a randevúra öregedett 15 évet ,hízott 20 kg-ot alulról kihullott 2 foga :lol: :roll:
Én csak annyit tudtam mondani"na nem,,neeeem, ezt nem hiszem el!" és rohantam kifele a megbeszélt helyről....
No azóta eltelt 2-3 év és úgy gondoltam ,megpróbálom ,hátha most...olvasgattam itt a fórumokon sok-sok érdekes dolgot,,,,valami nagyon el lett rontva,,,azt hittem változott valamit az internetes társkeresés. Mivel Társat keresek ,nem a barát-kereső oldalon vagyok,de úgy látom,csak beszélgetnek ,nézelődnek írogatnak és marad minden a régiben.,,Hát mi történt?
Kedves Lenlili!
Köszönöm, hogy leírtad a gondolataidat. Sajnos az én tapasztalatom is ugyanez, akár én is írhattam volna.
Időnként optimistán állok a dologhoz, de ez már egyre ritkábban fordul elő.
Kedves Virágbúza!

Bizony ez a való világ,,sajnos,de én azt vallom innen szép a győzelem,,,
Tény,hogy a korosztály béli férfiak zömmel lepukkant és fényezi is ezt.Tisztelet a,aki nem ilyen,az meg 35-45 évesben gondolkodik 20-30 évvel fiatalabban. sok ismerősöm is ezt tapasztalta,aki hasonló helyzetben van. És a történetnek még nincs vége ,mert rengeteg tapasztalatom volt 7-8 év alatt hol szüneteltettem ,hol újra reménykedtem. Ilyenkor önkontrollt végez az ember,talán bennem van a hiba és túl magas a mérce ,vagy én hibáztam,,,reménykedjünk,,,hátha ,de fogok még esteket leírni ,és azok is érdekesek tanulságosak ,,, :)
Kedves hölgyeim, sorstársaim!
Mai matematikai állás: 100-ból 70 nő és 30 férfi van újként regisztrálva! Ennyi...! 8)
Részemről érthetetlen, hogy a 3682 nézésből 0 kapcsolat! Ennyire gáz lennék!? :?:
Nem, mert akikkel együtt túráztam, teáztam, ettem-ittam, kirándultam...! Velük van közös élmény, klub élet, további kapcsolattartás. Persze egy rendes kapcsolat amit keresek, az még várat magára!
Baráti üdvözlettel: Erzsike
Kedves Erzsike!
Te magad adtad meg a választ a saját kérdésedre,,,miszerint nem vagy gáz...ha jól értelmeztem..
Nos ahogy írtam : a mai társkereső oldalakon van barát és társaságkeresés is. Ez itt 50 plusz-KLUB..ki ezért és ki azért van ebben a klubban. Ma már csak így tudják működtetni az oldalt és a többit is ,mert a mi korunkban nem mindenki társat keres. Ha Te baráti összejöveteleken veszel részt és abból élsz ,az a Te dolgod. De van ,aki Társat keres ,mert a barátok ,azok barátok és nem is biztos,hogy igazi barátok csak egymásra vannak utalva a magány miatt. Nem a matematikai szorzókat és statisztikákkal kell ezt lefedni szerintem....valami elromlott a mai elgépiesedett ,elsztárosodott nagyzolós világban. Ez egy virtuális húspiac adta lehetőség. Lehet itt sem találkoznak sokan ,mégis elmondhatják van barátuk.
Ez az internet -netemberkék zöme és van hangemberke is ,aki szeret telefonálni és a hangját szereti.
Szóval vegyes dolog ez és soha nem lesz már olyan ,mint amilyennek kellene,de lehet mazsolázgatni ,csak idő kérdése . Kívánok ehhez kitartást és sok sikert.
Lenlili írta: Szóval vegyes dolog ez és soha nem lesz már olyan ,mint amilyennek kellene,


Ezt nem egészen értem... milyennek kellene lennie? Az internetes társkeresés a maga nemében még igazán fiatal műfaj, ha az internet nagy tömegekhez való eljutását veszem alapul, éppen, hogy nagykorú.
Előtte mi volt? Ha valaki a környezetében nem talált megfelelő partnert, az legfeljebb újsághirdetést adhatott fel. Én próbáltam, és meg kell, hogy mondjam, aki olyan jellem, az akkor is másnak mutatta magát, mint amilyen. Csak a levelek lassabban érkeztek meg.

Az internet egy nagyon jó lehetőség, mert sokkal több emberrel lehet megismerkedni. És természetesen ennek következtében sokkal több az olyan versenyző is, aki csak szórakozik, aki másnak adja ki magát. De nem csak a férfiak között.

Abban egyetértek, hogy nem szabad a statisztikákra hagyatkozni, vagy a nemek aránya miatt eleve lemondani a társtalálásról. Hiszen lehet, hogy ha csak egyetlen potenciális jelölt van, pont ő lesz az igazi.

Az 50+ klub (mint a neve is mutatja) klubként is működik. A fórum, a chat, a blog inkább a klubélet színtere, a társkeresés privátban folyik. És időről időre egymásra találnak emberek, és vannak, akik meg is osztják velünk a sikertörténeteiket. Részemről ezeket a történeteket jobban szeretem olvasni, mint azokat, amikor a félresikerült próbálkozásokkal "szórakoztatnak".
Kedves Ildi67!

Senki nem mondta ,így én sem,hogy nem jó lehetőség az internet,,,talán figyelmesen kell a sorokat elolvasni és azt hiszem nem is kötelező elolvasni,,én csupán az eseményeket írtam le ,amiket megtapasztaltam,de volt ,akinek sikerült. Régen valóban nem volt ilyen de,de akkor is megtaláltuk a módját az ismerkedésnek,és valljuk be a férfiak is mások voltak..
A nők sem olyanok,mint anno,de ez így van jól.mindenki változik és mindenki más.....van az ismerőseim közt sok olyan kolléga ,akinek sikerült, én is ebből veszek erőt újra és újra,,láthatod azért vagyok itt.
Kívánok számodra is kellemes időtöltést és sok szerencsét!
Érdekes módon, a Tiédhez hasonló írásokat legtöbbször a nők tollából olvasok. Férfiak legfeljebb akkor szólalnak meg és osztják meg a tapasztalataikat, amikor betelik náluk a pohár, és unják, hogy mindenféle csaló gazembernek elmondják őket: a "férfiakat".

Azt is megfigyeltem, hogy vannak nők, akik örülnek, ha a pasik úgy udvarolnak nekik, hogy leszólják a többi nőt. Olyat viszont még nem tapasztaltam, hogy a férfiaknak szimpatikus lenne az a nő, aki leszólja a többi férfit. Mert bennük van szolidaritás.

Ha olvasgatsz itt az oldalon, találsz elég sok "én csak a tapasztalataimat írom le" típusú hozzászólást. Javaslom, hogy olvasd el a férfiak reakcióit ezekre az írásokra. Lehet, hogy meg fogsz lepődni, de általában nem üdvözlik kitörő örömmel ezeket a műveket... és a szerzőiket sem.

Persze mindenki maga dönti el, hogy hogyan keres társat... és végül is a fordított pszichológia is működhet, a "majd én megmutatom" típusú. Csak ezek a történetek általában nem arról szólnak, amit az ember lánya remél.
Bizony, bizony Lidikém, az értő olvasás azt hozza ki az emberfiából, hogy itt valami gubanc keletkezett. :)
Megyek a holdudvarodba, hogy tapsolni tudjak a véleményednek. :)

Igen, aki amit leír, az bizony nagyon nagy veszéllyel jár. Főleg úgy, ha olyan olvassa, aki meg is érti az olvasottakat. Mert ugye kiderülhet, hogy az írt szöveg mégsem ugyan arról szól, mint amit írója magáról gondol.
Amikor kezdtem tapasztalni a társkeresésben rejlő lehetőségeket, akkor magam is átmentem különböző fázisokon. Egy idő után elgondolkodtam azon, hogy én hol vagyok a történésben? Mit adok magam hozzá, hogy ilyen és olyan dolgok megtörténhetnek velem? Értem magam annyira, hogy tudjam egyáltalán, hogy mit akarok? Vagy arra várok, hogy majd a másik megoldja az életem keservét?
A felismerés nagyon egyszerű. Nem a másiktól kell elvárjam az én vágyam teljesítését.

Ebből kifolyólag egészen jól megvagyok magammal, nem érzem azt, ha elmegyek egy baráti összejövetelre ezen klub tagjaival, akkor azt a magányból fakadó kényszerrel tenném.
Nem értem miért kell leoltani azokat a nőket, akik a kellemetlen tapasztalatokat leírják. Hiszen csak fel merik vállalni, hogy nem akarnak mindenáron férfit maguk mellé, hogy vannak elvárásaik.
Ha valaki leírja milyen legyen egy pasi, azt azért teszi, hogy legyen valamilyen elképzelése a rákattintó társkereső pasiknak. Aztán ha a jelentkezőről személyesen kiderül, hogy nagyon nem az amit mond magáról, jogosan érzi átverve magát az ember lánya.
Nem kell védeni az ilyen férfiakat. Maguknak keresik a bajt. Ha őszintén mutatnák meg magukat, nem kellene az elutasítások miatt kellemetlenül érezni magukat, hisz már az elején kiderül, hogy nem ő az ideális partner, menne tovább mindenki az útján.
Sőt, ha figyelmesen olvasnak tudniuk kellene, hogy a köv. randira pontosan érkezem, hogy fogat mosok, hogy legalább egy aktuális fotót küldök magamról a hölgynek.... ezek alap dolgok kellenének hogy legyenek, ha társat keres valaki. Azt gondolja, hogy egy 10 évvel ezelőtti fotóval randira csalt hölgy elfogadja olyannak mint amilyen a valóságban? Ritka dolog. Max udvariasságból nem hagyja ott rögtön, de valószínű,hogy nem lesz kapcsolat.
Miért a nőnek kell kellemetlenül éreznie magát ha leír egy ilyen esetet? Nem keresik majd a pasik? Hát a hasonló stílusúak biztosan nem. :) de ez nem is baj.
Ha valaki magára veszi az ilyen leírásokat, az meg is érdemli... szerintem nem az általánosítás a célja, egy esetet mesélt el.
Nem hiszem, hogy a normális férfiak emiatt az írás miatt nem keresik Lenlilivel a kapcsolatot. Értelmes nőnek látszik, aki a társát keresi, és vannak elképzelései. Nem egy bólogató kutyust akar eljátszani a férfi mellett, hanem önálló véleménnyel, kedves, értelmes társ akar lenni.
Nekem ez jött le az írásaiból, és véletlenül sem az, hogy hallgatnia kellene, mert így senki sem fog hozzászólni. Fog! Tuti! Érzem! :)
Kata, bocsáss meg, az ilyen megközelítések csak szítják az ellentétet férfiak és nők között. Hát ezért nem kellene ilyen megosztásokkal tarkítani a palettát.

Azontúl pedig feltettem egy jó pár kérdést, amire érdemes válaszokat találni mindenkinek, aki azt képzeli, hogy neki milyen rosszul megy a párkeresés.

Egyáltalán nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy itt nagy általánosságokban megvonjuk azokat a határokat, amin belül csak mi magunk létezünk. Mindenkinek vannak tapasztalatai, de ez nem jelenti azt, hogy az én tapasztalatom ugyan arról a tőről fakad, amiről a másiké.

Ez a fórumtéma kimeríti mindazon kellemetlen hozzáállást a férfinéphez, amitől éppen azok menekülnek, akiket szeretnének a nők megtalálni.
Jagica, nem haragszom :) Tudod, megmutattam Lenlili írását ismerős férfiaknak. Konkrétan 2 -nek. És nem azt mondták, szegény pasi, hogy megalázza ez a nő, hanem azt, " mégis hogy gondolta az a férfi? Azt hitte hogy majd a friss ismerőse a régi valójába beleszeret? "
Nem értem miért kell így becsapni a másikat. Az persze igaz, hogy a nők között is vannak ilyenek, és ugyanúgy nem a nagy többség, mint a férfiaknál, de pont ezért nem kellene általánosításnak venni az ilyen leírt egyszeri eseteket. Ha valaki ebből leszűr magában dolgokat, és kicsit megváltozik jobb irányba, az jó. Ha nem szűr le semmit, mert ő úgy gondolja magáról, hogy tökéletes, akkor lelke rajta :)

Abban egyetértek veled, hogy el kell gondolkozni a párkeresési módszerekről mindenkinek. Lehet, hogy elgondolkozott, és pontosan így látja jónak a párkeresést ahogy csinálja. Lehet, hogy szereti megmutatni magát, azokat a gondolatokat amiket sokan csak magukban őrizgetnek, ő le meri írni, várja azt a pasit akinek ő így kell ahogy van, és aki ilyennek fogadja el.
Ha egyformák lennénk az nem lenne jó. Sokszor meg lett már itt állapítva, hogy mennyire különbözőek vagyunk :) Szerencsére!


ez már a 2. írásom ma, mindig elfelejtem, hogy csak 3 van. szóval estig hallgatok :)
Kedves Kata!

Köszönet az értelmes hozzászólásodért,mert bizony vannak ,akik nem tudnak a sorok közt olvasni sem,csak osztják az észt...persze lehet és el lehet ítélni ,amiért ezt felvállaltam.
Nem az volt a célom,hogy elrettentsem a férfiakat,hanem,hogy ilyen dolgok igenis léteznek. Nem rózsaszínű ködben élünk,hogy ,hogy jajjj mit szólnak ezért az emberek. Nekem nagyon kellemetlen volt ezt itt olvasni,hogy bizony ejnye-bejnye ,huhhhhh elijesztem a férfiakat ,mert ők bizony talpig becsületesek egytől -egyik. Ilyenekbe futottam bele és levontam ,amit le kell vonni és lapoztam. Ettől már rég elmehetett volna a kedvem a párkereséstől ,de nem ment el .Édesanyám bölcs asszony volt és azt mondta ,"-ne azt nézd mit mondott,hanem ,hogy ki is mondta"..... nagy igazság ez tény. Lévén tanult és intelligens ember vagyok (bár az intelligenciát nem adják diplomával) ,sosem azt néztem kinek mije van és mit tanult. Ez később kiderül,mennyire az ,aki valaki. Sosem tartottam sem többnek sem kevesebbnek magam senkinél. De hagy döntsem el én,hogy kit és mit keresek . Ha valakinek ez nem tetszik ne olvassa,de korholjon érte,én sem teszem. Nem unalomból vagyok itt,hanem most a szabim alatt talán több időt szentelhetek ennek is. De azért ,hogy ne csak keserves csalódásokról számoljak be,elmondom,hogy évekkel ezelőtt itt az interneten egy társkeresőn ismertem meg a férjem..... ha most még élne :( eszembe sem jutna itt lenni,de ez is egy lehetőség. Az internet mögött sok ember van ,ki ilyen-ki olyan és mindenki más. Még jó! :D Én mindig tiszteletben tartom mások elvárásait,igényeit,elképzeléseit.ha nem tudok építő jelleggel negatív kritikát mondani,akkor nem teszem. Így talán érthetőbb minden. Minden helyen vannak olyanok ,akik úgy gondolják,hogy csak az a jó ,amit ő gondol-csinál és mond. Bizonyára így érzik jól magukat,,,legyen és érezzék így jól magukat. Viszont értelmesnek kell lenni ,hogy valaki olvasni is tudjon a sorok között. Szegény férfiakat csak sajnálni tudom,hogy igyekeznek eladni magukat ezer éves fotóval hazugan-csalón. Tudom ,hogy a nők közt is van ilyen sok,de az nem én vagyok . Szeretem az őszinteséget és becsületet,ezzel az írással gondolom senkit nem sértettem meg. ha egy férfi megadja a módját az ismerkedésnek őszintén ,abból lehet akár egy jó barátság is ha nem is TÁRS. Köszönöm
Kedves Lenlili,

most elmorzsoltam egy könnycseppet, mert annyira bánt, hogy Téged is megdorgálnak, meg bántanak! Ki volt az?! Szégyellje magát!
Megjegyzem, nyugodtan elolvashatod a saját intelmeidet a hatalmas intelligenciáddal, amit nem a diplomád mellé kaptál, mert te sem tudsz értőn olvasni egy írást. Sőt, úgy tűnik, hogy még egy kérdést sem tudsz értelmezni, vagy felismerni. tudod, a kérdőjel a kérdő mondat végén kérdést jelent. (Ezt én sem tudtam, nekem is nemrég árulták el.)
A legelső kérdésem pedig így szólt: Szerinted milyennek kellene lennie? Erre még nem kaptam választ, pedig tényleg érdekelne.

Abban egyetértek, hogy a diploma mellé valóban nem adnak intelligenciát... tudod, nálam alap követelmény, hogy ha megszólítok valakit, legalább arra figyelek, hogy a nevét jól írjam le.

Üdv! Lidi
Kedves Lidi67!

Remélem így már jó :lol: Remélem jól is érzed magad :lol: és remélem néha végzel önkontrollt!
További sok sikert és jó egészséget kívánok!
Lenlili :D
cron