Ma volt a lányom szülinapja. A menyem szuper csokitortát csinált a sógornőjének egy Stahl recept szerint. Benő unokám elindult magától, megy mint a puskagolyó. Lili pont ma volt hathetes. Nyüzsgött a ház. Még a kutya is bejöhetett egy félórára, először vehetett szagmintát Liliről. Szép az élet!
Kedves Myrtill!
Nagyon örülök, hogy ilyen mozgalmas az élet körülötted! Élvezd ki minden percét!
Kellemes, boldogságos hetet is kívánok Neked!
Katakat 
Drága Mirtyll! Én a levelednek örültem ma reggel. Szívmelengető elképzelni együtt a nagy családot.Mikor kicsik voltak az unokák ebben nekem is többször volt részem. Élvezd ki minden percét, és még a fényből másnak is jut. Üdv:fanni0214
Kedves Myrtill!

Örülök a boldogságodnak, és jó egészséget kívánok a kis családodnak.
Kedves Kata, Fanni, Zsezse!

Ennél nagyobb öröm nincs, mintha mások is tudnak együtt örülni velem! Köszönöm nektek!

Myrtill
Kedves Myrtill, rég nem "hallottam" felőled... de most látom, hogy minden rendben van, sőt, soha ne legyen rosszab ! 
Az valóban vitathatatlan, hogy együtt örül és ha kell, együtt érez ez a csapat azzal, aki megosztja az érzéseit velük/velünk. :) 
A reggeli kávé illata és íze csodálatos tud lenni. Persze csak akkor, ha már  van ideje az embernek arra, hogy élvezze. Mikor munkába rohanunk, többnyire nem érünk rá ilyen apróságokkal foglalkozni. 

Nekem most már van időm, fordult a kocka. Kevesebbet dolgozom és rengeteg lett a szabadidőm, hogy nyugdíjas lettem. Ahogyan kortyolgattam a reggeli kávémat kinéztem az ablakon. Velem szemben erdő van és egy mókust láttam meg a fenyőfán. Miközben néztem, eszembe jutott egy  régi úttörő dal:

"Mint a mókus fenn a fán, Az úttörő oly vidám, Ajkáról ki sem fogy a nóta. Ha tábort üt valahol, Sok kis pajtás így dalol, Fújja estig kora reggel óta.
Évek szállanak a nyári fák alatt, Oly vidám az ének. Boldog dallama így önti dalba ma: Csuda jó, gyönyörű az élet."

Eszembe jutott  a margitszigeti beszélgetés, mikor is elemezgettünk egy mottót: "Az emberek azért nem boldogok, mert nem tudják, hogy azok!"

Hát igen, igazad van Vajk. Az ember tudja, érzi ha boldog..., mint a mókus fenn a fán.:D  
Egy kedves mosolynak az éteren keresztül,olyan valakitől aki közel áll hozzám.
Ami eszembe juttatott egy keser-édes napot.(nem csak nekem...). :oops:


:|  
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Örulök annak, hogy felul tudtam emelkedni a gonoszsagon, durvasagon,ami igaztalanul ert.
Ez köszönheto annak is,hogy talan jo iranyt vesz a maganeletem....es persze annak,hogy a szeretteimmel vagyok, akikkel minden perc ajandek.
Tegnap este elkezdett havazni.Egesz ejszaka esett, es reggelre majdnem terdig ero ho lett, A lanyom- a vejem javaslatara -nem indult el autoval, de kiderult, hogy a villamos sem megy a hoakadaly miatt.Lam, itt is elofordul, hogy nem keszulnek fel erre, nem csak nalunk.A bajban az öröm, hogy a förskola sem muködik, igy Nimi itthon van, a vejem ma itthon dolgozik, a lanyom megis bement gyalog az egyetemre.Hamarosan indulunk Nimivel a kertbe, ahol hoembert epitunk........csodaszep az Elet, es igaz a taoista mondas, mely szerint nem minden rossz, ami elsonek annak latszik!

Szep napot mindenkinek!

Iris 
Az öröm egyszerű dolgokon múlik: ma  süt a Nap, a családom szeret és egészséges, a barátom lelke páratlanul szép, ma jó élni, ennyi.... 
Egy bonyolult régóta húzódó válópert sikerült sikerült befejeznem.Örömmel és megkönnyebbülve hagytam el a tárgyalót.Sajnos fülembe cseng a pervesztes szitkozódása - Még nincs vége!A vagyonom az enyém! - de belül mosolygok és kilépek az utcára,melynek zaja ismerősen zúdítja rám hangorkánját és elnyomja a nekem szánt szitokáradatot.Hogy valóban én győztem e vagy csak a paragrafusok,nem tudom eldönteni,de nem is ez a lényeg.
Csatlakozom Szirtisashoz.
Minden nap van ok örömre, én minden nap ugyanannak örülök: mindennek.

Talán két, másoktól származó gondolat jobban kifejezi a mondanivalóm: 
"A derűs embereknek nem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk" Müller Péter
"Mindenki meghal, de nem mindenki él." graffiti

Szóval örülök, hogy ÉLEK, és  hozzá "derűlátó" szemüvegem van. :D 
"Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a Tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. Fája, amit fölapríthasson. Aki el tudja tartani a családját, étellel, ruhával, cipővel, s mindezt maga szerzi meg: az gazdag. Örvendhet a napfénynek, a víznek, a szélnek, a virágoknak, örvendhet a családjának, a gyermekeinek és annak, hogy az ember él. Ha van öröme az életben: gazdag. Ha nincsen öröme benne: szegény. Tanulj meg tehát örvendeni. És ismerd meg a vagyonodat, amit a bőröd alatt hordasz. Élj vele és általa, és főképpen: tanulj meg örvendeni! Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz törődni velük. Azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is. Nem győzöm eleget mondani: tanulj meg örvendeni. Annak, hogy élsz. S mert élsz: gazdag lehetsz." (Wass Albert - Te és a világ)
Megkérdezték: van-e kedvenc palacsintád? (az egyik kedvenc ételem)
És fülig szaladt a szám…
Ilyenek az élet nagyon apró örömei.
Örülök, hogy ma is süt a nap. Ma is mehetek az óvodába az unokámért, és hallgathatom, hogy épp ma melyik kislány harapta meg az ujját, amiért Ő nem haragszik, mert bocsánatot kért tőle. ( de azért visszaadta, ezt még nem tudtam amikor hozzászólásomat írtam, azóta már tudom)  Aztán vihetem az úszásra, ahol figyelhetem hogyan fejlődik napról-napra.