A blog bejegyzéseim olvasottságát látván elgondolkodtam… a változásról szóló írásomra egy hét alatt kevesebben voltak kíváncsiak, mint a morgolódásomra két nap alatt. Jó-jó, elismerem, a változás nem igazán érdekfeszítő téma, de miért van az, hogy a morgolódásra ilyen sokan rákattannak? Miért kíváncsiak az emberek a negatív dolgokra? Szeretnek örülni mások bajának, vagy annak örülnek, hogy léteznek emberek, akiknek még náluk is rosszabb sora van?
Hallottam egy jó mondást: „Ne panaszkodj! Az emberek felét nem érdekli a problémád, a másik fele pedig örül neki.” Azóta ehhez tartom magam, és be kell valljam, sokkal jobb lett az életem.
Iris nagyon jól megfogalmazta a „Carpe diem” jelentését: ragadd meg a pillanatot! Vedd észre a szépséget, örülj a jónak! A környezetemben nagyon sok ember nem tud örülni a kis dolgoknak. Pedig a mondás is úgy tartja: Aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.
Miért az egészséges életmód rovatot választottam ennek a témának? Azért, mert a pozitív gondolkodás kialakítható, életformává tehető. És még a lottó ötöst sem kell megnyerni hozzá. Egyszerűen tanuljunk meg örülni a kis dolgoknak, a látszólag semmiségeknek.
Szeretném megkérni minden fórumozó társamat, ossza meg velünk, ha valami mosolyt csalt az arcára, megnevettette, vagy boldoggá tette, legyen az a legapróbb dolog is! Hangolódjunk rá, hogy tudatosan keressük a szépet, a jót. Csak eleinte kell koncentrálni, később maguktól ránk találnak a jó dolgok.
És hogy jó példával járjak elől, leírom én minek örültem ma: kaptam egy levelet egy kedves klubtársunktól, a levél végén egy szép virág képével. Megmelengette a szívemet, és az egész napom szép lett tőle.
Szépségekkel, vidámsággal teli napot kívánok mindenkinek! Ildikó
Szervusz! Én ma egy mókusnak örültem. Élveztem a napsütést,nézelődtem amikor a füvön egy bundás farkú,sötét színű mókust vettem észre. Suhanni látszott a talajon,a birsalmafa felé száguldott és huss,már fent is volt. Végig a fa ágain,egy pillanatra megállt az egyiken,kicsi orrával körbeszimatolt, már folytatta is bolondos akrobatikáját. Megnyugtató,mosolyt előcsalogató találkozás volt,legalább is nekem. Ha a mókust kérdeznénk??? Talán elfelejtette hová rejtette elemózsia tartalékát,talán a napsütésnek örvendezett,talán társat keresett,de az is lehet.......Fantáziátokra bízom. Mindenesetre jó érzéssel gondolok arra a néhány percre.  Erzsi :)
Szia Ildikó! Igazad van, próbáljunk egy kicsit a jó dolgokra koncentrálni. Itt van mindjárt a tavasz, ezerrel dörömböl már az ajtónkon. Ma kimentem a teraszra és örömmel fedeztem fel, hogy a korai virághagymák már kibújtak és készen állnak, hogy virágba boruljanak.  :D Második örömöm ma az volt, hogy Németországban élő barátom abban a pillanatban hívott skypeon, amikor leültem a gép elé. Sokat beszélgettünk, mert áprilisban együtt utazunk Vietnam-Kambodzsába és a tervezgetések után már a gyakorlati kérdéseket kell tisztázni.  :D (Igaz, közben kicsit szétfőtt a tésztám, de sebaj... :lol:)
Harmadik örömöm egy levél volt az egyik gyerekkori barátnőmtől. Az elmúlt hetek negatív eseményei miatt próbált felvidítani, és ez elég jól sikerült neki. :)  Szóval, összességében jó nap volt a mai...
Üdv: Márti 
Kedves Erzsi, Kedves Márti,

nagy tétekben mertem volna fogadni, hogy Ti partnerek leszetk ebben a kis játékban. :lol:
Köszönöm, hogy megosztottátok velünk a gondolataitokat, ezzel az én napomat máris széppé tettétek!
Nagyon remélem, hogy minden klubtársunknak vannak ilyen apró kis örömei... legfeljebb velünk nem szeretnék megosztani. :wink:
Én a mai napon annak örülök a legjobban, hogy egy nagyon kedves barátnőm tegnapi randija jól sikerült. Főleg azért, mert ők is internetes társkeresőn ismerkedtek meg, így ez nekem is reményt ad.
Tobábbi szép, apróbb-nagyobb örömökben gazdag napot kívánok mindenkinek! Ildikó
Kedves Ildikó! Örülök az örömödnek és van nekem is mára. Egész délután nem volt internetem,vasárnap, senki otthon...6 óra után végre 1 szomszéd megtért,rögtön leadtam az SOS jelzést. Jött és felderítette a 'bűnügyet',persze én vagyok a majom. Van a gép elején 1 gombocska a jelek vételéhez kell bekapcsolni. Ha be van kapcsolva pirosan világít, na ez az apróság kikapcsolódott. Nagyon örültem, hogy nincs nagyobb baja a gépemnek!!!   :D Erzsi
alencsi56gocslizi írta: Kedves Ildikó! Örülök az örömödnek és van nekem is mára. Egész délután nem volt internetem,vasárnap, senki otthon...6 óra után végre 1 szomszéd megtért,rögtön leadtam az SOS jelzést. Jött és felderítette a 'bűnügyet',persze én vagyok a majom. Van a gép elején 1 gombocska a jelek vételéhez kell bekapcsolni. Ha be van kapcsolva pirosan világít, na ez az apróság kikapcsolódott. Nagyon örültem, hogy nincs nagyobb baja a gépemnek!!!   :D Erzsi


Köszi az elbeszélést,jót nevettem,igy ez az elsö örörmöm ma. :D
Kedves Pista, a Te örömöd az enyém is és köszönöm,hogy olvastál(mármint az irományomat). Most azon töröm az agyam(helyét),minek is örülhettem ma? Este van már ilyenkorra lejárok,mint a Duracell nélküli nyuszi.                                                                                                                                     Á,tudom már! Az utcán megkezdődött a burkolat felújítása. Reggel majdnem kiestem az ágyamból, úgy megijedtem,légkalapács. Madárfütty helyett légkalapácsra ébredtem. Egész nap ment a serteperte és gyanítom,még nincs kész :(. Mi az öröm,találtam füldugót!!!!!!!! Sicher ist sicher,már a fülemben vannak. Holnap sem lesz madárfütty,de (remélem) kivédem a légkalapácsos ébresztőt is!  :lol: Erzsi
alencsi56gocslizi írta: Kedves Pista, a Te örömöd az enyém is és köszönöm,hogy olvastál(mármint az irományomat). Most azon töröm az agyam(helyét),minek is örülhettem ma? Este van már ilyenkorra lejárok,mint a Duracell nélküli nyuszi.                                                                                                                                     Á,tudom már! Az utcán megkezdődött a burkolat felújítása. Reggel majdnem kiestem az ágyamból, úgy megijedtem,légkalapács. Madárfütty helyett légkalapácsra ébredtem. Egész nap ment a serteperte és gyanítom,még nincs kész :(. Mi az öröm,találtam füldugót!!!!!!!! Sicher ist sicher,már a fülemben vannak. Holnap sem lesz madárfütty,de (remélem) kivédem a légkalapácsos ébresztőt is!  :lol: ErzsiKedves Erzsike!
Örülök annak,miuán nagy örömödre sikerült találni a (fül)dugonak nevezett zajártalom ellen használatos óvszert,végül is nem  várhatja az ember mindkét fülét mindkét kezével letapasztva,hogy mikor lesz már vége a kalapálásnak.Mondjuk,ezen munkálatok által okozott zaj többé kevésbé bosszuságot is okoznak azoknak,akik a zaj közvetlen közelében tartózkodnak.Nagy örömre csak akkor számithatsz majd,ha ezen nagy zajjal járó munkálatok véglegesen befejezödnek és örülhetsz annak is,hogy rendesen megcsinálják,nehogy pár hét mulva rájöjjenek,hogy kihagyták a vizelfolyó csöveket.Na,akkor kezdödik minden elölröl,lehet megint a (fül)dugókat keresni és nagyobb ideg megrázkodtatás után lehet megint örülni ha végeznek.Gondolom azért éjszakára csak nem hagyod a füledben azokat,mert a holnapi újra kezdésnél igaz nem hallanál semmit,de azt is hihetnéd,hogy a Richter skála jelzése a 7-es fokú földrengés kijelzése miatt szaladgál az ágyikó ide-oda veled együtt.
Kivánok neked nyugodalmas jó éjszakát,aludjál jól,álmodj szépeket.Örüljj a holnapi napnak,a felmenö nap sugarai csillanásának,melegitö simogatásának,a csésze forró kávénak és sok mindennek.Dél felé pedig (akkor ebédszünet van) a pacsirta csodálatos énekének.Hiszen tavaszodik már erösen,reméljük igy is marad(hatna). :)
Örömmel Pista.  
Szép napot MINDENKINEK ! Ha csak azt nézem,hogy szikrázóan süt a nap, már rendben van minden. :D

 
Ja, Ildikó jó lenne tudni : Te minek örülsz mostanában!?!? :)
Kedves Mindenki!

Én a mai napon Cintia által küldött zenének ( http://www.youtube.com/watch?v=iGaF4tKUl0o ) örültem :lol: , persze csak azt követően, miután reggel kinyitottam a szememet, mert én ennek is örülök, hiszen egy új nap, új lehetőségek, új tennivalók és persze, hogy elolvashattam a bejegyzéseiteket. Köszönöm.

Kellemes napot Mindenkinek! :D
Szervusz MINDENKI !                                                                                                                                  Öröm 1 : meghallgattam a zenét, rég feledett emlékfecnik, könnyedség, derű  :)                                      Öröm 2 : kész a burkolat, pedig van még füldugó                                                                                  Öröm 3 : nem menekültek el a madarak/őket jobb hallani/   :lol: Erzsi
Kedves Erzsi, kedves Mindenki!

Én nagyon sok mindennek tudok örülni... csak nem akartam, hogy az én írásaimmal legyen tele a fórum. Gondolatébresztőnek szántam, valamint egy jó kis játéknak, remélve, hogy minél többen csatlakoznak... mert ha a jót keresed, a jóra koncentrálsz, egyre többet fogsz kapni belőle.
De ha már rákérdeztetek:
Örülök a reggeli kávénak a munkatársaimmal, ilyenkor nem munkáról beszélgetünk, hanem sok minden másról és sokat nevetünk. Ez azért jó, mert akinek rosszul indul a napja, az is kizökken a negatív érzésekből, és könnyebben veszi az akadályokat.
Örülök a napsütésnek is (bár ma ebből itt a környéken nem volt túl sok), valamint annak, hogy napról napra látom, ahogy bontakozik a tavasz.
Ma reggel nagyon jót mosolyogtam egy kutyuson, aki a buszmegállónál lévő házban "lakik". A kutyus valahonnan szerzett egy összelapított kólás flakont és a kerítésen keresztül kidobta a megállóban álló fiúnak, aki készségesen visszadobta neki... és így jól elszórakoztatták egymást addig, amíg jött a busz. (A kutyusnak, gondolom, ez mindennapi móka lehet, mert nagyon ügyesen rá tudta venni a fiút a játékra.)
Örülök annak is, hogy a cicám (kinti cica) minden találkozáskor dörgölődzik a lábamhoz (nagyon hízelgős)
És örülök annak is, hogy mások is megosztják velünk apróbb-nagyobb örömeiket!
Vidámságban, örömökben, jókedvvel teli szép napokat kívánok! Ildikó
Köszi a helyzet jelentést! És jó tudni,hogy minden OK  :D Jó pihenést!  :D         Erzsi
Ja, öröm 4 ,hogy írtál !!!  :D 
cron