arról szeretnék eszmecserét folytatni, hogy Te mennyire élsz tudatosan, illetve a környezetedben az emberek. Mi a véleményed erről?
Üdv, Jutka
csutka55 írta: Kedves Érdeklődő,
arról szeretnék eszmecserét folytatni, hogy Te mennyire élsz tudatosan, illetve a környezetedben az emberek. Mi a véleményed erről?
Üdv, Jutka
csutka55 írta: Én nem szirénhangoknak veszem a más úton járók megnyilvánulásait. Elfogadom azokat, mert azt gondolom, hogy ők még nem tartanak itt. Ha lehet elkerülöm őket.
Vajk51 írta:csutka55 írta: Én nem szirénhangoknak veszem a más úton járók megnyilvánulásait. Elfogadom azokat, mert azt gondolom, hogy ők még nem tartanak itt. Ha lehet elkerülöm őket.
Kedves Jutka, szerintem sem én, sem hungarian nem a más úton járókról, hanem mindketten a hivatásos úteltérítőkről beszélünk... Akik pedig ott vannak mindenhol, mert az a dolguk...
csutka55 írta: Szia Vajk,
remélem nem ránk gondolt "sőt még a levelezési szimpátia megnyeréséhez is…"
Vajk51 írta:csutka55 írta: Szia Vajk,
remélem nem ránk gondolt "sőt még a levelezési szimpátia megnyeréséhez is…"
Szia Jutka!
Remélem, hogy nem, bár ezt a kitételt én sem értettem igazán...
Látom a galériádban levő képen a jin-jang szimbólumot... A magam részéről most kezdek belemerülni a Tao életfilozófia értelmezésébe... Azt hiszem, megtaláltam benne azt az utat, ami nekem való... Nem köt meg, ellenben felszabadít és olyan válaszokat ad mindenre, amik ösztönösen eddig is bennem voltak... Bár a nemzetben gondolkodást még nem tudtam igazán beleilleszteni...
Rájöttem ebből, amit már egy ideje sejtek: a Kelet sokkal emberarcúbb, mint a Nyugat...
csutka55 írta: Szia Vajk,
az én mottóm, HARMÓNIA, a test, a lélek, a szellem harmóniája. Mivel nem éreztem jól magam a saját bőrömben, és nagyon zavaróak lettek már számomra a társadalmi viszonyok, sok könyvet olvastam, mert változtatni akartam az életemen. Amióta harmóniában érzem magam, úgy érzékelem, hogy a környezetemre is jó hatással vagyok, ez is a célom. Szeretnék sok boldog embert látni magam körül.
Szerintem is hasznos megismerni a keleti filozófiákat, van mit tanulni tőlük is pl.:
- ne avatkozzunk bele az élet folyásába.
Egy európainak ez tényleg „kínaiul” hangzik, de szinte az élet egész területére alkalmazható lehetne. Persze az egyénre vonatkozóan ez nem azt jelenti, hogy jöjjön, aminek jönni kell, hanem pl. éljünk tudatosan, formáljuk énünket jó irányba. Fogadjuk el azt is ami negatívan hat ránk, hiszen az miáltalunk lett, változtassunk, ha tudunk rajta, ha nem, akkor felejtsük el. Állandó odafigyeléssel menni fog