Kedves Reanda!

Talán mégsem... Van már kiírás és vannak árak is itt: http://www.gajavolgy.hu/turakerekparos-talalkozo-2013/kiiras

Állítólag regisztráció is lesz hamarosan... Nagyon várom már, mert mindenképpen menni szeretnék... 
Reanda írta:
Vajk51 írta: Örömmel látom, hogy csak megindul itt (is) az élet... :)  

Akkor felteszem a kérdést a két lelkes hölgynek: mit célozzunk meg "csapatosan" a nyáron? Egy Balaton-kerülést, vagy egy 50pluszKlub "csapat" együttes részvételét július végén a Bakonyban a 2013-as Országos Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozón... Mondjuk én a találkozóra mindenképpen el szeretnék jutni, így a kérdés kicsit költői... De a Balaton-kerülést is nagyon szeretném megcsinálni, kérdés, lesz-e mindkettőre időm a nyáron... Mert hogy még dolgozom... :)


Kezd kétségessé válni az idei Országos Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó. Levélben érdeklődtem,sajnos arra sem kaptam választ.:(Megszületett a kiírás,így aki akar az jöhet a 43. Találkozóra!:)
http://www.gajavolgy.hu/turakerekparos- ... gisztracio
Én akarok... :) Ott leszel Reanda?

 
Kedves Klubtagok!
Sajnos én csak most kezdeném  a kerékpáros túrákat, és úgy látom.hogy Ti már "öreg rókák "vagytok.
Mindig szerettem bringázni..Teljesítettem  annak idején az  Aranyjelvényesek az olimpiára.  első és második próbáit.Őrizgetem még  az akkor kapott nemzeti színű tréninget....Azóta eltelt jópár év,és az életem nagyobbik fele.A sportolás mindig fontos volt.szeretném megint rendszeressé  tenni.
Nem tudom, hogy mint kezdő befogadnátok-e.Majd figyelem a programokat.Budakalászon lakom, ha lesz  itt a közelben valami, talán megpróbálkozom.
Addig is jó tekergetést !
Üdvözlettel  Vali 
Reanda írta:
Vajk51 írta: Örömmel látom, hogy csak megindul itt (is) az élet... :)  

Akkor felteszem a kérdést a két lelkes hölgynek: mit célozzunk meg "csapatosan" a nyáron? Egy Balaton-kerülést, vagy egy 50pluszKlub "csapat" együttes részvételét július végén a Bakonyban a 2013-as Országos Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozón... Mondjuk én a találkozóra mindenképpen el szeretnék jutni, így a kérdés kicsit költői... De a Balaton-kerülést is nagyon szeretném megcsinálni, kérdés, lesz-e mindkettőre időm a nyáron... Mert hogy még dolgozom... :)


Kezd kétségessé válni az idei Országos Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozó. Levélben érdeklődtem,sajnos arra sem kaptam választ.:(


Én a magam részéről a 43.ONTT-t javasolnám,lehet regisztrálni és úgy gondolom,hogy idén is rengeteg élménnyel fogunk gazdagodni.Vajk,ha úgy döntöttél,hogy eljutsz a Bakonyba,akkor ott biztos találkozunk.
Vajk51 írta: Én akarok... :) Ott leszel Reanda?

 


Ott leszek!:)
Pár óra és találkozunk a bodajki táborban és elkezdődik a túrakerékpáros találkozó.:)Remélem Vajk(István),majd felismerlek...Nagyszerű időnk lesz,remek programokkal.A társaság is jónak ígérkezik.
Szia Reanda!

Sajnos nem tudtam elmenni, közbejött egy munka... De remélem, Te helyettem is jól érzed Magad, és majd beszámolsz, milyen volt... Nagyon jó időtöltést és jó időt kívánok!!! :) 
Köszöntelek kedves Vajk!
Nagyszerű közösségi munkát végzel, és mindezt nagy szeretettel.
Köszöntök mindenkit, akinek szívügye a túrakerékpározás, és akinek hozzászólását, cikkét nagy élvezettel olvashattam. Szeretném megosztani veletek egy tavalyi élményemet.

2013 08 16 - 20
Bringával Cikolaszigetre.

Pénteken a fiúk már reggel elindultak bringákkal, én csak délután tudtam utánuk menni vonattal az esztergomi találkozásra.
Sajnos Dorog felé vagányt javítanak és nem szállít kerékpárt, így a váci vonalon mentem Szob-ig. A sínek mellett vegődtem át Slo-ba, a vasúti Ipoly hídon, valami réges-régi Ho-si-mihn ösvényen, persze már nyeregben, az első zsákfaluig, (??!!!!) majd felfele Párkányig. A Mária - Valéria hídon aztán vissza Esztergomba. Ott találkoztunk a fiúkkal.
Talán hét óra lehetett.
Az alapelvet nem szegjük meg. Itthon nem fizetünk sátorhelyért. Tovább mentünk talán két km-t, és egy aratás utáni szántóföld hátsó sarkában vastag szalmarétegre vert sátoraljon remek fekvés esett.
A fiúk panaszkodtak, hogy nagyon sokáig szólt a közeli kempingből a zene. ( Nekem az elalvás az tizenöt mp-es művelet.)
Másnap (szombaton) a Duna mentén kerekeztünk - többször hűsítő fürdőt véve - Győrig, majd elhagyva, a Szigetközbe kanyarodtunk. A szombat esti szállás egy kaszáló friss, illatos szénájában sikeredett.
Hédervár kastélyát, és egyéb látványosságokat magunk mögött hagyva délre értünk az evezős táborhelyre, Cikolaszigetre.
Társaink már második napja evezve, késő délután érkeztek meg a vízen Dunakilitiből. Nagy bográcsolós vacsora után tíz óra után talán húszan éjszakai evezésre indultunk öt hajóval.
A TELIHOLD a víz sima, rezzenéstelen tükrében sokszorozta meg a fényét. A csillagok közül is csak néhány látszódott a fátyolos halványkék égen. Elemlámpa nélkül is minden látható volt, még a színek is. A kellemesen visszahűlt levegő meg se mozdult. A mélyen behajló ágak sötét árnyékában sejtelmes alakzatokat formált a képzelet.
Érdekes, hogy mindenkit megérintett ez a CSEND. A hajók is hangtalanul, kényelmes tempóban siklottak a vízen. Aztán előttünk, talán húsz méterre a vízből ferdén kiálló uszadékfa fehérre száradt ágai hirtelen megelevenedtek. Ijesztő szárnycsattogással vízimadarak rebbentek fel előlünk, majd a holdfényben panaszos hangjukat hallatva elegáns ívben eltűntek a part menti fák sötétjében.
A túravezető javaslatára a lassú sodrásban egymás mellé álltak a kenuk. Összekapaszkodva jó sokáig ereszkedtünk a nagy békességben, míg aztán a másik ágon ismét evezni kényszerültünk.
Mikor zegzugos vízi út sokadik elágazása, kanyarja után feltűntek tábortüzeink fényei, ott egyszeriben szétfoszlott az idill....... A víz tisztán hozta az "elázott" társak hamis, rekedt óbégatását....hihihihi.
Részemről a kikötés-kipakolás után a legrövidebb utat választottam a sátram felé. Egy gyors fogmosi után azonnal elaludtam az élménnyel.


00000000000000000000000000000000000000000000000000000
Kerékpártúránk 2010 aug. 4.- 9-ig

Mi meg most két lókötő fiammal.. ( Atinak tegnap vasárnap volt a szülinapja!!) elmentünk kerékpártúrára... Le a Csepel sziget aljáig.. át a Dunán Adonynálés Pusztaszabolcson keresztül le a Velencei-tóra.. feredni... majd besötétedéskor... fel a Pákozdi-emélékműhöz... sátoros szállást foglalni.. mikor már senki sincsen a lezárt területen...hihihi 10 m. re az emlékoszloptól.
Aztán reggel tovább, körben a tavat Agárdig, ott ism. fürdés és tovább az illyésgyulai pusztákon..... le Mezőfalváig. Ott egy learatott búzatábla messzi csücskében a meghagyott szalmán vertük fel a sátrunkat. Nincs az az agyontervezett ergonómiájú fekhely, ami a 15 cm. es szalmaréteggel vetekedhetne Bár éjszaka esett mennydörgött, a sátor bírta. Korán reggel aztán ismét zuhé, háááát…. ismét szunya. 11 kor csak tudtunk indulni... és kedvező széllel egészen Kecskemétig jutottunk...( Az 52 -es út bringásoknak ÉLETVESZÉLYES!!!!!!)
Ott aztán a városba beérve utolért bennünket a sürű fekete felhő, rojtos fehér szegéllyel. Tíz mp-en belül eláztunk. Az iszonyatos vihar elől egy OMV kúthoz álltunk be és vártuk ki a végét. Majd éjfél lett míg elvackoltunk a REPÜLŐNAP rendezői által kijelölt nomád kempingben..
Reggel a tízezres tömeggel.... meglepően türelmesen... kulturáltan sikerült bejutni a rendezvényre... ami állt egy statikus (kiállított légiforgalmi és légi harci rep gépek...) és a kifutópályán... de. 9 től... este fél 8 ig...egyfolytában a légi bemutatóval... ( belép:... felnőtt 4000 gyerek 2000 Ft.-) Elsorolni is fárasztó lenne mi minden lett elővezetve. Kötelékrepülés... spanyol, török és svájci lökhajtásos repülőkkel.... Harci gépek szlovák román, pilótákon... MIG eken... Magyar pilóta GRIPEN gépen.. de voltak spanyolok, svájciak F-16-os okkal.. (Röhej, hogy a nagy szoc idején nem volt szabad fényképezni a reptér környékén!!!! Itt a szpíker mondta be, hogy melyik irányba állítsák a kamerákat, honnan lesz a következő érdekesség. Pörgő, érdekes, bámulatos, bravúros, volt a műsor...
A végén harci képesség bemutatót tartott a Magyar Honvédség... MIG és GRIPEN gépekkel.... komoly harci kergetőzés... imitáltan jelzett találatokkal.... elfogás... lekísérés...stb.. és a hatalmas helikopterek... lőttek ész nélkül ....
Atilla fiam... állva bámulta végig a napot... Csabával azért néha szünetet tartottunk...hm.
Nem kellett altató.... fél nyolckor aludt mindegyikünk az épségben talált sátorunkban...
A reggeli sátorbontás után, tehát vasárnap, kimentünk a helyi strandra... és a változóan napos-felhős időben használtuk hol az élményfürdőt, hol a termálvizes medencét... Este tovább indultunk a teljesen tiszta időben... és majd 20 km.-t haladtunk Ladánybene irányában... Így augusztusban tudjuk, hogy este nyolckor már illik sátorhelyet választani....!!
Egy bekötő út melletti kiserdőben találtunk meg az utolsó szálláshelyünket... és a lemenő napot bámulhattuk a nagy szorgalommal felállított sátorból. Egy távoli repülő leszállófényeit véltük felfedezni a tiszta nyugati égen...de akár meddig is néztük, az biza nem mozdult... A Hajnalcsillag volt. A szomszédos nagy szántókon vastag pára keletkezett.. és lassan húzódott fölénk. A kis erdősáv mégis megóvott minket az ilyenkor tetemes éjszakai harmattól... A kerékpárokat,szokás szerint, a létező összes gumipókkal össze - át- vissza egymáshoz és egy fához kötöztük... Hang nélkül éjszaka az ki nem bogozhatja senki... és le is takartuk egy nagy nylonnal. Csabi, aki az usziban többet mozgott, mint a 80 km-es kerékpáros napi adag alkalmával, azonnal elaludt.. (Csabi sokat fejlődött erőben, szorgalomban. Örülök neki.
Ma (hétfőn) reggel teli napsütésre ébredtünk. Hajtottam a gyerekeket, hogy időben indulva kerüljük el a legnagyobb meleget... Sikerült is az indulás, de szükség nem volt rá, mert a kiskunsági sík tanyavilág területén, majd az Örkény környéki dimbes-dombos honvédségi gyakorlótér mellett haladva (és …Bugyi alá érve! hihihi) csak befelhősödött az ég. és permetező esőre értünk haza.... kb. du. kettőkor...
Fáradtan... de ez jóóóóóóóó ! Jóleső fáradtság...

Sok sok szeretettel: Feri
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Kedves Ferenc!

Nagyon örülök a klubtagságodnak, új színeket hoztál közénk az írásaiddal... A túrakerékpáros téma felélesztését pedig külön köszönöm, már azt hittem, ez a téma is végelgyengülésben múlik ki, mint a többi, melyeket bátorkodtam elővezetni ezen a helyen... De ezek szerint ez életben marad, sőt akár ki is teljesedhet, ha még többen aktivizálják magukat...

Köszönjük a két élvezetes túraleírást, jöhetnek továbbiak is a Részedről és persze másoktól is... Aztán talán tavasszal, ha indul a szezon, esetleg tényleg csinálhatunk valami közöset a bringaszerető klubtagokkal... Addig is lehet készülni, ötletekkel és mindenféle "száraz edzésekkel"... :)
  
Szia Feri!

Klassz kis családod van, és élvezettel olvastam  az útleírást.Egészen kedvet kaptam.Szép kis túra volt.Én már gyúrok nyárra, talán nekem is összejön egy-egy rövidebb túra. :D
Vajk51 írta: Kedves Ferenc!

Nagyon örülök a klubtagságodnak, új színeket hoztál közénk az írásaiddal... A túrakerékpáros téma felélesztését pedig külön köszönöm, már azt hittem, ez a téma is végelgyengülésben múlik ki, mint a többi, melyeket bátorkodtam elővezetni ezen a helyen... De ezek szerint ez életben marad, sőt akár ki is teljesedhet, ha még többen aktivizálják magukat...

Köszönjük a két élvezetes túraleírást, jöhetnek továbbiak is a Részedről és persze másoktól is... Aztán talán tavasszal, ha indul a szezon, esetleg tényleg csinálhatunk valami közöset a bringaszerető klubtagokkal... Addig is lehet készülni, ötletekkel és mindenféle "száraz edzésekkel"... :)
  Kedves Vajk51!

Én is szívesen csatlakoznék a túrakerékpár csapathoz ha lehet, és hogyan.Én tavaly nyáron, amikor egyedül maradtam elkezdtem rendszeresen kerékpározni, de mivel így hosszabb útra nem igazán volt kedvem menni, csak a városomat kerültem meg, ahol mindig volt valaki a kerékpárúton, és nem éreztem egyedül magam.

üdv.Erzsi
Kedves Erzsi!

Örülök a jelentkezésednek. Ha alakulna valami közös bringás dolog tavasszal vagy nyáron, értesítlek.

Üdvözlettel

István 
Vajk51 írta: Kedves Erzsi!

Örülök a jelentkezésednek. Ha alakulna valami közös bringás dolog tavasszal vagy nyáron, értesítlek.

Üdvözlettel

István 


Kedves Istán!

Köszönöm, és nagyon várom, hogy minél hamarabb történjen az értesítés
Üdv-Erzsi