Yessy2 írta: Irisz!

Boldoggá tesz, hogy ilyen barátnőm van, mint amilyen Te vagy! :D

Yessy


Yessy,zavarba hozol,de ez az érzés kölcsönös!

Iris 
Iris47 írta:
Cicvarek írta: Kedves Írisz!

Láttam, hogy mennyi idős vagy, hihetetlenül jól nézel ki.
Kíváncsi lennék a véleményedre, illetve bárki véleményére.

Itt jelölgetett egy pasi, aki nagyon szimpi volt, igaz, nem beszél magyarul, de itt lakik a közelben.
A tervezett randi előtt ismételgettem a kis angol tudásomat, jó formába hoztam magam. Amúgy is edzek, de most még jobban foglalkoztam magammal, kimondottan jól néztem ki, szexisen is.

Nagyon jól éreztük magunkat a három óra alatt sétáltunk, sokat beszélgettünk, ( kisebb nehézségekkel, de ment a dolog) kávéztunk, ölelgettet, és elváláskor szájpuszi.

Hogy őszinte legyek, nem vonzódtam nagyon hozzá, de mégis nagyon meglepett a levele, másnap:

azt írta, hogy köszöni a csodás randit, érezte a vibrációt, és biztos nagyon jó lenne a szex velem, de feleségnek egy kicsit másfajta nőt keres.

Napok óta nem tudok napirendre térni felette.

Most ennek örüljek, hogy ennyi idős koromban tulajdonképpen vonzó nőnek tart? Másrészt gyakorlatilag egy kurvának tart?

Amúgy intelligens vagyok, iskolázott, kedves, vidám, és tényleg szexi.

Most akkor mit tegyek, legyek nyanya, vagy húzzak csadort?

Nincs kivel megbeszélnem, Te mit szólsz ehhez?


Válaszodat köszi előre is.

Üdv.Kati

Kedves Kati,
először is köszönöm a bókot,mely a külsőmet illeti,s bár nem az én érdemem-talán genetika,vagy életigenlés-megvallom,örülök neki, de -ne tarts szerénytelennek-pusztán jó belépőnek  tartom,amely nagyon fontos,de ez csak egy része az egyéniségünknek.
A történeteddel kapcsolatban előre bocsájtom,hogy tanácsot,még a hozzám legközelebb állóknak sem adok,mert nem merném magamra venni ennek ódiumát.
Talán olvastad az előző hozzászólásomat Ancsának,talán sok minden a Te esetedre is vonatkoztatható....és még egy valami,soha ne akarj senkinek megfelelni,hanem légy önmagad!
Üdvözöl,
Iris Köszönöm Írisz!

Végül is igazad van abban, hogy nem adsz tanácsot, bár véleményedre őszintén kíváncsi lettem volna.

Minden jót, továbbra is.

Üdv Kati
Kedves Kati!

Olvastam a leveled, és átérzem a felháborodásodat.
Néhány gondolatot szeretnék megosztani veled őszintén, sallangmentesen.
Jól teszed, ha igyekszel jó formában lenni, egyrészt jobban nézel ki, másrészt megnő az önbizalmad. Elhiszed magadról, hogy JÓ NŐ VAGY!
Egy nő a randin naná, hogy legyen nő: nőies fazonú, elegáns ruha, valamennyire magas sarkú cipő, finom smink, egy jól eltalált frizura. Egy férfi a csinos, szexis, egészséges és magánál fiatalabb nőket keresi. Ezt sajnos nem én találtam ki. Ez a tény számomra is szomorú kissé, de nem tehetjük meg, hogy tudomáson kívül hagyjuk. Persze szívesen veszem a férfiak erre vonatkozó észrevételeit ezeken az oldalakon is. (De ehhez nem sok reményt fűzök.)
Persze ha a férfi "megélhetési" társkereső, és anyagi, lakhatási biztonságot keres, az egészen más eset, de akkor nem is szerelemről beszélünk ...
Az első találkozás meghatározó, a nőnek ekkor kell a legjobb formáját nyújtani, elkápráztatni a férfit. (Utána viszont azon kell dolgoznunk, hogy ezt a formát megtartsuk. :-))
Tehát ha szexis és vonzó voltál, akkor minden rendben volt.

Na nézzük a lényeget:
Jól érezted magad a férfival, de elmondásod szerint "Hogy őszinte legyek, nem vonzódtam nagyon hozzá ...". Akkor - véleményem szerint - jöhet a következő, fátylat rá!
Mit érzett az úr? Szerinted, ha valóban érezte a vibrációt, akkor lelép? Ha a vadász kilesi a zsákmányt, szerinted ott hagyja?
Ne vedd a szívedre, de ha objektív akarok lenni, igazán egyikőtöknek sem volt vonzó a másik.
A pasi füllentett, nem akart nőiességedben megbántani, ezt írtad: "érezte a vibrációt, és biztos nagyon jó lenne a szex velem, de feleségnek egy kicsit másfajta nőt keres". Bocs, de ha vonzódott volna, akkor "nem az eszével" gondolkodik és kibúvókat keres, hanem egészen más testrésze kezdi el irányítani, és támadásba lendül.

De ezért nem szabad elkeseredned! Az igazi szerelemhez az szükséges, hogy mindkét fél hasonlóan vonzódjon a másikhoz. Most ez nem jött össze, de sebaj. Nagyon sok ember él a földön, biztos van olyan, akinek pont rád van szüksége, neked pedig rá. Keresgélj tovább és ne add fel!
Ne légy megalkuvó, keresd az igaz szerelmet. De azért legyen helyén az eszed is! :-)

(Azt csak félve kérdezem meg, hogy az úr véletlenül nem német, és gyakran a top 10 egyik tagja?)

Bízom benne, hogy érted a gondolataimat. Örülnék, ha néhány szóban reagálnál a levelemre.
Nem akartam tolakodó lenni. Egyébként ez közös bennünk, én is ilyen vagyok, meg akarom érteni, hogy mi miért történik.

Lilla
A társkereső oldalak nagyszerűen leképezik a megváltozott kommunikációt.
A partnert, kapcsolatot keresők között sokan több vagy sok oldalon is fent vannak, a nagyobb merítés érdekében.
Hozzáállásuktól és pénztárcájuktól függőn - ahol nem lehet ingyen társkeresni, illtve a külföldön élők esetében kicsit másabb a helyzet- ismerkednek.

Ez egy olyan oldal, ahol ha jól olvastam,bár 50 felettiek társkeresője , már 45 éves kortól engedik a regisztrációt.
Ez okoz minden bizonnyal némi galibát időnként, mert én például nem akarok apám korú férfivel még egy üzenetet váltani sem, nemhogy ismerkedni.
Amikor generációkat "összeengednek" abból jó sosem sül ki. Így van ez szinte mindenhol.
Az idősebbek közül hajlamosak- a való életből látom- sokan elfeljteni, hogy ők is voltak fiatalok és bizony huncutkák is, ám adnák a totál tisztességest, mert azt hiszik az idősebb kor az megszépíti a régen történteket. Bár bárkinél előfordulhat a púderezés.

Sokféle kommunikáció létezik.
Kis gonosz leszek megint.
Sok férfi naplójában, fórumon is olvastam már, hogy a férfiak azt válaszolták, azért küldenek vagy mutatnak farok képeket nőknek, mert a nők sem különbek.
Minden nőt és férfit n m lehet egy kalap alá venni, de jelenség a kommunikációban valóban ez.

A kommunikációban a szexualitás erős hangsúlyt kap sokaktól.
Ki hogyan szereti, mi a szokása, puhatolóznak elsősorban a férfiak, de egyes nők sem szívbajosak.

Nagyon megváltozott a társalgás,ismerkedés.
Mintha nem lenne idő rá.
Minél előbb megtudni mindent amit lehet a másikról, találkozni, mert az idő pénz és ha nem jön be az illető akkor gyorsan másik után kell nézni?

Én azt gondolom elveszett a bizalom a másik nem iránt sokakban.
Ez az egyik lehetséges oka a megváltozott kommunikációnak.
Sokan nem érezhetik azt, hogy érdemes pénzt, időt és energiát belefeccölni az ismerkedésbe.
Szerintem alapjaiban nem változott meg semmi, ami miatt ez más azt a személytelenség okozza.

Az időt ha nem is pénzben mérjük de sokszor versenyt futunk vele, néha a 48 óra is kevés lenne egy napnak ezért aztán feleslegesen nem akarjuk ezt semmire fordítani.

Hogy igyekszünk minél hamarabb találkozni, igen ez igaz. Számomra egy 2-3 órás személyes beszélgetés sokkal többet ér mint a hónapokig tartó levelezgetések, fecsegések ( ez csak annak jó aki unatkozik és így meg van a napi szórakozása). Miért is akarjon bárki is kitárulkozni vagy megkedvelni a másikat addig amíg nem ismert a személyes hatás.

Na és akkor aki olvasod most jössz azzal, hogy a külső nem fontos, valóban a belső értékek a fontosabbak de számít a külső megjelenés , kisugárzás úgy egyben az egész ember.

Emlékezzetek csak vissza régen hogyan ismerkedtünk, amikor megpillantottunk vagy felfigyeltünk valakire szórakozó helyen, munkahelyen, utcán, stb teljes mértékben a külső a viselkedés volt az első benyomás és ha az rendjén volt utána nem sajnáltuk sem az időt sem az energiát a másik meghódítására, megismerésére.
Kedves Csenta,
Ezt a topikot valaha én indítottam még újonc társkereső koromban és bár azóta már sok mindent megtapasztaltam ezt a fajta kommunikáció azóta sem szeretem.
Felvetettél egy-két dolgot amire szeretnék reagálni.

„A társkereső oldalak nagyszerűen leképezik a megváltozott kommunikációt.”

Ez igaz, a való élet ide is begyűrűzik. Sajnos az emberek jó része –a társkereső oldalakon kívül is-a virtuális világban él és bár nagyon nem szeretek általánosítani, azért azt hiszem ez inkább a fiatalabb generációra jellemző. A korosztályom közül sokak meg sem tanulták sem a számítógép sem az okos telefonok használatát. Véleményem szerint jó ha ezt is a helyén kezeli az ember s használja a technika áldásait miközben ő maga nem gépiesedik el, s nem felejti, hogy ember, akinek érzelmei vannak.

„Ez egy olyan oldal, ahol ha jól olvastam,bár 50 felettiek társkeresője , már 45 éves kortól engedik a regisztrációt.
Ez okoz minden bizonnyal némi galibát időnként, mert én például nem akarok apám korú férfivel még egy üzenetet váltani sem, nemhogy ismerkedni.”

Ez mindig az egyéntől függ- bármelyik társkeresőn-hogy kivel ismerkedik.

„Amikor generációkat "összeengednek" abból jó sosem sül ki. „

Ezt az „összeengedést” nem igazán tudom értelmezni. Már maga a kifejezés is adhat negatív értelmezésre okot. A magyar nyelvben az a legcsodálatosabb, hogy olyan árnyaltan tudjuk kifejezni magunkat, de próbálom úgy érteni, ahogyan gondoltad, és az a véleményem,hogy a való életben is egymás mellett élnek generációk s nekem ezzel sosem volt gondom, mert úgy gondolom, hogy kortól függetlenül valaki vagy tud viselkedni vagy nem.

„Az idősebbek közül hajlamosak- a való életből látom- sokan elfeljteni, hogy ők is voltak fiatalok és bizony huncutkák is, ám adnák a totál tisztességest, mert azt hiszik az idősebb kor az megszépíti a régen történteket. Bár bárkinél előfordulhat a púderezés.”

Bármennyire furcsa is az idősebbek is emberek, s vannak közöttük ilyenek és olyanok is, mint a fiatalok között és egyébként pedig az ifjúság nem érdem hanem állapot.
Tisztességes? Talán elemezni kellene a tisztesség fogalmát, mert a szövegkörnyezetből arra következtetek, hogy megint csak általánosítva úgy gondolod, hogy a hozzád képest idősebbek közül mindenki prűd, vagy ha nem, úgy viselkedik mintha az lenne. Ha így lenne, akkor is azt gondolom, hogy ez mindenki belső ügye, vagyis csak arra a két emberre tartozik, akik kapcsolatba kerülnek egymással, mert mindenkinek joga van úgy élni az életét ahogyan szeretné.
Egyébként úgy vélem a tisztesség egy tág fogalom,amibe beletartozik az illemtudó viselkedés, a másik ember tisztelete……..sorolhatnám, de inkább nem teszem.

„Mintha nem lenne idő rá.
Minél előbb megtudni mindent amit lehet a másikról, találkozni, mert az idő pénz és ha nem jön be az illető akkor gyorsan másik után kell nézni?”

Ez igaz, én nagyon hiányolom, hogy nem adunk időt egymásnak, pedig úgy vélem ez a legtöbb amit egy másik embernek adhatunk!

„Én azt gondolom elveszett a bizalom a másik nem iránt sokakban.”

Ez is igaz, de azért ebben sem lehet általánosítani, mert talán a legtöbb emberben megvan az igény a valóságos és tisztességes emberi kapcsolatokra csak már nem „divat” erről sem beszélni.
Üdvözlettel,
Íris
Kedves Íris47,

Tudom, hogy Te hoztad létre a topikot, okos téma, ezért figyeltem fel rá.

A kommunikáció átszövi a mindennapjainkat, nem mindegy, hogy milyen.
A társkeresés során is óriási jelentőséggel bír..
Már a köszönés mikéntje eldönti sokszor ismerkedés alkalmával a továbbiakat

A generációk összeengedése kifejezés bizonyára magyartalan számodra, a különféle korosztályok jelenlétének engedélyezését értem alatta.
Az élet sok területen bizonyítja a generációs ellentéteket általában.
A nagy szórás, 45-től akármeddig (80 -ig láttam) hozza is sokszor, igaz ahol 18 évtől lehetséges a regisztráció, ott is van bőven konfliktus szerintem, de azok másabbak valamivel.Egy fiatal férfi vagy fiatalabb férfi kommunikációja sokszor jóval merészebb már induláskor, mint egy időseb /idős korúé, bár azért itt is vannak kivétlek.
Valamelyik nap egy másik oldalon egy 66 éves férfi így köszönt rám/ szépen felöltözve vagyok a fényképen, nem bugyiban , melltartóban):"Szia! Izgalmas ismerkedés,szex?"
Egy 71 éves férfi: "Csók kishölgy, de lehúznám a bugyikáját".
Én lazán kezelem a dolgokat, de azért egy idősebb korútól ez kicsit mosolyogtató, mást várna el az ember.

Az idősek viselkedésével kapcsolatban még.
Ha újra elolvasod amit írtam:

„"Az idősebbek közül hajlamosak- a való életből látom- sokan elfeljteni, hogy ők is voltak fiatalok és bizony huncutkák is, ám adnák a totál tisztességest, mert azt hiszik az idősebb kor az megszépíti a régen történteket. Bár bárkinél előfordulhat a púderezés.”

Ott van rögtön az elsősorban a "sokan" szó.
Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy nem mindenki, de sokan.. Úgyhogy nem is értem ezt a mondatodat. Kétségtelen én szóba hozom a negatívumokat is, mert szerintem úgy teljes a kép.


"Talán elemezni kellene a tisztesség fogalmát, mert a szövegkörnyezetből arra következtetek, hogy megint csak általánosítva úgy gondolod, hogy a hozzád képest idősebbek közül mindenki prűd, vagy ha nem, úgy viselkedik mintha az lenne."

Elemezhetjük az erkölcsi normákat, társadalmi elvárásokat, írott és íratlan szabályokat, de Te is tudod, én is, hogy mit takar.
Én nem szeretem, amikor az idősebb generáció tagjai közül is- nem mindenki, de jócskán- a saját tisztességét hangsúlyozza a fiatalabbak felé."Bezzeg a mi időnkben..."
Amikor idősebbek sokan arra hivatkoznak, hogy bezzeg amikor ők voltak fiatalok, akkor szerintem sokan jobb, ha inkább hallgatnának, mert azért ott sem volt mindenki szent .Sok-sok példa van erre Íris, ma megengedőbb a társadalom, a szabályozás lazább, régen szigorúbb volt, de aki akarta régen is megcsinálta amit akart. Erkölcsről papolnak sokan( nemi erkölcsről is ), akik maguk sem éltek igazán úgy.
Nem akarok ebbe belemenni mélyebben, a lényeg az egészben részemről az, hogy mindenféle van a fiatalabbak és az idősebbek között is, de nekem nem tetszik, ha magukat sokkal jobbnak tartják.

Az egymás iránti tiszteletről nekem az a véleményem, hogy amikor társkereső oldalon két ember csupán csak ismerkedik, akkor még nem tisztelhetik egymást, szerintem, mindössze udvariasak egymással.
Hogyan is tisztelhetnék ? Nincs miért, nem tapasztalták meg a másikat.
A tiszteletet ki kell érdemelni.
Így aztán én az életben sem tisztelek senkit akit nem ismerek- van akinek az emlékét igen , mert a közreadott élettörténete, tettei alapján ezt váltja ki belőlem,- , ám csupán udvarias vagyok vele adott szituációban.
Például egy idős, láthatóan beteg embernek nem tiszteletből adom át a helyem mondjuk a buszon, hanem az állapotára, korára tekintettel udvariasságból.

Remélem mindenre válaszoltam amit felvetettél, ha valami kimaradt volna, akkor pótolom, majd.
Szép napot kívánok!
Üdvözlettel:Csenta
cron