Kedves Mindenki,

Nem felejtettem el, hogy egy budai túrát ígértem szeptember első hétvégéjére, de most eszembe jutott egy másik lehetőség is.
Talán azért, mert egy picit elbizonytalanodtam. Nem tudok tájékozódni, néha problémát jelent a bal és jobb felismerése is. :D
Korábban sokszor jártam Tatán, de ahova mindig is vágytam, de soha nem jutottam el az a vadludsokadalom.
Tudom, hogy még távoli dátum, de talán másoknak is tetszik az ötlet.

Judit


http://www.vadludsokadalom.hu/
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Szia Judit!

Az ötletet nagyon jónak tartom. De remélem nem a szeptemberi helyett, hanem csak későbbi lehetőségként szóltál még időben. :)
Azt tudni kell, hogy a vadludak november végén érkeznek a tatai Öreg tóhoz és itt telelnek ki.

November 29-30-ra rendezvényekkel teli programokkál várják a város programszervezői az odalátogatókat. Nagyon érdekes és izgalmas látvány lehet!

Remélem sikerül összehozni egy érdeklődő kis csapatot. Én elsőként jelentkezem rá. :)

Sok sikert a szervezéshez!! Segítünk!!

Yessy
Szia Judit,Yessiy !!

Nekem is tetszik az ötlet,sosem láttam ilyet élőben,Szívesebn segítek a szervezésben is,mert Én is szeretnék menni  
sziasztok  :)  :)
Sziasztok! Én még nem is hallottam ilyen eseményről, az pedig külön érdekesség, hogy relatív elérhető távolságra van tőlünk. Az ember nem is hinné, hogy karnyújtásnyira vannak tőle ilyen lehetőségek. Nekem nagyon tetszik az ötlet, vevő vagyok rá. Judit, ezt csak felvetetted, mint alternatívát, vagy szervezed is? Látom, Yessy teljesen képben van, így biztos sikerül összehozni.
Üdv: Márti
Szia Márti,

Úgy gondolom nagyon szervezni nem kell csak, ha ott akarunk aludni, hisz két napos, de az már drága lenne és időben le kellene foglalni a szállást. A vonat közlekedés jó Tatára, sajnos, amit nem tudunk kiszámítani az az időjárás. Ha rossz az idő sajnos nem sok mindent látni.

Üdv,

Judit
Kedves Judit !
 Tata ???  Nagy kár hogy nem kissé korábban jutott eszedbe....Ott volt az a hihetetlen szuper Víz-Zene-Virág Fesztivál... annál jobb buli társkereső "összemelegedéshez" kitalálva sem lehet .... :-)))
Ott alvósnak ott a Fényes Fürdő Camping Faházas szállások...

Üdv Jó..  
Kedves természetet kedvelők!

Mint új tag jelentkezem, és szívesen részt vennék akár a szeptemberi kiránduláson, akár a vadlúdsokadalom megnézésén. kérlek Benneteket, hogy ha segíthetek a szervezésben, lebonyolításban, jelezzétek.
üdv:
Bea
Sziasztok!
Én Tatától 15 km-re lakom . Meglehetősen jól ismerem a várost, sok-sok éven át dolgoztam ott.
Valóban a víz-zene-virágfeszt. jobb lett volna. Én minden éveben ott vagyok, nem tudom megunni.
Bevallom erről az eseményről még én sem hallottam. Ha valakinek van kedve nálam aludni , 2-3 embernek tudok szállást biztosítani. Esetleg este összedobunk egy laza vacsit, és kajálni mindenki jöhet.Ezért is jobb lett volna a június, mert akkor lehet a kertben bográcsozni stb. akár sátorozni is , és akkor mindenki elfért volna. Esetleg akit érdekel, holnap megdumcsizhatjuk. Pusz: Mara
Dolcevita01 írta: Sziasztok!
Én Tatától 15 km-re lakom . Meglehetősen jól ismerem a várost, sok-sok éven át dolgoztam ott.
Valóban a víz-zene-virágfeszt. jobb lett volna. Én minden éveben ott vagyok, nem tudom megunni.
Bevallom erről az eseményről még én sem hallottam. Ha valakinek van kedve nálam aludni , 2-3 embernek tudok szállást biztosítani. Esetleg este összedobunk egy laza vacsit, és kajálni mindenki jöhet.Ezért is jobb lett volna a június, mert akkor lehet a kertben bográcsozni stb. akár sátorozni is , és akkor mindenki elfért volna. Esetleg akit érdekel, holnap megdumcsizhatjuk. Pusz: Mara

Szia Mara!
oké,holnap beszélünk róla,oké?
szia Cintia :) 
TATAI VADLÚD SOKADALOM 2013 NOVEMBER 29 - 30

2 tatai vadlúd sokadalom.jpg


Kérlek, gondolkodjatok az utazáson, hisz a programok kora reggel kezdődnek és a vadludak behúzása este négy körül van. Remélem az időjárás is a kegyeibe fogad bennünket és jól látható lesz.

Várom ötleteiteket javaslataitokat,

Judit

tatai vadlúd sokadalom.jpg„A Tatai Vadlúd Sokadalom egész napos rendezvénysorozatával elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Nem hangos fesztivál ez, nem egymást érő koncertek és kirakodóvásárok kavalkádja, mégis ünnep, igazi fesztivál ez a maga módján. Olyan fesztivál, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sokezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk. A Tatai Vadlúd Sokadalom tehát nemcsak a vadludak sokadalma, hanem a madarászoké, természetvédőké is.

Amitől e látványosság azonban Európa-szerte egyedülálló, az az, hogy az Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely, amelyet egy város szinte teljesen körülvesz. Nem is akármilyen város! Tata, a "Vizek Városa" Magyarország legjelentősebb vízi várával, a barokk építészet megannyi műemlékével és persze a modern kor épületeivel olyan keretet nyújt a madármegfigyeléshez, amelyet látni kell! A természet és kultúra e szerencsés találkozása az, amely Tatát egyedülállóvá és varázslatossá teszi.

A Tatai Vadlúd Sokadalmat 2001 óta rendezi meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület.”
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Sziasztok !
Új tag vagyok az 50plusz-klubban, érdeklődve olvasom a fórumokon folytatott beszélgetéseiteket, a különböző programokról. Szívesen mennék Veletek Tatára a vadlúdsokadalom megnézésére. Nagyon jó ötletnek tartom, hisz erről még eddig nem hallottam, és nagyon érdekesnek tartom. Szívesen segítek a szervezésben ha gondoljátok :)

Üdv. Katika65
Sziasztok!

Ezt én is szívesen megnézném.Valamikor sokat jártam Tatára.  :)
Sziasztok! Szívesen eljönnék én is, csak ne egyedül kelljen Tatáig utaznom. Hajlamos vagyok eltévedni mindenhol. :D
Kedves Mindenki,

Szeretném megkérdezni, hogy kit érdekel az alábbi program ?

Megnéztem a menetrendet és választhatnánk a vonatot, ami 07:20 vagy 08:20 kor indul a Déliből és vissza 18:29 vagy 19:29 kor indul Tatáról. Az út picit több, mint egy óra.

Ötleteiteket és javaslataitokat örömmel várom.

Judit

tatai vadlúd.jpg


2013. NOVEMBER 29. PÉNTEK

Helyszín: Öreg-tó Klub Hotel

20:00 Fehértavi Darvadozás - a madárvonulás dél-alföldi ünnepe – Előadó: Albert András KNPI

20:30 Egy globálisan veszélyeztetett madárfaj: kanálcsőrű partfutó – Előadó: Kókay Szabolcs természetfestő

21:15 Parlagi sas kutatás Törökországban – Előadó: Klébert Antal


2013. NOVEMBER 30. SZOMBAT

Helyszín: Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony

5:00 Az országos madármegfigyelő versenyre érkezők regisztrációja, nevezés „felnőtt” és „ifjúsági” kategóriában

6:00 Egész napos madármegfigyelő verseny kezdete

7:00-tól Sok ezer vadlúd kirepülésének megtekintése! – Zsoldos Árpád és Orbán Zoltán, kiváló ornitológusok tolmácsolásában nagykivetítőn követhetik nyomon a tavi eseményeket!

8:15 A XIII. Tatai Vadlúd Sokadalom ünnepélyes megnyitója: ünnepi beszédet mond: Michl József, Tata Város polgármestere és Bodrogai László igazgató, Magyar Turizmus Zrt. Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság

8:45 Helló, itt vagyunk! Vadlúdvonulás Magyarországon. Körkapcsolás a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyekre! (Bihar, Dinnyési Fertő, Fertő-tó, Kardos-kút, Szegedi Fehér-tó, Csaj-tó, Kis-Balaton, Hortobágy, Tisza-tó)

9:00 Ó, azok a csodálatos állatok - Őszi-téli ösvényeken: Telegdi Ágnes írónő dedikálással egybekötött könyvbemutatója

10:00 Kutyák – Állati jó bemutató Tóth Gáborral

11:00 Az általános iskolák számára meghirdetett verseny eredményhirdetése

12:00 Solymász bemutató Gasztonyi Dániellel

14:00 Kutyák – Állati jó bemutató Tóth Gáborral

15:00 – 16:30 A vadludak esti behúzásának megtekintése a tóparton, élőkép kivetítéssel! – Narrátor: Zsoldos Árpád és Orbán Zoltán, ornitológusok

18:00 Az egész napos madármegfigyelő verseny zárása


Kedvcsinálónak egy fantasztikus behúzás

http://www.youtube.com/watch?v=kjhKRzzyAug
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.
Kedves Judit!

Én mindenképpen részt szeretnék venni a túrán, ha lehet gk-val is!

Üdv!

ui: a János hegyi túra CSODÁSAN sikerült, Köszi!