WhatsApp.Jpg

Egyszerű. Személyes. Valós idejű üzenetek.

A WhatsApp Messenger egy cross-platform mobil üzenetküldő szolgáltatás, mely lehetővé teszi üzenetek váltását SMS díjak nélkül. A WhatsApp Messenger elérhető iPhone-ra, BlackBerry-re, Android-ra, Windows Phone-ra és Nokia-ra és bizony, ezek tudnak egymással is üzenetet váltani! Mivel a WhatsApp ugyanazt a internet kapcsolatot használja, amit e-mailezésre és böngészésre is használsz, nem kerül külön költségbe az ismerőseiddel való kapcsolattartás.

Az alapvető üzenetküldésen kívül a WhatsApp felhasználók létrehozhatnak csoportokat, korlátlanul küldhetnek egymásnak képeket, videókat, hang és egyéb média üzeneteket.

https://www.whatsapp.com/

Letöltés:

https://www.whatsapp.com/download/

Webes működés:

(Telefon ekkor is kell hozzá, de maradhat kikapcsolt képernyővel, és sokkal egyszerűbb az üzenetküldés, ha olyan helyen vagyunk, ahol számítógépet is használhatunk.)

https://web.whatsapp.com/

Gyakran ismételt kérdések:

https://www.whatsapp.com/faq/

Működése a 10-20 évvel ezelőtti amerikai tini filmekben látható üzenetküldő rendszerre hasonlít (ami akkor még a mobilhálózatokat használta, jelentős költséggel és limitált üzenetszámmal járt), de ehhez már nem kell külön speciális eszköz, alapesetben nem is a mobilhálózatokon (szükség esetén mobilinterneten is lehet használni) hanem az otthoni vagy a nyílt WiFi hálózatokon üzemel.

Az első évben ingyenes, utána évenként 1$ költséggel jár.

Különösen előnyös a külföldön élő hozzátartozókkal történő kapcsolattartásra.

A szolgáltatás része a korlátozás nélküli ingyenes internetes telefonálás is (ami ugyanúgy működik mint egy normál mobilhívás).
A hozzászóláshoz csatolt képeket csak a regisztrált tagok láthatják.