Féltékenység – „a zöld szemű szörny”

Féltékenység – „a zöld szemű szörny”

0 | 230 Hívások

Féltékenység – „a zöld szemű szörny”

 

Gombóc Artúr a Százholdas pagonyban járt vendégségben, ahol az “Álomarcú lánnyal” boldogan falatoztak a mindenféle csokoládék keserédes ízéből. Ám a hancúr nem tartott sokáig, hiszen a csúf, kopasz Hókuszpók megbízásából megérkezett a “zöld szemű szörny” és mindent tönkretett. Hogy ki ő? Először is vegyük sorra a zöldeket! Süsü habár zöld, de legkevésbé mondható szörnyetegnek. Grincs sem az a szörnyködő típus, de akkor ki volt, aki tönkre tette az édes kettest?!

 

Ha ez a történet igaz volna, akkor minden bizonnyal a féltékenység volt az, ami testet öltött azon az éjszakán. Ám a “Zöld szemű szörny” most is csupán a bolondját járatta velünk, éppen úgy, ahogy a valódi életben, hiszen ez csak mese, akárcsak a legtöbb esetben a féltékenység!

 

A zöld szemű szörnyeteg

 

Az emberi agy kiváló filmrendező. A féltékenység kapcsán egész sorozatokat képes gyártani a fentiektől eltérően teljesen valóságos szereplőkkel. A főnök, a szomszéd, a tánctanár és számos további ember, akik életünk szereplői, könnyen áldozatául eshetnek a fantáziánk szülte sorozatoknak, melyekben a féltékenység az úr.

 

A féltékenység bizonyos értelemben félelem. Gyermekkorunkban a szörny az ágyunk alatt lakott, de jöttek a szüleink és megküzdöttek vele, akárcsak a lovagok a hétfejű sárkánnyal. Felnőttként a zöld szemű szörny már mindenütt ott van és a szüleink sem védenek meg tőle, ezért magunknak kell felvennünk vele a harcot, ellenkező esetben a féltékenység hosszútávon a legtöbb esetben megmérgezi a párkapcsolatunkat.

 

Filmforgatás helyett éljünk a valóságban!

 

A féltékenység egy bizonyos szintig egészséges. Teljesen természetes, hogy van egy egészséges tartásunk attól, hogy valaki szebb vagy jobb nálunk, ám kellő önbizalommal ez kordában tartható. Attól tartva, hogy az illető esetleg elcsavarhatja kedvesünk fejét, az elménk sorozatokat kezd gyártani Rómeó és Júliáról, amiben már sajnos nem mi vagyunk a Rómeó/Júlia.

 

Mit lehet ellene tenni? Kommunikálni! Meghallgatni a másikat is, mielőtt túl késő! Mi hiányzik neki, mi nem jó neki. Az ember ösztönlény. Előbb utóbb mindenki megtalálja a módját annak, hogy a szükségleteit megteremtse. Ha kedvese oldalán nem kapja meg azt amire vágyik, akkor máshol fogja keresni és ez nem csak a testiségről szól! A figyelmesség, a gondoskodás, a szeretet éppen olyan fontos, mint a gyűrt lepedő!

 

Amikor a dráma helyett romantikus filmet tűzünk műsorra

 

A féltékenységet Shakespeare az Othello c. művében nevezte először zöld szemű szörnynek. Hasonló drámákat írunk mi is nap mint nap, ám egyértelmű különbség van aközött, ha a szerelmi háromszög egy angol drámaíró tollából fakad, egy amerikai filmrendező fejéből pattan ki, vagy csupán a képzeletünk játszik velünk hasztalan.

 

A féltékenységet megelőzni úgy lehet, hogy gondolatainkat tudatosan az együtt töltött időre irányítjuk. A közös programok alkalmazkodásra és ezáltal figyelmességre tanítanak. Kellő figyelmesség mellett senki nem akar félrelépni...

 

A Százholdas pagony szomszédságában Fióna a mocsári ágyban ébredezik. Hirtelen olyat kiált, hogy sikolyát még az Óperenciás tengeren is túl hallani lehet. – Mi a baj, Fióna? - kérdezi Shrek. Mire az ogre lány: ­– Borzalmasat álmodtam a Gyöngyhajú lányról...

Szerkeszt., 21.10.2021

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.