7+1 tuti összetevő a „Nagy Bukta” nevű randibalesethez

7+1 tuti összetevő a „Nagy Bukta” nevű randibalesethez

6 | 574 Hívások

7+1 tuti összetevő a „Nagy Bukta” nevű randibalesethez

 

A „Nagy Bukta” az a szituáció, amikor végre kilépve a virtuális világból először találkozunk élőben a kiszemelt Nagy Ő-vel. Akiről lehet, hogy akkor derül ki, hogy nemhogy nagy, de még kicsi ő-nek is alig nevezhető.

Ha Ön kellően mazochista és önsorsrontó vagy/és kalandvágyó, akkor Önnek szól az alábbi pár, korábban már kipróbált tanácsunk.

 

1.  Soha ne ellenőrizzük le a profilképet Google keresővel. Minek? Még kiderülne, hogy a) egy jóképű/csinos külföldi fotómodell próbálja elcsavarni a fejünket, b) Még vagy 15 másik társkeresőn fent van ugyanezzel az (ál)képpel. Aztán meglepődve és kissé értelmetlenül pislognánk arra a Mr/Ms Quasimodóra, aki szélesen vigyorogva közelítene felénk a megbeszélt randi-ponton...

 

2. Soha ne próbáljuk leellenőrizni bizonyos keretek között (például pár jól irányzott keresztkérdéssel) az állításait a munkájáról, a családi előéletéről, a lakóhelyéről stb. Szegényt, még zavarba hoznánk, és az annyira kellemetlen (nekünk).

 

3. Soha ne kérjünk be tőle személyesebb fotókat, akár többet is (lsd. 1. pont). Mi lesz, ha félreérti, és valami intimebbet küld? Vagy esetleg kiderülne, hogy nincs több fotója… Vajon miért?

 

4. Ne szólaljon meg a vészcsengő, ha anyagi problémáiról kezd viszonylag gyorsan panaszkodni… sőt még támogassuk is, hisz annyira szerencsétlen. Mert épp most történt vele, csak nekünk mondja, mert senki sincs, aki tudna neki segíteni...

 

5. Soha ne legyen gyanús, ha mindig mi keressük, ha mindig nekünk kell kezdeményezni, és neki mindig kiváló kifogásai vannak, lehetőleg csípőből válaszolva (a macska, a szomszéd, a főnök, az ex(ek), az ufók stb.)

 

6.  Ne is foglalkozzunk azzal, hogy milyen a helyesírása, hogy fogalmaz, egyáltalán mennyire helyesen tud kommunikálni. Minek, az csak jó, ha valakinek egyedi a stílusa, nem? És különben is, diszlexiás szegény, vagy nehéz gyerekkora volt, és nem nagyon tudott tanulni…

 

7. Az se legyen gyanús, ha gyönyörűbbnél már csak drágább helyeken fotózkodva látjuk őt, és mellé a csillogóbbnál csillogóbb sztorikat halljuk, és utána az élő, első randira egy istenhátamögötti, eldugott kis zugkocsmába hív meg. Áááá, dehogy, nem akar megszégyeníteni a gazdagságával, hogy egyből egy Michelin csillagos étterembe hívjon vacsorára, azt majd később, ha már jól megismertük egymást...

 

+1 És az végképp ne tűnjön fel, hogy rólunk mindent tudni akar, ő meg szinte semmit nem árul el magáról. Hogy állandóan eltereli a témát, ha közelebbi dolgot szeretnénk róla megtudni. Mert a James/Jane Bond szerep annyira ellenállhatatlan, ugye?

 

A „Nagy Bukta” egy olyan szituáció, amibe bárki beleszaladhat. Akár a tanácsaink ellenére is. És persze még számtalan más, kisebb-nagyobb csúsztatás is előfordulhat, mert mindenki a legjobb formáját szeretné nyújtani, és ezért néha beáldozzuk az igazság egy részét. De az óvatlanságot és a naivitást nem igazolja a jóhiszeműség és pozitív hozzáállás. De ha odafigyelünk, akkor sok-sok Mr/Ms Bukta helyett megtalálhatjuk a tényleg Nagy Ő-t, amire mindannyian vágyunk.

 

Személyes tapasztalatokat is szívesen hallanánk..

 

 

Szerkeszt., 24.01.2019

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.