A csábítás művészete: Ki az igazi mestere a játéknak?

A csábítás művészete: Ki az igazi mestere a játéknak?

6 | 5442 Hívások

Az ötven feletti hölgyek hajlamosak elkeseredni, ha egyedül maradnak; úgy érzik, nem elég csinosak ahhoz, hogy valaki felfigyeljen rájuk, kezdeményezni pedig nincs önbizalmuk. Vágyakozva gondolnak vissza húszas éveikre, amikor az ellenkező nem képviselői csak úgy ragadtak rájuk. Pedig 50 felett is lehet ugyanolyan csábító és szexis egy nő, mint korábban volt; sőt. Hiszen ahogyan idősödünk, formálódik a stílusunk: megtanuljuk, mi az, ami jól áll nekünk és mi nem; mit érdemes kiemelni, és mit eltakarni. Egy húszéves lánynak ránctalan a bőre, és nem őszül a haja, viszont hajlamos kevésbé ízléses ruhákat felvenni, amelyek a másik nem nem épp azon képviselőit vonzzák, akikre ő vágyna. Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy elővette középiskolás vagy egyetemista képeit, és mosolyogva konstatálta, ma mennyivel kifinomultabb a stílusa. Egy érett férfi valójában egy érett nőre vágyik, nem egy önmagát kereső fruskára - még ha fantáziál is róla - egy nőre, aki tudja, mit akar, tudja, mi áll jól neki, magabiztos, és képes elérni azt, amit szeretne.

 

Mitől lesz vonzó egy ötvenes nő?

És hogy mi tesz csábítóvá és szexivé egy ötvenes nőt? Nem az alig takaró miniszoknya és a vastag smink - sokkal inkább a stílus, a magabiztosság és a céltudatosság. Ha egy nő magabiztos, jól érzi magát a bőrében, és ez meg is látszik rajta, azonnal rá szegeződnek a tekintetek, amint belép egy terembe. Egy igazi nő az elmúlt néhány évtized alatt megtanulta, mi az, ami tetszik rajta a férfiaknak, és képes arra, hogy használja is ezt az adottságát. Tudja, hogy nem kell ahhoz mindent megmutatnia, hogy vonzónak találják; azonban attól sem fél, hogy könnyűvérűnek bélyegzik, ha beszélgetést kezdeményez egy férfival. Ha egy összejövetelen megtetszik neki egy férfi, egyszerűen odalép hozzá, nem pedig álmodozik, hogy mi lenne, ha ... Amennyiben pedig néhány randevú után kiderül, hogy még sincsenek összhangban, egyszerűen lezárja a dolgot, hiszen nem fél egyedül lenni.

 

A csábítás marad, csak a helyszín változik

Az ismerkedés, a csábítás folyamata ötven felett sem más; legfeljebb a helyszín változik - már nem egy diszkóban vagy az egyetemi könyvtárban elegyedünk szóba egymással, hanem egy jazzkoncerten vagy egy kiállításmegnyitón. De a finom, nőies mozgás, az ízléses öltözködés, a mosoly és a szemkontaktus fontossága megmarad. Ötven felett is bátran viselhetünk nőies, szexi ruhákat - természetesen nem testhezálló, párducmintás miniruhát vagy köldökig kivágott blúzokat. De vonzó alakunkat ugyanúgy kiemelhetjük, és büszkék is lehetünk rá; hiszen 20 évesen nem kunszt a karcsú és feszes test, 50 felett már annál inkább. Ha nem tudjuk, mi áll jól igazán, akár részt vehetünk egy stílustanácsadáson is; a lényeg, hogy ne burkoljuk magunkat hatalmas, sötét leplekbe arra hivatkozva, hogy nem vagyunk már húszévesek.

 

A férfi díjazni fogja, hogy egy érett nővel nincs szükség játszmákra

A férfiaknak egy kicsivel könnyebb a dolguk a csábítást illetően 50 felett - talán, mert lassabban öregszenek, vagy legalábbis kevésbé teszik bizonytalanná őket a kor nyomai, így magabiztosabban tudnak fellépni. De érett emberként már egyébként sincsenek olyan szigorú szabályok, hogy kinek kellene odalépnie kihez, illetve ki kit hívjon fel és mikor az első randevú után. Egy érett, magabiztos nő számára nem jelent problémát odalépni egy férfihoz, és beszélgetést kezdeményezni vele egy társasági összejövetel alkalmával. A férfi pedig garantáltan díjazni fogja, hogy nincs szükség játszmákra: mindenki tudja, hogy mi miért történik, és abban is biztos, hogy ő maga mit szeretne.

 

Foto: © Eléonore H - Fotolia.com

Szerkeszt., 19.03.2015

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.