Találjon új barátokat 50 felett


Az egyre nagyobb kihívásokkal teli világban a megbízható kapcsolatok jóformán elengedhetetlenek. A pszichológiai és szociális jóllét megteremtéséhez a család mellett a barátok kifelyezetten fontos szerepet játszanak, amit nem szabad lebecsülni.


Barátságok 50plusz


Életre szóló barátságok gyerek - vagy tinédzserkorban kötődnek. Barátságok felnőttkorban már nem alakulnak ki olyan könnyen és maguktól, mint a gyerekkorban.

Ennek többféle oka lehet; a zsúfolt hétköznapok mellett a felelősségi köreink bővülése, így az egyre kevesebb szabadidő a másodlagos prioritások körébe szorítja a barátságokat. Elsőbbséget élvez a család, az egzisztencia fenntartása, a karrierépítés, a saját fizikai jóllét - és sokszor a létező barátságok fenntartására sem marad idő. Az sem segít, hogy a kor előrehaladtával egyre kevesebb olyan tevékenységben veszünk részt ahol új ismeretségeket köthetünk. Kevés a szabad, spontán, nyitott program, ahol új emberekkel léphetnénk kapcsolatba.


Találjon új barátokat mostÚj ismerősök a környékemen


Az, hogy hogyan lehet a legkönnyebben barátkozni, az a személyiségünktől és attól is függ, hogy mit várunk el egy barátságtól. A kapcsolatteremtésnek sokféle módja van. 50 év felett manapság már könnyebben lehet ismerkedni mint egy pár évtizeddel ezelőtt, mert a digitális módszerek teljesen felváltották az újságban megjelenő társkereső apróhirdetéseket.

Társkereső oldalunk nagyszerű lehetőséget kínál új barátok vagy hasonló gondolkodású emberek megismerésére, szabadidős tevékenység vagy akár egy közös utazás céljára is. Az ismerkedés során természetesen ugyanazokat a szabályokat kell betartani az online kapcsolattartásnál mint a valós életben. Az őszinteség a legfontosabb; különösen, ha egy mély, bizalmi barátság kiépítéséről van szó.


Barátságok 50plusz


A nőknek és a férfiaknak különböző elvárásai vannak a barátság kialakítása során. A nők barátságánál az intimitás, a szoros bizalmi kapcsolatotok, a kölcsönös érzelmi támogatás és az empátia dominál, amíg a férfiaknál a bátorság, a hősiesség, a kötelességtudat és a hűség kerül előtérbe.


Találjon új barátokat mostMit jelent a barátság 50 felett?


50 éves kor felett a barátság általában teljesen más jelentéssel bír, mint a korábbi éveinkben. Ötven felett a barátság egyik legfontosabb alappillére - az ítélkezésmentesség.

A személyes fejlűdéssel, de a több élettapasztalattal is megváltoznak a saját értékeink - és ezzel együtt a barátsággal kapcsolatos elvárásaink és kívánságaink. Érettebb fejjel már pontosan tudjuk, mit szeretnénk. Másként értékeljük az önzetlenséget, a tiszteletet, a szuverenitást, a kölcsönös támogatást és az elfogadást. A barátság pozitív hatással van az egészségre, és jelentősen hozzájárul a boldogság érzéséhez is.

A barátok még az egészségre is pozitív hatással vannak: kimutatták, hogy csökkentik a szív - és érrendszeri betegségek és a depresszió kockázatát. Társadalmi szempontból a barátság az élet egyik legfontosabb pillére. Ez azonban ne egyirányú utca legyen, hanem a kölcsönösségen, az adok-kapok alapon működjön.


Barátságok 50plusz


Az extraverziónál sokkal fontosabb a nyitott, pozitív belső hozzáállás. Minél pontosabb képet fogalmazunk meg saját személyiségünkről, annál jobban meg tudjuk fogalmazni hogy milyen kívánságokat és elvárásokat fűzünk a baráti kapcsolatainkhoz.

Mély, bizalmi barátságra vagy inkább felszines ismeretségre vágysz, kizárólag közös tevékenységekhez keresel valakit? Ezzel elkerülhetők a félreértések vagy a kölcsönös csalódások, amikor a potenciális barátoknak eltérő elképzeléseik vannak.


Barátságok 50plusz


Időbe telik a bizalom kialakítása, mielőtt az ismerősökből új barátok lesznek. Nagyon fontos a gyakori találkozás. Egy jó beszélgetés egy csésze kávé mellett a konyhaszéken ugyanolyan kiteljesedő lehet mint a Kilimandzsáró megmászása.

Magazinunk vadonatúj bejegyzései, az élő csevegés, a speciális fórumok és tagjaink blogjai amelyek a legfrissebb hírekről tudósítanak, érdekes tippeket adnak az izgalmas tevékenységekhez és eseményekhez.


Találjon új barátokat klubunkban - ez ilyen egyszerű:


  1. Regisztráljon ingyenesen pár perc alatt, és hozzon létre egy profilt.
  2. Töltse ki a profilját fényképpel, és rögtön élvezze az ingyenes funkciók előnyeit.
  3. Lépjen kapcsolatba szimpatikus tagokkal, csevegjen, vagy csatlakozzon a beszélgetéshez a blogon és számos fórumon.

Találjon új barátokat mostTalálj új barátokat 50 év felett: