Az élet értelme a mindennapokban

Az élet értelme a mindennapokban

0 | 331 Hívások

Az élet értelme a mindennapokban

A mindennapok monotonitása és szürkesége mindannyiunkat megviselhet. Akkor is, amikor éppen a feladatoktól ki sem látszunk és akkor is, amikor éppen be kell zárkóznunk otthonunkba bármi miatt, esetleg a nyugdíjas éveink elejét töltjük, amikor ránk szakadhat a magány és az egyedüllét, a szükségszerű tevékenységek hiánya.

Jó hír azonban az, hogy egy társsal, egy jól működő, közös erővel támogatott párkapcsolatban mind a rohanó hétköznapok monotonitása, mind pedig a magány és az egyedüllét, a ránk szakadó üresség enyhíthető.

 

Hogyan küzdjünk meg a mindennapok egyhangúságával?

 

A mindennapok egyformaságával, egyhangúságával, szürkeségével úgy tudunk a legkönnyebben megküzdeni, hogyha értelmet viszünk az életünkbe. A legérettebb korban is lehet az életünknek célja és értelme akkor is, hogyha nem vesznek bennünket körül a szeretteink.

Egy párkapcsolat, egy társas kapcsolat számos ilyen apró örömöt nyújthat, amibe kapaszkodhatunk, amire támaszkodhatunk. Számos apró gesztus és figyelmesség, akár egy-egy pillanatnyi szerelmes összekacsintás is segíthet abban, hogy kicsit jobb kedvre derüljünk.

Hogyha a szerelmünk reggelente behozza nekünk a szobába a kávét, mosollyal ébreszt bennünket, mi pedig mindezt egy szerelmes öleléssel viszonozzuk, akkor máris szebben indult a reggelünk. Hogyha pedig mi is mosollyal, öleléssel, szeretettel adózunk a párunknak akár egy romantikus vacsora keretében, egy közös filmnézés jóvoltából, esetleg egy jó nevetés vagy beszélgetés során, vagy bármilyen tevékenység körében, az oldhatja az egyhangúság okozta szomorúságot, feszültséget.

A párkapcsolattal járó teendők visszahozhatják az életünkbe a rutin örömteliségét. Több értelme lesz minden reggel felkelni akkor, hogyha van, aki ránk mosolyog, és aki boldog lesz a jelenlétünktől. Ha van kedvünk és jól esik ez, akkor szerelmünk kedvében járhatunk, megfőzhetjük a kedvenc ételét, kitakaríthatjuk a garázst, megjavíthatjuk a barkácsolást igénylő tárgyakat, betervezhetjük a régóta esedékes selejtezést, a felesleget pedig rászorulóknak adományozhatjuk.

Egy tiszta, rendes otthonban, egészséges étkezés, tartalmas beszélgetések és kielégítő szexuális élet mellett pedig mindketten sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk, erősebbé tehetjük a párkapcsolatunkat is. Így tehát, a legnehezebb időszakokban is megtalálhatjuk az élet értelmét a mindennapokban.

 

Mit tegyünk akkor, hogyha jelenleg nincs párkapcsolatunk, szabad-e elkeseredni?

 

Kicsit nehezebb az élete azoknak, akik jelenleg éppen párt keresnek. Nem szabad azonban elkeseredni, hiszen ma már az internet nyújtotta lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen. Egy online társkereső segítségével a legidősebb korosztály is találhat társat magának akkor is, hogyha éppen bármi miatt a négy fal közé van zárva. A beszélgetések, vidám csetelések pedig feldobhatják a mindennapokat, új örömöt vihetnek az életünkbe. A legnehezebb helyzetek elmúltával pedig akár a személyes találkozás is lehetséges.

 

Érdemes tehát élni a technológia adta lehetőségekkel, hiszen az öröm, a boldogság mindenkié, senkinek sem érdemes szomorkodni és magányosnak lenni akkor sem, amikor éppenséggel be kell zárkóznia otthonába!

 

 

 

 

 

Szerkeszt., 05.11.2020

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.