6+1 tanács, ha feloszlott a rózsaszín köd..

6+1 tanács, ha feloszlott a rózsaszín köd..

0 | 2273 Hívások

6+1 tanács azutánra, ha feloszlott a rózsaszín köd…

 

A nagy fellángolás, a randevúk, romantikus vacsorák, hangulatos sétálgatások időszaka intenzív, mindent elborító rózsaszín ködöt terít a körülöttünk lévő világra. Szinte észre sem akarunk venni semmi rosszat, csak a varázslat birodalmában élünk.

 

Aztán néhány hónap elteltével már nem tudjuk tovább halogatni a mindennapos, ügyes-bajos teendőinket vagy titkolni a családi-munkahelyi-anyagi gondjainkat. Lassan előtérbe kerül a hétköznapok sokszor lehangoló valósága, amelybe akkor tudunk a legnagyobbat zuhanni, ha az a bizonyos rózsaszín köd tényleg mindent elvakított és a szerelmes andalgás mellett minimálisan sem szoktattuk egymást ezekhez a témákhoz.

 

A legtöbb nagy fellángolással induló kapcsolat ilyenformán a rózsaszín köd hirtelen feloszlása után véget is ér vagy legalábbis megindul egy gyors lejtőn lefelé vezető úton. Érdemes lehet megpróbálni alaposan átbeszélni a zavaró dolgokat, de azt is el kell fogadni, ha arra jutnak a felek, hogy mindez csupán egy romantikus álom volt, nem több.

 

A rózsaszín köd tehát egy nagyszerű dolog, de muszáj felkészülnünk arra, hogy egyszer el fog múlni. Lássuk, hogyan lehet túllendíteni a kapcsolatot a rózsaszín köd elmúlásán:

 

1. Sok-sok beszélgetés!

A valóság mindenkit arcon csap, de nem mindegy, hogyan adagolja az ütéseket és ezt mennyire jut időnk ezeket közösen feldolgozni. Beszélgessünk mindenről!

 

2. Ne legyenek titkaink a másik előtt!

Előbb-utóbb minden kiderül. Ha nem mástól kell megtudni, jó pontot szerezhetünk. Mondjunk el mindent!

 

3. Avassuk be a családot!

Ha vannak gyermekeink, érdemes nekik is beszélni az új kapcsolatunkról. Méltányolni fogják az őszinteséget, és mivel jól ismernek bennünket, jó meglátásaik is lehetnek.

 

4. Tervezzünk!

Nem árt, ha van fogalmunk arról, mit szeretnénk egymástól. Ha egyikünk leginkább csak társaságra vágyik, a másik viszont pótszülőt szeretne a gyermekeinek, az konfliktus-forrás lehet. Tisztázzuk minél hamarabb!

 

5. Vegyünk részt egymás mindennapjaiban!

Ne csak moziba menjünk el közösen, hanem a csekkeket is be lehet együtt fizetni vagy el lehet vinni a kutyát oltásra! Fokozatosan hangolódjunk az ilyen programokkal arra, hogy egyszer akár egymás gondozására is szorulhatunk!

 

6. Jelenjünk meg a másik társaságában!

Amennyiben ez nem kellemetlen a másik számára, kezdjünk el mutatkozni mellette! A barátok arca sokat elárul és számunkra is fontos, hogy jól érezzük-e magunkat egymás baráti társaságában.

 

+1, Tartsuk meg a hobbinkat, kikapcsolódási lehetőségeinket!Ne vesszünk el egymásban! Ez nagyon fontos egy hosszútávú kapcsolatban, de akkor is segítheti a könnyebb továbblépést, ha esetleg a rózsaszín köd feloszlása után úgy döntenénk, hogy mostantól elválnak az útjaink.

 

A rózsaszín köd feloszlása után tehát hamar eldőlhet a párkapcsolat további sorsa. Ha szeretnénk sokáig együtt maradni, érdemes odafigyelni arra, hogy az első fellángolásból a hosszú távon is fenntartható szeretet-szerelembe az átmenet megtörténjen. Nem kell ennek zökkenőmentesnek lennie, hiszen sok nehéz témát kell átbeszélni. A lényeg, hogy sikerüljön átbillenni a holtponton és valóban "holtomiglan-holtodiglan" egy boldog párkapcsolatot fenntartani.

 

 

 

 

 

Szerkeszt., 07.03.2019