Az igazi férfi ismertetőjegyei

Az igazi férfi ismertetőjegyei

0 | 397 Hívások

Az igazi férfi ismertetőjegyei

 

Az igazi férfi olyan szép, mint Alain Delon, olyan okos, mint Einstein és olyan gazdag, mint Zuckerberg. És még erős, és sármos, és jó a humora, és mindent meg lehet vele beszélni, és nem megy el úgy egy kirakat előtt, hogy meg ne vegye a párjának a legjobban tetsző táskát vagy ruhát.

 

Ráadásulcsalád centrikus, imádja a gyerkőcöket, segít a háztartási munkákban és nem irigykedik a felesége felfelé ívelő karrierje miatt, sőt! Segíti őt az érvényesülésben, meg minden másban, ahogy tudja. Ráadásul akkor sincs kisebbségi komplexusa, ha a párja több pénzt visz haza, mint ő. Emellett gondos férj és jó szerető, aki sosem felejti el például a házassági évfordulókat, születésnapokat. Gyakran meglepi a párját vacsorameghívással, és olyankor a bébiszitterről is gondoskodik, legrosszabb esetben elhívja az anyósát.

 

Szóval az igazi férfi nagyon-nagyon gondos és figyelmes, aki nem felejtkezik meg a jó szexről sem, és előteremti az ehhez szükséges feltételeket. Ugyanakkor ragaszkodó, monogám, nem fordul meg minden nő után az utcán, és vannak olyan hülye, romantikus szokásai, hogy virágot visz a kedvesének, akár semmilyen alkalomból is. Az élet vele csupa móka és kacagás, mert ha problémái adódnak netán a munkájával, karrierjével kapcsolatban, akkor sem kószál mellettünk behunyt szemmel, hanem inkább elmeséli, mi bántja, és velünk együtt keresi a probléma megoldását. Egyszóval az igazi férfi egy filmsztár vonzerejével, egy tudós okosságával és egy élsportoló elszántságával küzd a párja szerelméért.

 

Szerencsére egy mai nőnek nem ilyen meseszerűek az igényei az igazi férfival szemben. Akinek mégis, az nagy valószínűséggel élete végéig egyedül marad. Simile similis, ahogy a latin mondás tartja, hasonló a hasonlóval. Ennek a mondásnak az igazságát gyakran visszaigazolja az élet. Sem szépség, sem gazdagság, sem rendkívüli kognitív képességek nem kellenek ahhoz, hogy két ember, egy férfi és egy nő szerelembe essenek és/vagy tartós, szeretetteljes kapcsolatot alakítsanak ki egymással, akár egy életen át. Minden, ami ehhez kell, rendelkezésünkre áll, csak nyitottá kell válni a kapcsolódásra.

 

Mert az igazi férfi mindig éppen olyan, amilyet szeretünk. És akihez vonzódunk, és aki szintén szeret bennünket, és olyan erős vonzalmat érez irántunk, hogy nincs menekvés. Az igazi férfi lehet szegény, lehet gazdag, mert nem az számít, hogy mije van. Az számít, hogy szeretni tudjon, hogy kedves legyen, amikor rossz napunk van, és meghallgasson, amikor kiömlenek belőlünk a napi bosszúságok. De aki együtt örülni is tud velünk. Aki lehet, hogy nem olyan okos, mint Einstein, de mi sem vagyunk egy Madame Curie, és nem is célunk azzá válni. Amikor azonban elmegy mellettünk, mindig hozzánk ér, mert az érintése is mágikus, titkos jelbeszéd. Az igazi férfi jó az ágyban, és érdekli a mi örömünk is ugyanott, mert nem önző és nem csapongó. Nem hárítja ránk a közös élet minden terhét, mert tudja, hogy a fele őt illeti.

 

Az igazi férfi tehát az, akit szeretünk, mert a szerelmünkkel, szeretetünkkel, bizalmunkkal lehetővé tettük számára, hogy a mi igazi férfiúnkká váljon. És aki, ha szeret, akkor nem bújik át a léc alatt.

 

Fotó: Adobe_Stock/goodluz

Szerkeszt., 10.06.2021

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.