A férfiak tettekből érzik, hogy szeretik őket?

A férfiak tettekből érzik, hogy szeretik őket?

5 | 2736 Hívások

A férfiak tettekből érzik, hogy szeretik őket?

A tettek nagyon beszédesek, sokkal több energiát igényelnek, mint a szavak. Még többet, ha azok a szavak csak üres szavak, ráadásul a tettek tényszerűek és következményeik vannak. Mondhatja egy nő a férfinak, hogy szeretlek, az vagy elhiszi, vagy nem. Egy nőnek mindig tettekkel kell bizonyítania, hogy szeret.

Ha a nő asztalra teszi a meleg vacsorát, és az asztal alatt lábfejével megérinti a férfi combját, akkor a férfi egészen biztosan elhiszi, hogy szeretve van. Úgy lettünk szocializálva, hogy ez az élet rendje.

 

Hiába mindenféle egyenjogúsági törekvés, az otthon, a család, a családtagok ellátása változatlanul a nőre hárul, bár vannak jóérzésű partnerek, férjek, akik besegítenek ebben. A férfiak cserében gyakran alkalmazzák az elismerő szavakat, nem kerül semmibe, és jól lehet motiválni vele, meg a testi érintést (különösen a szexre irányulót). De ne legyünk gonoszak, a férfiak is tudnak szeretni, ha akarnak, és ez biztató dolog.

 

Mert a nők is tettekből érzik, hogy szeretik őket. Sok nő él és szeret a világban a tudatosság ezer különféle szintjén, de abban bizonyára mindannyian egyetértenek, hogy ők is a tettekből érzik, ha szeretve vannak. Ha egy nő attól boldog, hogy ágytól asztalig ki tudja szolgálni a párját, férjét, akkor tegye. Ez sok férfinak kedvére való kapcsolati háló: kis befektetéssel jó szolgáltatásokhoz, nagy örömökhöz jutni.

 

Aztán vannak azok a nők, akik úgy gondolják, ennél sokkal többre vágynak: őszinte, mély szeretetre. Ehhez azonban sokkal többre van szükség. Egy olyan párkapcsolatot kell felépíteni és működtetni, amelyben mindketten azt adják a másiknak, amire annak szüksége van. Ez a típusú szeretetháló nagyobb befektetést, több tudatosságot igényel mindkét fél részéről, de többet is ad. Hosszú az út attól a mintától, ahol vulgárisan szólva a nő alul-felül kiszolgálója egy férfinak, addig, ahol mindketten egymás kiszolgálói. A kérdés csak az, hogy ki melyik szinten érzi magát boldogabbnak.

 

Mert ne legyen kétségünk, mindenféle szeretetigénynek egy a végső célja: a boldogság. Sokan lemondtak már róla, mert a keresésében elfáradtak, pedig mindenki számára nyitva az ajtaja, ha megtanulja a belépési kódot. Ez a kód pedig a szeretet, a szeretet adására és kapására való képesség, hogy azzal a másik legelemibb szeretetigényeit tudjuk kielégíteni.

 

Ehhez nem árt megismerkedni a szeretetnyelvekkel. Minél tudatosabb valaki, annál többre jut az életben, a szeretet sűrű erdejében különösen. A hagyományos párkapcsolati modell idejétmúlt, a világ folyamatosan változik, a szeretet kifejezésének módja is szétágazott, magasabb szintekre lépett.

 

Egy önérzetes férfi és nő számára már nem elég az, ami régen összetartott házastársakat egy életen át: a családi tűzhely melegen tartása, a gyerekek felnevelése, a gazdasági függőség, a hagyományok, az egyházi eskü. Míg a férfiak viszonylag szabadon élték az életet, a nők a házasság rabjai voltak és húzták az igát, amíg bírták. Ez már a múlt.

 

Mivel nem csak a férfiak, a nők is tettekből érzik, hogy szeretik őket, ezért ideje van a kölcsönös szeretetnek, elismerő szavaknak, egymás iránti figyelemnek, szívességeknek, ajándékoknak és a testi érintéseknek.

 

Fotó: Adobe Stock/zinkevych

Szerkeszt., 23.04.2021

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.