Hova meneküljünk a hideg télből?

Hova meneküljünk a hideg télből?

0 | 272 Hívások

Hova meneküljünk, ha elegünk van a hideg télből?

 

Ahogy benne járunk a télben, egyre inkább elegünk van az időnként fagyos, olykor nyálkásan csöpögős, de legfőképp napfénymentes időjárásból. Egyre inkább vágyunk arra, hogy kiszabaduljunk ebből a borús hangulatot gerjesztő közegből.

 

Ha megfelelő háttértőkével rendelkezünk, vagy egész múlt évben az idei telelésre gyűjtögettünk, akkor már csak be kell fizetnünk egy Dubai vagy egy Miami utazásra.

Dubaiban csupán hat hétig tart a tél, ekkor optimális az időjárás az európai ember számára, ugyanis a többi időszakban számunkra túl meleg van, a hőmérő higanyszála jóval 40 fok fölé kúszik. Bár ekkor ott sem alkalmas a tenger úszkálásra, de kárpótlásul aquaparkok fűtött medencéiben lubickolhatunk. Persze ha mégsem szeretnénk a síelést nélkülözni, akkor Dubaiban arra is van lehetőségünk, hogy a fedett, hatvan méter magas sípályán lecsússzunk.

 

Ha egy kicsit messzebbre vágyunk, akkor pedig irány a napfényes Miami. A South Beachen folyamatosan pezseg az élet, ha aktív kikapcsolódásra vágyik, akkor jó eséllyel fog kellemesen szórakozni Miamiban. Ha valami nyugalmasabbra vágyik, akkor kerülje el ezt a vidéket.

Ha napfényre vágyunk, mindezt megfizethető áron, akkor választhatjuk úti célként az örök tavasz szigetét, Tenerifét. A Kanári-szigetekhez tartozó szigeten ilyenkor is jó az idő, nincs túlságosan messze, ráadásul megfizethető áron elérhető a hidegből elvágyódó utazóknak.

Dubaihoz hasonlóan a tengeri fürdőzést itt sem javasolnánk, de a fűtött medencés aquaparkok itt is folyamatosan nyitva tartanak. Ha fel szeretnénk tölteni D-vitamin készleteinket, akkor ezt itt megtehetjük, napozásra kiváló az idő.

Aphrodité szigete, a mediterrán Ciprus télvíz idején is jó választás lehet a pihenni vágyók számára. Bár a napsütéses órák száma elég magas, de sajnos strandolni vagy napozni nem fogunk tudni télen. Kárpótlásul a kellemes időjárás lehetővé teszi a városnézést, túrázást, ráadásul nem kell óriási tumultusra számítani a látnivalók környékén. Ha pedig az ízlelőbimbóinkat szeretnénk megörvendeztetni, akkor mindenképpen érdemes megkóstolni a tradicionális mezét valamelyik helyi vendéglőben.

 

Ha mégsem szeretnénk kishazánkat elhagyni, akkor itthon is találunk számos olyan lehetőséget, ami feltölti megfáradt szervezetünket. Magyarország világszerte ismert már kiváló szolgáltatásokat nyújtó wellness szállodáiról. Az ország bármelyik részén járunk, mindenhol felfedezhetünk forgalmasabb, nagyobb szállodákat, de könnyen ráakadhatunk egy-két kisebb gyöngyszemre is Baktalórántházától egészen Kehidakustányig.

 

Abban az esetben, ha valami pénztárcakímélőbb megoldást keresünk, vagy pedig nincs időnk több napra kivonni magunkat a forgalomból, akkor jó döntés lehet, ha elmegyünk szaunázni. A városokban általában találunk hagyományos szaunázásra alkalmas lehetőségeket, de már a kisebb helységekben is akad egy-egy infraszauna az ezt igénylőknek. Ha tetszik, akkor rendszeres programmá tehetjük az életünkben. A szaunázás nemcsak a testet, hanem a lelket is felfrissíti, utána újult erővel vehetjük fel a harcot a nyálkás hideg téli napokkal.

 

Szerkeszt., 01.03.2018

Ehhez a cikkhez jelenleg nem tartozik hozzászólás.