2018 - A legjobb májusi programok szabadban és esősebb napokra

2018 - A legjobb májusi programok szabadban és esősebb napokra

2 | 1228 Hívások

Az utóbbi években nem nagyon mondhatjuk, hogy a május az orgonavirágzás ideje. A megbolondult időjárásnak köszönhetően már anyák napjára sem nagyon lehet orgonát találni. Viszont itt az ideje annak, hogy mi magunk is megbolonduljunk, vagy legalább megmámorosodjunk a tavaszvégi hónap szépségétől, a gazdag programkínálattól, de legfőképpen a hőn áhított új szerelemtől.

Ha a partnerünket már megtaláltuk, válogassunk együtt az alábbi időtöltésekből!

 

Varázsoljon el! – Tatai Patara Török-kori Történelmi Fesztivál

Múltidézés, vásári forgatag, lovasok és hastáncosok, csata és színház, tánc és bor. Töltsünk el három napot a Tatai vár tövében, és elfelejtjük a hétköznapok apró-cseprő gondjait, elmerülve a 16. század vitézeinek vagy várúrnőinek életében.

 

Mámoros séta – Borangolás a miskolci történelmi Avason

Pincesor a város szívében? Európában egyedül Miskolc képes erre a bravúrra. Andalogjunk kedvesünkkel a bor- és gasztronómiai fesztiválon, nézzünk körül az Avasi kilátóból, és engedjük, hogy a bor és a látvány magával ragadjon bennünket!

 

Beszippant az örvény – Örvényeshegy Piknik

Aki kultúrára éhezik, annak Zalacsányban van a helye május utolsó hétvégéjén. Színház, irodalom, zene, és kézműves vásár várja az érdeklődőket a természet lágy ölén.

 

Romantikázzunk! – Csónakázás Vértesalján

Festői környezetben ülhetünk csónakba a móri Ribizlis tavon. Csak mi ketten, esetleg még egy-egy pohár pezsgő. Lehet ennél meghittebben beszélgetni?

 

Öröm mindkét nemnek – Szép autók szép helyen

Balatonfüreden a Tagore sétány rendezvények nélkül is megér egy délutánt. Hát még akkor, ha ott rendezik a Concours d`Elegance veterán autó szépségversenyt a Vitorlabontó ünnepséggel együtt! Illusztris társaság, látványos programok, vízpart és napsütés – kihagyhatatlan és felejthetetlen élmény.

 

Szédüljünk el! – Budapest Eye

Az óriáskerék magasba emel, és káprázatos képeket mutat a fővárosról. Pillantásunk keresheti a Budai Várat, a dunai hajókat, az Andrássy utat, vagy a Szent István Bazilikát, de akár az éjszakai Budapest fényeit is megcsodálhatjuk.

 

Fenséges élmény – Kastélylátogatás

Lehet a hét bármely napja, lehet jó vagy rossz idő, a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély tárt kapukkal várja a látogatókat. A helyreállítás után 2011-ben átadott impozáns épületet idegenvezetéssel lehet megtekinteni, majd botanikai sétát tehetünk a huszonkét hektáros kertben, ahol gyönyörködhetünk a különleges, őshonos növényvilágban.

 

Dolce vita – Édességek Gyulán

Idén százhetvennyolc éves a Százéves Cukrászda, és ezzel ezüstérmes a legrégebbi magyar cukrászdák versenyén. Díszes épületben, korhű bútorok között élvezhetjük a kézműves sütemények, fagylaltok, cukorkák ínycsiklandozó ízét.

 

Gyönyörök kertje – Mozi a művészetről

A Várkert Bazár Testőrpalotájának termében kiváló minőségben tekinthetjük meg azt a filmet, ami bemutatja Hieronymus Bosch fantáziadús, részletgazdag és eredeti képét, a Gyönyörök kertjét. Neves művészek, művészettörténészek mondják el véleményüket a műről és alkotójáról.

Lehet, hogy májusban már nem sokáig szívhatunk be orgonaillatú levegőt, de a felsorolt programok bármelyike eltölthet bennünket gyönyörűséggel, felfrissítheti lelkünket, és közös élménnyel gazdagíthatja párkapcsolatunkat.

 

 

Fotó: @mizumiskolc.hu

Szerkeszt., 17.05.2018