Augusztusi programok országszerte

Augusztusi programok országszerte

0 | 1393 Hívások

Augusztusi programok országszerte

 

Még javában tombol a nyár, a fiatalok egyik zenei fesztiválról a másikra járnak, de természetesen nemcsak nekik van lehetőségük szórakozásra, hiszen mi is kimehetünk bármelyik koncertre például a Szigetre.Persze, ha távol áll tőlünk az örvénylő tömeg, az illuminált állapotban tántorgó ifjoncok látványa, akkor is számos lehetőségünk adódik a nyár utolsó hónapjában a szórakozásra.Természetesen az augusztus 20-i ünnepségek és a hagyományos tűzijáték alapból adottak, de ezek mellett is számos lehetőség adódik országszerte, ahová érdemes ellátogatni bármelyik korosztálynak.

 

Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

2019 márciusában kerültek bemutatásra a hetedik alkalommal megrendezett Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon azok a rövidfilmek, melyekből készült válogatást augusztus 7-én tekinthetik meg az érdeklődők a Várkert Bazárban.

 

Csángó Fesztivál

Amennyiben kedveljük a hagyományőrző fesztiválokat, akkor érdemes ellátogatnunk Jászberénybe az augusztus 6. és 11. között megrendezésre kerülő Csángó Fesztiválra, ahol nemcsak magyar hagyományőrző együttesek lépnek fel, hanem Moldvából, Gyimesből, Erdélyből, a Felvidékről és a Vajdaságból is érkeznek vendégegyüttesek. Az autentikus népzenei és világi koncertek mellett számos folklór műsor, kiállítások, népviselet-bemutatók színesítik a programot.

 

Pécsi Sörfesztivál

Ha inkább a kulináris élvezetek felé hajlunk, akkor érdemes ellátogatnunk az augusztus 9. és 11. között megrendezésre kerülő Pécsi Sörfesztiválra, ahol nagyszerű koncertek és számos kulturális program várja az odalátogatókat.

 

Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál

Az egykori koronázó város, Székesfehérvár ad otthont évről évre az Alba Regia Táncegyüttes által szervezett néptáncfesztiválnak, melyre idén augusztus 11. és 15. között kerül sor. A világ különböző sarkaiból érkező táncosok színes forgatagot és annál is nagyobb vidámságot varázsolnak Székesfehérvár belvárosába. A rendezvény pikantériája, hogy a látványos felvonulás után kicsik és nagyok együtt rophatják a táncházban és fesztiválligetben a tánccsoportok tagjaival.

 

Ősök napja

Augusztus 16-18. között rendezik meg idén az Ősök napja rendezvényt Bugacon, amely egyben a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlés európai szintű eseménye is, melyre Magyarország határain túlról is számos vendég érkezik. A rendezvény helyszínén megtekinthető a világ legnagyobb jurtája, Attila sátra. Az érdeklődő közönség a különböző versenyek és bemutatók mellett számos régészeti és antropológiai előadást is meghallgathat.

 

Fina Junior Úszó Világbajnokság

A sportrajongók sem maradnak program nélkül augusztusban, hiszen augusztus 20. és 25. között rendezik meg a Duna Arénában a Fina Junior Úszó Világbajnokságot, ahol a jövő tehetségeinek versenyében gyönyörködhetünk és szurkolhatunk hazánk versenyzőinek, akik hasonlóan felnőtt társaikhoz, nem fognak hazánkra szégyent hozni és sorra fogják az érmeket bezsebelni.

 

Győri Bornapok

Augusztus 22. és 25. között rendezik meg Győrben a Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivált. Aki erre a rendezvényre ellátogat, az hazánk legfinomabb boraival, kellemes zene mellett, baráti hangulatban búcsúztathatja a nyarat.

 

Szerkeszt., 08.08.2019