A legjobb pünkösdi programok 2019

A legjobb pünkösdi programok 2019

2 | 843 Hívások

Amit érdemes megnézni vagy kipróbálni a pünkösdi hosszúhétvégén..

 

A Pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. Az ünnepi hétvégét kihasználva a kevésbé vallásosaknak is számos programot ajánlanak a rendezvényszervezők.

 

Zalakaros

 

A zalai fürdővárosban a Gyógyfürdő területén szerveznek pünkösdi vigasságokat, ahol kirakodó és kézműves vásár, borházak és vidám szórakoztató programok várják a nagyérdemű közönséget.

 

Székesfehérvár

 

A Fejér megyei megyeszékhelyen a Pünkösd a virágok jegyében telik, ugyanis már hagyományossá vált, hogy ezen ünnep alkalmával virágba borítják a belvárost. Székesfehérvár virágkötői látványos kompozíciókkal díszítik fel a középületek kapuit és az emlékműveket. A virágkompozíciókat a közönség díjazhatja. Ha Székesfehérvárra látogatunk, akkor túránk kiinduló állomása lehet a belváros, hogy megtekinthessük ezeket az illatos remekműveket.

 

Siófok

 

Siófokon a Pünkösd egybeforr a nyári hajózási szezon megindulásával, ezért az ünnepi forgatagot a Siófoki Hajóállomáson szokás megrendezni. A kulináris élvezetek és látványosságok mellett akár hajóra is szállhatnak az érdeklődők.

 

Gencsapáti

 

Nyugat-Magyarország egyik legnépszerűbb zenei és gasztronómiai fesztiváljaként jegyzik a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivált, ahol az ország legkedveltebb előadóművészei szórakoztatják négy napon keresztül az idelátogatókat. Természetesen a zene mellett a kulináris élvezeteknek is hódolhatnak a rendezvényre ellátogató környékbeliek és turisták is.

 

Hajdúszoboszló

 

A hajdúsági fürdőváros grillételek és a sör jegyében szervezi meg a pünkösdi fesztiválját. A jó idő beköszöntével megrendezett gasztronómiai eseményen grillezett, szabad tűzön készült ételeket és azokhoz illő ízletes söröket, sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg az ínyencek. A rendezvény jelmondata: „Frissen sütött szaftos grillek, kísérje le hideg sörrel!”

 

Gyula

 

A turisztikai és fürdőélményekben gazdag békési kisváros hagyományteremtő céllal második alkalommal rendezi meg a Kézműves Sörfesztivált annak tudatában, hogy a gyulai sörfőzés három évszázados múltra tekint vissza. Az ország legfinomabb kézműves söreit felvonultató rendezvényen megrendezésre kerül a „Central European Beer Awards-2019” sörverseny, mely a kisüzemi sörfőzők számára lett kiírva és az országos sör szakmai konferencia is.

 

Egerszalók

 

A pünkösd előtti szombat különleges eseménye a Szalóki Tor-Túra. A falu vendégváró portáinál, a borospincéknél szabad tűzön és kemencékben készült helyi ételkülönlegességekkel, házi sütivel és zamatos borokkal fogadják a kulináris élvezetek szerelmeseit

 

Ajka

 

A Veszprém megyei kisváros főterén a Borvarázs Somlói Bor- és Tócsifesztivál várj az idelátogatókat. A jó borok és ételek mellett számos kulturális program és koncertek várják az érdeklődőket és szórakozni vágyókat.

 

Ópusztaszer

 

Az ópusztaszeri iskolások kedves pünkösdölője mellett a látogatók valamennyi programba interaktívan bekapcsolódhatnak, minden korosztály képviselő részt vehetnek a játékos vetélkedőkön, melyek az „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök” szlogen alatt futnak, ahol látogatói próbákon mérhetik össze ügyességüket a bátor próbálkozók. Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás, mely során lovas legények küzdenek a megtisztelő címért.

 

 

 

Fotó: hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek/hajduszoboszloi-grilletel-es-sorfesztival

Szerkeszt., 06.06.2019