Augusztusi programok 2020

Augusztusi programok 2020

1 | 1450 Hívások

Augusztusi programok 2020

 

Nyakunkon az augusztus, ideje tervezgetni, hogy milyen kellemes programokkal, fesztiválokkal töltsük fel a naptárunkat.

Egy kellemes séta, és máris szebb a világ!

A Pestbudai séták szervezésében kalandos barangolásokban lehet része minden arra vágyónak.

Érdemes lecsapni a művészettörténészek által vezetett könnyed, két órás augusztusi programokra:

 

A Barangoló Baráti Kör egy igazán különleges sétára invitálja a kalandvágyókat:Gellérthegyi boszorkányos séta: csillagok és legendák vonzásában. Mikor? 2020. augusztus 7., péntek, 18:00–20:00.

Apropó, séta!

Augusztusban is vár minket a természet lágy öle

Ha városon belül maradna: A Margitszigeti Zenélő Szökőkút 2020, csodás dallistával, és egy falatnyi természettel várja a zenekedvelőket.

Ha már ott vagyunk, kapcsolódó esemény lehet: Szabadtéri jógaóra a Jóga Életmód szervezésében.

A Budapesti Állatkert, és a vidéki állatparkok is újranyitottak, és érdemes ellátogatni a kapuikon belülre.

Túrázni is lehet, kisebb távokat azok is bátran bevállalhatnak, akik már nem húsz évesek, de éreznek magukban muníciót arra, hogy felfedezzék Magyarország rejtett kincseit.

Javasoljuk, hogy ezt csoportban tegye, hiszen fontos az élmények megosztása. A Túratársak oldalon rengeteg túra van felsorakoztatva, csak győzzünk választani! Figyelem, a megtekintésükhöz előbb csatlakozni kell a csoporthoz.

 

Zenés rendezvények

Amit biztosan tudunk: az 500 főnél nagyobb közönségre számító zenés-táncos tömegrendezvények augusztus 15-ig STOP táblát kaptak a tisztifőorvostól és az operatív törzstől, a továbbiakról pedig július végén születik döntés. Mi drukkolunk az augusztusi fesztiváloknak, de a biztonságunk ennél most sokkal fontosabb.

Megjegyzés: E cikk megírásának pillanatában nincs veszélyhelyzet (június 18-ától) Magyarországon, így bizonyos rendezvények a szükséges óvintézkedések (szájmaszk viselése, távolságtartás, higiénia betartása) mellett megtarthatóak.

 

Mi lesz augusztus 20-ával?

Ugyan a Szent István napi állami ünnepségektől, a budapesti tűzijátéktól, és a légiparádétól búcsúzhatunk, de ez egyben azt is jelenti, hogy biztonságban vagyunk, a vírus biztosan nem terjed jobban, és még a háziállatok is megnyugodhatnak.

 

Élményfestés (nem csak) művészeknek

Ha még nem próbálta, itt az ideje: akassza ki saját festményét a falra, de akár textilfestésre is benevezhet. Ehhez nem szükséges óriási festőtehetség, csupán egy kis bátorság, és egy barát, barátnő, aki jó cinkostársként önnel tart.

Az élményfestés során néhány óra alatt szuper hangulatban és társaságban festheti meg nappalijának legújabb ékkövét. Természetesen, ha inkább kuckózásra vágyik, akár már az otthoni élményfestést is választhatja.

 

Néhány augusztusi program:

Színes Lány - Élményfestés a BudaP.aint StúdióbanTextil Festés - RozinArt a BudaP.aint StúdióbanSzínes Öböl

Érdeklik a különböző festőtechnikák? Akkor mazsolázzon az alábbi oldalakon, biztosan talál a kedvére valót:

https://nemartstudio.hu/

https://yourart.hu/

https://fess-veres.hu/

https://mypaint.hu/

 

Vidéki helyszínekkel is!

Szabad a tánc a ritmus szerelmeseinek

Ha augusztus, akkor táncra fel! Nézzen körül lakóhelyén a művelődési házak kínálatában, biztosan indul olyan tánctanfolyam, amire szívesen jelentkezik.

 

Éljenek a futballmeccsek

A focirajongók nagy örömére a szurkolók szabad teret kapnak, hiszen a lelátókon nagyobb védőtávolságot lehet tartani, mint egy-egy zsúfolt koncerten.

 

Előadások azoknak, akik elmélyülésre vágynak

Újranyitottak a mozik, a színházak, ismét lehet menni kiállításokra. Használjuk ki az alkalmat, hiszen ezek a programok egy-egy esős napon is remek alternatívaként szolgálnak.

 

Két elgondolkodtató előadásra hívjuk fel most a figyelmet:

Egy este a szerelemről - Müller Péterrel, aki immár 64 éve szerelmes a párjába.Időpont: 2020. augusztus 27., csütörtök, 19:00–20:30 Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

 

Kepes András-A boldog hülye és az okos depressziós2020. augusztus 4., kedd, 19:00–21:00, Tárogató Szìnpad

Miért ne maradhatnánk otthon?

Manapság már lakásunk falain belül is remekül tudunk szórakozni. A Fővárosi Nagycirkusz ugyan július 18-tól ismét megnyitotta előadásait a nagyérdemű előtt, de már online is visszanézhetjük a nagy sikerű műsorokat a Facebook oldalukon.

Ha egy kis mozgolódásra vágyik, tegyen be egy torna DVD-t, vagy jelentkezzen egy online edzésre.

Aki szeretne, idegen nyelvet is tanulhat, de az unokákkal, barátnőkkel való társasjátékozás, kártyaparti, teaest, bográcsozás, vagy akár karaoke est is nagyon felemelő tud lenni.

 

Reméljük, cikkünkkel sikerült ötleteket adnunk ahhoz, hogy a következő hónap élményekkel teli, emlékezetes lehessen.

 

Kellemes, programokban bővelkedő augusztust kívánunk!

 

Fotó: Programajánló/margitszigeti zenélő szökőkút

Szerkeszt., 06.08.2020