A legjobb júniusi programok országszerte

A legjobb júniusi programok országszerte

2 | 1014 Hívások

Szereti a kellemes zenét? Vágyik egy kis fesztiváli hangulatra? Akkor látogasson el Esztergomba, a Nyárnyitó Fesztiválra. A rendezvény szervezői szem előtt tartották a program összeállításakor, hogy mindenki megtalálja a kedvére való programot, legyen az hagyományőrzés vagy esetleg egy kis vérpezsdítő zene. Ha már Esztergomban jár, akkor a fesztivál rendezvényei és kulináris élvezetei mellett egy kis városnézést is érdemes beiktatni, hiszen ez a kellemes város számos látnivalót kínál az érdeklődőknek.

 

Ugyanígy jelenthet szórakozást az első alkalommal megrendezésre kerülő Pestisűző Fesztivál. 1763-ban állítottak fel a Pestiskeresztet Szentendre főterén a város szerb származású kereskedői annak örömére, hogy a várost elkerülte a járvány. Ez a kortárs képzőművészeti fesztivál számos látnivalót ígér az érdeklődőknek. Nemcsak performanszot nézhetnek meg az erre járók, de lesz fúvószene, olasz reneszánsz zászlóforgatók, sőt fáklyás felvonulás is.

 

Ha fontosnak tartja a környezetvédelmet, a társadalmi befogadást, a toleranciát, akkor jó választás lehet a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál, amit június harmadik hétvégéjén rendeznek. A három napos rendezvény öt nagyobb helyszínen fog zajlani. Bárki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő koncertet, kiállítást, de elvegyülhet a vásári forgatagban is, élvezheti a gasztronómia adta finomságokat.

 

Szereti a levendulát? Akkor mindenképpen érdemes ellátogatnia Tihanyba a hagyományos Levendula Fesztiválra. Június 22-től tart a Szedd magad! akció és június utolsó hétvégéjén igazi fesztiválhangulat, kézműves kirakodóvásár, színes programok várják a Balaton északi részére látogató kedves vendégeket.

 

Június harmadik hétvégéjén ellátogat Nagykőrösre, akkor részese lehet a Möggy Fesztiválnak. A kulináris élvezetek mellett számos programmal készülnek a szervezők, látható lesz indiai táncbemutató, de főzőversenyen és Möggyös süti receptversenyen is lehet drukkolni a versenyzőknek. Számos hazai népszerű emberrel, Geszti Péterrel vagy Serényi Zsolttal a tetovált séffel is találkozhat. A rendezvény egyik fénypontja a borlovag-avatás lesz.

 

Természetesen, ha inkább a fővárost választja, akkor sem marad programok nélkül. Különleges élményben lehet része, ha június 30-án ellátogat a Szekérfesztiválra. Karneváli hangulat várható az Andrássy úton át a Városligetig vonuló indiai forgatagban. A Szekérfesztivál nevet a hinduk legnagyobb ünnepe, a szent zarándoklatot jelképezi.

 

Azonban, ha inkább másfajta élményre vágyik és még nem jutott el, akkor még júniusban elmehet megtekinteni a nagysikerű Body kiállítást. Ezen a látványos kiállításon 3D-s animációk segítségével ismerkedhet meg az emberi test működésével, megnézheti, mi történik, ha sportol, dolgozik, vagy esetleg pihen. A kétszáz preparátumból álló bemutató segít felidézni az iskolában tanult emberi testről szóló ismereteket.

 

 

Fotó: https://www.enykk.hu/data/images/tihany.jpg

Szerkeszt., 21.06.2018