5 karácsonyi vásár Budapesten és környékén, amit kár lenne kihagyni

5 karácsonyi vásár Budapesten és környékén, amit kár lenne kihagyni

1 | 5188 Hívások

Advent első vasárnapja idén december 3-ára esik, az igazi karácsonyt megelőző vásárok ekkor már nyitva vannak. Manapság már nemcsak a bécsi karácsonyi vásárt özönlik el a turisták, hanem a budapesti rendezvényeket is. Biztosan akad ön számára is egy olyan lehetőség, ami elnyeri a tetszését.

 

 

 

1.  Az egyik legnépszerűbb, talán a legnagyobb szenzációnak tekinthető vásár Budapest szívében, az V. kerületben, a Vörösmarty téren megrendezett kirakodó vásár, mely Európa 10 legszebb vására között van számon tartva. Ezen a vásáron a kiváló minőség záloga az, hogy egy független szakmai zsűri választja ki, hogy mely termékek olyan magas minőségűek, hogy lehetőséget kaphatnak a bemutatkozásra, illetve árusításra. Ez érvényes a kézműves termékekre, ajándéktárgyakra, de még a gasztronómiai különlegességekre is. A magyar, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos magyar vásári konyha széles repertoárját. A hagyományos kürtöskalács, lepény és sült gesztenye árus mellett a kis manufaktúrákban készülő csokoládét és marcipánt lehet kóstolni, de ezek mellett flódni, bejgli, rétes, és mézeskalács is kapható lesz a forgatagban, melynek kiemelt helyszíne a Gastro-Hack Hütte. A látogatókat a vásár ideje alatt csaknem 160 színvonalas program várja.

 

2.  A másik, szintén Európa-szerte ismert adventi vásár, amelyet a Bazilika előtti téren rendeznek. Ilyenkor a Bazilika épülete fényjátékba burkolózik, mely Közép-Európa egyik jegyzett kulturális látványossága. A vásár szervezői egyedülálló kulturális programsorozattal, kézműves foglalkozásokkal, flash-mobbal és meglepetés koncertekkel is készülnek.

 

3.  Hosszú kihagyás után, tavaly ismét megrendezték a Terézvárosi Adventi Vásárt. Ezt az újraélesztett hagyományt idén folytatják. Ez a hangulatos, gyertyafényes, barátságos légkört árasztó kézműves vásár szintén sok érdekességgel szolgál a Belváros kínálta lehetőségek közül. A világörökség részét képező Andrássy út és a Pesti Broadway, azaz a Nagymező utca szomszédságában található Jókai téri rendezvényen a kézműves alkotások mellett a hazai gasztronómiai összehasonlíthatatlan ízeit is megkóstolhatják az arra járók.

 

4.  Ha valami különlegesre vágyik, akkor érdemes ellátogatnia december 8-án a Bartók Béla út és a Ráday utca környékére. Ugyanis itt nem a szokványos karácsonyi vásárok forgatagába lehet csöppenni, hiszen itt kicsit átértelmezték az adventi készülődés világát. Különleges pop-up design vásárokba csöppenhet, nézelődhet a galériákban, és élvezheti a különböző kulturális és művészeti eseményeket. Persze, ha csak egy kis karácsonyi forró finomságra vágyik, akkor is megtalálhatja a kedvére valót.

 

5.  A fővárosi nagyszabású események mellett számos kisebb rendezvényt is meglátogathat, ha kedve tartja. Érdekesnek ígérkezik a Nagytétényi Kastélyban rendezendő kézműves vásár és az oda szervezett számos színes kulturális program.

 

Természetesen a látnivalók sora nem merül ki ennyiben, hiszen minden budapesti kerület megrendezi a saját kis karácsony előtti rendezvényét, ezekre is érdemes ellátogatnia, ha ezeken szeretne részt venni.

 

Fotó: http://adventiunnep.hu/

Szerkeszt., 07.12.2017