Legszebb adventi vásárok 2018-ban

Legszebb adventi vásárok 2018-ban

3 | 831 Hívások

A legszebb adventi vásárok 2018-ban

A Karácsony közeledtével sorra nyitnak az adventi vásárok országszerte, melyek általában november végétől egészen december 24-ig nyitva tartanak. Természetesen akadnak néhány napos rendezvények is, de ez inkább a kisebb településeken jellemző. Bármelyiket választja, biztosan jól fog szórakozni.

 

1. Adventi Ünnep az Bazilikánál 

A turisták körében is méltán népszerű az Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény, mely már több éve kerül folyamatosan megrendezésre, amely az európai karácsonyi vásárok sorában a rangos kilencedik helyet foglalja el. A Bazilika előtti Szent István tér díszes ruhába öltözik, a nézelődők zsibongó tömege tölti meg a teret, miközben a Bazilika pompázatos fényfestésben tündököl. A kirakodó vásár mellett számos programra számíthat, ha arra jár, nemcsak kulturális programokban gyönyörködhet, hanem érdeklődés esetén kézműves foglalkozásokon is részt vehet, flash-mobot nézhet, meglepetés koncerteket hallgathat, sőt ha gyereket visz magával, akkor a gyerekek ingyenesen korcsolyázhatnak a felállított koripályán.

 

2. Váci Adventi Vásár 

Több éves múltra tekint vissza a Vácon megrendezésre kerülő adventi vásár. A városka főterén jégpályával, embernagyságú Betlehemmel, különleges adventi koszorúval várják az érdeklődő közönséget. Az adventi forgatagban számos szórakozási lehetőséget találnak kicsik és nagyok, amelyek mindegyike ingyenes a résztvevők számára. A november 21-től december 31-ig tartó rendezvényfolyam egymásra fűzi a decemberi ünnepkör eseményeit, hiszen lesz Mikulásvárás a gyerekeknek és Mikulásfutás a sport szerelmeseinek, de lesz Betlehemes előadás és szilveszteri forralt-bor-főző verseny is.

 

3. Advent Gyulán 

Adventi programok és vásár várja az érdeklődőket a Harruckhern téren Gyula belvárosában. A december 2-től 23-ig tartó vásár helyszíne igazi adventi díszbe öltözik, a Betlehem mellett a fák is díszes ruhát kapnak. A vásár a hét minden napján folyamatosan üzemel, az advent négy vasárnapján pedig változatos programokkal várják a szervezők az idelátogatókat.

 

4. Eger Advent 

Az „Eger Advent – az ünnepvárás barokk csodája” szlogen fémjelzi a fantasztikus díszkivilágításban tündöklő Dobó téren szervezett nagyszabású egri adventi programot.A látványos fényjátékok mellett teljes pompájában tündököl az éj sötétjében a kivilágított egri vár. A téren igazi gasztro-örömökben és különleges forralt borokban nem lesz hiány, mindez kézműves vásárral megspékelve. Ha szereti a barokk stílust, akkor ezt semmiképpen ne hagyja ki.

 

5. Fehérvári Advent 

A királyi város, Székesfehérvár is számos rendezvénnyel és természetesen adventi forgataggal várja az érdeklődő közönséget a város főterén.November 30-tól ünnepi díszbe öltözik Székesfehérvár belvárosa. A hétvégi programok között szerepelnek a különleges élményeket nyújtó 3D-s animációs épületvetítések, melyek a mesevilágot elevenítik meg a házfalakon. Adventi kuckó várja a családokat, ahol a foglalkoztatóban közösen készíthetnek ajándékot a kézműves foglalkozásokon, mézeskalácsot süthetnek, de akár meseolvasással, diavetítéssel is tölthetik az időt a kicsik.

 

6. Nagykarácsony 

Természetesen a név kötelez. A település az egész adventi időszakban várja az idelátogató vendégeket. Minden hétvégén tematikus rendezvényekkel várják a kicsiket és nagyokat. Hétköznapokon pedig természetesen a Mikulással lehet találkozni.

 

 

 

Fotó: www.fotolia.com/eyetronic

Szerkeszt., 22.11.2018